Francúzsko – Kanada 2:7 (kon.) | Česko – Nórsko 4:3 (po s.n.) | USA – Slovensko 2:4 (kon.)
Dánsko – Švédsko 4:6 (kon.)
koniec
USA
2:4 (1:3, 1:0, 0:1)
Slovensko
Pondelok 07.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Slovensko dalo gól! MIROSLAV ŠATAN v strednom pásme získal puk a o tyčku ho poslal do siete! Bez asistencie.
     
    38:47
    USA dalo gól! Fowler od modrej veľmi nepresne, puk sa ale odrazil od zadného mantinelu do druhej strany, Laco sa rýchlo presúval, no Pacioretty od brány namiesto strely posunul pred ňu, odkiaľ PAUL STASTNY šupol puk do siete! Asistencie Max Pacioretty a Cam Fowler.
     
    19:54
    Slovensko dalo gól! Už po šanci Bližňáka to zahučalo, k puku sa dostal za kruhmi ANDREJ SEKERA a ten po jeho strele napokon končí v bráne! Asistencia Mário Bližňák.
     
    15:41
    USA dalo gól! JUSTIN FAULK strieľal spoza pravého kruhu, Laco sa presúval a dostal puk popod pravý betón. Asistencie Kyle Okposo a Jim Slater.
     
    15:04
    Slovensko dalo gól! Kopecký dostal puk k mantinelu, z prvej ho ale poslal kolmicou na BRANKA RADIVOJEVIČA, ktorý prekorčuľoval po ľavom krídle do pásma a poslal z kruhu puk do vinkla ponad Howardovu lapačku! Asistencie Tomáš Kopecký a Michal Handzuš.
     
    00:47
    Slovensko dalo gól! Hudáček vysunutý do úniku skúsil na Howarda, ktorý sa zmätene váľal po bránkovisku, pribehol DOMINIK GRAŇÁK a pretlačil puk za jeho chrbát, videorozhodca to potvrdil! Asistencia Libor Hudáček.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 16. Faulk (Okposo, Slater), 39. Stastny (Pacioretty, Fowler) - 1. Graňák (Hudáček), 16. Radivojevič (Kopecký, Handzuš), 20. Sekera (Bližňák), 60. Šatan


    USA: Howard - Johnson, Fowler, Goligoski, Faulk, Petry, Butler, Braun - Ryan, Stastny, Pacioretty - Lasch, Slater, Okposo - Atkinson, Abdelkader, Palmieri - Crabb, Brown, Dwyer - Thompson. Tréner: Scott Gordon.
    Slovensko: J. Laco - Baranka, Sekera, Chára, Graňák, Starosta, Vydarený, Sersen - Handzuš, T. Kopecký, Radivojevič - Šatan, L. Hudáček, Surový - J. Mikúš, Tatar, Miklík - Bližňák, Bartovič, Marcel Hossa - Marcel Haščák. Tréner: Vladimír Vůjtek.

    Rozhodca: Johansson, Larking (obaja SWE) - Puolakka (FIN), Šeljanin (RUS)

    Diváci: 3948