Salzburg – Austria 3:0 (kon.)
koniec
FC Salzburg
3:0 (1:0)
FK Austria Viedeň
cz Nedeľa 18.12.2011, 16:00 • Red Bull Arena • Rakúska Bundesliga
     
    90+
    Až teď se rozhodl Salzburg střídat. Ze hry odchází právě Maierhofer a na poslední vteřiny pouští na trávník Romana Wallnera.
     
    90+
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Tak přece jen ještě jeden gól. Na centr na pravou tyč si naběhl STEFAN MEIERHOFER a podruhé v utkání se prosadil hlavou. Svoji branku pak oslavil vzorným zasalutováním.
     
    90+
    Parádní práce Dušana Šventa. Narazil si s Leitgebem a Švento ve vápně ještě vrátil jednou míč k úplně volnému Leitgebovi, který však ve velké šanci přestřelil bránu.
     
    87
    Žlutou kartu vidí po svém faulu hostující Zlatko Junuzovič.
     
    85
    Povedená kombinace Grünwald - Linz vedla k největší šanci hostů. Grünwald obloučkem našel před bránou Linze, který si míč ještě nechal skočit a pak z pravé strany neprostřelil Walkeho.
     
    77
    Poslední změna na straně Austrie. Do zápasu se zapojí Alexander Grünwald, který nahradí na hrací ploše Liendla.
     
    75
    ...a ještě větší šance. Hlavičku Hierländera k pravé tyči Lindner musel spektakulárně zlikvidovat. Vynikající zákrok hostujícího gólmana.
     
    74
    ...závar před bránou a míč se dostal k Douglasovi, který pálil z šesti metrů a jeho tečovaná střela skončila těsně nad bránou, další roh...
     
    66
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Nechci předjímat dopředu, ale myslím, že už je hotovo. Rychlou akci Salzburgu zakončil přízemní střelou LEONARDO. Míč propadl Lindnerovi pod rukou, chytat se tato střela určitě dala.
     
    62
    Tomáš Jun dnes dohrál. První poločas se mu docela vydařil, ve druhém už tolik vidět nebyl. Místo něj přišel na hřiště Emir Dilaver.
     
    59
    Špatné zprávy pro Austrii. Florian Klein skluzem ostře zajel do Zarateho a naprosto logicky dostává červenou kartu. Tento zákrok už byl za žlutou hranicí.
     
    55
    Austria poprvé střídá. Ze hry odchází Gorgon a pouští na hřiště Rolanda Linze.
     
    43
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Domácí jdou do vedení. Zarate odcentroval z levé strany a našel ve vápně věž jménem STEFAN MAIERHOFER, ten se dokázal zbavit svého strážce a hlavou nasměroval míč ke vzdálenější levé tyči a ještě do protipohybu brankáře Lindnera. Osmá ligová trefa pro útočníka Salzburgu.
     
    36
    Mally se nesmířil s obehráním od Maierhofera a poslal ho k zemi. Za svůj zákrok pak bleskově uviděl žlutou kartu.
     
    34
    Další velká šance domáících. Maeirhofer však brankáře Lindnera z prostoru penalty nedokázal prostřelit a hostující brankář se v této situaci vyznamenal a vytáhl proti hlavičce po centru Jantschera skvělý reflex.
     
    32
    Žlutou kartu teď naopak vidí Maierhofer, který byl příliš agilní při napadání a pořádně Maderovi přišlápl kopačku.
     
    23
    ....Jantscherův centr nebyl špatný, Maierhofer však v hlavičkovém souboji neuspěl. Míč se ovšem na levé straně dostal ke Šventovi, který vrátil balón zpět do vápna. Maierhofer hlavičkou prodlužoval k pravé tyči, kde musel brankář Lindner podstoupit těžký souboj hned s triem domácích hráčů. Míč se nakonec odrazil k úplně volnému Jantscherovi, jenž však poloodkrytou bránu svým volejem netrefil.
     
    9
    Leonardo si narazil se Šventem a pak technickou ranou zpoza vápna pohladil boční síť Lindnerovi branky.
     
    2
    Jantscher si narazil s Leitgebem a pak z dvaadvaceti metrů protáhl brankáře Lindnera, jenž musel míč směřující k pravé tyči vyrazit na rohový kop...

    Zdeněk Plánka

    Góly: 43. Maierhofer, 66. Leonardo, 90+. Maierhofer

    Karty:   32. Maierhofer (SLZ) - 36. Mally (AUV), 87. Junuzovič (AUV)   59. Klein (AUV)


    FC Salzburg: Walke - Douglas, Ulmer, Hinteregger, Zarate, Švento, Hierländer, Leitgeb, Maeirhofer (90+. Wallner), Jantscher, Leonardo.
    FK Austria Viedeň: Lindner - Wallner, Klein, Mally, Suttner, Junuzovič, Mader, Liendl (77. Grünwald), Gorgon (55. Linz), Jun (62. Dilaver), Barazite.

    Rozhodca: Oliver Drachta