Francúzsko – Kanada 2:7 (kon.) | Česko – Nórsko 4:3 (po s.n.) | USA – Slovensko 2:4 (kon.)
Dánsko – Švédsko 4:6 (kon.)
koniec
Dánsko
4:6 (1:4, 1:2, 2:0)
Švédsko
Pondelok 07.05.2012, 20:15 • Eriksson Globe Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    51:27
    Dánsko dalo gól!
    V poslednej sekunde predĺženia dokázali Dáni skórovať. MORTEN GREEN sa dostal k puku a posiela prudkú strelu na Enrotha a znižuje na rozdiel 2 gólov. Asistencie: Jannik Hansen a Daniel Nielsen.
     
    40:21
    Dánsko dalo gól
    Ďalší rýchly vstup do tretiny, tentokrát na strane Dánska. LARS ELLER posiela tvrdú strelu od modrej čiary, ktorá zastavila až sieťka Enrothovej brány. Asistencie: Frans Nielsen a Nichlas Hardt.
     
    38:47
    Dánsko dalo gól!
    Lars Eller posiela strelu na Enrothovu bránu, tam sa k puku ako posledný dostal NICHLAS HARDT a strieľa druhý gól Dánska v tomto zápase. Asistencie: Frans Nielsen a Lars Eller.
     
    29:16
    Švédsko dalo gól!
    JONAS BRODIN posiela tvrdú strelu od modrej čiary, vyzeralo to, že Henrik Zetterberg tečoval puk do Dánskej brány ale nakoniec to tak nebolo. Asistencie: Johan Franzen
     
    20:43
    Švédsko dalo gól!
    Loui Eriksson priťukol DANIELOVI ALFREDSSONOVI, ktorý tvrdou strelou presne namieril ku tyčke Dánskej brány a nedáva Andersenovi žiadnu šancu. Asistencie: Loui Eriksson a Staffan Kronwall.
     
    18:27
    Dánsko dalo gól!
    Philip Larsen posiela puk strelou od modrej pred Enrotha, tam bol dobre postavený Hansen, ktorý ešte prihral NICHLASOVI HARDTOVI, ten posiela puk pomedzi betóny Švédskeho brankára. Asistencie: Jannik Hansen a Philip Larsen.
     
    11:43
    Švédsko dalo gól!
    Prečíslenie 2vs1 dokázali Švédi výborne využiť. Marcus Kruger nabil VIKTOROVI STALBERGOVI, ktorý tvrdou strelou prekonáva Andersena. Asistencia: Marcus Kruger a Gabriel Landeskok
     
    11:05
    Švédsko dalo gól!
    Neuveriteľné, Švédi pridávajú svoj tretí gól. Krásna akcia domácich. Po krásnej kombinácii sa k puku dostal Henrik Zetterberg, Dáni vôbec nestíhali sledovať švédsku kombináciu a voľný LOUI ERIKSSON zvyšuje náskok. Asistencie: Johan Franzen a Henrik Zetterberg.
     
    06:06
    Švédsko dalo gól!
    Zetterberg nahráva Franzénovi, ten posiela puk pred bránu, kde nastala veľká chumelica. Hersby nedokázal pokryť LOUIHO ERIKSSONA, ktorý zvyšuje na rozdiel dvoch gólov. Asistencia: Johan Franzén.
     
    02:06
    Švédsko dalo gól!
    Po vybojovaní puku Victorom Hedmanom sa dostali Švédi do protiútoku, k puku sa dostal Marcus Kruger, potiahol po ľavej strane a našiel pred bránou voľného VIKTORA STALBERGA, ktorý zasunul puk do polo odkrytej brány. Asistencie: Marcus Kruger a Niklas Hjalmarsson.

    Ján Sárközi

    Góly a asistencie: 19. Hardt (Hansen, Larsen), 39. Hardt (Nielsen F., Eller), 41. Eller (Nielsen F., Hardt), 52. Green (Hansen, Nielsen D.) - 3. Stålberg (Krüger, Hjalmarsson), 7. Eriksson (Franzén), 12. Eriksson (Zetterberg, Franzén), 12. Stålberg (Krüger, Landeskok), 21. Alfredsson (Eriksson, Kronwall S.), 30. Brodin (Franzen)


    Dánsko: Andersen - Larsen, Jensen J. B, Nielsen D., Lassen, Bodker, Jensen K., Hersby, Storm - Hardt, Nielsen F., Eller - Madsen, Jakobsen, Hansen - Green, Starkov, Jensen J., Moller, Lykkeskov, Poulsen.
    Švédsko: Enroth - Kronwall S., Brodin, Kronwall N., Karlsson, Hjalmrason, Hedman - Eriksson, Zetterberg, Franzén - Alfredson, Järnkrok, Silfverberg - Stålberg, Krüger, Landeskok, - Larsson, Lundqvist, Persson.

    Rozhodca: Kaval (USA), Patafie (USA) - Suominen (FIN), Valach (SVK)