Oxford Utd. – Manchester City 1:3 (kon.) | Everton – Leicester 2:2 (2:4 po pen.) | Manchester United – Colchester 3:0 (kon.)
koniec
Oxford United FC
1:3 (0:1)
Manchester City
cz Streda 18.12.2019, 20:45 • Kassam Stadium, Oxford • Anglický Ligový pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:39:35)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:11.
     
    Účastník třetí nejvyšší soutěže v Anglickém ligovém poháru končí před branami semifinále, do kterého naopak míří kromě Aston Villy také oba velkokluby z Manchesteru a na závěr i Leicester City.
     
    Je dobojováno! Domácí kouč Karl Robinson své svěřence na utkání proti manchesterskému gigantu připravil opravdu znamenitě a zaslouženě si mohl od slavnějšího kolegy Guardioly po závěrečném hvizdu vyslechnout několik vřelých vět. Oxfordu dobrý výkon okořeněný větším počtem střel na branku k senzačnímu postupu mezi nejlepší čtyři týmy Carabao Cupu přesto nestačil. Manchester City totiž nezaskočil inkasovaný gól z úplného úvodu druhého poločasu a dvěma góly Raheema Sterlinga rozhodl o vítězství 3:1. S dvougólovým náskokem v zádech papírový favorit trochu polevil, nezkušené stoperské duo mělo při své práci nemalé problémy, ale United se z řady šancí na rozdíl jediné branky už nedotáhli.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vhazování Longa skončilo u penaltového bodu, ovšem hostujících fotbalistům tam bylo dost na to, aby dostali balón do klidnějších vod.
     
    90+2
    Long přihrávkou po pravé straně oslovil Sykese, který však nedostal čas a prostor k čepování balónu do pokutového území. Domácí budou alespoň vhazovat.
     
    90+1
    Zajímavé čtvrtfinále Carabao Cupu bude trvat ještě tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Mahríz dal míč na okraj pokutového území Cancelovi, který ze stoje střílel levačkou a vzhledem k obráncově tečí umožnil City rozehrávku rohového kopu.
     
    89
    Tariqe Fosu zleva vracel balón do ohně, ale našel jen hrudník šestatřicetiletého chilského gólmana ve službách Manchesteru City.
     
    88
    Sykes přesně otočil hru na levou stranu, kde to Fosu zkusil z ostrého úhlu. Bravo byl na tuto variantu připraven a vyrazil míč do míst, odkud přišla jen sražená dorážka.
     
    87
    Střídání v týmu Oxford United FC: ze hřiště odchází Shandon Baptiste, přichází John Mousinho.
     
    86
    Elliott Moore si nechtěl komplikovat situaci a odvrátil neškodný Bernabého do autu. Manchester vzápětí volí klidnou kombinaci na úkor centru do velkého vápna.
     
    85
    A další šance United proti lehkovážně bránícímu soupeři! Mark Sykes pálil bez přípravy po centru z levé strany, ale Bravo díky dobrému postavení opět zakročil.
    83. Jamie Mackie (OXF)
     
    83
    Brannagan v nesmírně zahuštěném vápně z nouze vystřelil. Balón byl sražen a ve finále skončil u Mackieho, který z dorážky o malý kousek přestřelil!
     
    82
    Po dlouhém čekání se konečně dostalo i na ten rohový kop. Asi na nejlepší Brannaganův centr si naskočil Dickie, kterého neuhlídal Harwood-Bellis, ovšem Bravo si hlavičku směřující doprostřed branky pohlídal.
     
    81
    Jamie Mackie si v mezidobí neodpustil trochu dětinské podražení Cancela, který svému pádu hodně přidal. Vše se musí řešit až u obou kapitánů.
     
    80
    Další úspěšný blok hostující obrany předvedl mladičký stoper Taylor Harwood-Bellis, na kterém si vylámal zuby Brannagan. Ten si nyní opět vyzkouší rozehrávku rohového kopu.

    Michal Břuchanský

    Góly: 46. Taylor – 22. Cancelo, 50. Sterling, 70. Sterling


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:11.
    Oxford United FC: Archer – Long, Moore, Dickie (C), Ruffels – Baptiste, Rodriguez, Brannagan – Agyei, Taylor, Fosu.
    Náhradníci: Stevens – Cadden, Hall, Henry, Mackie, Mousinho, Sykes.

    Manchester City: Bravo – Cancelo, García, Harwood-Bellis, Angeliño – Zinčenko, Rodri, Foden – B. Silva. Sterling (C), Mahríz.
    Náhradníci: Carson – Otamendi, Mendy, Bernabé, Dionkou, Gündoğan, Jesus.

    Rozhodca: Madley – Ledger, Cann