Oxford Utd. – Manchester City 1:3 (kon.) | Everton – Leicester 2:2 (2:4 po pen.) | Manchester United – Colchester 3:0 (kon.)
koniec
Oxford United FC
1:3 (0:1)
Manchester City
cz Streda 18.12.2019, 20:45 • Kassam Stadium, Oxford • Anglický Ligový pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:39:35)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:11.
     
    Účastník třetí nejvyšší soutěže v Anglickém ligovém poháru končí před branami semifinále, do kterého naopak míří kromě Aston Villy také oba velkokluby z Manchesteru a na závěr i Leicester City.
     
    Je dobojováno! Domácí kouč Karl Robinson své svěřence na utkání proti manchesterskému gigantu připravil opravdu znamenitě a zaslouženě si mohl od slavnějšího kolegy Guardioly po závěrečném hvizdu vyslechnout několik vřelých vět. Oxfordu dobrý výkon okořeněný větším počtem střel na branku k senzačnímu postupu mezi nejlepší čtyři týmy Carabao Cupu přesto nestačil. Manchester City totiž nezaskočil inkasovaný gól z úplného úvodu druhého poločasu a dvěma góly Raheema Sterlinga rozhodl o vítězství 3:1. S dvougólovým náskokem v zádech papírový favorit trochu polevil, nezkušené stoperské duo mělo při své práci nemalé problémy, ale United se z řady šancí na rozdíl jediné branky už nedotáhli.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vhazování Longa skončilo u penaltového bodu, ovšem hostujících fotbalistům tam bylo dost na to, aby dostali balón do klidnějších vod.
     
    90+2
    Long přihrávkou po pravé straně oslovil Sykese, který však nedostal čas a prostor k čepování balónu do pokutového území. Domácí budou alespoň vhazovat.
     
    90+1
    Zajímavé čtvrtfinále Carabao Cupu bude trvat ještě tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Mahríz dal míč na okraj pokutového území Cancelovi, který ze stoje střílel levačkou a vzhledem k obráncově tečí umožnil City rozehrávku rohového kopu.
     
    89
    Tariqe Fosu zleva vracel balón do ohně, ale našel jen hrudník šestatřicetiletého chilského gólmana ve službách Manchesteru City.
     
    88
    Sykes přesně otočil hru na levou stranu, kde to Fosu zkusil z ostrého úhlu. Bravo byl na tuto variantu připraven a vyrazil míč do míst, odkud přišla jen sražená dorážka.
     
    87
    Střídání v týmu Oxford United FC: ze hřiště odchází Shandon Baptiste, přichází John Mousinho.
     
    86
    Elliott Moore si nechtěl komplikovat situaci a odvrátil neškodný Bernabého do autu. Manchester vzápětí volí klidnou kombinaci na úkor centru do velkého vápna.
     
    85
    A další šance United proti lehkovážně bránícímu soupeři! Mark Sykes pálil bez přípravy po centru z levé strany, ale Bravo díky dobrému postavení opět zakročil.
    83. Jamie Mackie (OXF)
     
    83
    Brannagan v nesmírně zahuštěném vápně z nouze vystřelil. Balón byl sražen a ve finále skončil u Mackieho, který z dorážky o malý kousek přestřelil!
     
    82
    Po dlouhém čekání se konečně dostalo i na ten rohový kop. Asi na nejlepší Brannaganův centr si naskočil Dickie, kterého neuhlídal Harwood-Bellis, ovšem Bravo si hlavičku směřující doprostřed branky pohlídal.
     
    81
    Jamie Mackie si v mezidobí neodpustil trochu dětinské podražení Cancela, který svému pádu hodně přidal. Vše se musí řešit až u obou kapitánů.
     
    80
    Další úspěšný blok hostující obrany předvedl mladičký stoper Taylor Harwood-Bellis, na kterém si vylámal zuby Brannagan. Ten si nyní opět vyzkouší rozehrávku rohového kopu.
     
    79
    Longův pokus o nějakou tu geniální kolmici skončil alespoň ziskem autového vhazování. Moore balón prodloužil, ovšem následná střela Fosua neprošla přes Cancela.
     
    78
    Zinčenkův pas podél koncové čáry byl podle sudích do autu ztečován, takže se konal rohový kop. City se z něj ale vrátili až k Bravovi.
     
    77
    S velkou chutí hrající Rijád Mahríz podnikl pěknou individuální akci, které scházela jen přesnější střela z nějakých patnácti metrů.
     
    76
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Adrián Bernabé.
     
    75
    Střídání v týmu Oxford United FC: ze hřiště odchází Matty Taylor, přichází Jamie Mackie.
     
    74
    Cancelův centr z pravého křídla proletěl velkým vápnem, aniž by na něj dosáhl kterýkoliv z jeho parťáků. Následuje další střídání.
    73. João Cancelo (MAC)
     
    73
    Navíc se málem konala i čtvrtá trefa! Mahríz zprava přihrál do pokutového území na Cancela, který mohl také skórovat už podruhé, ale to by nesměl trefit ze svého pohledu pravou tyč.
     
    72
    Pro nezaujatého diváka možná trochu škoda, že Sterlingův druhý gól v utkání nepřišel ještě o pár minut později. Takto nás zřejmě čeká jen povinné dohrávání zápasu.
    70. Raheem STERLING - 1:3
     
    70
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Dvacet minut před koncem druhé půle je asi rozhodnuto! Bernardo Silva po odkopu z obrany nastartoval do protiútoku čerstvého Jesuse. Ten z levé strany ještě přihrál na malé vápno a RAHEEM STERLING už ve stoprocentní šanci nemohl nedat.
     
    69
    Přes minutu dlouhé čekání na moment překvapení skončilo nákopem za koncovou čáru. Jordan Archer si už chystá míč pro rozehrávku.
     
    68
    Obhájci vítězství v Carabao Cupu se nikam neženou a zdlouhavou kombinací ve středu hřiště sbírají další procenta do statistiky držení míče.
     
    67
    Rijád Mahríz si naběhl na senzační diagonální pas od Gündoğana. Z úhlu přidal i skvělé zakončení, ale gólovou radost mu nedopřál zvednutý praporek pomezního rozhodčího.
     
    66
    Tariqe Fosu zleva asi centroval, jenže míč nabral směr branka a tu Claudio Bravo bez sebemenších komplikací ustrážil.
     
    65
    Brannaganův nedokonale odvrácený centr přistál u Fosua, který zhruba z rohu velkého vápna nevypálil podle domácích představ a Bravo zůstal bez práce.
     
    64
    Obrana City má v posledních minutách velkou honičku. Sykesův centr z pravé strany srazil Olexandr Zinčenko na rohový kop.
     
    63
    Zinčenko pustil centrovaný balón do autu, i když si možná nebyl vůbec vědom toho, že si za něj zabíhá Sam Long.
     
    62
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Angeliño, přichází Gabriel Jesus.
     
    62
    Tariqe Fosu byl na konci rychlé akce, kterou zakončoval z levé strany. Bravo pomohl míči do autu a po následném rohu už nemusel řešit nepřesnou střelu Sykese.
     
    61
    Dobrá pasáž pro žlutočerné pokračovala dlouhým autem Longa. Hosté ale dostali míč do bezpečí a Archer měl nakonec honičku s odkopem před blížícím se Sterlingem.
     
    61
    Další neúspěšný centr Longa. García ale neodvrátil míč ideálně a pak musel řešit ještě jeden balón směřující na Mattyho Taylora.
     
    60
    Držení míče: 30 % – 70 %.
     
    59
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Rodri, přichází İlkay Gündoğan.
     
    58
    Snadná práce pro Brava, v jehož dlaních skončil Longův centr z pravé strany. Hosté z Manchesteru pak o míč přišli a celá situace se ještě jednou opakovala.
     
    57
    Střídání v týmu Oxford United FC: ze hřiště odchází Dan Agyei, přichází Mark Sykes.
     
    56
    Nakonec to bylo v podání Manchesteru o něco pozvolnější. Přenesení hry napravo pak bylo hodně nepovedené a vhazovat bude Ruffels.
     
    55
    Shandon Baptiste si naběhl do bílomodré zdi. City na nic nečekají a už zase hledají cestu skrz domácí obranu.
     
    54
    Téměř v každé akci angažovaný Angeliño vrátil míč o několik metrů dozadu na Zinčenka a ten svižnou střelou o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    53
    Po nákopu z hloubi pole došlo v pokutovém území k několika soubojům. Míč se ve finále odrazil od hlavy Olexandra Zinčenka do rukavic gólmana Brava.
     
    52
    Sam Long zkusil projít přes střed hřiště. Angeliño mu vystavil stopku nedovoleným zákrokem, z něhož resultuje standardní situace.
    50. Raheem STERLING - 1:2
     
    50
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Papírový favorit je znovu o krok napřed! Angeliño byl trestuhodně sám na levé straně, kde měl moře času a prostoru na promyšlení finální přihrávky. Na tu si u malého vápna naběhl RAHEEM STERLING a jednoduše dorazil balón za bezmocného Archera.
     
    49
    Znovu v hlavní roli Mahríz, který rozehrál roh na krátko a poté sám odcentroval. Archer míč nebezpečně vyrazil na Angeliña, jehož střela byla sražená a další dorážka už letěla mimo.
     
    48
    Mahríz chtěl vymyslet rychlou odpověď. Na přízemní centr z pravé strany si však nenaběhl žádný ze tří spoluhráčů operujících před malým vápnem.
    46. Matty TAYLOR - 1:1
     
    46
    Oxford United právě vstřelil branku!
    Tak to je doslova šokující start druhého poločasu, domácí po pouhých dvaceti vteřinách vyrovnávají na 1:1! Velkou pochvalu si nejen od trenérů a spoluhráčů vyslechl Shandon Baptiste, který po faulu bleskově rozehrál a vyslal na zteč MATTYHO TAYLORA, jenž se prohnal kolem jednoho ze stoperů a levačkou s přehledem uklidil míč mimo dosah Claudia Brava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Oxford v první půli proti úřadujícím šampionům Premier League rozhodně nepropadl, ale přesto se – stejně jako před rokem – nezmohl na žádnou střelu na branku. Fotbalisté Manchesteru se uklidnili ve dvaadvacáté minutě, kdy z protiútoku otevřel skóre Cancelo. Zároveň se jim s přehledem podařilo ubránit i celou řadu standardních situací, takže jsou na dobré cestě k postupu do semifinále.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Snahu Oxfordu zmařil ofsajd. V jediné nastavené minutě na druhé straně z těžkého úhlu nepřesně pálil Angeliño a víc se toho před odchodem do šaten už nestihne.
     
    45
    Phil Foden se poslušně vrátil až do vápna a tam zneškodnil centr z levé strany. Po faulu Mahríze na Taylora se však chystá další standardní situace.
     
    44
    Foden zkazil narázečku pro Cancela. Domácí pak vybruslili z nepříjemného napadání a už se přesouvají na útočnou třetinu hřiště.
     
    43
    Eric García šel trochu neohrabaně do souboje u postranní čáry. Z menších problémů ho vysvobodil odpískaný faul důrazného Taylora.
     
    42
    Matty Taylor potáhl balón po ose hřiště až na úroveň nějakých třiadvaceti metrů od branky. Ambiciózní střelou ale branku netrefil a Bravo zůstává bez zákroku.
     
    41
    Hraje se v naprosto komorní atmosféře. Fanoušci Oxtordu po inkasovaném gólu asi tuší, že jejich oblíbenci velké překvapení nezpůsobí.
    40. Rijád Mahríz (MAC)
     
    40
    Rijád Mahríz zprava pronikl do pokutového území, kde po dvou zasekávačkách pálil k bližší tyči. Archer svými prsty balón možná lehce vytěsnil a pak nepřiznal teč, takže může kopat od branky.
     
    39
    Claudio Bravo moc kontaktů s balónem neměl. O to více si nyní mohl vychutnat sebrání nákopu určeného odříznutému Taylorovi.
     
    38
    Sterlingova střela zpoza vápna narazila do domácího kapitána Roba Dickieho, jenž si proti mnohem hvězdnějším soupeřů dosud vede opravdu solidně.
     
    37
    Brannaganovi standardky zatím nejdou. Teď sice posílal míč přesně na Dickieho, ale ten si v souboji pomohl útočným faulem.
     
    36
    Shandon Baptiste posunul míč na Dana Agyeie, který se nadechl k drzému průniku po ose hřiště a získal pro United standardní situaci.
     
    35
    Držení míče: 32 % – 68 %.
     
    33
    Po vedoucím gólu se hraje jen na obranné polovině Oxfordu, kde nyní byla k vidění zablokovaná dalekonosná střela z dílny Rodriho.
     
    32
    Tariqe Fosu fauloval Cancela. Hosté poté provedli rozehrávku od nezkušené stoperské dvojice ztělesněné Garcíou a Harwoodem-Bellisem.
     
    31
    Raheem Sterling převzal míč v náběhu za obranu, kam ho vyslal Bernardo Silva. Oblouček přes vybíhajícího Archera se anglickému reprezentantovi ale vůbec nevyvedl, což sám Sterling přešel s úsměvem.
     
    30
    Phil Foden se nabídl Mahrízovi, kterému ale nedokázal přihrávku vrátit a Tariqe Fosu vzápětí odkpol balón k Taylorovi.
    29. Phil Foden (MAC)
     
    29
    Rodri otočil hru na pravou stranu k Fodenovi, který si u rohu vápna navedl míč na levačku a trochu překvapil střelou k bližší tyč, kde Archer balón nadvakrát zkrotil.
     
    28
    Sterling v obklíčení pěti hráčů roztáhl hru doleva, jenže Angeliñův přízemní centr neskončil u nikoho ve světle modrém dresu City.
     
    27
    Cancelo zničehonic vykouzlil skvělou kolmici na Mahríze. Alžírský hráč však zakončovat nemohl, protože vybíhal z postavení mimo hru.
     
    26
    Uzdravený Olexandr Zinčenko se zatím do hry moc nedostal. Teď alespoň doprovodil míč do autu a sám se postaral o vhazování.
     
    25
    Oxford se zbavil míče hodně nepovedeným přenesením hry na levou stranu. Po faulu Cancela navíc přišel faul a rozehrávka z klidu.
     
    24
    Josh Ruffels se protlačil k centru z levého kraje, ale obrana Manchesteru si u bližší tyče opět jednoduše poradila.
    22. João CANCELO - 0:1
     
    22
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Hosté ubránili několik standardních situací z protiútoku sami otevřeli skóre! City se jednoduše prokombinovali otevřeným středem hřiště. JOÃO CANCELO byl na pravé straně úplně sám a po přesunu do vápna vystřelil, přičemž Moore nechytatelně ztečoval balón k zadní tyči.
     
    21
    Fosu vytěžil z individuální akce alespoň roh, o který se opět postaral Brannagan. S letícím centrem si však trochu pohrál vítr a Bravo opět nemusel řešit žádné komplikace.
     
    21
    Takhle to ale nepůjde. Cameron Brannagan dal do centru až moc razance a míč proletěl vysoko nad hlavami všech hráčů v pokutovém území.
     
    20
    Tariqe Fosu si na levém křídle došel pro faul. Fanoušci Oxfordu okamžitě ucítili šanci na případné vstřelení překvapivého vedoucího gólu.
     
    20
    Foden centrem zprava posadil balón na hlavu Angeliña. Ten ale není se svými 175 centimetry bůhvíjak dobrý hlavičkář a to nyní jen potvrdil nepřesnou koncovkou.
     
    19
    Nařízený roh zrealizoval Rijád Mahríz, ale muži ve žlutočerných dresech se zmohli k odkopu do středového kruhu.
     
    18
    Sterling přenesl těžiště doprava na Mahríze, jehož centr do malého vápna Dickie riskantním způsobem odehrál nad břevno.
     
    17
    Těsný ofsajd a v něm Sterling, který si dlouho po odpískání neodpustil střelu do branky a může být rád, že mu sudí Madley neukázal žlutou kartu.
     
    16
    Angeliñova přihrávka pod sebe byla okamžitě sražena na rohový kop. Do ohně nakonec přiletělo hned několik centrů, ale první střela na branku z toho nebyla.
     
    15
    United si troufli na hodně odvážnou konstruktivní rozehrávku z vlastního vápna. S míčem se plynule přesunuli na útočnou polovinu, ovšem na pravém křídle se o Fosua postaral Angeliño.
     
    14
    Sterling chtěl vysvobodit míč ze zahuštěného prostoru. Přihrávka na levé křídlo ale byla pro Angeliña nechytatelná a Archer bude z klidu rozehrávat.
     
    13
    Ze standardní situace nevymysleli domácí vůbec nic. Oxford se naopak musel rychle vracet se zpomaleným protiútokem Fodena.
     
    12
    Španělský středopolař Rodrigo si pomohl faulem, takže se velká část fotbalistů stěhuje k pokutovému území.
     
    11
    První desetiminutovku zvládl účastník třetí nejvyšší soutěže obstojně. Po další nepřesnosti v rozehrávce City bude opět vlastnit balón ve středu hřiště.
     
    10
    Cancelo dostal od Brava hodně těžký míč, který zmizel v zámezí a na programu dne tak bude autové vhazování Joshe Ruffelse.
     
    9
    Rob Dickie skvěle zakřižoval Sterlinga a nenechal ho pokračovat směrem na branku po průnikové přihrávce z hloubi pole.
     
    8
    Ze souboje dvou dvanáctek mezi Longem a Angeliñem vzešel jen odkop od branky třiadvacetiletého Jordana Archera.
     
    7
    O exekuci přímého kopu z necelých třiceti metrů se postaral sám faulovaný Sterling. Střela mu ale těžce nesedla a k pobavení fanoušků letěla o velký kus mimo.
     
    6
    S kapitánskou páskou hrající Sterling se na ose hřiště snažil odpoutat od soupeře, kterému byl odpískán nedovolený zákrok.
     
    5
    Oxford se zadarmo dostal k rohovému kopu, ale hosté po centru z pravé strany zabránili jakémukoliv ohrožení branky Claudia Brava.
     
    4
    Mahrízův centr byl odvrácen jen k záložní řadě Manchesteru. Fodenovi míč utekl, ale hosté ho odkopli do území nikoho.
     
    3
    Není žádným překvapením, že na stadionu pro 12 500 jde jen těžko najít volné místečko. Počasí přitom není nejlepší, kromě tradičního deště fotbalisty potrápí i vítr.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu provedli hosté, kteří nastupují v modrobílých, zatímco domácí ve žlutočerných dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Oxford United FC: Archer – Long, Moore, Dickie (C), Ruffels – Baptiste, Rodriguez, Brannagan – Agyei, Taylor, Fosu.
    Náhradníci: Stevens – Cadden, Hall, Henry, Mackie, Mousinho, Sykes.

    Manchester City: Bravo – Cancelo, García, Harwood-Bellis, Angeliño – Zinčenko, Rodri, Foden – B. Silva. Sterling (C), Mahríz.
    Náhradníci: Carson – Otamendi, Mendy, Bernabé, Dionkou, Gündoğan, Jesus.

    Rozhodčí: Madley – Ledger, Cann.
     
    Manchester City

    Zatímco pro tým z Kassam Stadium je dnešní utkání jedním z vrcholů celé sezóny, tak obhájci vítězství v Premier League můžou brát čtvrtfinále Carabao Cupu spíše jako nutnou rutinu. Svěřenci trenéra Guardioly musí mobilizovat síly zejména na ligovou soutěž, ve které letos už čtyřikrát prohráli a kvůli tomu ztrácí z třetího místa na vedoucí Liverpool už propastných čtrnáct bodů. Naprosto nemilosrdný byl k manchesterskému klubu i nedávný los osmifinále Ligy mistrů, ve kterém narazí na silný Real Madrid. Naposledy si City poradili 3:0 s Arsenalem a částečně si tak spravili chuť po prohraném derby s United. V EFL Cupu předtím porazili Preston i Southampton.
     
    Oxford United FC

    V roce 1893 založený celek se na velký fotbalový svátek moc dobře nenaladil. Na začátku prosince vypadl s Exeterem z EFL Trophy a v rámci třetí nejvyšší soutěže pak jenom remizoval 0:0 s Shrewsbury a před pár dny si odvezl ze hřiště Milton Keynes porážku 0:1. V tabulce se tak Oxford nachází na osmém místě, ze kterého ztrácí jediný bod na účast v play-off o postup do Championship. V rámci soutěže zvané Carabao Cup odehráli United už čtyři zápasy, v nichž si postupně připsali cenné skalpy Peterborough, Millwallu, West Hamu a Sunderlandu, který Oxford udolal až v penaltovém rozstřelu.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z čtvrtfinálového zápasu Anglického ligového poháru. Od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Oxfordem United a Manchesterem City!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Břuchanský

    Góly: 46. Taylor – 22. Cancelo, 50. Sterling, 70. Sterling


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:11.
    Oxford United FC: Archer – Long, Moore, Dickie (C), Ruffels – Baptiste, Rodriguez, Brannagan – Agyei, Taylor, Fosu.
    Náhradníci: Stevens – Cadden, Hall, Henry, Mackie, Mousinho, Sykes.

    Manchester City: Bravo – Cancelo, García, Harwood-Bellis, Angeliño – Zinčenko, Rodri, Foden – B. Silva. Sterling (C), Mahríz.
    Náhradníci: Carson – Otamendi, Mendy, Bernabé, Dionkou, Gündoğan, Jesus.

    Rozhodca: Madley – Ledger, Cann