Catania – Parma 1:1 (kon.) | Juventus – Udinese 2:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
2:1 (1:0)
Udinese Calcio
cz Sobota 28.01.2012, 20:45Talianska Seria A
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemný večer Vám přeji u sledování nejvyšší fotbalové italské soutěže! V rámci dvacátého kola se v Juventusu představí fotbalisté Udinese. Domácí tým aktuálně vede Serii A, když má na svém kontě jednačtyřicet bodů. Jeho dnešní oponent je na třetí pozici s osmatřiceti body, z čehož vyplývá, že dnes se hosté mohou na svého oponenta dotáhnout.
     
    Poslední zápasy:

    Juventus se může pyšnit jednou skvostnou bilancí, a to, že v letošním ročníku ještě neprohrál. V minulém kole si s chutí pohrál s Atalantou, kde dokázal zvítězit v poměru 2:0 a odvézt si tak cenné tři body.

    Ani Udinese si v minulém kole nepočínalo špatně. Na svém trávníku totiž přivítalo fotbalisty Catanie. O své výhře Calcio rozhodlo až v samém závěru utkání, přesto se však mohlo radovat ze zisku tří bodů.
     
    Vzájemný zápas:

    Oba celky se již jednou v tomto ročníku potkaly. Jejich první měření sil se uskutečnilo teprve nedávno, respektive v prosinci loňského roku. V zápase gól nepadl, a tak se oba týmy rozdělily po jednom bodě. Doufejme, že dnes v nastoleném trendu pokračovat nebudou a my uvidíme atraktivní souboj.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Bonucci – Vidal, Pirlo, Giaccherini, Estigarribia – Quagliarella, Matri

    Udinese Calcio: Handanovič – Ferronetti, Danilo, Domizzi, Pasquale – Basta, Isla, Fernandes, Armero – Abdi, Di Natale

    Rozhodčí: .
     
    Lavička náhradníků:

    Juventus FC: Storari, Del Piero, Pepe, Borrielo, Marchisio, De Ceglie, Marrone

    Udinese Calcio: Flores, Padelli, Fanchone, Torje, Ekstrand, Neuton, Battocchio

     
    Aktéři dnešního zápasu včetně rozhodčích již vstupují na travnatou plochu. Utkání začne za několik málo okamžiků.
     
    Domácí tým nastoupí v růžových dresech, hosté pak v černobílé kombinaci.
     
    Úvodní pozdravy jsou za námi, divácky atraktivní duel tak začne co nevidět.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas sobotního večera tedy opravdu začal. Dopředu se ženou v úvodu utkání hráči Udinese. Pasquale vyslal nebezpečný centr z pravé strany hřiště, zadáci Juventusu si však počínali bezchybně.
     
    2
    O chvilku později se v ofsajdovém postavení nacházení Antonio Di Natale, a tak se balónu konečně chopí domácí celek.
     
    2
    Tak to je začátek! Juventus se mohl dostat do vedení! Marcelo Estigarribia se hnal do samostatného úniku, dokázal totiž přesprintovat hned trojici hráčů. Tváří v tvář Handanovičovi však neuspěl, hostující brankář se totiž blýskl parádním zákrokem!
     
    3
    Jak bývá zvykem, týmy se ze začátku utkání většinou oťukávají. Tady na to jdeme zostra! Juventus je zatím aktivnějším týmem, vydrží to?
     
    4
    Giaccherini si však nyní nedokázal zpracovat dlouhou přihrávku a o balón se tak připravil vlastní nešikovností.
     
    5
    Antonio Di Natale se prozatím potkal s míčem dvakrát. Pokaždé ale v ofsajdové pozici. Odtud však branku Buffona nikterak neohrozí.
     
    6
    Stará dáma se neostýchá a chce se chopit otěží utkání. Obrana Calcia se tentokrát ubránila.
     
    7
    Tempo hry se trochu uklidnilo, uvidíme, co nás ještě čeká. Zatím jsme viděli zajímavý začátek.
     
    8
    Fernandes se snažil projít jeden na jednoho, ale míč mu tekl do zámezí. Tím pádem budou vhazovat fotbalisté Juventusu.
     
    9
    Pirlo vyslal dlouhým míčem Quagliarellu, ten se ale nedokázal zorientovat, a proto se žádné ohrožení branky Handanoviče nekoná.
     
    9
    Armero před sebou viděl kousek volného prostoru, tak toho chtěl náležitě využít. Jeho nepovedená střela se točila někam k rohovému praporku, nakonec ji do bezpečí zažehnal jeden z domácích obránců. Udinese bude zahrávat kop od rohového praporku.
     
    10
    Z toho se však nic zajímavého nezrodilo a u kulatého nesmyslu jsou zase domácí hráči.
     
    11
    Bonucci hledal velmi inteligentní přihrávkou Matriho, míč k němu na poslední chvíli nedoputoval, jelikož se do celé akce vložil Domizzi.
     
    12
    Basta nebyl nikým atakován, přesto zahrál dlouhý míč nesmyslně na rohový kop a nabídl tím Juventusu další šanci.
     
    13
    A málem z toho byla branka! Velký závar se totiž zrodil před brankou Udinese. Handanovič si vyskočil nejvýše a vyboxoval balón do bezpečí. Ještě předtím však pomezní rozhodčí odmával trošku nepochopitelně ofsajd. Juventusu to ale vadit nemusí, balón mezi tři tyče nedostal.
     
    14
    Udinese trpělivě kombinuje, přinese to ovoce?
     
    15
    Málem ano! Almen Abdi se totiž dostal na hranici pokutového území, odkud vyslal nebezpečnou střelu, Buffon stihl včas zasáhnout a bude z toho jen roh pro hosty!
     
    16
    A z něj se Calcio mohlo dostat také do vedení! To byla ještě větší příležitost, než ta předchozí! Pablo Armero totiž napálil míč přímo z voleje a ten mířil k pravé tyčce Buffona, který neuvěřitelně zasahuje a vyráží míč na roh!
     
    17
    Vypadá to, že Juventus odolá drtivému tlaku a pustí se taktéž do útočení.
     
    18
    Udinese však svého soupeře rychle obralo o míč a pouští se do další útočné snahy. Tentokrát to žádnou větší šancí neskončilo.
     
    19
    Domácí se hnali do rychlého kontru, v tom ale celou akci zastavil Fernandes, ten totiž fauloval nedovoleným způsobem Pirla. První jmenovaný hráč dostává žlutou kartu.
     
    20
    Giaccherini se prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči a odhodlal se k zakončení. Jeho rána byla ještě zablokována na rohový kop.
     
    21
    Juventus ale nedokázal zakončit, přestože měl dvě dobré pozice ke střele. Poté domácím fotbalistům utekl míč za postranní čáru a od branky tak bude moci rozehrávat Handanovič.
     
    22
    Basta natáhl ze střední vzdálenosti, jeho projektil skončil na zádech Giaccheriniho. Od branky nakonec budou odkopávat hráči Juventusu.
     
    23
    Další obrovská příležitost domácího mužstva! Po levé straně se sám na Handanoviče řítil Marti. Hostující brankář má ale dnes zatím svůj den, připisuje si totiž již druhý, velmi cenný a perfektní zákrok! Marti se snažil přehodit gólmana Udinese, to se mu nepovedlo, Handanovič totiž vytáhl zákrok jako z učebnice!
     
    25
    Arturo Vidal si v následném souboji počínal nedovoleným způsobem a inkasuje tak žlutou kartu.
     
    26
    Hra se rychle přesunulu a Abdi se dostal ke střele, ta skončila vedle branky Buffona.
     
    27
    Pirlo postupoval po levé straně, v tom byl však faulován Islou. Rozhodčí si tohoto zákroku všiml a píská standardní situaci ve prospěch Juventusu.
     
    28
    Nacvičený signál vypadala zprvopočátku celkem dobře. K dokonalosti scházela přesnější střela Estigarribii, ten totiž poslal balón někam na záhonek.
     
    29
    Šanci střídá šance! Fabio Quagliarella je i se svou maskou velmi nebezpečný! Obtočil se kolem protihráče, čímž si udělal prostor a poté vypálil těsně nad!
     
    30
    Na hřišti vidíme také emoce! Fotbalisté domácího kádru se hnali do dalšího přečíslení a byli zastavení faulem. Sudí zákrok odpískal, ale žlutou kartu neudělil, což se nikomu v růžovém dresu nelíbilo.
     
    31
    Přímý volný kop se ale Juventusu vůbec nevyvedl. Udinese vystavilo neprostupný obranný val a odvrátilo míč do bezpečí.
     
    32
    Hosté se po delší časové odmlce dostávají na útočnou polovinu. Tam ale nepobyli moc dlouho, jelikož se nepřesnou kombinací připravili o balón sami.
     
    33
    Další velká šance domácích! Quagliarella vybojoval míč pro Stephana Lichtsteinera, jenž před sebou měl doslova dálnici. Se střelou však dlouho otálel, což se mu stalo osudným a poté napálil míč ze slibné pozice do dobře vracejícího se obránce Calcia.
     
    34
    Následný rohový kop pak žádné výraznější nebezpečí pro Handanoviče neznamenal.
     
    34
    Rychlý brejk Udinese raději zastavuje taktickým faulem Giaccherini, za což vidí od hlavního rozhodčího kartu barvy žluté.
     
    35
    Přímý kop si ale hráči Udinese rozhodně za rámeček nedají, nedokázali vytvořit takřka nic.
     
    36
    Hosté se teď nastěhovali před branku Buffona. Di Natale se dral po levé straně trávníku, rázem byl ale čistě odstaven od míče domácí defenzívou.
     
    37
    Quagliarell byl s míčem na kopačce u rohového praporku. Velmi šikovným způsobem se dokázal zbavit svého strážce, později také nacentrovat, avšak pouze do náručí Handanoviče.
     
    38
    Dalším centrem do sbírky přispěchal také Matri, opět byl u míče jako první hostující muž v rukavicích.
     
    39
    Stará dáma má teď neuvěřitelný tlak. Udinese nějakým způsobem zatím odolává, uvidíme do konce první půle branku?
     
    40
    Armero je velmi dynamický hráč, což dokazuje i teď. Nenápadně se totiž dostal před Quagliarellu, který musel zatáhnout za záchrannou brzdu a počínat si nedovoleně.
     
    41
    Juventus standardní situaci přečkal a poté se s reklamním panelem potkal Lichtsteiner. Ten totiž neodhadl situaci, přehnal to s entuziasmem a neustál střet s Domizzim. Nic vážného se mu nestalo.
     
    42
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí jsou odměněni za svou snahu a dostávají se do vedení! Estigarribia nacentroval z pravé strany na Quagliarellu. Hlavičku druhého jmenovaného hráče ještě Handanovič zlikvidoval, míč však vyrazil přímo před ALESSANDRA MATRIHO, před nímž už stál velmi jednoduchý úkol – poslat míč do odkryté branky.
     
    43
    Juventus branka nakopla a tlačí se znovu dopředu, Aruturo Vidal se zaskvěl další střelou, tentokrát mimo tři tyče.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nenastaví ani jednu minutu nad rámec regulérních pětačtyřiceti.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas a nutno konstatovat, že sledujeme zatím parádní fotbal! Více ze hry měl Juventus, a tak je stav poprávu 1:0 ve prospěch domácích fotbalistů. Nebýt Handanoviče, tak mohlo branek padnou více! Na druhé straně měl největší příležitost Armero, ale na Buffona nevyzrál. Uvidíme, co nás čeká ve druhé půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu přichází Udinese se změnou. Dolů se poroučel Abdi, na plac se naopak podívá Antonio Floro Flores.
     
    47
    Juventus se snaží vstoupit do druhé půle aktivně, dlouhý nákop však skončil pouze v náručí Handanoviče.
     
    48
    Územní převaha Staré dámy stále pokračuje. Pirlo se teď snažil vymyslet chytrou přihrávku, ale na defenzívu Calcia lék nenašel.
     
    49
    Di Natale se provinil nedovoleným zákrokem, a tak u míče nadále zůstanou fotbalisté Juventusu.
     
    50
    Quagliarella hledal nadýchaným obloučkem Matriho, ten se ale do střeleckých statistik nyní nezapisuje, jelikož míč v dobré pozici promáchl.
     
    51
    Giaccherini postupoval před, přičemž byl ostře poslán k zemi Damianem Ferronettim, který vidí za svůj ostrý zákrok žlutou kartu.
     
    52
    K exekuci přímého volného kopu se postavil Pirlo. Jeho technická rána se otřela o dobře postavenou zeď a bude z toho pouze rohový kop pro domácí.
     
    53
    Zdálo se, že Udinese celou situaci přečká bez úhony, opak byl málem pravdou! Arturo Vidal se ujal ve středu hrací plochy míče. Dlouhou dobu přemýšlel, komu nahraje, nakonec se rozhodl vystřelit sám a jeho tvrdá pumelice mířila jen o pár centimetrů nad branku Handanoviče!
     
    54
    Rychlý brejk v podání Calcia táhl Di Natale! Zmiňovaný forvard napřáhl zpoza pokutového území a jeho křižná střela přes obránce na zadní tyčku skončila taktéž o pár centimetrů vedle!
     
    55
    Utkání se vrací do starých kolejí. Šance vedle šance. Uvidíme také, jak se hráči vypořádají se zhoršujícím počasím.
     
    56
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Je tu vyrovnání! Udinese to před malou chvílí nevyšlo, nyní už ano! Velké zaváhání domácí obrany! Isla rozjel přečíslení tři na dva, posunul míč na levou stranu, kde se nacházel střídající žolíček ANTONIO FLORO FLORES, který si míč zpracoval, podíval se a bezprecedentně zakončuje technickou střelou, čímž nedává Buffonovi sebemenší šanci na úspěch!
     
    57
    Juventus je z této značně otřesen, uvidíme, zda se dokáže oklepat a co nás ještě čeká.
     
    58
    Do dalšího střeleckého pokusu se hnal Antonio Di Natale, tentokrát ale nezamířil mezi tři tyče Buffonovy branky.
     
    59
    Matri s Giaccherinim nadělali velké problémy hostující obraně, nakonec to dopadlo dobře pro Udinese.
     
    60
    Calcio těží především z rychlých brejků! Do dalšího se teď dostali Pasquale s Armerem, ale druhý jmenovaný nedokázal usměrnit střílený centr do branky, a tak si může Buffon oddechnout.
     
    61
    Domácí tým se odhodlal ke střídání. Na hřiště přichází Marchisio, do kabin putuje Quagliarella.
     
    62
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí tým opět strhl vedení na svoji stranu! Tohle večer Matriho! Skvostná akce v podání Juventusu! Nový muž na hřišti Claudio Marchisio pohotově sklepl míč na ALESSANDRA MATRIHO. Ten si kolem sebe udělal prostor, parádně obešel protihráče a přízemní střelou rozjásal dnes již podruhé stadionu v Turíně!
     
    63
    Udinese se ihned snaží o odpověď, ale těžko se dostává přes defenzívu Juventusu. Ke všemu jim psychiku nahlodala předchozí inkasovaná branka.
     
    64
    Další střídání v podání Antonia Conteho. Ten na hřiště posílá Pepeho, který zaujme pozici po Estigarribim.
     
    65
    Fernandes se snažil vymyslet útočnou akci, celá snaha však vyšla v niveč, jelikož se sám připravil o balón nepřesností.
     
    66
    Juventus kombinuje na vlastní polovině a nevypadá to, že by se chtěl někam hnát. Ostatně, proč také, utkání má zatím pod kontrolou.
     
    68
    Andrea Pirlo se ocitl s míčem ve středu hřiště, tak nad ničím nepřemýšlel a vystřelil, mimo.
     
    69
    A ještě jedna střela v podání Pirla, ani teď se však neujala a skončila někde v hledišti.
     
    70
    To nemění nic na tom, že je domácí tým výrazně aktivnějším a je s míčem na útočné polovině.
     
    71
    Armero dotíral na Pirla, počínal si nedovoleně, čehož si sudí všimli a Juventus tak dostává možnost rozehrání přímého volného kopu z pravé strany hřiště.
     
    72
    Nic zajímavého se ale nezrodilo, přestože se v nadějné pozici nacházel Simone Pepe.
     
    72
    Na druhé straně mělo Udinese dobrou šanci na srovnání zápasu. Domizzi si zpracoval míč a následně jej chtěl předložit někomu v pruhovaném dresu, to se mu nepodařilo a balón tak skončil u Pepeho.
     
    74
    To byl také poslední kontakt s míčem Domizziho. Ten je totiž střídán, na hřiště se naopak podívá Battocchio. Přinese to oživení hry Udinese?
     
    75
    Claudio Marchisio se snažil ohrozit branku Handanoviče z hranice pokutového území, hostující brankář ale míč v pohodě shrábl ze země.
     
    76
    Juventus má optickou převahu, ale stále je to pouze o jednu branku. O Udinese platí, že dokáže udeřit z jakékoli pozice.
     
    77
    Stále stejná písnička. Juve tlačí na pilu a Calcio se snaží těžit z rychlých brejků, kdo bude úspěšnější?
     
    78
    Další centr v podání Juventusu končí v náručí Handanoviče, který tak může založit další akci.
     
    79
    Marchisio nasadil jesličky protihráči, který si to nechtěl nechat líbit, tak mu to oplatil faulem. Volný přímý kop pro Juventus.
     
    81
    Už to vypadalo, že Udinese vybojuje rohový kop, ale sudí je toho názoru, že se bude odkopávat od branky Buffona.
     
    82
    Antonio Di Natale poslal dlouhý míč, který ale nikoho z hráčů Calcia nenašel, a to i přestože se Juventus nacházel v podivném rozpoložení v obraně.
     
    83
    Poslední střídání domácího kouče. Místo Lichtsteinerho posílá na trávník De Ceglieho.
     
    84
    S přibývajícím časem hru ještě komplikuje husté sněžení, hráči tak musí zimu, která panuje tady v Turíně, vyhnat běháním.
     
    85
    Nyní přichází střídání na hostující straně. Dohrál Isla, na pár minutek zahřeje svůj organismus také Pereyra, bude to právě on, kdo zdramatizuje dnešní střetnutí?
     
    86
    Arutor Vidal napřáhl z velké dálky, ale jeho pumelice se zastavila o prvního bránícího hráče.
     
    87
    Marchisio centroval z pravé strany hřiště, míč tak podivně zaplaval ve vzduchu, nakonec jej přikoval ke svým rukavicím Handanovič.
     
    88
    Matri se snažil proniknout do pokutového území přes levou stranu, marně, jelikož se defenzíva hostů dokázala skonsolidovat.
     
    89
    Pablo Armero ostře zajel do Vidala. Rozhodčí nenechal tento zákrok bez povšimnutí a uděluje hráči Calcia žlutou kartu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí přidá tři minuty.
     
    90+2
    Juventus je s míčem na kopačkách a na nějaký souvislejší a drtivější tlak v podání Udinese to zatím nevypadá.
     
    90+2
    Ani emoce neustávají. Spor u rohového praporku je ukončen žlutou kartou pro Antonia Di Nataleho.
     
    90+3
    Míč je opět na polovině Udinese, domácí si zřejmě dojdou pro tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání, ve kterém jsme viděli řadu šancí na obou stranách. Aktivnějším týmem byl ale bezesporu Juventus, který si tak pozásluze připisuje cenné tři body do tabulky a upevňuje si první příčku v Serii A. Zároveň také drží neporazitelnost v této sezóně. Hlavní hvězdou večera byl Alessandro Matri, jenž vstřelil rovnou dvě branky a rozhodl tak o vítězství Staré dámy. To je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji příjemný zbytek večera. (22:47:57)

    Sanny Muharem

    Góly: 42. Matri, 62. Matri - 56. Floro Flores

    Karty:   25. Vidal (JUV), 34. Giaccherini (JUV) - 19. Fernandes (UDI), 51. Ferronett (UDI), 89. Armero (UDI), 90+2. Di Natale (UDI)


    Juventus Turín: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Bonucci – Vidal, Pirlo, Giaccherini, Estigarribia – Quagliarella, Matri
    Udinese Calcio: Handanovič – Ferronetti, Danilo, Domizzi, Pasquale – Basta, Isla, Fernandes, Armero – Abdi, Di Natale

    Rozhodca: Paolo Valeri