Žilina – Prešov 2:1 (kon.) | Košice – Dubnica 1:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 3:0 (kon.)
B. Bystrica – Senica 3:2 (kon.) | Nitra – Ružomberok 0:2 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
2:1 (1:0)
FC TATRAN Prešov
Streda 11.05.2011, 17:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Koniec zápasu. (19:18:31)
     
    90+
    Žilina dala gól!
    Tak to je neuveriteľné. Domáci to dokázali a zrejme ani sami nevedia ako. Štvrtý rozhodca ukázal, že sa dnes budú nadstavovať ešte tri minúty a hneď na to domáci udreli. Center Mabouku z pravej strany našiel Dominika Fótyika, ktorého hlavičku ešte Plánička loptu vyrazil, k dorážke sa však dostal STANISLAV ANGELOVIČ a hlavou dorazil loptu do siete.
     
    88
    Žilinskí futbalisti získali ďalšiu výhodu štandardnej situácie. Loptu si opäť postavil Patrik Mráz, v podobnej pozícii ako vtedy, keď lopta opečiatkovala konštrukciu Pláničkovej brány. Tentoraz center smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde si ale priestor postrážil hosťujúci gólman a vo vzduchu bez akýchkoľvek problémov sťahuje loptu do svojich rúk.
     
    86
    Prešovčania ešte využívajú prípadné možnosti na ušetrenie niekoľkých cenných sekúnd, napríklad ležaním na trávniku po niektorých súbojoch. V každom prípade, ak sa súboj skončí remízou, tá bude úplne spravodlivá. To opäť pripomíname a tak to aj bude platiť. Žilina zas zaostala za svojimi očakávanými výkonmi, Prešovčania dnešným výkonom by dieru do sveta takisto neurobili.
     
    84
    Šesť minút pred koncom riadneho hracieho času opäť obaja tréneri simultánne striedajú. Na domácej strane odchádza Ivan Lietava, ktorý sa znovu a zas nedokázal presadiť. Namiesto neho na záverečné chvíle nastupuje Michal Škvarka. Ladislav Pecko na druhej strane zasa sťahuje Ivana Beláka a na trávnik posiela Libora Žůreka.
     
    82
    Ktovie, či žilinským hráčom bude stačiť remíza. Vzhľadom na predchádzajúce nastrelenie konštrukcie brány asi ani nie, navyše sa o útočné ťaženie snažia, ale prakticky bez ohrozenia Pláničku. Aby v konečnom zúčtovaní prípadný nerozhodný výsledok domácich ešte nemrzel, lebo zatiaľ sa črtá zaváhanie Senice, ktorá prehráva v Banskej Bystrici 2:1.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času nám ostáva posledných desať minút. Žilinčania sú na útočnej polovici, ale zatiaľ bez výraznejšieho ohrozenia súperovho brankára. Nestalo sa tak ani po dlhom outovom vhadzovaní Gergela, ktorý adresáta nenašiel a obrana východniarov opäť vyváža loptu do bezpečia a bez väčších problémov kontroluje nerozhodný výsledok.
     
    78
    Aj Prešovčania teraz pohrozili. Najskôr sa po získaní lopty snažil predrať Meszároš, jeho snaha úspešná nebola. Následne sa k lopte dostal domáci Babatounde Bello, ktorý ale zaváhal, veľmi dobre ho napádal Vršajevič, ktorý ho aj odzbrojil, dostal sa k centri, ale jeho pokus do šestnástky adresáta nenašiel. Žilinská obrana loptu odvracia do bezpečia.
     
    76
    Obrovská príležitosť žilinských futbalistov strhnúť vedenie na svoju stranu. Patrik Mráz zahrával štandardnú situáciu z pravej strany. Jeho pokus smeroval do spleti hráčov, kde sa pravdepodobne od jedného z futbalistov Prešova lopta odrazila do spojnice brvna a žrde. Konštrukcia brány tak teraz zachraňuje Jakuba Pláničku od toho, aby po druhýkrát lovil loptu zo siete.
     
    74
    V posledných minútach sa nám to rozbehlo aj čo do počtu žltých kariet. Prešovčania ich v doterajšom priebehu mali na svojom konte už štyri. Potrestanými boli Petráš, Vršajevič, Belák a Katona. Tentokrát sa k nim pridáva aj prvý domáci hráč. Po faule na Martina Vyskočila dostáva žltú kartu Dominik Fótyik a takisto bude musieť ísť do súbojov opatrnejšie.
     
    72
    Hra je opäť prerušená, ale tentokrát to môže byť vážnejšie. Na trávniku ostáva po jednom zo súbojov ležať český legionár David Čep, ktorý ale nedokáže odísť po svojich a na pomoc musia prísť nosidlá. Hráč hostí je tak už mimo ihriska a vyzerá to tak, že nebude schopný pokračovať. To sa aj v tejto chvíli stáva realitou. Na trávnik nastupuje Martin Vyskočil.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času dochádza k druhému striedaniu v domácom mužstve. Ihrisko opúšťa Štefan Zošák, ktorý sa dnes nedokázal vôbec chytiť a zo stredu poľa rozdávať lopty pre svojich spoluhráčov. Namiesto neho nastupuje Dominik Fótyik, ktorý sa posúva do útoku. V strede bude zrejme operovať Roman Gergel.
     
    68
    V dnešnom stretnutí sú s výnimkou niekoľkých okamihov najzaujímavejšími momentami len žlté karty. Jednu z nich teraz dostáva Peter Katona, ktorý tak odohral len 23 minút, ale dostáva napomenutie. Vo zvyšnom priebehu duelu si tak bude musieť dávať v súbojoch väčší pozor rovnako ako jeho spoluhráči Petráš, Belák či Vršajevič.
     
    66
    Žilinskí futbalisti majú teraz k dispozícii štandardnú situáciu z väčšej vzdialenosti. Loptu si približne 30 metrov od Pláničkovej svätyne postavil Patrik Mráz a centroval ju ľavačkou. Jeho dlhý pokus smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde sa snažil jeden z domácich loptu vo výskoku zasiahnuť, ale tá bola privysoká a napokon bez zásahu končí mimo brány.
     
    64
    A opäť Mabouka v ďalšom pokuse na pravej strane, ale znovu tomu chýba presnosť. Tentokrát nemusel Plánička v šestnástke ani zasahovať, lopta končí nad jeho bránou. Futbal po pár pozitívnych zábleskoch v úvode druhého polčasu znovu upadol do podpriemeru. Žilinčania sa snaží opticky útočiť viac, ale zatiaľ bez ohrozenia gólmana súpera.
     
    62
    A práve pred malou chvíľou ošetrovaný Mabouka sa okamžite dostal k lopte a z pravej strany posielal center do päťky. Tam však široko - ďaleko nebol nikto z jeho spoluhráčov. Brankár Plánička postrážil vzdušný priestor a bez akéhokoľvek problému loptu stiahol do svojich rúk. Následne upokojuje situáciu, ktorá však je i tak pokojná. Žilina hrá s Prešovom stále 1:1.
     
    60
    Po hodine je hra na niekoľko desiatok sekúnd prerušená. Po jednom zo súbojov totiž ostáva na trávniku ležať Ernest Mabouka, ktorý odchádza za postrannú čiaru na krátke ošetrenie. Na tvár si prikladá ľad, čo znamená, že pravdepodobne sa vo výskoku zrazil s jedným z futbalistov súpera. Je však v poriadku, rozhodca ho pustil naspäť a domáci sú opäť v plnom počte.
     
    58
    Prešovčania pri lopte, ale čas ich nesúri. Koniec koncov, veď pre nich by bol i bod spod Dubňa dobrý. A Žilina? Niekedy by si človek aj pomyslel, že jednoducho nechce vyhrať. To už je na posúdení každého fanúšika, ktorý futbal pozerá. Isté je len jedno. Futbal, ktorý momentálne pod Dubňom ľudia pozerajú, absolútne nenapĺňa ligové kritériá.
     
    56
    Zatiaľ si môžeme spomenúť to, o čom sme hovorili v prvom polčase. V Bratislave dnes prebiehal prvý štvrťfinálový zápas medzi Českou republikou a USA. Naši severozápadní susedia si so svojim súperom celkom hravo poradili. Jaromír Jágr zaznamenal hattrick, jeho kolega z útoku Tomáš Plekanec sa takisto presným zásahom podieľal na konečnom víťazstve 4:0. Česi tak budú hrať na Slovensku o medaily.
     
    54
    Žilinský divák si môže naozaj už len povzdýchnuť. Len ťažko prísť na to, ako sa mohol uradujúci šampión a zároveň i jasný jesenný majster takto v jarnej časti zhoršiť a predvádzať také výkony, ako predvádza. Ale povedzme si otvorene, že za výkony oboch tímov je remíza úplne spravodlivá. Ani jeden z tímov totiž nevyniká a hrá podpriemerne.

    Andrej Kuzmány


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC TATRAN Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 34. Pich, 90+. Angelovič - 52. Meszároš

    Karty:   74. Fótyik (ZIL) - 14. Petráš (PRE), 48. Vršajevič (PRE), 68. Katona (PRE)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Ernest Mabouka, Ľubomír Guldan, Ondřej Šourek, Patrik Mráz - Babatounde Issiaka Bello - Róbert Pich, Štefan Zošák (K), Roman Gergel - Momodou Ceesay, Ivan Lietava
    FC TATRAN Prešov: Jakub Plánička - Peter Petráš, Marián Farbák, David Čep, Jakub Heidenrich - Martin Baran - Ján Papaj (K), Ivan Belák, Avdija Vršajevič - Ľubomír Meszároš, Mariano Jhonatan Bernardo

    Rozhodca: Peter Kralovič - Henrich Mikulaj, Dušan Petríček

    Diváci: 1262