D.Kyjev – Feyenoord 2:1 (kon.) | Motherwell – Panathinaikos 0:2 (kon.)
koniec
FK Dynamo Kyjev
2:1 (0:0)
Feyenoord Rotterdam
cz Utorok 31.07.2012, 19:00 • Olympijský stadion • Liga majstrov (predkolá)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Třetí předkolo Ligy mistrů započne jeho nemistrovskou částí prvním utkáním v Kyjevě, kde místní vicemistr Ukrajiny Dynamo přivítá zástupce holandské Eredivisie, Feyenoord Rotterdam.
     
    Dynamo Kyjev


    Svěřenci Jurije Sjomina přes léto mohutně posilují, když do kabiny Dynama dorazilo již pět hráčů. Kromě Bogdanovy, který přišel z Arsenalu Kyjev jsou k dispozici i účastníci letošního Mistrovství Evropy, Miguel Veloso a Niko Kranjčar. Dále poté Marco Rubén a prozatimní poslední akvizicí je Raffael, který přišel z Herty Berlín. V Ukrajinské nejvyšší soutěži zatím Dynamo boduje bez zaváhání, když tři výhry ve třech utkáních naznačují solidní formu.
     
    Feyenoord Rotterdam


    Na straně druhé Feyenoord spíše počítá ztráty. Z hostování se do svých klubů vrací Bakkal a útočník John Guidetti, který se po povedené sezoně na De Kuipu vrací do Manchesteru City. Dále poté odešel El Ahmadi, kterého do Aston Villy doprovodil dosavadní kapitán Ron Vlaar. Celku Ronalda Koemana navíc oproti Dynamu ještě nezačala ligová soutěž, a tak dnes zahají sezonu na horké půdě Olympijského stadionu v Kyjevě.
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Kyjev: Koval - Mychalyk, Betao, Danilo Silva, Popov - Veloso, Vukojević - Jarmolenko, Kranjčar, Ninković - Ideye Brown.

    Trenér: Jurij Sjomin

    Feyenoord Rotterdam: Mulder - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom - Leerdam, Vormer, Clasie, Immers - Schaken, Cissé.

    Trenér: Ronald Koeman

    Rozhodčí: Marriner - Long, Bankes (všichni ENG).
     
    V sestavě domácího celku dnes uvidíme dvojici nových hráčů. Defenzivního záložníka a bývalého fotbalista Sportingu Lisabon a Janova Miguela Velosa a Nika Kranjčara. Na lavičce je poté připraven ofenzivní posila Raffael. Feyenoord dnes v rozestavení 4-4-2 spoléhá v útoku na dvojici Schaken-Cissé. Na jeho lavičce pak na svou šanci čeká například velký talent Tony Trindade de Vilhena, který na začátku května ve slovinské Lublani velkou měrou přispěl k triumfu mladých reprezentantů Nizozemska na Mistrovství Evropy do 17 let.
     
    Slušně zaplněný stadion již vítá oba celky na hřišti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop měl hostující celek, utkání začíná.
     
    1
    Kombinaci však měl jako první celek domácího Dynama. Jarmolenko se na pravé straně prodral k míči, ale jeho následný centr nikoho v bílém dresu nenašel a hráči Feyenoordu tak odkopávají.
     
    3
    Znovu bylo směrem vpřed aktivní Dynamo Kyjev, ale ani centr z levé strany z kopačky Ninkoviće adresáta nenašel.
     
    3
    Nelom si teď výborně poradil s Jarmolenkem, který již číhal na centrovaný míč na pravé straně. Brankář Mulder následně rozehrává útočnou akci Feyenoordu.
     
    5
    První střelu v utkání si připisuje hostující zadák Janmaat. Rána ale příliš povedená nebyla, a tak si s ní Koval bez problémů poradil.
     
    5
    Velká šance Dynama! Martins Indi nepřesně odvrátil útok domácích a málem z toho byla první branka duelu. Jarmolenko totiž nelenil a okamžitě centroval do vápna. Na Browna se sice míč nedostal, ale teč De Vrije skončila jen díky dobrému zákroku Muldera těsně vedle branky.
     
    7
    Snahu hostů z Rotterdamu zhatil dobrým obranným zákrokem Danilo SIlva na pravé straně.
     
    9
    Na trávníku teď chvíli ležel Ninković, ale po zákroku na jeho osobu to nevypadá příliš vážně a srbský záložník by se měl vrátit po chvíli zpět do hry.
     
    11
    Hosté zatím nedokáží příliš dobře kombinovat, a tak jen dlouhými nákopy odevzdávají míče soupeři. Ten sice vysoko napadá, ale zatím bez střeleckého pokusu.
     
    13
    Cissé teď unikal domácím po levé straně, ale při plánovaném průchodu do pokutového území ho zastavuje zátarasa se jménem Danilo Silva.
     
    14
    Dlouhý míč od Danila Silvy hledal na hrotu Ideye Browna, ten ho však nedostihl, a tak od branky odkopává brankář hostí Mulder.
     
    15
    Jarmolenko před pokutovým územím až příliš přemýšlel, a tak o míč přišel. Na straně druhé mohl domácí potrestat bek Janmaat, který pálil slušně levačkou. Bohužel pro svěřence Ronalda Koemana ale mimo tři tyče.
     
    17
    Balon po ose Veloso-Ninković-Jarmolenko končí v rukavicích Muldera, který vysoký míč pohodlně sbírá do rukavic.
     
    18
    Hostující Vormer hledal dlouhým míčem na hrotu Schaken, který se již dral k míči, ale rychlejší, než brankář Koval nebyl, a tak domácí brankář rychle rozehrává útočnou akci.
     
    19
    Rychlá výměna míče v podání domácích nekončí úspěšným zakončením, když centr Danila Silvy všechny hráče přelétává.
     
    21
    Další neúspěšná kombinace domácích skončila chybou Jarmolenka, a tak šel do útoku celek hostů. Třetí zakončení Feyenoordu měl opět na svědomí Janmaat, ale jeho rána z dobré pozice končí ve středu branky, kde Koval nemá problém zasáhnout.
     
    23
    Pěkná akce hostů! Rychlá nahrávka středem hřiště od Leerdama našla na levé straně Cissého. Ten si míč posunul do pokutového území, ale z těžkého úhlu na Kovala nevyzrál. Domácí brankář prudký pokus chytá.
     
    24
    A znovu zakončení Feyenoordu. Pálil Clasie, ale Maxim Koval opět zasahuje na výbornou.
     
    25
    Vormer fauluje na pravé straně Vukojeviće a Dynamo bude mít výhodu přímého kopu.
     
    25
    Prudký míč z kopačky Miguela Velosa hostující brankář Mulder vyboxovává daleko pryč od své branky.
     
    26
    Dynamo v obraně opravdu laškuje. Další možnost k zakončení měl z hranice velkého vápna Leerdam, ale Koval jeho pokus vyráží.
     
    27
    Odpověď mohla být blesková, ale Kranjčara před zakončením připravil o míč výborným obranným zákrokem Vormer. Roh pro Dynamo.
     
    29
    Po souboji na obranné polovině Feyenoordu upadl Janmaat a hra se kvůli jeho indispozici přerušuje.
     
    31
    Po autu z levé strany prostrkával míč Veloso na Kranjčara, ale ten už následnou nahrávku na Browna neprovedl ideálně. Balon tak mají hostující hráči.
     
    32
    Teď už to Niko Kranjčar udělal lépe, když se kličkou zbavil soupeře, ale do jeho následné rány jeden z hráčů Feyenoordu vložil nohu, a tak uvidíme roh.
     
    32
    A po něm přichází šance Dynama! Přetažený centr Jarmolenko vrátil do vápna na hlavu Mychalyka, ale ten v záklonu branku přestřeluje.
     
    32
    Janmaat pro dnešek dohrál, když ho zranění do hry již nepustí. Jeho místo zaujme Singh.
     
    34
    Muž posledních minut Kranjčar zabojoval, když upadl, ale míč udržel a dostal se dokonce do zakončení. Jeho pokusu chyběl jen asi metr.
     
    36
    Hosté z Rotterdamu kombinují na útočné polovině, ale po snaze vysunout Schakena tu máme ofsajd.
     
    37
    Míč na pravé straně našel opět v bílém dresu Kranjčara, který ale tentokrát v těžké situaci nevybojoval ani roh, a tak rozehraje od branky Mulder.
     
    39
    Immersův centr z pravé strany hledal v pokutovém území Schakena, ten je ale přikryt Betaem, který před ním hlavičkuje míč pryč z vápna na kopačky spoluhráčů.
     
    40
    Kranjčarova snaha o přenesení míče končí neúspěšně, když zahrává do zámezí. Feyenoord se následně dostává na útočnou polovinu.
     
    42
    Dynamo se následně dostalo do rychlého protiútoku, který se dostal až na levou stranu na Jarmolenka, který propálil Muldera, ale branka uznána není. V ofsajdu je totiž načapán domácí hrot Ideye Brown.
     
    43
    Feyenoord odpovídá stejnou mincí, když je v nedovoleném postavení chycen Schaken. Po ofsajdu domácí tým rychle rozehrává směr Mulder.
     
    44
    Dlouhý centr na Browna odnesl nejhůře hostující kapitán De Vrij, který utrpěl úder loktem do tváře. Po krátkém ošetření by se ale měl do hry bleskově vrátit.
     
    45
    V prvním poločase se budou nastavovat tři minuty.
     
    45+1
    Riskantní rozehra domácích končí raději až u brankáře Kovala, který před dotírajícím Immersem odkopává do zámezí.
     
    45+2
    Centr Miguela Velosa hledal na pravé straně Jarmolenka. Ten se ale přes Neloma do zakončení nedostal.
     
    45+3
    Po následném rohu se k hlavičce na Muldera dostal Kranjčar, ale hostující brankář v klidu chytá.
     
    45+3
    Mychalykovu nepřesnou malou domů musel na poslední chvíli řešit včasným vyběhnutím brankář Koval, který stačil odvrátit do zámezí.
     
    První poločas skončil.
     
    A v něm byl nebezpečnější překvapivě tým z Rotterdamu. Ten sice hrozí jen z protiútoků, ale Koval měl již práce celkem dost. Dynamo sice drží míč častěji na svých kopačkách, ale do pozorné obrany se dostává jen velmi ztěžka. Druhý poločas začne asi v 20:04
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dynamo do druhého poločasu střídá. Husev nahradí Nika Kranjčara.
     
    48
    Domácí tým začíná ve třech případech nepřesně, když jeho kombinace končí buď v zámezí, nebo na kopačkách hráčů z Rotterdamu.
     
    49
    Centr Huseva z pravé strany končí v rukavicích Muldera, který pohodlně sbírá míč ze vzduchu.
     
    50
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení. Rychlá akce končí úspěšným zakončením, když centr z levé strany v podání blonďatého Immerse proměnil v první branku utkání RUBEN SCHAKEN, který propálil Kovala ránou k levé tyči!
     
    52
    Snaha domácích o vyrovnání zatím nenabírá reálných obrysů. Akce po nahrávce Huseva šla na Jarmolenka, jenže ten odcentrovat přesně nedokázal.
     
    54
    Mezihru Dynama už nemohl déle snášet Andrej Jarmolenko, který si míč navedl na střed hřiště a vypálil. Mulder jeho ránu však bezpečně chytá.
     
    55
    Na straně druhé tu byl málem rychlý brejk, ale obrana Dynama si na poslední chvíli se Cissém poradila.
     
    55
    Milevskij se jako druhý nový hráč domácích dostává na hřiště. Útočník střídá defenzivního záložníka Vukojeviće.
     
    56
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Přímý kop Miguela Velosa hostující brankář Mulder vyboxoval nešťastně do zad LEXE IMMERSE, který s tímto míčem nemohl opravdu nic dělat, a ten se mu od zad odráží do prázdné branky Feyenoordu.
     
    58
    Olympijský stadion rázem ožil a žene své miláčky za další brankou. Dynamo je s míčem na kopačkách na útočné polovině.
     
    60
    Jarmolenko pěkně procházel po levé straně, ale až do zakončení se bohužel pro Dynamo nedostal.
     
    60
    Šance pro Dynamo. Betao nedokázal ubránit na pravé straně Schakena, který se přes něj dostal k centru. Ten našel hlavu Cissého, který ale míří nad Kovalovu klec.
     
    61
    Cissého průnik po straně levé prozměnu končí v rukavicích jistého Kovala, který rychle rozjíždí útok svých spoluhráčů za vedením.
     
    62
    A to málem přišlo! Milevskij našel rozeběhnutého Ninkoviće, který se do míče slušně opřel pravou nohou, ale bohužel pro Dynamo končí jeho rána mimo.
     
    64
    Centr Velosa po přímém kopu hlavičkoval na branku Betao, ale Mulders zasahovat nemusí. Míč končí nad jeho svatyní.
     
    65
    A další šance domácích! Průnik po pravé straně táhl s míčem na kopačce Jarmolenko. Ten chtěl nahrát na Browna, ale balon se mu ideálně vrátil na střelu, a ta také přišla. Mulder však prudký projektil chytá.
     
    66
    V dalším pokusu o zakončení je domácí tým zastaven sudím Marrinerem. Ten viděl po centru Velosa ruku Huseva.
     
    67
    Snahu hostů o odpověď zastavil výborným zákrokem Popov, který k míči nepustil Cissého.
     
    69
    Veloso rychle posunul na Milevského, ale ten už Jarmolenka nenašel. Do útoku tak míří družina kouče Koemana.
     
    70
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    Domácí celek otáčí vývoj utkání a po nádherné brance vede dvacet minut před koncem 2:1! Husev z pravé strany našel na hranici ofsajdu se pohybujícího IDEYE BROWNA, který se do míče parádně položil a prudkou hlavičkou přesně k tyči nedal gólmanovi Erwinu Mulderovi šanci.
     
    71
    Hosté střídají. Vormera nahradí na place Tony Trindade de Vilhena.
     
    73
    Tým trenéra Sjomina se i nadále žene za další brankou. Na levé straně ale teď neuspěl Popov, který místo centru rychle spěchá na své místo levého obránce.
     
    75
    V posledních minutách se hraje výhradně na útočné polovině Dynama Kyjev, které má místy až drtivý tlak.
     
    76
    Velký závar v pokutovém území. Nejprve se do zakončení dostával Brown, aby poté možná v ještě lepší pozici zakončoval po centru Huseva ten samý hráč do hráče Feyenoordu.
     
    78
    Snaha hostů o alespon zakončení zatím nevychází. Nepřesnou nahrávku nemohl na pravé straně Cissé zachytit.
     
    79
    Ani Dynamo však teď soutěž v přesnosti nahrávek nevyhrává, a tak začne svou další pouť za brankou od vlastní poloviny.
     
    79
    A prišla šance jako hrom! Ideye Brown si narazil s Milevským a v pokutovém území si ještě dovolil udělat kličku. Ta mu vyšla dokonale, ale zakončení chybělo pár centimetrů, když míč z jeho kopačky končí na horní tyči!
     
    81
    Připomněl se také Jarmolenko, který si míč navedl z pravé strany do zakončení, které však posílá nad Mulderovu klec.
     
    76
    První kartu utkání vidí hostující Immers za faul ve středu hřiště.
     
    83
    Domácím útok po pravé straně tentokrát nevyšel, a tak jde do útoku Feyenoord Rotterdam.
     
    83
    Ani ten však neuspěl, a tak tu byl opět Ideye Brown. Ten zakončoval z hranice velkého vápna po nahrávce Huseva, ale pouze do Muldera.
     
    84
    A ani teď! Brown ve velké šanci po geniálním pasu Velosa pálí další možnost do výborného Erwina Muldera! A dorážka Huseva končí stejně tak. Střelec druhé branky si zpracoval dlouhý míč za obranu na prsa, ale poté napálil pouze brankáře Feyenoordu.
     
    85
    Mulder teď domácí dvakrát fantasticky vychytal a drží stále celkem slušný výsledek hostům do odvety. Tentokrát zasahovat ani nemusel, když chyboval Milevskij.
     
    86
    Husev své sólo zakončil prudkou ránou na Muldera, který si opět poradil s prudkou ránou a vyráží.
     
    87
    Na straně druhé brzdí Schakenovu šanci na zakončení hbitý brankář Koval.
     
    88
    Tlak Dynama opět sílí. Mezihra ve středu hřiště hosty přikovala na vlastní polovinu.
     
    89
    Velosův balon na Browna však byl jen velmi těžce zpracovatelný, a tak od své branky rozehraje Mulder.
     
    90
    Hosté naposledy střídají. Terence Kongolo nahradí na závěrečné vteřiny na hřišti Classieho.
     
    90
    Druhý poločas je nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Milevskij po souboji na útočné polovině padá, ale sudí faul nevidí, a tak hra pokračuje.
     
    90+2
    Feyenoord už nic moc nevymýšlí a dlouhým nákopem na útočnou polovinu šetří čas.
     
    90+2
    Teď se mu navíc hodí faul Velosa na Leerdama, který hru o dalších pár vteřin posune.
     
    90+3
    Hosté na útočné polovině s míčem na kopačkách, ale Singh nenahrává přesně, a tak se hráči Dynama ještě pokusí o závěrečný útok.
     
    90+3
    A Mulder se musel činit. Z dobrých pětadvaceti metrů to zkusil na branku Veloso a hostující brankář s námahou vyráží!
     
    Konec zápasu.
     
    Dynamo tedy navzdory první inkasované brance otočilo vývoj utkání a vítězí 2:1. Do odvety, která se za týden bude konat v Rotterdamu si tak veze jednobrankový náskok. Ten však mohl být díky drtivé převaze ve druhém poločase i větší, ale zejména Ideye Brown spálil dobré tři šance.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, 3. předkolo Ligy mistrů pokračuje ještě dnes duelem Motherwell FC - Panathinaikos FC a zítra další várkou zápasů. (20:56:24)

    Martin Mišovec

    Góly: 56. Immers (vla.), 70. Brown - 50. Schaken

    Karty:   76. Immers (FEY)


    FK Dynamo Kyjev: Koval - Mychalyk, Betao, Danilo Silva, Popov - Veloso, Vukojević (55. Milevskij) - Jarmolenko, Kranjčar (46. Husev), Ninković - Ideye Brown.

    Trenér: Jurij Sjomin

    Feyenoord Rotterdam: Mulder - Janmaat (32. Singh), De Vrij, Martins Indi, Nelom - Leerdam, Vormer (71. Vilhena), Clasie (90. Kongolo), Immers - Schaken, Cissé.

    Trenér: Ronald Koeman

    Rozhodca: Marriner - Long, Bankes (všichni ENG)