Catania – Palermo 2:0 (kon.) | Cesena – Inter 0:1 (kon.) | CFC Janov – Bologna 2:1 (kon.)
Juventus – Novara 2:0 (kon.) | Parma – Lecce 3:3 (kon.) | Lazio – Udinese 2:2 (kon.)
Neapol – AS Rím 1:3 (kon.)
koniec
FC Parma
3:3 (1:0)
US Lecce
cz Nedeľa 18.12.2011, 15:00 • Stadio Ennio Tardini, Parma (27 906 diváků) • Talianska Seria A
     
    90+1
    Juan Cuadrado se teď válí na hřišti s sbírá pro Lecce vteřiny. Parma se ale vzteká a žádá odeslání hráče za postranní čáru.
     
    90
    Rozhodčí Gabriele Gava bude nastavovat ještě čtyři minuty.
     
    Zápas plný zvratů nám dnes nabídl souboj Parmy a Lecce. Domácí se penaltou Floccariho dostali do vedení, ale ve druhém poločase Lecce třemi brankami skóre otočilo. Parma ale zabrala a díky Pellého a Galloppy dokázala vyrovnat na končných 3:3! Nejlíbivějším momentem utkání bychom mohli "vyhlásit" Di Micheleho gól nůžkami. Příjemné fotbalové odpoledne vám přeje Tomáš Martínek. (16:54:27)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Parma právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelný průběh zápasu! DANIELLE GALLOPPA vyrovnává na tři tři a domácí diváci jsou u vytržení! Fantastický závěr utkání!
     
    88
    Parma si žádá penaltu za zákrok rukou v pokutovém území. Biabiany střílel a Carrozzieriho ruka byla skutečně v dráze letu míče. Sudího píšťalka ovšem mlčí a i přes protesty Parmských se hraje dále.
     
    86
    Parma právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen snížení stavu! Střídající GRAZIANO PELLÉ se dostal k vyboxovanému míči Gabrieliho, kterému dobře clonil Floccari. Pět minut má Parma na vyrovnání...
     
    84
    Do zakončení se dostával Juan Cuadrado, ale svou druhou branku v zápase nepřidal. Gólman Antonio Mirante rychle rozehrává, času je pro Parmu ukrutně málo.
     
    82
    Poslední dnešní střídání. Trenér Franco Colomba posílá na trávník Abderrazzaka Jadida, z něj odchází Alessandro Lucarelli.
     
    80
    Napomínání žutou kartou vidí také David Di Michele, který se dnes dvakrát brankově prosadil. Je to velice nervózní utkání, jakby ne. Domácí vedli, ale během několika minut je to 1:3 pro hosty!
     
    80
    Tentokrát žlutá karta pro Stefano Morroneho z Parmy a v dalším zápase si nezahraje.
     
    78
    Poslední střídání Lecce. Carlos Grossmuller nahrazuje Luise Muriela, který odchází do sprch.
     
    77
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Další branku Lecce má na svědomí kolumbijský forvard JUAN CUADRADO. Parma je absolutně mimo hru a Lecce jde za třei body.
     
    73
    Parma tedy střídá, podruhé v zápase. Odchází Francesco Modesto a na nahradí jej útočník Raffaele Palladino.
     
    72
    Carrozzieri odkovál od brány Lecce, ale Graziano Pellé jej složil "šlapákem". Chvíli se nebude hrát a Parma chystá střídání.
     
    71
    Parma otevírá zadní vrátka, což mohl využít Di Michele ke zkompletování hattricku. V soboji byl ale důraznější Paletta a střelec hostů se do zakončení nedostal.
     
    69
    Do velice nadějné pozice se dostával domácí Graziano Pellé, ale fotbalista s číslem 99 byl až moc váhavý a dostal se za brankovou čáru i s míčem.
     
    67
    Lecce po zásluze vede a i nadále je u míče. Parma se nechala ukolébat vedením v zápase a dá se říci, že kromě penaltového zásahu toho moc neukázala. Oproti tomu Lecce chce opustit poslední místo tabulky a podle toho vypadá i výkon na trávníku.
     
    63
    Žlutá karta pro Ganiele Galloppu z domácí Parmy. V zápase se nám to dnes docela "žlutí" a to nejen díky dresům Lecce...
     
    64
    Domácí trenér střídá a ze hřiště stahuje Francesta Valianiho. Na jeho místě bude hrát Graziano Pellé.
     
    61
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný gól, který má opět na svědomí DAVID DI MICHELE. Hlavička Carozzieriho našla na hranici šestnáctky ostrostřelce Lecce a ten nůžkama vystřihl nádherný fotbalový kousek!
     
    60
    Velice nebezpečně teď pronikal do šestnáctky Juan Cuadrado a bude z toho standarka za levé strany pokutového území. U míče je již Massimo Oddo, ale obránci Parmy naněkolikrát vyhlavičkovali ven z pokutového území.
     
    58
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Střídající Davide Brivio dostal míč na levou stranu pokutového území, přihrávkou po zemi na penaltový puntík našel krásně DAVIDA DI MICHELEHO a ten zcela nehlídán vyrovnává po zásluze skóre zápasu!
     
    56
    Massimo Oddo vybojoval pro hosty rohový kop. Rodney Strasser, hráč ze Sierry Leone, ale balon přes obránce neprocedil. Lecce ale teď vládne na hřišti a Parma hraje trochu bez zájmu.
     
    54
    Cuadrado hází aut na Guillerma Giacomazziho a ten posílá balon do vápna. Muriel ani Di Michele ovšem neuspěli a tak je Lecce vyhnáno na svou polovinu. Dále ale drží míč na svých kopačkách...
     
    51
    Na stadionu Ennia Tardiniho nyní vystřelil Sergio Floccari, ale mezi tři tyče Gabrieliho míč nezamířil.
     
    49
    Lecce se tlačí dopředu a pokračuje v dobrém výkonu z první půle. Beci Parmy jsou ale pozorní a nepoští hosty do šestnáctky. Rodney Strasser to musel zkusit asi ze dvaceti metrů, ale střela neměla razanci.
     
    47
    Parmští zaútočili po levém křídle, ale Biabiany se k centru nedostal. Lecce tak nakopává míč dopředu ovšem tam je jen osamocený Di Michele.
     
    46
    Davide Brivio o poločase vystřídal obránce Lecce Andreu Esposita.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    10
    Massimo Gobbi si u rozhodčího Gavy také vysloužil žluté napomenutí.
     
    Vcelku vyrovnaný první poločas nic zajímavého nenabídl. Jediná branka, která dosud padla byla z kopačky Sergia Floccariho. Ten se z pokutového kopu nemýlil a poslal Parmu do vedení. Lecce ale nehraje vůbec špatně, proto se můžeme těšit na zajímavý druhý poločas. Ten by měl začít asi v 16:05.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Parma se už nikam nežene a dvě rozehrávky brankáře Miranteho trvaly hodně dlouho. Sudí bude pískat konec poločasu.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty nad rámec patačtyřiceti minut.
     
    45
    Biabianyho poslal na trávník skluzem zezadu Stefano Ferrario a stoper Lecce vidí třetí žlutý kartonek v zápase.
     
    43
    Massimo Oddo posílá svou dělovku jen do zdi. Lecce ale zůstává u balonu a rozhodně není horším týmem na hřišti. Právě naopak, vedení Parmy je dílem jediné útočné akce a nešikovnosti obránce hostů.
     
    41
    David Di Michele se snažil probít mezi třemi obránci Parmy a udělal to tak šikovně, že jej musel ostře srazit k zemi Gabriel Paletta. Argentinec za to vidí žlutou kartu.
     
    41
    Muriel s Cuadradem teď zavařili zadákům Parmy a zmatky v šestnáctce domácích řeší odkopem do autu Valiani.
     
    39
    Balon se pohybuje kolem středového kruhu, je to více boj než fotbal. Více u míče jsou ale fotbalisté Parmy, kteří se snaží kontrolovat hru. Lecce ale hrozí individuálními průniky do domácí obrany.
     
    37
    Francesco Modesto se po levé straně neprosadil. Míč si pak ke střele připravil Morrone, ale levou šibenici minul o nějaký ten metr.
     
    35
    Zaccardo i Galloppa si teď vyšlápli na Giacomazziho a Lecce bude i nadále u míče. Faulů stále vidíme více než pohledných akcí, což je škoda.
     
    33
    Julio Sergio musí nakonec ze hřiště! Na hrací plochu tak nastupuje náhradní gólman Lecce Ugo Gabrieli.
     
    32
    Lecce mělo dobrou šanci ze standardní situace. K míči se postavil Giacomazzi, posunul balon na Cuadrada a ten jen těsně minul Miranteho bránu. Chvíli po něm se netrefil i Carrozzieri.
     
    30
    Brankář Lecce Julio Sergio se při vyboxování míče před Biabianim asi lehce zranil a lékař jeho týmu mu ovazuje levé stehno. Asi se bude jednat o natažený sval. Gólman ale pokračuje dále ve hře.
     
    29
    Zápasu očividně chybí střelba a pěkné šance. Mnoho osobních soubojů ve středu hřiště končí fauly. Nyní rozhodčí řeší zákrok na domácího Morroneho. Statistika faulů 11:4 po necelé půlhodině je výmluvná...
     
    28
    Nakopávaný míč vyboxoval na hranici šestnáctky před hlavou Biabianiho gólman Julio Sergio!
     
    27
    Giacomazzi s Oliverou si zakombinovali ve středu hřiště a poslali balon na Davida Di Micheleho. Před ním ale zachránil situaci brankář Parmy Mirante.
     
    25
    Centr Galloppy ale nebyl pro hosty nebezpečný. Julio Sergio si míč stáhl ze vzduchu a Lecce bude zakládat nový útok.
     
    24
    Strasser zfauloval Francesca Modesta a hráči si vyměňují slovně názory. Rozhodčí ale situaci urovnává a Parma bude kopat přímý kop.
     
    22
    Uvidíme, zda Parma potvrdí statistiku - pokud letos v zápase vedli 1:0, nebyli ani jednou poraženi. Míč je ale na kopačkách Lecce, které se nechce smířit s dá se říci náhodným gólem Parmy.
     
    21
    Hostující fotbalisté se snaží o vyrovnání. Míč drží na svých kopačkách, ale Cuadrado neměl komu dát. Na druhou stranu proto utíkají ofenzivní hráči Parmy v čele s Floccarim a Biabianim. Bude z toho ale jen autové vhazování.
     
    20
    Pro Lecce možná krutý úvod, v úvodu zápasu si svěřenci trenéra Cosmiho počínali odvážně. Zbytečná chyba Ferraria ale znamená vedení Parmy.
     
    18
    Parma právě vstřelila branku!
    S přehledem skóruje domácí hrotový útočník SERGIO FLOCCARI. Je to již jeho třetí proměněná penalta v sezoně, tentokrát poslal míč k levé tyči. Brankář Julio Sergio šel na opačnou stranu.
     
    16
    Biabiani se probíjel středem hřiště a po překonání hranice pokutového území jej k zemi nešikovně poslal Ferrario. Je tady penalta pro Floccariho!
     
    14
    Jonathan Biabiani to opět zkoušel tentokrát z pravé strany. Centr ale žádného spoluhráče nenašel, obránci srazili míč na roh. Po jeho zahrání se k balonu dostal Modesto, ale Julio Sergio míč s jistotou lapil.
     
    12
    Biabiani se pokoušel dostat k brance Lecce, ale obránci jej poslali k zemi. Podle posouzení rozhodčích čistě a tak můžou založit další akci fotbalisté Lecce, posledního celku tabulky.
     
    10
    Lecce nebezpečně zahrozilo. Středem se protáhl Di Michele, ale obránci Parmy získali míč na své kopačky. Žádnou gólovou situaci jsme za prvních deset minut zápasu neviděli.
     
    9
    První žlutá karta zápasu, kterou dostává hostující obránce Moris Carrozzieri.
     
    7
    Stefano Morrone nic složitého nevymýšlel a asi ze třiceti metrů vypustil projektyl na Julio Sergia. Střele ale chyběly dva metry aby se vešla do branky Lecce.
     
    4
    Gólman Mirante si teď musel pohlídat standardku Lecce. Giacomazzi posílal míč do malého vápna, ovšem ten proletěl skrz až za brankovou čáru. Nyní uvidíme přímý volný kop na druhé straně hřiště.
     
    2
    Domácí Parma má černobílou kombinaci dresů, hosté z Lecce vyběhli ve svých oblíbených červeno-žlutých dresech i trenýrkách. U míče jsou hned za začátku domácí fotbalisté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -5
    Úvodní sestavy:

    Parma FC: Mirante - Gobbi, Lucarelli, Paletta, Zaccardo - Modesto, Galloppa, Morrone, Valiani - Biabiany - Floccari. Trenér: Franco Colomba.

    US Lecce: Julio Sergio (33. Gabrieli) - Esposito, Ferrario, Carrozzieri, Oddo - Olivera, Giacomazzi, Strasser - Muriel, Di Michele, Cuadrado. Trenér: Serse Cosmi.

    Rozhodčí: Gabriele Gava.
     
    -15
    Ve velice našlapané tabulce padla FC Parma až na patnácté místo, ovšem na pátou Neapol ztrácí jen čtyři bodíky. Pro svěřence Franco Colomba to bude veledůležitý zápas. V případě výhry by se mohli posunout až na sedmou pozici!

    Hosté z US Lecce jsou v tabulce beznadějně poslední. Navíc prohráli předchozí čtyři zápasy v řadě a na první nesestupovou, kde je momentálně Siena, ztrácejí již šet bodů. Poslední výhry se Lecce dočkalo před pěti koly na stadionu Ceseny (1:0).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Martínek

    Góly: 18. Floccari (pen.), 86. Pellé, 90+3. Galloppa - 58. Di Michele, 61. Di Michele, 77. Cuadrado

    Karty:   10. Gobbi (PRM), 41. Paletta (PRM), 63. Galloppa (PRM), 80. Morrone (PRM) - 9. Carrozzieri (LCC), 45. Ferrario (LCC), 80. Di Michele (LCC)


    FC Parma: Mirante - Gobbi, Lucarelli (82. Jadid), Paletta, Zaccardo - Modesto (73. Palladino), Galloppa, Morrone, Valiani (64. Pellé) - Biabiany - Floccari. Trenér: Franco Colomba.
    US Lecce: Julio Sergio (33. Gabrieli) - Esposito (46. Brivio), Ferrario, Carrozzieri, Oddo - Olivera, Giacomazzi, Strasser - Muriel (78. Grossmuller), Di Michele, Cuadrado. Trenér: Serse Cosmi.

    Rozhodca: Gabriele Gava