Košice – Prešov 4:0 (kon.)
koniec
MFK Košice
4:0 (1:0)
FC TATRAN Prešov
Piatok 26.11.2010, 15:30Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Repinský - Kuzma, Dobias, Kolbas, Cicman, Čonka, Jurčo, Karaš, Škutka, ŠInglár, Milinkovič.

    1. FC Tatran Prešov: Diviš - Piter-Bučko, Krajník, Vršajevič, Meszároš, Belejík, Baran, Papaj, Kica, Petráš, Bašista.

    Rozhodca: . Pavol Chmura.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Nebezpečná šanca hostí krátko po úvodnom hvizde hlavného rozhodcu Pavla Chmura, individuálne sa pred bránu Rolanda Repinského pretlačil cez dvoch obrancov MFK Ľubomír Meszároš, ktorý sa ešte snažil nájsť na druhej strane lepšie postaveného Vršajeviča, ktorý už nemal veľa času na zakončenie a a brankár Košíc tak nemusel zasahovať.
     
    3
    Pekná príležitosť domáceho tímu, keď sa s loptou tesne pred hranicou 16 metrov osmelil k strele Pavol Jurčo, jeho technická strela smerovala do pravého horného rohu no Diviš s námahou vytlačiť na rohový kop, loptu si následne na biely bod postavil Jaroslav Kolbas, ktorý našiel pred bránou opäť voľnejšieho Škutku, no ani jeho pokus nebol tak presný aby otvoril streleckú listinu dnešného stretnutia.
     
    5
    Na dnešné stretnutie sa prišla pozrieť aj hrstka fanušikov Prešova, odhadom tak 10 alebo 15, po dlhej dobe navyše môžeme vidieť fans aj v domácom sektore, aj toto veľmi citeľne chýbalo v metropole východu.
     
    6
    Náznak šance prešovského tímu, hostia sa s loptou dostali pred bránu kde sa však nevedeli dostať do lepšieho streleckého uhla čo nakoniec využila pozorná obranná línia MFK, ktorá získala loptu na svoje kopačky a momentálne vysúva hru na súperovú obrannú polovicu.
     
    6
    Pekná individuálna akcia Marka Milinkoviča, ktorý vyzvŕtal obranu svojho súpera ako brušné tanečnice, košický útočník však vyšiel z ideálneho streleckého uhla aj keď nakoniec vybojoval aspoň rohový kop.
     
    7
    Nacvičený signál domáceho tímu, keď Marko Milinkovič zahrával nakrátko, tento pokus Košíc však nevyšiel podľa predstáv a tak sa musia žlto-modrí momentálne rýchlo presunúť pred vlastnú bránu nakoľko loptu získal Meszároš, ktorý s dvojicou svojich spoluhráčov pokúša a protiútok.
     
    8
    Košičania sa momentálne stihli vrátiť a zabrániť tak svojmu súperovi v prechode pred Repinského, ktorý v dnešnom stretnutí ešte nemal veľa práce so strelami końarov z Prešova.
     
    9
    Prvý rohový kop hosťujúceho tímu, loptu si na biely bod stavia kapitán Ján Papaj, už len sekundy nás delia od jeho centrovanej prihrávky pred bránu.
     
    10
    Košice dali gól! Po rohovom kope hostí, ktorý nedopadol podľa predstáv sa hostia museli rýchlo vrátiť pred svoju bránu, kde sa osmelil k strele MARKO MILINKOVIĆ, ktorý síce loptu netrafil ideálne ale v tomto prípade skákajúca lopta oklamala prešovského brankára, ktorý sa poriadne natiahol ale nič iné mu neostáva len vyloviť loptu zo svojej brány a pokračovať ďalej v zápase.
     
    12
    Nálada na košickom futbalovom štadióne je po úvodnom góle domáceho tímu oveľa veselšia, tradičné východoslovenské derby vždy vzbudzovalo veľké emócie, škoda, že si dnes nenašlo viacej divákov cestu na futbal v Košiciach, pamätám si tu aj oveľa, oveľa, oveľa väčšie návštevy.
     
    13
    Košice sa opäť dostávala pred bránu, po dlhej dobe konečne môžeme vidieť na košickej strane rozumnú hru, pekné prihrávky, tento pokus MFK však nevyšiel a aj preto sa musia žlto-modrí vracať na vlastnú obrannú polovicu, keď dvaja hráči v bielo-zelenom rýchlo prechádzajú k bráne svojho súpera.
     
    15
    Prešov si z tejto akcie vybojoval jedine ďalší, celkovo druhý rohový kop v zápase, prosiť šťastenu o gól sa bude opäť pokúša Ján Papaj, ktorý už odchádza k rohovej zástavke.
     
    16
    Hostia z Prešova opäť strácajú loptu po rohovom kope a ani tento pokus nenašiel svojho adresáta pred bránou, tá sa dostala na hlavu rovno Dávidovi Škutkovi, ktorý ju posiela do bezpečia.
     
    17
    Avdija Vršajevič a jeho pokus teraz zamestnal košického brankára, ktorý v dnešnom chladnom počasí musel čeliť prudkému pokusu svojho súpera, loptu však na dvakrát dokázal "uchmatnúť" a hostia sa ani z tejto útočnej akcie netešili z vyrovnávajúceho gólu.
     
    18
    Vršajevič sa pokúšal o reparát, tentoraz z väčšieho uhla no lopta po jeho odkope nabrala celkom dobrý smer, padáčik len tak tak, že neskočil v bráne. Nakoniec ho však zastavila horná sieť košickej brány.
     
    20
    Mám pocit, že Prešov mierne zvýšil aktivitu na hracej ploche, čoraz častejšie je pri lopte ale zatiaľ sa mu nepodarilo nájsť recept na pozornú obranu košického tímu, ktorý od desiatej minúte vyhráva na Čermeli zaslúžene 1:0.
     
    22
    Tretí rohový kop domáceho tímu, uvidíme či sa Marko Milinkovič pokúsi o ďalší nacvičený signál alebo pošle loptu rovno pred bránu.
     
    22
    Marko Milinkovič teraz nič nevymýšlal, poslal loptu pred bránu no jeho pokus smeroval veľmi nízko a hostia sa rýchlo postarali o nádeje domáceho tímu, druhý gól z toho teraz nebude, lopta je už na stredovej čiare.
     
    24
    Posledné minúty sme toho určite veľa futbalového nevideli na košickom futbalovom štadióne, hrá sa väčšinou v strednej časti hracej plochy bez početnejšej streľby smerom na jednu či druhú bránu.
     
    24
    Roland Repinský mal teraz čo robiť s nenápadným pokusom jedného z útočníkov prešovského tímu, ktorý poslal loptu nebezpečne blízko pri zemi, tento pekný pokus však aj keď s problémami zachytil pozorný košický brankár.
     
    26
    Rýchla akcia hráčov Prešova, po tom čo hlavný rozhodca neodpískal faul sa vybral na vandrovku pred bránu Martin Baran, ktorý si pekne vytvoril priestor, prešiel cez trojicu domácich hráčov no jeho strela už nebola tak presná ako to Baran plánoval, pokus letel vysoko nad košickú bránu.
     
    28
    Zaujímavá akcia Košíc, keď najprv centroval pred bránu po peknej práci s loptou Pavol Jurčo, ten však nenašiel nikoho pred Divišom, hostia to však nezahrali najlepšie a tak sa nakoniec dostal do šance Dávid Škutka, ktorý bol však dobre bránení a už nedokázal ideálne zakončiť pred bránou.
     
    30
    Zápasu dnes určite chýba divácka atmosféra, obidva tábory sem tam povzbudia svoje mužstvá no čoraz viac mi je ľúto za časmi, keď tu človek nepočul vlastné slovo, tento problém však vidíme v celej šúťaži.
     
    32
    Necelých 13 minút pred koncom úvodnej časti stretnutia nám tempo zápasu mierne zhoršila, už pomenej vidíme rýchle akcie na jednej či druhej strane, streľba na bránu taktiež chýba.
     
    33
    V Košiciach sa nám už poriadne ochladilo, celý deň vládlo pekné slnečné počasie no po jeho západe nám teplota klesla bližšie k nule a veľmi príjemne sa na štadióne nesedí.
     
    34
    Múdri diváci sa však vždy vynájdu, popíjanie vareného vína určite prospieva, aj hráčom by som nalial aby sa konečne prebrali z tej letargie, momentálne mi to pripomína atmosféru mrázika.
     
    36
    Peter Petráš to teraz skúsil z väčšej diaľky, jeho prudký pokus smeroval len tesne nad košickú bránu, Roland Repinský tak môže pokračovať v naťahovaní aby úplne nezamrzol.
     
    37
    O tom ako je veľmi nebezpečné hrať v takomto chladnom počasí svedčí aj nie príliš presvedčivý zákrok prešovského brankára, Jakub Diviš mal veľké problémy so zachytením pokusu jedného z hráčov MFK, ktorý vystrelil na po zemi, Diviš zareagoval až na dvakrát, navyše k dorážke sa už dostával Škutka.
     
    39
    Čím bližšie hvizdu hlavného rozhodcu, tým horšia hra, mám pocit ako keby sa hráči veľmi, ale fakt veľmi tešili do šatní kde by si naliali teplý čaj, záver zápasu tak nieje tak aktívny ako začiatok, keď lopta lietala z jednej strany na druhú.
     
    41
    Už dlhšie sme nevideli lepšiu strelu na bránu, ani jedno mužstvo sa nevie prepracovať s loptou pred bránu a z lepšieho streleckého uhla ohroziť brankára súpera.
     
    42
    Červená karta prešovského hráča, ktorý už po odpískaní fauloval nešetrne jedného zo žlto-modrých, Piter-Bučko už odchádza do útob štadióna a hostia budú musieť do konca stretnutia hrať bez jedného muža v poli.
     
    44
    Prešov po vylúčení Piter-Bučka prakticky neopustil útočnú polovicu svojho mužstva, Roland Repinský je však bez bráce a už dlhšie si nepoťažkal loptu vo svojej lapačke.
     
    45+
    Hlavný rozhodca nadstavil ešte 1 minútu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Nová tvár na hracej ploche Peter Katona narobil vietor v obrane domáceho tímu, hráč Tatranu prešiel s loptou až pred bránu kde však jeho pokus zblokoval Kamil Kuzma, k dorážke sa však dostal Meszároš no ani jeho prudký pokus nenašiel to čo hľadal.
     
    48
    Nepodarená útočná akcia domáceho tímu, keď si pred 16tkou nerozumela dvojica hráčov v žlto-modrom, domáci futbalisti sa tak rýchlo musia vrátiť pred vlastnú bránu, nakoľko aktívny Katona pretláča loptu čoraz bližšie k Repinskému.
     
    50
    Hráči nám mierne ožili, mám pocit, že im pomohla prestávka počas ktorej zahrali skrehnuté kosti, uvidíme ako dlho to dnes hráčom ešte vydrží.
     
    51
    Košice momentálne držia loptu pred bránou, len veľmi ťažko sa však dostávajú do lepšieho streleckého uhla a o dobrej strele smerom na Diviša ani chýru ani slýchu.
     
    53
    Hlavný rozhodca teraz pripravil domácich hráčov o čistú penaltu, keď sa po dobrej práci rútil pred bránu Škutka, lopta sa však nakoniec odrazila k Jurčovi, ktorý sa už už rútil na bránu keď ho kolenom zrazil k zemi jeden z hráčov Prešova.
     
    55
    Pavol Jurčo teraz poslal nebezpečnú strelu smerom na bránu, jeho padáčik skoro prekvapil Diviša, ktorý na poslednú chvíľu vytlačil loptu nad bránu, nasledovať tak bude piaty rohový kop Košíc.
     
    56
    Rohový kopy dnes nie sú výsadou ani jedného mužstva, jeden horší pokus od toho druhého a lopta opäť smeruje po pokus domáceho tímu do stredu hracej plochy.
     
    57
    Prešov teraz poriadne podkúril pred bránou, dve tri nádejné šance, ktoré však neprešli až pred košického brankára, ktorý v tomto momente mal šťastie.
     
    57
    Prvá žltá karta domáceho tímu v dnešnom stretnutí, Matúš Čonka je ten, ktorý si v osobnom súboji počínal nedovolene a zaslúžene dostáva od hlavného rozhodcu napomenutie.
     
    58
    Prešov sa pokúša niečo spraviť s výsledkom, ktorý mu veľmi do karát nehrá, v prípade trojbodového zisku by odskočil od poslednej Dubnice na rozdiel šesť bodov, naopak ak zverenci Štefana Tarkoviča vyhrajú dotiahnuť sa na Prešov a mierne potopia Dubnicu.
     
    59
    Domáci hráči sa teraz vlastnými chybami zbytočne zahrávajú s výsledkom, veľmi nedôrazná hra je vodou na mlyn prešovského tímu, ktorý sa čoraz častejšie dostáva pred bránu MFK.
     
    61
    Výsledok na košickom futbalovom štadióne je naďalej 1:0 v prospech domácich, všetko sa však môže zmeniť jednou akciou, ktoré majú momentálne hostia dostatočne veľa.
     
    63
    Prešov je naďalej aktívnejší a je častejšie pri lopte, domáca obrana sa tak dostáva pod tlak čo sa prejavuje aj na zhoršenej hre žlto-modrých, ktorí len tak tak stíhajú svojmu súperovi. Na ich mieste by som sa veľmi nespoliehal na jednogólové vedenie.
     
    64
    Viliam Macko, ktorý nastúpil do stretnutia cez polčas zahrával priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, prešovský hráč nepríjemne zatočil loptu na bránu no pozorný Roland Repinský zareagoval správne a loptu zachytil do lapačky.
     
    66
    Prešov cíti šancu niečo spraviť s výsledkom, stále tlačí svojho súpera bližšie a bližšie pred bránu, domáci futbalisti momentálne nehrajú veľmi kompaktne a veľa nechýbalo aby musel Repinský loviť loptu zo svojej brány.
     
    68
    Pekná akcia Košíc, keď mal gól na dosah Kamil Karaš ukončil hvizd hlavného rozhodcu, ktorý si všimol, že pri osobnom súboji Kamila Kuzmu mierne prifilmoval domáci hráč a miesto penalty nasledovala len žltá karta pred Kuzmu.
     
    70
    Košice dali gól! Mám pocit, že o zápase je už rozhodnuté, keď Peter Šinglár našiel v správny čas pred bránou MARKA MILINKOVIČA, ktorý efektne obstrelil brankára a môže sa tak tešiť z druhého gólu v zápase.
     
    71
    Košice dali gól! MARKO MILINKOVIČ využil krátko po svojom druhom góle chybu hostí, dostal sa k strele zhruba 20 metrov od brány a jeho prudký ale presný pokus prešiel opäť za chrbát prešovského brankára, Marko Milinkovič sa tak môže tešiť z prvého hetriku Košíc v tejto sezóne.
     
    73
    Jednoznačné vedenie svojich hráčov môže oslavovať na štadióne 1300 divákov, čo je oficiálny údaj o návšteve dnešného východoslovenského derby!
     
    75
    A diváci veselo oslavujú ďalej, 3:0 nad odvekým rivalom sa často nevidí, veľká škoda, že tu nieje viacej divákov.
     
    77
    Prešov sa po treťom góle domáceho tímu nevie naladiť na futbal, hosťom sa momentálne nič nedarí a pomaly ale isto začínajú vyzerať veľmi odovzdane.
     
    78
    Striedanie na domáceho strane, z hracej plochy odchádza hrdina dnešného stretnutia Marko Milinkovič, ktorého strieda Erik Pačinda.
     
    80
    Taktiež striedanie hostí, na hraciu plochu prichádza Martin Pribula, ktorý vymieňa Ján Papaj.
     
    81
    9 minút pred koncom riadneho hracieho času je na košickom futbalovom štadióne zrejme o víťazovi dnešného strenutia rozhodnuté, už fakt neviem čo by sa muselo stať aby Košice o tento výrazný náskok prišli.
     
    83
    Jaroslav Kolbas rýchlu loptu do behu, košický hráč poslal loptu pred bránu kde však stál pozorný Diviš, ktorý stratil nepriestreľnosť po 425 minútach.
     
    84
    Šanca Košíc na strelenie štvrtého gólu, Pačinda v dobrej príležitosti pálil smerom na bránu, mal to však na pravú nohu, k dorážke sa však dostal Kamil Karaš, Diviš bol v tomto osobnom súboji úspešnejší.
     
    86
    Posledné striedanie Košíc, z hracej plochy odchádza Kamil Karaš, ktorého strieda Uroš Matič.
     
    87
    Košice dali gól! TAK TO JE PARÁDA, UROŠ MATIČ, ktorý bol 30 sekúnd na hracej plochy sa prvýkrát dotkol lopty, a čo svet nevidel jeho strela prestrelila prešovského brankára, ktorý v páde už loptu nedokázal zblokovať.
     
    89
    Necelé dve minúty pred koncom riadneho hracieho času sa už na futbalovom štadióne na Čermeli už len oslavuje, dobrý výkon žlto-modrých okorenení štyrmi gólmi, ľudia čo si dnes našli cestu na futbal určite nemôžu odísť nespokojní.
     
    90+
    Hlavný rozhodca nadstavuje 1 minútu.
     
    Koniec zápasu. (17:19:16)

    Rastislav Supik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC TATRAN Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 10. Milinkovič, 70. Milinkovič, 71. Milinkovič, 87. Matič

    Karty:   57. Čonka (KOS), 68. Kuzma (KOS)   42. Piter-Bučko (PRE)


    MFK Košice:
    FC TATRAN Prešov:

    Rozhodca: Pavol Chmura

    Diváci: 1300