Žilina – Trnava 0:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 0:0 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
0:1 (-:-)
FC Spartak Trnava
Nedeľa 21.08.2011, 19:00 • Pod Dubňom • Corgoň liga
     
    90+
    Keď to nejde, tak to nejde. Žilinčania doplácajú na rovnakú snahu, ako v záverečnom tlaku v minulom dueli proti Trenčínu. Problémom zostáva zakončenie. Šance si vytvoria, ale lopty do brány nepadajú. Po dobrej prihrávke od Barčíka sa teraz ocitol z ničoho nič sám pred Raškom David Střihavka, ani tentokrát však svojho krajana nedokázal obstreliť a zakončil len do jeho rúk.
     
    90
    Bežia poslednú sekundy riadneho hracieho času, Žilina bojuje, na pravej strane kombinuje s loptou Miroslav Barčík, jeho center preplachtil celou šestnástkou až na Ivana Lietavu, ktorý si ale nedokázal obhodiť hráča súpera a loptu získavajú hostia. Po tom, čo lopta opustia hraciu plochu, hostia realizujú avizované striedanie. Pavel Malchárek nahradí Mária Bicáka. Rozhodca bude nadstavovať šesť minút.
     
    82
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len osem minút. Tak ako zareaguje tréner Ľubomír Nosický? Reaguje podľa očakávaní a využíva aj svoje druhé striedanie a jednoznačne posilňuje ofenzívnu fázu. Nič iné mu už ani neostáva. Ihrisko opúšťa Jozef Piaček, ktorý nesklamal, ale vyžadovala si situácia. Na jeho miesto nastupuje Ivan Lietava.
     
    80
    K pomerne nízkemu počtu gólov sme v dnešnom stretnutí videli nepomerne vyšší počet žltých kariet. V ich počte sa do vedenia dostávajú desať minút pred koncom Trnavčania. Po Máriovi Bicákovi a Ľubošovi Hanzelovi ju vidí aj Marek Kaščák, ktorý si takisto bude musieť vo zvyšku duelu dávať pozor. Spartak tak vedie nielen na góly, ale aj na žlté karty.
     
    77
    Trnava dala gól!
    Hra sa začala prelievať z jednej strany na druhú. To, čo nevyšlo domácim, vyšlo dokonale hosťom, ktorí tak zasadzujú domácemu mužstvu krutý úder. Mário Bicák posadil z rohového kopu z ľavej strany loptu presne na hlavu PATRIKA ČARNOTU stojaceho pri bližšej žrdi a ten namieril dokonale! Lopta končí v ľavom hornom rohu Dúbravkovej brány, ten bol bez šance. Skutočne krásne zakončenie.
     
    76
    Žilinčania kontrujú a výsledkom toho je ďalšia veľká príležitosť. Na ľavej strane tentokrát prenikol Peter Šulek, defenzíva Spartaka mu nechala dosť voľného priestoru na center. Bývalý dubnický stredopoliar našiel presnou prihrávkou Momodou Ceesaya, ktorý sa ale v rozhodujúcom momente pošmykol a v páde poslal loptu už len vedľa ľavej žrde.
     
    72
    Dopomôcť k zvratu a pokúsiť sa strhnúť výsledok na stranu Žiliny by mala aj výmena hráčov v domácom mužstve. Ľubomír Nosický sťahuje z ihriska Romana Gergela, ktorý si dnes zahral i na pozícii obrancu, i na pozícii záložníka, a svoju úlohu zvládol. Na jeho miesto teraz nastupuje Róbert Pich, ktorý by sa mal snažiť zrejme podporovať predovšetkým ofenzívu.
     
    69
    Niečo viac ako dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času pristupuje tréner Pavel Hoftych k druhému striedaniu a z ihriska sťahuje i druhého útočníka Ľubomíra Bernátha. Je pravdou, že hostia nastúpili s dvoma hrotovými hráčmi, ale nedokázali výraznejším spôsobom podkúriť domácej obrane. Uvidíme, ako sa presadia ich náhradníci. Po Tomášovi Oravcovi nastupuje i ďalší žilinskému prostrediu známy futbalista Martin Vyskočil.
     
    64
    Obrovská príležitosť domácich futbalistov. Opäť vynikajúca práca Miroslava Barčíka. Ten je naozaj na neudržanie a i vo svojom pokročilom veku potvrdzuje, že je stále pán futbalista. Za šestnástkou súpera si dokázal obhodiť dvoch hráčov Spartaka, aby následne poslal presný ľahký oblúčik do behu na vzdialenejšiu žrď Davidovi Střihavkovi. Tomu Raška vybehnutím zmenšil uhol a český legionár zakončil len do jeho hrude.
     
    62
    Hneď o minútu pristupuje k prvému striedaniu aj domáci kormidelník Ľubomír Nosický. Z ihriska odchádza Tomáš Majtán, ktorý sa snažil byť aktívny a bojovať o každú loptu, brankára Rašku ale výraznejším spôsobom ohroziť nedokázal. Na jeho miesto nastupuje aspoň na záverečnú polhodinu Momodou Ceesay, ktorý momentálne drží Ramadán. Uvidíme, či na ňom zanecháva nejaké stopy.
     
    61
    Žilinskí futbalisti v ďalšej dobrej príležitosti. Tesne za šestnástkou sa uvoľnil Peter Šulek, pripravil si loptu na strelu a tvrdo vypálil. Na jeho nebezpečný pokus si Raška nesiahol, na jeho šťastie skončila lopta vedľa ľavej žrde. Následne tréner Pavel Hoftych po prvýkrát strieda. Z ihriska odchádza Ladislav Tomaček, ktorý sa dnes nedokázal presadiť. Na jeho miesto nastupuje Tomáš Oravec.
     
    57
    V týchto chvíľach rozhodca povolil pokračovanie, vhodil loptu do poľa a opäť sa hrá. Hra bola prerušená približne päť minút. Nedá nám však zatiaľ nepochváliť fanúšikov trnavského Spartaka. Tí sa zatiaľ k žiadnym dymovniciam neuchýlili, rovnako ani k výtržnostiam. Od začiatku duelu povzbudzujú svoje mužstvo. Zaznelo tam síce i niekoľko vulgarizmov na adresu domácich, ale taký už je futbal na slovenských štadiónoch.
     
    Máme za sebou ešte len osem minút druhého polčasu, ale žilinskí priaznivci sa už museli "predviesť". Za bránou Martina Rašku vhodili dymovnicu, ktorá teraz pomerne značne zneviditeľnila priestor pred trnavskou bránou. Rozhodca v momente fúkol do píšťalky a prerušuje hru. Diváci dostávajú varovanie, že v prípade zopakovania bude stretnutia predčasne ukončené.
     
    51
    Žilinčania rovnako ako v úvode toho prvého, tak aj v tomto sú zatiaľ v prvých minútach aktívnejší. Stredom poľa sa opäť pokúsil o prienik Peter Šulek, ktorého snaha bola ale tentokrát zmarená Ľubošom Hanzelom. Ten ho veľmi nešetrne poslal sklzom k zemi a je štvrtým hráčom, druhým v drese Spartaka, ktorý vidí z rúk rozhodcu Kružliaka žltú kartu.
     
    50
    V úvodných minútach druhého polčasu vidia diváci na štadióne azda najnebezpečnejšiu možnosť v celom stretnutí. Skvelú techniku predviedol aj Tomáš Majtán, ktorý sa oprel do lopty približne vo vzdialenosti dvadsať metrov. Jeho tvrdý pokus dobre namierený k ľavej žrdi však gólman Martin Raška vynikajúcim spôsobom vyrazil mimo brány. Pekný futbalový moment.
     
    30
    Presne po polhodine duelu rozhodca siaha do svojej kapsičky aj tretíkrát. Veľmi zbytočne teraz v šestnástke domáceho mužstva pri útočnej akcii zakročil Mário Bicák, ktorý sklzom doslova skolil k zemi Patrika Mráza. Ivan Kružliak tak vyťahuje prvú žltú kartu aj pre hráča Spartaka Trnava. I on rovnako ako súperi Viktor Pečovský a Peter Šulek si bude musieť dávať pozor.
     
    27
    Po malej chvíli je stredobodom pozornosti opäť Peter Šulek. Tentokrát však nijakým spôsobom neohrozil brankára Rašku ani jeho bránu. V strede poľa si vyšliapol na jedného z hráčov súpera a stáva sa druhým napomínaným futbalistom. Po spoluhráčovi Viktorovi Pečovskom vidí aj žltú kartu aj bývalý hráč Dubnice, ktorý si tak rovnako bude musieť počínať v súbojoch opatrnejšie.
     
    18
    V týchto chvíľach sme svedkami prvej žltej karty. V strede poľa si na hosťujúceho Ladislava Tomačeka tvrdo vyšliapol Viktor Pečovský. Rozhodca hru prerušuje a bez váhania vyťahuje defenzívnemu záložníkovi družiny Ľubomíra Nosickému kartu žlté napomenutie. Vo zvyšku dnešného duelu si tak bývalý hráč Banskej Bystrice bude musieť dávať v súbojoch väčší pozor.

    Andrej Kuzmány

    Góly: 77. Čarnota

    Karty:   18. Pečovský (ZIL), 27. Šulek (ZIL) - 30. Bicák (TRN), 51. Hanzel (TRN), 80. Kaščák (TRN)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Patrik Mráz - Peter Šulek, Viktor Pečovský - Roman Gergel, Miroslav Barčík (K), Marcel Ondráš - Tomáš Majtán, David Střihavka
    FC Spartak Trnava: Martin Raška (K) - Patrik Čarnota, Jiři Koubský, Peter Čvirik, Ľuboš Hanzel - Marek Kaščák - Roman Procházka, Miroslav Karhan, Mário Bicák - Ladislav Tomaček, Ľubomír Bernáth

    Rozhodca: Ivan Kružliak - Martin Vindiš, Peter Bóllo

    Diváci: 4129