Graafschap – Kerkrade 1:2 (kon.) | Amsterdam – Excelsior 4:1 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
4:1 (2:1)
SBV Excelsior
cz Sobota 03.12.2011, 20:45 • Amsterdam Arena • Holandská Eredivisie
     
    67
    Ajax právě vstřelil branku!
    K míči se postavil NICOLAS LODEIRO, který odsunul dosavadního exekutora Thea Janssena a udělal velmi dobře. Svoji levačku totiž nemá vůbec špatnou. Krásným kopem přes zeď Excelsioru totiž balon poslal přesně k levé tyči de Ruitera, který neměl absolutně nárok.
     
    63
    Ajax právě vstřelil branku!
    Balon si postavil MIRALEM SULEJMANI a s trochou štěstí proměňuje. Srbský útočník napálil míč do pravé tyče, od které se odráží za záda brankáře de Ruitera.
     
    45
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Hosté však překvapivě snižují na 1:2! Třetí rychlý brejk Excelsioru vychází, když z pravé strany našel te Vrede přesně na zadní tyči volného DARRENA MAATSENA, který hlavou překonává z těžkého úhlu Kenetha Vermeera.
     
    38
    Ajax právě vstřelil branku!
    Z následného přímého kopu se domácí tým prosazuje podruhé. Centr z levačky Thea Janssena totiž znovu našel hlavu kapitána JANA VERTONGHENA, který se svou druhou branku řadí mezi nečekané, ale dnes už obávané střelce.
     
    11
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí tým jde po první desetiminutovce zaslouženě do vedení. Eriksen našel ze středu hřiště a hlavně z jednoho kroku pohádkovým pasem JANA VERTONGHENA, který se do centru položil levačkou a utíkal na rohový praporek slavit. Rána domácího kapitána totiž zaplula přesně k pravé tyči, kde brankář Excelsioru de Ruiter neměl nárok.

    Martin Mišovec

    Góly: 11. Vertonghen, 38. Vertonghen, 63. Sulejmani (pen.), 67. Lodeiro - 45. Maatsen

    Karty:   37. Scheimann (EXC)


    Ajax Amsterdam: Vermeer - Alderweireld, Vertonghen, Blind - Anita, Enoh (42. Ligeon), Eriksen, Janssen - Sulejmani, Lodeiro (67. Klaasen), Aissati (46. Ebecilio).

    Trenér: Frank de Boer

    SBV Excelsior: de Ruiter - de Graaf, Nieveld, Wattamaleo (75. de Vries), Smith, Scheimann (37. ČK) - Jansen, Alberg (70. Lagouireh), Vorthoren - te Vrede, Maatsen (64. Mattheij).

    Trenér: John Lammers

    Rozhodca: Richard Liesveld

    Diváci: 49 497