Kometa Brno – Slavia 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
HC Kometa Brno
3:4 (3:0, 0:2, 0:1 - 0:1)
HC Slavia Praha
cz Pondelok 13.02.2012, 18:10 • Kajot Arena • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    62:50
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané tento zápas vyhrají. MICHAL VONDRKA prožil povedený večer. Ke dvěma asistencím si připisuje i bod za gól. Hostující útočník se dostal nikým neatakován až před bránu, kde elegantně zakončil. Trvaj neměl šanci reagovat. Je rozhodnuto, diváci odchází smutní domů, hrstka nejvěrnějších fandů Slavie se může radovat. Šance na play-off pro ně stále žije. Asistence: Petr Kadlec.
     
    55:22
    Kometa si vytvořila dobrou šancí, před Furchem zakončoval Vašíček a poté se strhla šarvátka. Vašíček se dostal do klinče s Mickou a další hráči se pošťuchovali před bránou. Budou se udělovat tresty. Dá se očekávat, že nebudou nijak vysoké.
     
    55:05
    Utkání sleduje 7200 - vyprodáno.
     
    51:03
    Dresler putuje za kadr - menší trest hákování.
     
    51:03
    Velká šance Leoše Čermáka, který dostal přesnou přihrávku od Dlouhého. Sám před bránou ale neuspěl. Furch fantasticky zasahuje levým betonem. Ale bude se zároveň vylučovat.
     
    47:26
    Na trestné je Malec za sekání. Další komplikace pro Kometu.
     
    44:55
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno a zřejmě zaslouženě. Výkon Komety od druhé třetiny není dobrý, působí hodně ospale a málo bruslí. Nyní příchází trest. JAKUB SKLENÁŘ se dostal ke kotouči na hranici levého kruhu a krásně vymetl pavučiny v sítí Trvaje. Stav je rázem 3:3. Asistence: Tomáš Micka a Juraj Valach.
     
    42:04
    Petrovický s Holcem a Eratem dnes doslova řádí. Tato formace dokáže potrápit řádně obranu Slavie. Slovenský centr se prodral mezi Tomicou a Kadlecem a jen přesnější koncovka neznámená čtvrtý gól.
     
    41:06
    Vondrka - sekání.
     
    34:19
    Tak video se ani nekonalo. Bylo v opakovačkách na kostce jasně vidět, že to byla horní tyč.
     
    33:50
    Možná se bude volat video. Kováčik přihrál do pozice mezikruží, kde byl připraven na střelu Róbert Petrovický a jeho pumelice skončila na tyči. Je možné, kotouč byl mírně za brankovou čárou. Těžko odhadovat z našeho komentatorského stanoviště.
     
    30:21
    I u brněnské brány je hodně horko. Nejprve pálil těsně před Trvajem Sklenář a posléze vyslal nebezpečnou bombu Kolařík. Brněnský brankář se štěstím uhájil těsný výsledek. Velká tutovka hostů nekončí vyrovnáním. Nutno říci, že si Kometa koleduje.
     
    27:21
    Pro brněnský tým bude ještě hůř. Petrovický inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    26:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Na branky bohaté souboje Brna a Slavie pokračují i dnes. Pražané za necelých sedm minut dávají dvě branky a rázem jsou ve hře o body. MAREK TOMICA využil nepozornosti brněnské obrany a byl také ve správný čas na správném místě. Asistence: Jan Dresler, Michal Vondrka.
     
    24:52
    Obrovská šance hostů na snížení. Po Malcově chybě se do samostatného úniku dostal Tomáš Micka a v souboji tváří v tvář jej vychytal lapačkou skvělý Trvaj. V oslabení mohla družina Vladmíra Růžičky udeřit.
     
    23:45
    Možná až teď uvidíme tlak Brna. Valach držel Petrovického až příliš okatě a půjde si na dvě minuty odpočinout. Druhá přesilovka Komety v zápase.
     
    20:44
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté hned v úvodu snižují a dostávají se do hry kontaktní brankou. Přesilovou hru využil JAN DRESLER po skvěle sehrané kombinační akci. Trvaj neměl šanci se přesunout k levé tyči. Asistence: Michal Vondrka, Tomáš Pospíšíl.
     
    19:58
    A radost trošku opadá. Milan Hruška fauloval kolenem Doležala a putuje za katr. Slavie bude hrát ve druhé třetině přesilovku.
     
    18:01
    Kometa je kompletní a mohla počtvrté udeřit. Žižka ujel ještě v oslabení, ale Furch chytá. Na druhé straně našel Hertl kolegu Duška a ten se ani ve své dnešní druhé tutovce neraduje. Radost mu překazilo břevno!
     
    15:52
    Na vyloučené vyrovnáno. Jozef Kováčik vyfasoval menší trest za hrubost.
     
    14:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní ale kapituluje po čtyřech minutách na hřišti a také by se dalo hovořit o tom, že nemá čisté svědomí. Druhé formaci Brna to dnes jde velice dobře. Petrovický šikovně vypálil, Furchovi vypadl kotouč z chráničů a než se zorientoval a zjistil, kde má kotouč, našel ho v bráně. Tam jej totiž dnes podruhé dopravil ROMAN ERAT. Asistence: Róbert Petrovický a Miroslav Holec.
     
    13:13
    Jaškin trefil Bičánka hokejkou do obličeje, první přesilovka zápasu.
     
    09:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Moc času neuběhlo a Kopřiva inkasuje podruhé. Tentokrát však na jeho vrub branka nejde. Přesto putuje na střídačku a do brány již míří Dominik Furch. Celá druhá brněnská formace uzavřela soupeře do své obranné třetiny, Petrovický se zkušeně podíval, potáhl kotouč a přihrál na ROMANA ERATA a ten střelou švihem vyhnal "Kopra" z brány. Asistence: Róbert Petrovický, Miroslav Holec.
     
    08:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Oba týmy byly již v plném počtu a z ničeho nic udeřilo na brněnské straně. Kometa hostující branku téměř neohrozila a Kopřiva možná i díky tomu udělal obrovskou chybu. Těsně za modrou čárou napřáhl TOMÁŠ ŽIŽKA a zkušenému brankáři propadl kotouč do sítě. Překvapení z gólu jsou snad všichni aktéři, včetně diváků. Bez asistence.
     
    07:15
    Utkání může pokračovat.
     
    06:56
    Na ledě probíhá veřejné bruslení, dobrých 10 minut si od hokeje určitě odpočineme.
     
    06:33
    Čermák se pošťuchoval se Šulcem za hostující brankou a oba inkasují menší trest za hrubost.
     
    01:45
    Hosté jsou od začátku mírně aktivnější a nyní si vytvořili stoprocentní šanci Duškem. Ten se z ničeho nic ocitl sám před Trvajem, ale ten jeho záměr vystihl. Střela mezi betony ex-libereckému hráči nevyšla podle jeho představ.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 9. Žižka, 10. Erat (Petrovický, Holec), 15. Erat (Petrovický, Holec) - 21. Dresler (Vondrka, Pospíšil), 27. Tomica (Dresler, Vondrka), 45. Sklenář (Micka, Valach), 63. Vondrka (Kadlec)


    HC Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Hruška, Malec, Vašíček, Bičánek (C) - Němec, Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jak. Svoboda - Jar. Svoboda, Koreis, Zohorna.
    Trenéři: Zdeněk Venera, Lubomír Oslizlo.

    HC Slavia Praha: Kopřiva (10. Furch) - Kadlec (C), Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, Dresler, Krejčík, Krejčí - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, Hertl, Tomica - Micka, Žejdl, Sklenář - Jelínek, Jaškin, Doležal.
    Trenéři: Vladimír Ružička, Josef Beránek, Jiří Čelanský, Ondřej Weissmann.

    Rozhodca: Martin Fraňo, Jan Hribík - Lukáš Bejček, Petr Charvát

    Diváci: 7200