Španielsko – Taliansko 4:0 (kon.)
koniec
Španielsko
4:0 (2:0)
Taliansko
Nedeľa 01.07.2012, 20:45 • Olympijský štadión, Kyjev • Majstrovstvá Európy
Predzápasové kurzy
     
    88
    Španielsko dalo gól!
    Vynikajúci ťah španielského trénera Vicente del Bosqueho. Sergio Busquets krásne našiel prihrávkou Fernanda Torresa, ktorý sa mohol stať najlepším strelcom majstrovstiev Európy. Nestalo sa však tak a loptu poslal na svojho spoluhráča z FC Chelsea JUANA MATU, ten už nemal problém poslať loptu do prázdnej brány.
     
    87
    Posledné striedanie v tomto zápase a aj na turnaji. Z ihriska odchádza Andrés Iniesta a nahradil ho Juan Mata.
     
    84
    Španielsko dalo gól!
    Tretí španielský gól je na svete. Xavi Hernández posiela podobnú prihrávku, ako pri druhom góle, tentokrát však na FERNANDA TORRESA a ten už nezaváhal a poslal loptu vedľa ľavej nohy Gianluigiho Buffona.
     
    79
    Obrovská šanca Španielska. Jordi Alba sa dostal k lopte na ľavej strane pokutového územia, nahráva Pedrovi Rodríguezovi a ten z piatich metrov netrafil priestor troch tyčí. Rozhodca však aj tak zdvihol zástavku, čo značilo ofsajd.
     
    75
    Druhé španielske striedanie. Z ihriska odičiel Cesc Fàbregas a nahradil ho strelec s dvoma gólmi Fernando Torres.
     
    63
    Je to potvrdené, Taliani len s deviatimi hráčmi na ihrisku. Thiago Motta nebude môcť v zápase pokračovať. Cesare Prandelli už nemôže striedať.
     
    59
    Prvé španielské striedanie. Z ihriska odchádza David Silva a nahrádza ho Pedro Rodríguez.
     
    57
    Riccardo Montolivo odchádza z ihriska, nahradil ho Thiago Motta. Tretie striedanie Talianska máme za sebou.
     
    51
    Di Natale v čistej šanci proti Ikerovi Casillasovi! Španielsky brankár vytiahol skvelý zákrok a nepúšťa loptu za svoj chrbát. Úvodné minúty druhého polčasu nám prinieslo viac šancí ako celý prvý polčas. Čoho sa dočkáme v nasledujúcich minútach?
     
    49
    Po priamom kope Španielska sa dostal k hlavičkovému zakončeniu Sergio Ramos a lopta sa dotkla ruky Leonarda Bonucciho! Rozhodcova píšťalka zostala nemá a diváci sa dožadujú penalty.
     
    48
    Na druhej strane veľké vzrušenie pred Buffonovou bránou. Cesc Fabregas si prešiel cez dvoch talianských obrancov a snaží sa ohroziť Gianluigiho. Ani on a ani David Silva nedokázali doraziť loptu do brány.
     
    47
    Ignazio Abate posiela krásny center na čerstvého hráča Antionia Di Nataleho a ten mal veľa času a aj priestoru na strelu. Loptu poslal hlavou len nad Casillasovu bránu.
     
    46
    Z ihriska cez polčas odišiel Antonio Cassano a nahradil ho Antonio Di Natale.
     
    45
    Prvá žltá karta pre Taliansko. Dostáva ju Andrea Barzagli za faul na Andrésa Iniestu.
     
    41
    Španielsko dalo gól!
    Xavi Hernández sa dostal k lopte a pohotovou prihrávkou vysunul JORDIHO ALBU, ktorý nemal problém so spracovaním a stačili mu dva dotyky s loptou na to, aby prekonala Gianluigiho Buffona.
     
    33
    Cassano tvrdou strelou ohrozil Ikera Casillasa, ten len vyráža pred seba a tam už nebol nikto z talianskych útočníkov, ktorý by loptu dorazil do siete.
     
    25
    Prvá žltá karta v zápase. Dostáva ju Gerard Piqué za faul na Antonia Cassana.
     
    21
    Máme tu prvé striedanie v zápase. Po zranení musí z ihriska odísť Giorgio Chiellini a nahradil ho Federico Balzaretti.
     
    14
    Španielsko dalo gól!
    Pred chvíľou som povedal, že futbal sa začína rozbiehať a moje slová sa potvrdili. Iniesta krásne vysunul Cesca Fabregasa, ten si prešiel popri čiare cez Giorgia Chielliniho a poslal prihrávku na DAVIDA SILVU, ktorý strelou z piatich metrov prekonal talianského brankára.
     
    10
    Xavi Hernández si chystal loptu na strelu, dobre stál Andrea Pirlo a zblokoval loptu. Následne sa však k lopte opäť dostal Xavi po priťuknutí od Fabregasa a tvrdou strelou tesne minul brvno Buffonovej brány.

    Ján Sárközi

    Góly: 14. Silva, 41. Alba, 84. Torres, 88. Mata

    Karty:   25. Piqué (ESP) - 45. Barzagli (ITA)


    Španielsko: Casillas (C) - Alba, Ramos, Piqué, Arbeola - Alonso, Busquets, Hernández - Fàbregas - Iniesta, Silva
    Taliansko: Buffon (C) - Chiellini, Bonucci, Barzagli, Abate - Pirlo - De Rossi, Montolivo, Marchisio - Cassano, Balotelli

    Rozhodca: Proença - Miranda, Santos (POR)