Francúzsko – Kanada 2:7 (kon.) | Česko – Nórsko 4:3 (po s.n.) | USA – Slovensko 2:4 (kon.)
Dánsko – Švédsko 4:6 (kon.)
koniec
USA
2:4 (1:3, 1:0, 0:1)
Slovensko
Pondelok 07.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Slovensko dalo gól! MIROSLAV ŠATAN v strednom pásme získal puk a o tyčku ho poslal do siete! Bez asistencie.
     
    58:55
    Howard už je na striedačke a USA v pásme so šiestimi hráčmi!
     
    56:47
    Gól napokon nie je uznaný! Skutočne to Michel Miklík namieril po dobrej kombinácii pekne, ale vinklík z toho napokon nebol...
     
    56:47
    Z opakovačky na kocke to vyzerá akoby sa puk odrazil len od konštrukcie a neprešiel celým objemom, videorozhodca to bude mať zrejme ťažké.
     
    54:33
    Atkinson takmer vyrovnal! Dostal puk pred bránu, točil sa popred ňu, napokon Laco spoločne s Graňákom jeho strelu vytlačili mimo priestor!
     
    51:28
    Vylúčenie USA - Jimmy Howard - dve minúty za podrazenie.
     
    51:10
    Vylúčenie Slovensko - Andrej Sekera - dve minúty za podrazenie.
     
    50:32
    Nepríjemná situácia, Graňák nedokázal zblokovať prihrávku po ľade, no pred Lacom ani súper do nej neťukol.
     
    49:20
    Stastny z uhla, puk preletel ponad ležiaceho Laca!
     
    44:47
    Vylúčenie USA - Cam Atkinson - dve plus dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Musela byť naozaj vysoko, keďže zasiahla do tváre Cháru.
     
    41:45
    Atkinson cez tatara nedošiel k puku, ale Abdelkader spoza nich áno, strela sa obtrela o Laca, len to tak zahučalo v hľadisku.
     
    38:47
    USA dalo gól! Fowler od modrej veľmi nepresne, puk sa ale odrazil od zadného mantinelu do druhej strany, Laco sa rýchlo presúval, no Pacioretty od brány namiesto strely posunul pred ňu, odkiaľ PAUL STASTNY šupol puk do siete! Asistencie Max Pacioretty a Cam Fowler.
     
    38:28
    Vylúčenie Slovensko - Milan Bartovič - dve minúty za seknutie. USA bude hrať dlhú presilovku o dvoch hráčov.
     
    38:14
    Prvé vylúčenie zápasu až v závere druhej tretiny. Slovensko - Tomáš Starosta - dve minúty za podrazenie.
     
    37:30
    Šanca Šatana v skrumáži, no puk poskakoval a napokon minul priestor!
     
    37:20
    Čiarový rozhodca sa spôsobne uhol a Hudáček tak mohol ísť dopredu, medzi dvoma ale nedopravil puk až za Howarda, z bránkoviska potom puk vzal Lasch.
     
    28:30
    Potlesk pre Laca, je vo svojom živle, prihrávka do pravého kruhu na strelu do protipohybu, Palmieri ale neuspel.
     
    28:00
    Ryan v šanci! Strelu z ľavej strany pred bránou usmernil, Laco ale vyráža.
     
    22:56
    Obrovská šanca pre Radivojeviča, ktorý zachytil puk do jazdy a stredom mal taký mininájazd, miešal puk, ale už to príliš skomplikoval a Howard si dal pozor.
     
    19:54
    Slovensko dalo gól! Už po šanci Bližňáka to zahučalo, k puku sa dostal za kruhmi ANDREJ SEKERA a ten po jeho strele napokon končí v bráne! Asistencia Mário Bližňák.
     
    15:41
    USA dalo gól! JUSTIN FAULK strieľal spoza pravého kruhu, Laco sa presúval a dostal puk popod pravý betón. Asistencie Kyle Okposo a Jim Slater.
     
    15:04
    Slovensko dalo gól! Kopecký dostal puk k mantinelu, z prvej ho ale poslal kolmicou na BRANKA RADIVOJEVIČA, ktorý prekorčuľoval po ľavom krídle do pásma a poslal z kruhu puk do vinkla ponad Howardovu lapačku! Asistencie Tomáš Kopecký a Michal Handzuš.
     
    04:37
    Pekná akcia Američanov, Okposo potiahol do pásma, zaviezol sa medzi kruhy a prenechal tam puk, Faulk si ho vzal, stiahol sa bližšie k bráne a poslal puk napokon do rohu klziska.
     
    00:47
    Slovensko dalo gól! Hudáček vysunutý do úniku skúsil na Howarda, ktorý sa zmätene váľal po bránkovisku, pribehol DOMINIK GRAŇÁK a pretlačil puk za jeho chrbát, videorozhodca to potvrdil! Asistencia Libor Hudáček.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 16. Faulk (Okposo, Slater), 39. Stastny (Pacioretty, Fowler) - 1. Graňák (Hudáček), 16. Radivojevič (Kopecký, Handzuš), 20. Sekera (Bližňák), 60. Šatan


    USA: Howard - Johnson, Fowler, Goligoski, Faulk, Petry, Butler, Braun - Ryan, Stastny, Pacioretty - Lasch, Slater, Okposo - Atkinson, Abdelkader, Palmieri - Crabb, Brown, Dwyer - Thompson. Tréner: Scott Gordon.
    Slovensko: J. Laco - Baranka, Sekera, Chára, Graňák, Starosta, Vydarený, Sersen - Handzuš, T. Kopecký, Radivojevič - Šatan, L. Hudáček, Surový - J. Mikúš, Tatar, Miklík - Bližňák, Bartovič, Marcel Hossa - Marcel Haščák. Tréner: Vladimír Vůjtek.

    Rozhodca: Johansson, Larking (obaja SWE) - Puolakka (FIN), Šeljanin (RUS)

    Diváci: 3948