Leverkusen – Hertha 0:1 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnom 2:4 (kon.) | Freiburg – Bayern 1:3 (kon.)
Mönchengladbach – Paderborn 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 1:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:3 (0:1)
Bayern Mníchov
cz Streda 18.12.2019, 20:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg, Bádensko-Württembersko • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnes jsme viděli pohledné ofenzivní utkání, zisk bodů však dnes může slavit jenom jeden tým, a tím je mnichovský Bayern, který míří poděkovat naplněnému hostujícímu sektoru za hlasitou podporu.

    Stadion se postupně vyprazdňuje, což je signál i pro mne, abych se tímto s vámi rozloučil. Bylo mi ctí vás provázet dnešním zápasem a budu se někdy příště těšit u fotbalové Bundesligy napočtenou. Přeji vám všem klidné Vánoce a pohodový vstup do nového roku. Carpe diem! (22:38:29)
     
    Dnešní utkání sledovalo 24.000 diváků.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 13:14. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 4:11.
     
    Vyprodaný stadion zachvátil smutek. Freiburg byl necelé čtyři minuty od velecenné remízy, nakonec ale odchází do kabin s prohrou 1:3. Zpočátku opatrnou a nudnější druhou půli rozčísl až gólový zásah z 58. minuty, který přesnou střelou do levého vinglu obstaral Vincenzo Grifo. Bayern na dalších osm až deset minut vypadl ze své role dominantního týmu a Freiburg měl k dispozici několik nadějných šancí, které ale nezvládl dotáhnout do toho správného konce v podobě gólu. V 78. minutě mohl slavit druhý gól, ale jenom krátkou dobu, zakončující Gnabry sice v ofsajdu nebyl, aktivně hrající Lewandovski však ano a zásah tedy nebyl uznán.

    Už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou ve třetím vzájemném zápase v řadě s remízou 1:1. Trenérovi Flickovi však neskutečně vyšel tah se střídajícím Joshuou Zirkzeem, který po necelých dvou minutách pobytu na hřišti sťal bádenské naděje na cenný bod. Ve druhé minutě nastavení se tedy SC dostalo do ztráty, kterou nedorovnalo, naopak ještě na začátku páté minuty inkasovalo potřetí z kopačky Sergea Gnabryho.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern v samotném závěru definitivně potvrzuje tříbodový import z Freiburgu! Thiago získal míč ve středovém kruhu, posunul jej doleva na SERGEA GNABRYHO, který pronikl otevřenou obranu až těsně za šestnáctku a vyslal na branku střelu, kterou Flekken vyrazil před sebe. Gnabry si následně obstaral i dorážku a běžel slavit pod hostující kotel – 1:3! Asistence: Thiago Alcântara.
     
    90+4
    Do konce nastavení zbývají skutečně jenom sekundy, tohle už Freiburg nezvládne. Času na to má už moc málo, navíc ani není v tlaku na útočné půlce.
     
    90+4
    Freiburg to ještě zkouší v samotném závěru úplně všemi možnými silami, ale Bayern si závěr utkání zřejmě bez potíží pohlídá.
     
    90+3
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lucas Höler, přichází Nico Schlotterbeck.
     
    90+2
    Bayern právě vstřelil branku!
    Freiburg se sice v závěru bránil, co to šlo, stejně ale inkasuje a zřejmě odejde bez bodů! Gnabry na hranici vápna získal míč po zpětné hlavičce Lewandovskiho a všiml si volného JOSHUY ZIRKZEEHO ve vápně. Míč mu tak přisunul a střídající hráč zažívá, jaké je to slavit první gól v Bundeslize, když Flekkena prostřelil mezi nohama – 1:2! Asistence: Serge Gnabry.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Joshua Zirkzee.
     
    90
    Na začátku poslední minuty dostává žlutou kartu i Thiago Alcântara (BAY). Za taktický faul na unikajícího Höflera na středové čáře.
     
    89
    Lucas Höler chtěl skórovat i potřetí ze tří posledních zápasů s Bayernem, proto zkoušel z ostrého úhlu těžkou střelu na dlouhou nohu, která nakonec dopadla lépe, než se čekalo. Ale stejně to bylo vedle.
     
    88
    Rychlá kombinace na jeden dotek měla směřovat do finále přes levou stranu, což se nepovedlo, proto to zkusili domácí překopem obrany Bayernu, centr ale ze vzduchu sebral Martínez.
     
    87
    Ošetření si vyžádal jeden z freiburských hráčů, musí sice odejít za postranní čáru, vážné by to dle reakce ale být nemělo.
     
    86
    Freiburg stále bojuj až do konce. Nicolas Höfler dostal po přihrávce od Borrella prostor na ose hrací plochy a v jeden moment šel sám na branku, se střelou však váhal a obrana Bayernu jí srazila na roh.
     
    84
    Kimmich zalepil těžký centr z dílny Martíneze a poradil si i v souboji s Günterem. Následně našel na první tyči Lewandovskiho, hlavička polského hroťáka ale mířila zcela mimo cíl.

    Tomáš Kalas

    Góly: 59. Grifo (Haberer) – 16. Lewandowski (A. Davies), 90+2. Zirkzee (Gnabry), 90+5. Gnabry (Th. Alcântara)

    Karty:   50. T. Müller (BAY), 68. Lewandowski (BAY), 90. Th. Alcântara (BAY)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 13:14. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 4:11.
    SC Freiburg: Flekken – Gulde, Koch, Heintz – Haberer, Frantz (C) (54. Kwon Čang-hoon), Höfler, Günter – Höler (90+3. Schlotterbeck), Petersen, Grifo (75. Borrello).
    Náhradníci: Thiede – Itter, Schlotterbeck, Abraši, Borrello, Keitel, Kwon Čang-hoon.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Pavard, Alaba, A. Davies – T. Müller (63. Javi Martínez), Th. Alcântara, Coutinho (90. Zirkzee) – Gnabry, Lewandowski, Perišić.
    Náhradníci: Ulreich – J. Boateng, Mai, Javi Martínez, S. Singh, Dajaku, Zirkzee.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Assmuth (všichni GER)

    Diváci: 24.000