Třinec – Liberec 1:0 (kon.) | Litvínov – K. Vary 4:1 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 3:0 (kon.) | Slavia – Berani Zlín 2:1 (po pr.) | Sparta Praha – Plzeň 4:3 (po s.n.)
po s.n.
HC Sparta Praha
4:3 (2:1, 1:1, 0:1)
HC Škoda Plzeň
cz Utorok 17.01.2012, 18:30 • Tipsport Arena, Holešovice, Praha • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    63:26
    Radku Philippovi se nelíbilo, stejně tak jako celé střídačce Sparty, že rozhodčí přerušil hru. V dnešním utkání už si nezahraje, dostává osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    52:58
    Plzeňští budou mít patrně jednu z posledních šancí na vyrovnání v dnešním zápase. Ta má podobu přesilové hry. Za zdržování hry je vyloučen Sacha Treille.
     
    49:39
    Teď už se ale vylučovat bude. Za hákování odjíždí za katr pomalým tempem Václav Pletka. Přesilovka pro Spartu.
     
    43:48
    Přesilovka Plzně se už chýlila ke konci, hosté ale v početní výhodě zůstanou. Dominik Pacovský udělal stejnou chybu jako před chvílí Foster. Další přesilovka modrobílých.
     
    41:54
    Bude se vylučovat. Alex Foster vystřelil puk z obranného pásma mimo hrací plochu, což se nesmí. Plzeň si zahraje přesilovku.
     
    38:08
    Radek Duda je v plné permanenci. Ne však hokejově, nýbrž zápasnicky. Teď si připsal další potyčku, tentokrát s rozeným kliďasem Petrem Tenkrátem. Oba budou vyloučeni na dvě minuty za hrubost.
     
    34:37
    Po protiútoku Plzně se strhla potyčka, není divu, na ledě byl tou dobou David Kočí a Jiří Kučný. Po několika vteřinách se na led odhodlal ze střídačky i Radek Duda, takže si umíte představit, jak to asi na ledě vypadá. Na trestnou lavici míří za další zápasnický chvat nakonec pouze Jiří Kučný, Plzeň bude hrát přesilovku.
     
    31:13
    Z tlaku Sparty vzešel plzeňský faul, za sekání Ivana Rachůnka se půjde posadit Jiří Hanzlík.
     
    24:35
    Další ostrý souboj u hrazení. Plzeňský provokatér dostal pořádně naloženo od domácího pořízka Kočího. David Kočí to ale trochu přehnal, a bude vyloučen.
     
    18:29
    Síly na ledě se ale srovnají. Za nedovolené bránění při přechodu Sparty do pásma je vyloučen Petr Tenkrát.
     
    17:42
    Hned po vstřelení branky se na radující se sparťany vrhnul Radek Duda. Strhla se potyčka, po které se bude vylučovat. Duda vyfasoval 2+2 minuty za hrubost, Sacha Treille pouze jeden dvouminutový trest.
     
    04:53
    Petr Ton si našlápnul hned po buly ve středovém kruhu. Byl hákován Modrým, který si osjíždí odpykat dvouminutový trest.
     
    02:01
    Na dvacet vteřin se srovnají síly na ledě. Ivan Rachůnek hned po svém střeleckém pokusu nasadil sekeru jednomu z obránců a půjde na trestnou.
     
    00:21
    A bude se vylučovat! Jakub Jeřábek vystřelil puk z obranné třetiny mimo hřiště a půjde si na dvě minutky odpočinout.

    Oliver Sálus

    Góly a asistencie: 5. Forman (Lapšanský), 18. Forman (Treille S.), 30. Treille S. (Rachůnek I., Broš), ?. Tenkrát - 10. Duda (Kovář), 29. Kaberle (Kovář, Petruška), 54. Pletka


    HC Sparta Praha: Pöpperle - Košťálek, Sersen, Husák, Kučný, Kočí, Milam, Philipp, Krstev - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - S. Treille, Lapšanský, Forman.
    HC Škoda Plzeň: Svoboda - St. Pierre, Kaberle, Modrý, Vykoukal, Hanzlík, Jeřábek, Kinrade, Kubalík - Duda, Kovář, Pletka - Stránský, Straka, Petruška - Dvořák, Heřman, Andrašovský - Vostřák, Pitule, Johnson.

    Rozhodca: Hradil, Trombík - Barvíř, Blümel