Žilina – Trnava 0:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 0:0 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
0:1 (-:-)
FC Spartak Trnava
Nedeľa 21.08.2011, 19:00 • Pod Dubňom • Corgoň liga
     
    Koniec zápasu. (20:52:38)
     
    90+
    Keď to nejde, tak to nejde. Žilinčania doplácajú na rovnakú snahu, ako v záverečnom tlaku v minulom dueli proti Trenčínu. Problémom zostáva zakončenie. Šance si vytvoria, ale lopty do brány nepadajú. Po dobrej prihrávke od Barčíka sa teraz ocitol z ničoho nič sám pred Raškom David Střihavka, ani tentokrát však svojho krajana nedokázal obstreliť a zakončil len do jeho rúk.
     
    90
    Bežia poslednú sekundy riadneho hracieho času, Žilina bojuje, na pravej strane kombinuje s loptou Miroslav Barčík, jeho center preplachtil celou šestnástkou až na Ivana Lietavu, ktorý si ale nedokázal obhodiť hráča súpera a loptu získavajú hostia. Po tom, čo lopta opustia hraciu plochu, hostia realizujú avizované striedanie. Pavel Malchárek nahradí Mária Bicáka. Rozhodca bude nadstavovať šesť minút.
     
    88
    Trnavčania navyše majú loptu na svojich kopačkách a nepúšťajú ju domácim hráčom, čo hrá stále v ich prospech. Záver sa blíži neúprosne ku koncu a hrá sa teraz na obrannej polovici žltozelených. Tréneri Trnavy navyše pripravujú záverečné taktické striedanie, ktorým takisto získajú niekoľko cenných sekúnd k dobru. A aby toho nebolo málo, hra je na chvíľu prerušená kvôli jednému ležiacemu hráčovi hostí.
     
    86
    Nejde to. Trnavčania sú v týchto chvíľach motivovaní a v zadných radoch dostatočne organizovaní a zocelení, aby dovolili domácim ich výraznejším spôsobom ohroziť. Na kopačky Žilinčanov určite sadá aj nervozita, ktorá im nepomáha. Budú to mať v záverečných desiatkach sekúnd proti pevnej defenzíve Spartaka Trnava veľmi ťažké. Stále totiž prehrávajú 0:1.
     
    84
    Žilinčania bojujú a všetky sily vrhajú do útoku. Na druhej strane, Trnavčania zasa všetky sily vrhajú do obrany. V ťažkom období, keď len pred troma dňami odohrali súboj v Moskve a v priebehu nasledujúceho týždňa ich čakajú ďalšie dva duely, vedú niečo viac ako päť minút pred koncom v Žiline 0:1. I bod by bol skvelý, tri sú zrejme aj nad plán Pavla Hoftycha. Udržia jeho zverenci tesné vedenie?
     
    82
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len osem minút. Tak ako zareaguje tréner Ľubomír Nosický? Reaguje podľa očakávaní a využíva aj svoje druhé striedanie a jednoznačne posilňuje ofenzívnu fázu. Nič iné mu už ani neostáva. Ihrisko opúšťa Jozef Piaček, ktorý nesklamal, ale vyžadovala si situácia. Na jeho miesto nastupuje Ivan Lietava.
     
    80
    K pomerne nízkemu počtu gólov sme v dnešnom stretnutí videli nepomerne vyšší počet žltých kariet. V ich počte sa do vedenia dostávajú desať minút pred koncom Trnavčania. Po Máriovi Bicákovi a Ľubošovi Hanzelovi ju vidí aj Marek Kaščák, ktorý si takisto bude musieť vo zvyšku duelu dávať pozor. Spartak tak vedie nielen na góly, ale aj na žlté karty.
     
    79
    Žeby sme to napokon pred malou chvíľou zakríkli a Žilinčania by remízu nezaznamenali a pridali sa k ostatným tímom s prehrou? Zverenci Ľubomíra Nosického sú totiž jediným mužstvom, ktoré v doterajšom priebehu neprehralo. Niečo viac ako desať minút pred koncom riadneho hracieho času však so Spartakom Trnava po góle Patrika Čarnotu prehrávajú 0:1.
     
    77
    Trnava dala gól!
    Hra sa začala prelievať z jednej strany na druhú. To, čo nevyšlo domácim, vyšlo dokonale hosťom, ktorí tak zasadzujú domácemu mužstvu krutý úder. Mário Bicák posadil z rohového kopu z ľavej strany loptu presne na hlavu PATRIKA ČARNOTU stojaceho pri bližšej žrdi a ten namieril dokonale! Lopta končí v ľavom hornom rohu Dúbravkovej brány, ten bol bez šance. Skutočne krásne zakončenie.
     
    76
    Žilinčania kontrujú a výsledkom toho je ďalšia veľká príležitosť. Na ľavej strane tentokrát prenikol Peter Šulek, defenzíva Spartaka mu nechala dosť voľného priestoru na center. Bývalý dubnický stredopoliar našiel presnou prihrávkou Momodou Ceesaya, ktorý sa ale v rozhodujúcom momente pošmykol a v páde poslal loptu už len vedľa ľavej žrde.
     
    74
    Po dlhom čase sa ukázali aj hostia z Trnavy a to pomerne nebezpečným spôsobom. V rohu šestnástky sa uvoľnil Tomáš Oravec, pripravil si loptu na strelu a tvrdo zakončoval. Brankár Martin Dúbravka ale napokon zasahovať nemusel, pretože lopta z kopačky bývalého kanoniera Žiliny skončila tesne vedľa ľavej žrde. Ani teraz sa tak skóre nemení.
     
    72
    Dopomôcť k zvratu a pokúsiť sa strhnúť výsledok na stranu Žiliny by mala aj výmena hráčov v domácom mužstve. Ľubomír Nosický sťahuje z ihriska Romana Gergela, ktorý si dnes zahral i na pozícii obrancu, i na pozícii záložníka, a svoju úlohu zvládol. Na jeho miesto teraz nastupuje Róbert Pich, ktorý by sa mal snažiť zrejme podporovať predovšetkým ofenzívu.
     
    71
    Do konca riadneho hracieho času neostáva už ani dvadsať minút a domáci Žilinčania stále hrajú so Spartakom Trnava nerozhodne 0:0. Pre žltozelených sa tak črtá už štvrtá remíza v šiestom kole. Zverenci Ľubomíra Nosického síce doteraz neprehrali, ale štvrtá strata v podobe dvoch bodov by už mohla byť citeľná. Obzvlášť druhá v druhom domácom zápase po sebe. Uvidíme, či sa ešte Šošonom podarí strhnúť zápas na svoju stranu.
     
    69
    Niečo viac ako dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času pristupuje tréner Pavel Hoftych k druhému striedaniu a z ihriska sťahuje i druhého útočníka Ľubomíra Bernátha. Je pravdou, že hostia nastúpili s dvoma hrotovými hráčmi, ale nedokázali výraznejším spôsobom podkúriť domácej obrane. Uvidíme, ako sa presadia ich náhradníci. Po Tomášovi Oravcovi nastupuje i ďalší žilinskému prostrediu známy futbalista Martin Vyskočil.
     
    68
    V druhom polčase začína ukazovať rožky aj David Střihavka. Tomu teraz posielal loptu Viktor Pečovský. Český legionár v žltozelenom drese sa veľmi elegantne obtočil a zbavil jedného z protihráčov. Pri otočke sa ale príliš zabrzdil, nedokázal vyvinúť dostatočnú rýchlosť a v rozhodujúcom momente mu loptu vypichol pribiehajúci stopér Spartaka Trnava.
     
    66
    Je za nami 66 minút z dnešného stretnutia a stav stretnutia sa nezmenil. Na svetelnej tabuli i naďalej v kolónke strelených gólov svietia dve nuly. Bližšie k úvodnému zásahu mali domáci, ktorý si vypracovali viacero príležitostí, ale tú najväčšiu nepremenil pred malou chvíľou David Střihavka, ktorý z bezprostrednej blízkosti nedokázal obstreliť Martina Rašku.
     
    64
    Obrovská príležitosť domácich futbalistov. Opäť vynikajúca práca Miroslava Barčíka. Ten je naozaj na neudržanie a i vo svojom pokročilom veku potvrdzuje, že je stále pán futbalista. Za šestnástkou súpera si dokázal obhodiť dvoch hráčov Spartaka, aby následne poslal presný ľahký oblúčik do behu na vzdialenejšiu žrď Davidovi Střihavkovi. Tomu Raška vybehnutím zmenšil uhol a český legionár zakončil len do jeho hrude.
     
    62
    Hneď o minútu pristupuje k prvému striedaniu aj domáci kormidelník Ľubomír Nosický. Z ihriska odchádza Tomáš Majtán, ktorý sa snažil byť aktívny a bojovať o každú loptu, brankára Rašku ale výraznejším spôsobom ohroziť nedokázal. Na jeho miesto nastupuje aspoň na záverečnú polhodinu Momodou Ceesay, ktorý momentálne drží Ramadán. Uvidíme, či na ňom zanecháva nejaké stopy.

    Andrej Kuzmány

    Góly: 77. Čarnota

    Karty:   18. Pečovský (ZIL), 27. Šulek (ZIL) - 30. Bicák (TRN), 51. Hanzel (TRN), 80. Kaščák (TRN)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Patrik Mráz - Peter Šulek, Viktor Pečovský - Roman Gergel, Miroslav Barčík (K), Marcel Ondráš - Tomáš Majtán, David Střihavka
    FC Spartak Trnava: Martin Raška (K) - Patrik Čarnota, Jiři Koubský, Peter Čvirik, Ľuboš Hanzel - Marek Kaščák - Roman Procházka, Miroslav Karhan, Mário Bicák - Ladislav Tomaček, Ľubomír Bernáth

    Rozhodca: Ivan Kružliak - Martin Vindiš, Peter Bóllo

    Diváci: 4129