Kanada – Bielorusko 5:1 (kon.) | Nórsko – Dánsko 6:2 (kon.) | Slovensko – Francúzsko 5:4 (kon.)
Česko – Nemecko 8:1 (kon.) | USA – Švajčiarsko 5:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 4:0 (kon.)
koniec
Nórsko
6:2 (0:0, 5:0, 1:2)
Dánsko
Utorok 15.05.2012, 12:15Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dáni poslednú časť hry vyhrali 2:1, na zisku troch bodov Nórov to však nič nezmenilo, Nóri sú momentálne na treťom mieste tabuľky B skupiny pred štvrtými Čechmi, tých však čaká ešte zápas s Nemeckom, ktorý odohrajú dnes o 16:15.

    O hodinu skorej však začína zápas Slovensko-Francúzsko, v ktorom musíme získať aspoň jeden bod, aby sme sa mohli radovať zo štvrťfinálovej účasti. Sledujte nás aj naďalej, rozhodujúci zápas pre Slovákov začne o 15:15. (14:37:26)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Zápas vo svojom konci, Haugen zasahovať v závere nemusel.
     
    58:54
    Holos musel upokojiť Ellera, ktorý dobiedzal pred Haugenom, puk bol pritom dávno v moci nórskeho brankára. Eller nakoniec dostáva trest, je vylúčený za nešportové chovanie, spolu s ním smeruje do šatní aj Tollefsen, takisto za nešportové chovanie, obaja obdržali 10 minútový osobný trest.
     
    58:21
    Tempo už nie je také, ako po druhom góle Dánov, Nóri držia obrannú líniu a nepúšťajú Dánov do útočnej tretiny.
     
    57:34
    Vhadzovanie vyhrávajú Nóri, tí sa rýchlo dostávajú dopredu, no iba zásluhou zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa bude opäť pred Haugenom.
     
    56:59
    Vhadzuje sa pred Haugenom, predtým strieľal Nielsen do ochrannej sieti.
     
    55:39
    Nórsko dalo gól! Nóri sa po dlhom čase dostali do pásma, Patrick Thoresen pekne našiel na modrej čiare MATSA TRYGGA, ktorý strieľa bez prípravy a puk končí v bránke. Asistencie:Patrick Thoresen, Per-Age Skroder.
     
    55:17
    Pomer striel je momentálne vyrovnaný - 26:26.
     
    54:21
    Nóri sa znovu oslobodzujú, momentálne sú už v pätici.
     
    53:50
    Prihrávky Nórov pred Haugenom sú stále zbrklé, momentálne sa Dánom podarilo vytlačiť sa z pásma po vlastnej chybe.
     
    52:45
    Dáni v plnom počte, nasleduje ich presilová hra.
     
    52:21
    Nasleduje ďalšie vylúčenie, tentoraz na strane Nórov, Thoresen odchádza na trestnú lavicu za sekanie.
     
    52:16
    Holosova strela bez prípravy od modrej čiary, Andersen chytá.
     
    52:12
    Dáni sa oslobodzujú, keď na modrej čiary zachytávajú rozohrávku Nórov.
     
    51:34
    Jonas Holos strieľal od modrej čiary, Andersen nevedel kde je puk, ten sa odrazil od jeho masky a smeroval k ľavej tyčke, našťastie pre neho však nie do bránky.
     
    50:45
    Lars Eller predvádza útočný faul, je vylúčený za podrazenie, útočné taženie Dánov teraz musí prestať, Dáni sa musia koncentrovať na obranu.
     
    50:39
    Haugen v tejto tretine vyťaženejší ako Andersen, Dáni zabrali, za čo boli odmenení dvoma gólmi.
     
    49:50
    Dáni pri puku, spoza vlastnej bránky zakladajú útok.
     
    48:05
    Mads Bodker strieľa od modrej čiary, puk smeruje presne do ľavého horného rohu bránky Haugena, ten však pokryl priestor pri ľavej tyči a hra je prerušená.
     
    48:19
    Andersen po dlhom čase musel zasahovať, puk však bez problémov chytá.
     
    47:50
    Dánsko dalo gól! Philip Larsen strieľal od modrej čiary, predtým však predviedol rovnakú kľučku, aká sa podarila Sekerovi pri prvom góle proti Bielorusom. MORTEN POULSEN doráža puk po Haugenovom vyrazení pred bránkovisko. Asistencia: Philip Larsen.
     
    47:21
    Nóri majú v hľadisku určite prevahu, zväčša však počuť deti, ktoré ale neustále povzbudzujú svoj tím. Lars Eller sa za skandovania nórskych fanúšikov odhodlal k strele, Haugen sa však chytá.
     
    46:49
    Dáni zakladajú útok od vlastnej bránky, po pravej strane sa predral dopredu Daniel Nielsen, ten však posiela puk za bránku Haugena, kde je pozorný obranca Nórska.
     
    45:51
    Vhadzovanie v strednom pásme vyhrávajú Nóri, Trygg posiela svojich hráčov dopredu dlhým nahodením puku, pri mantinely Dáni nepozorne púšťajú puk dalej, následne na modrú čiaru, odkiaľ páli práve Mats Trygg.
     
    45:28
    Hrá sa už pokojnejšie ako v závere druhej časti hry, ani jeden z hráčov Nórska či Dánska nevyvoláva problémy, ktoré by znamenali vylúčenia.
     
    44:08
    Dáni stále robia chyby v rozohrávke, ktoré ich stoja stratu puku, tentoraz Andersen zasahovať nemusel po strele od modrej čiary, nórsky hráč mieril mimo.
     
    43:03
    Dánsko dalo gól! Dáni si určite v šatni povedali, že sa len tak nevzdajú a niečo s výsledkom určite urobia. MORTEN MADSEN sa ako oprvý presadzuje, strela z medzikružia mierila k pravej tyčke. Bez asistencii.
     
    42:27
    Hrá sa po dlhom čase 5 na 5.
     
    41:43
    Nóri usadení v pásme, Dáni ich prekvapivo púšťajú príliš blízko k Andersenovi, ten však zatiaľ nemusel riešiť vážnejšiu situáciu.
     
    40:19
    Po chybe v rozohrávke Nórov sa jeden z Dánov hrnul do úniku, obranca Nórska však svoju chybu napravil a odstavlil Dána s pukom.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    26:02
    Rozhodcovia udelili po bitke v 38. minúte 35 trestných minút - Mats Trygg, Martin Roymark a Olle-Kristian Tollefsen dostali po dve minúty za hrubosť, Frans Nielsen dostal 2+2 minúty takisto za hrubosť a do tretice Jannik Hansen 5+dokonca zápasu za hrubosť. Nóri vedú aj po tejto tretine na strely, tentoraz v pomere 20:17, úspešnosť dánskeho brankára Andersena klesla na 75 %. Ďalšia tretina začne približne o 13:59.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:39
    Posledných 5 minút tejto časti hry je teda zaujímavých oveľa viac, ako celá prvá tretina.
     
    39:39
    Nórsko dalo gól! Nóri odpovedali na provokovanie Dánov dvoma rýchlymi gólmi, tentoraz sa presadil PATRICK THORESEN, ktorý dorazil puk do bránky po natlačení sa na bránku Andersena Jonasom Holosom. Puku sa ešte dotkol po Holosovej práci Andreas Martinsen. Asistencie: Andreas Martinsen, Jonas Holos.
     
    37:53
    Nórsko dalo gól! JONAS HOLOS zakončuje krásnou strelou k ľavej tyči akciu Nórov. Asistencie: Patrick Thoresen, Mads Hansen.
     
    37:26
    Ďalšia výmena názorov pri mantinely, Dán Julian Jakobsen odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    37:26
    Pivkári si musia počkať na koniec druhej časti hry, rozhodcovia práve rozdeľujú tresty.
     
    37:26
    Hansen pri snahe o "pomstu" doslova udrel čiarového rozhodcu, ktorý ho držal.
     
    37:26
    Jannik Hansen odchádza do šatne.
     
    37:26
    Lars Eller strieľa z uhla, Huagena však neprekvapil, hra je prerušená - nielen pre pokrytie puku, ľavý kruh teraz vyzerá ako ring, vyše 10 hráčov sa tam mláti hlava nehlava.
     
    36:54
    Rosseli Olsen sa natlačil po úspešnom vhadzovaní pred Andersena, bol však odtlačený obrancom Dánska v poslednej chvíľi.
     
    35:35
    Nórsko dalo gól! Nóri sa teraz doslova pohrali s celou päťkou Dánov, Patrick Thoresen korčuluje za bránkou k ľavej tyči, prihráva však späť PER-AGEOVI SKRODEROVI, ktorý už iba doráža do prázdnej bránky, Andersen sa nestihol presunúť.
     
    35:21
    Po nahodení puku Hansenom od modrej čiary končí puk na ochrannej sieti.
     
    35:11
    Kirill Starkov sa kľučkou zbavuje obrancu Nórov, z pravého kruhu sa dostáva do medzikružia, odkiaľ strieľa, Haugen však v pozore - podarilo sa mu puk chytiť a prerušiť tak útok Dánov.
     
    34:38
    Morten Madsen vybojoval puk v strednom pásme po nepresnej nahrávke súpera, korčuluje do útočnej tretiny, prihráva do medzikružia, no strelu jeho spoluhráča blokuje vracajúci sa obranca Nórov.
     
    33:27
    Po vhadzovaní sa s pukom hrá Thoresen, v rohu ľadovej plochy ho však stráca. Dáni sa rýchlo dostávajú do protiútoku. Eller prihráva Larsenovi do medzikružia, ten strieľa bez prípravy iba do výstroje Haugena.
     
    32:52
    Reklamná prestávka vracia hráčom oboch tímov energiu, vhadzovať sa bude pred Andersenom.
     
    32:46
    Jonas Holos sa dostal s pukom až pred útočnú tretinu, tam sa snaží nahodiť puk za bránku Andersena, no obrana Dánska mu v tom rýchlo zabránila.
     
    31:37
    Nóri v plnom počte, Bastiansen sa vracia na ľad.
     
    31:34
    Presilová hra Dánov je na konci, tá priniesla Dánom iba pár prihrávok pred Haugenom.
     
    30:50
    Dáni po 30 sekundách usadení v pásme, ich prihrávky sú však zbrklé, preto nemôžu strieľať bez prípravy, čo sa im vypomsťuje, keďže nórski hráči sa rýchlo presúvajú.
     
    29:37
    Dáni v útočnej tretine veľa vzruchu nenarobili, vybojovali si však presilovú hru, Bastiansen odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    27:39
    Nóri už môžu hrať oveľa kľudnejšie, dva rýchle góly určite psychiku súpera oslabia.
     
    27:29
    Nórsko dalo gól! MORTEN ASK to urobil vynikajúco, po spracovaní puku v medzikruží si obišiel obrancu a vystrelil zápästím, Andersen pustil puk pomedzi betóny. Asistencia: Mathis Olimb, Andreas Martinsen.
     
    26:29
    Haugen musí byť v pozore, vhadzovanie pred ním totiž vyhrali Dáni, strela od modrej im však znova nevyšla.
     
    26:12
    Nórsko dalo gól! Signalizované vylúčenie dovolilo Nórom hrať dlho v šeštici, Morten Ask nahadzoval puk na bránku od modrej čiary, LARSOVI ERIKOVI SPETSOVI sa podarilo ideálne tečovať puk a skórovať. Asistencie: Morten Ask, Mathis Olimb.
     
    25:40
    Jannik Hansen sa predral cez dvojicu hráčov súpera a natlačil sa pred bránku, kľučkou sa snažil Haugena prekvapiť, v poslednej chvíľi zasiahla obrana Nórov a Hansen tak nebol schopný dotlačiť puk do prázdnej bránky.
     
    24:40
    Dáni už dlhšie bez dlhšieho usadenia sa v útočnej tretine, Nórom sa to síce darí, no nie na dlho.
     
    23:29
    Nahodený puk od modrej čiary z hokejky Dána prinútil Haugena spozornieť, obrana však vyriešila všetko za neho.
     
    22:48
    Rýchly prechod do pásma v podaní Nórov, Andersen si mohol vydýchnuť, strela od modrej čiary nebola presná.
     
    22:04
    Nóri už dlhší čas usadení pred Andersenom, držia puk za bránkou, následne ho posielajú do rohu ľadovej plochy, z rohu sa podarilo nahrať Nórovi na modrú čiaru, odtiaľ však jeho spoluhráč bez prípravy netrafil priestor bránky.
     
    21:08
    Nóri sa hrnú dopredu, nashodením puku a jeho následným vybojovaním pri mantinely sa im podarilo usadiť sa v pásme, no to však iba na pár sekúnd, nasledovala totiž ich chybná prihrávka.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Prvá časť hry je za nami, videli sme naozaj minimum šancí na oboch stranách, zatiaľ sa hrá vyrovnaný rýchly hokej, Nóri zahodili tri veľké šance, Dáni tú svoju jedinú takisto nepremenili, stav je teda vyrovnaný. Na strely vedú Nóri v pomere 10:9. Ďalšia tretina začne približne o 13:02.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:48
    Prerušuje sa, puk sa ocitol mimo ľadovej plochy, vhadzovanie pred Andersenom znova vyhrávajú Dáni.
     
    19:31
    Súboje pri mantinely pri trestnej lavici vyhrávajú Dáni, držia puk dlho za vlastnou bránkou, nehrnú sa dopredu.
     
    18:58
    Mats Rosseli Olsen vystrelil z medzikružia, Andersen mal zakrytý výhľad, no síce nevedomky ale predsa sa mu podarilo vytesniť puk a poslať ho preč z bránkoviska.
     
    17:44
    Jannik Hansen to neurobil najlepšie, snažil sa pri prechode do pásma poslať puk pomedzi nohy obrancu Nórska, ten však bol pozorný a nohy spojil, čím zničil útok Dánov.
     
    16:55
    Súboje pri mantinely pred Andersenom vyhrávajú Nori, Skroder vystrelil zápästím na bránku súpera, no Andersen mal odkytý výhľad, tto strelu kryje.
     
    16:00
    Vhadzuje sa pred Andresenom, Dáni vyhrávajú vhadzovanie a vedú puk dopredu, v strednom pásme však chybujú, Nóri iba nahadzujú, Dáni začínajú odznova.
     
    15:05
    Haugen sa teraz môže poďakovať svojmu obrancovi Jesperovi Jensenovi, po strele na nórsku bránku ostal puk tesne pred bránkoviskom, Haugen ležal na druhej strane bránkoviska, no Jensen zareagoval rýchlo a poslal puk preč do bezpečia.
     
    14:19
    Nóri v útočnom tažení, prechod do pásma im však znovu nevyšiel, Dáni sa tak rýchlo dostávajú pred Haugena, no paradoxne robia tú istú chybu čo Nóri, hrá sa zo strany na stranu.
     
    13:42
    Bjarke Moller obstrelil obrancu Nórska a Haugen musel zasahovať, strela však mierila presne do výstroje brankára Nórska, ten teda nemal veľa práce s týmto pokusom z dánskej hokejky.
     
    13:34
    Samozrejme však zatiaľ v hre dominujú Nóri, aktívny Martinsen to svojou zadovkou pri bránke iba potvrdil, puk však neprešiel k jeho spoluhráčovi.
     
    12:53
    Nóri začali dosť ležérne, ich prístup ich môže stáť vedenie, Dáni sú totiž po včerajšej výhre nad Lotyšskom nabudení.
     
    12:07
    Dáni v plnom počte.
     
    11:49
    Dáni sa zatiaľ bránia vynikajúco, Nóri sú už po niekoľký krát za vlastnou bránkou, keďže Dánom sa podarilo vyhodiť puk.
     
    11:04
    Trygg odovzdáva puk Forsbergovi, ten predlžuje na Bastiansena, ktorý strieľa na Andersena, no znova jeho strele chýbala presnosť.
     
    10:36
    Pomocou nahodenia puku sa Nóri do pásma nedostali, naopak, dovolili Dánom zaútočiť, Haugen musel zasahovať po Larsenovej strele, Dáni tak získavajú pásmo.
     
    10:16
    Nóri ihneď usadení v pásme pred Andersenom, Skroder strieľa, snaží sa prekvapiť Andersena, ten však hrdo puk chytá a odovzdáva ho rozhodcovi.
     
    10:07
    Za držanie odchádza na trestnú lavicu Philip Hersby.
     
    09:41
    Jannik Hansen nevedel čo s pukom, zastavil sa presne v strede ľavodej plochy, skúšal vystreliť zo stredného pásma, no netrafil bránku.
     
    08:52
    Dáni vyhrávajú vhadzovanie, posielajú puk za bránku, Dáni si však nerozumeli a puk strácajú.
     
    08:32
    Dáni však stále hryzú, Hansen tečoval strelu z pravého kruhu, Haugena tento teč síce prekvapil, podarilo sa mu však puk chytiť, vhadzuje sa v útočnej tretine Dánov.
     
    08:14
    Martinsen v úniku, pred ním už iba jeden obranca, skúšal ho obstreliť strelou zápästím, bránku sa mu však trafiť nepodarilo.
     
    07:31
    Tollefsen musel puk vyhodiť, čím vlastne iba odovzdal puk súperovi, Nórom sa však rýchlo po chybe Dánov podarilo puk získať späť na vlastné hokejky.
     
    06:45
    Dáni stále v súbojoch pri mantinely menej úspešní, skúsenosti Nórov sú predsalen bohatejšie.
     
    05:55
    Lars Eller nemal komu prihrať, vystrelil z ľavého kruhu, Haugen mal odkrytý výhľad, puk vyráža preč z bránkoviska.
     
    04:58
    Andreas Martinsen vo veľkej šanci ! Andersen mal znova problémy s nahodeným pukom, vyrazil ho pred seba, Martinsen z otočky triafa však iba výstroj Andersena, ktorý takto odčinil svoju chybu.
     
    04:14
    Nahodený puk od modrej čiary sa snažil tečovať Andre Olimb, Andersen však zasiahol a Olimb puk netečoval.
     
    04:07
    Nóri v plnom počte.
     
    03:46
    Presilová hra Dánov sa končí, Haugen zatiaľ nemusel zasahovať.
     
    03:25
    Jannik Hansen zakladal útok Dánov, puk sa však znova dostal von z pásma, Dáni sa vytlačili von sami.
     
    02:44
    Dáni boli naozaj iba chvíľu v pásme pred Haugenom, v hre už kraľujú Nóri, ktorí hrajú zodpovedne v obrane a nepúšťajú Dánov ani len do ich útočného pásma.
     
    02:07
    Haugen veľmi svojim spoluhráčom s rozohrávkou nepomohol, po jeho slabej prihrávke sa snaží o získanie puku Solberg, ten však smeruje na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    01:45
    Kristian Forsberg sa zmocňuje puku, hra sa rýchlo presúva pred Andersena, Erik Spets sa odhodlal k strele, Andersen si pripisuje prvý úspešný zákrok.
     
    01:08
    Dáni rýchlo získavajú puk na svoje hokejky, po ľavej strane vedú puk, ten sa dostáva za bránku a následne do rohu ľadovej plochy, tam však sú dôraznejší Nóri a puk je opäť na ich hokejkách.
     
    00:18
    Po úvodnom vhadzovaní sú pri puku Nóri, stredom sa snažil dostať sa dopredu Patrick Thoresen, píska sa však postavenie mimo hry.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Nórsko: Haugen (Volden) - Trygg, Tollefsen "C", Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lokken Östli - Hansen, Skröder, Thoresen "A" - Spets, Bastiansen "A", M. Olimb - Röymark, Forsberg, Rosseli Olsen - Ask, Martinsen, K. A. Olimb - Kristiansen

    Dánsko: Andersen (S. Nielsen) - Larsen, Lassen, Bodker, D. Nielsen, Jesper Jensen B, Hersby, K. Jensen, Eskesen - Hansen, F. Nielsen "A", Eller - Green "C", Starkov, Hardt - Madsen "A", Jakobsen, Jesper Jensen - Storm, Moller, Poulsen

    Rozhodca: Johansson (SWE), Kurmann (SUI) - Dedioulia (BEL), Semjonov (EST).
     
    Je vymaľované !

    Jednoducho a stručne sa dá zhrnúť situácia medzi hráčmi Dánska či Nórska. Dáni včera zvládli dôležitý zápas s Lotyšskom, v ktorom bodovali naplno, dokonca brankár Dánska Frederik Andersen za seba nepustil ani jednu z 35 striel. Dáni tak vyhrali 3:0, po zisku troch bodov sa zachránili v A-kategórii a posunuli sa pred Taliansko, ktoré je momentálne s dvoma bodmi na poslednom mieste skupiny B.

    Nóri majú už pred týmto zápasom istú účasť vo štvrťfinále. Presne pred týždňom sa Nórsko nachádzalo na poslednom mieste B skupiny, mužstvo však v úvode šampionátu muselo hrať s tímami ako je Švédsko, Rusko či Česko. Nasledovali súboje s rovnocennejšími súpermi, ktoré Nóri zvládli a posunuli sa tak na postupovú štvrtú priečku. Nóri ešte majú možnosť posunúť sa na tretiu priečku pred Čechov, to by však naši bratia museli prehrať zápas s Nemcami, čo je nepravdepodobné.

    Nóri sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou stretnú vo štvrťfinále s Rusmi, Dáni po tomto zápase cestujú domov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:15.

    Marian Fiam

    Góly a asistencie: 27. Spets (Ask, Olimb M.), 28. Ask (Olimb, Martinsen), 36. Skroder (Thoresen), 38. Holos (Thoresen, Hansen), 40. Martinsen (Martinsen, Holos), 56. Trygg (Thoresen, Skroder) - 44. Madsen, 48. Poulsen (Larsen)


    Nórsko: Haugen (Volden) - Trygg, Tollefsen "C", Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lokken Östli - Hansen, Skröder, Thoresen "A" - Spets, Bastiansen "A", M. Olimb - Röymark, Forsberg, Rosseli Olsen - Ask, Martinsen, K. A. Olimb - Kristiansen
    Dánsko: Andersen (S. Nielsen) - Larsen, Lassen, Bodker, D. Nielsen, Jesper Jensen B, Hersby, K. Jensen, Eskesen - Hansen, F. Nielsen "A", Eller - Green "C", Starkov, Hardt - Madsen "A", Jakobsen, Jesper Jensen - Storm, Moller, Poulsen

    Rozhodca: Johansson (SWE), Kurmann (SUI) - Dedioulia (BEL), Semjonov (EST)