Frankfurt – Hertha 2:2 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
2:2 (0:1)
Hertha BSC
Piatok 06.12.2019, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:34:14)
     
    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 7:3.
    Strely mimo: 13:5.
    Rohy: 16:1.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 13:19.
     
    Výsledok priniesol obrovské sklamanie pre oba tímy. Pre Herthu preto, pretože nedokázala dotiahnuť zápas do víťazného konca a pre Frankfurt, pretože nedokázal napriek obrovskému tlaku streliť tretí gól. Domáci mali takmer v celom druhom polčase obrovský tlak, inkasovali však z prvej príležitosti Herthy v druhom polčase. Tá okrem dvoch strelených gólov domáceho brankára už prakticky neohrozila, naopak brankár hostí Kraft musel zlikvidovať veľké množstvo gólových príležitostí. Domáci napokon využili drvivú prevahu v počte rohových kopov a gólmi Hintereggera a Rodeho vyrovnali na konečných 2:2.

    Frankfurt zabodoval po troch prehrách za sebou, v tabuľke je však len na 10. mieste. Hertha získala prvý bod po piatich prehrách za sebou, ani ona sa ale nikam neposunula a je naďalej na barážovej 16. pozícii.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Kostić ešte potom napriahol k strele po zemi spoza šestnástky a jeho pokus skončil tesne mimo ľavej tyče brány Herthy.
     
    90+5
    Kostićov center spôsobil pred bránou Herthy obrovský zmätok. Paciência si dával prednosť s Joveljićom a nakoniec nevystrelil ani jeden z nich. Hostia loptu odkopli k Sowovi, ktorého strelu zase pre zmenu zablokoval Plattenhardt.
     
    90+4
    Kraft odkopom od svojej brány nakopol loptu na polovicu Frankfurtu, tam však v hlavičkovom súboji fauloval Selke Rodeho. Domáci hneď otáčajú hru na polovicu Herthy.
     
    90+3
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri odkope od svojej brány dostáva brankár Thomas Kraft (Hertha BSC).
     
    90+3
    Eintrachtu sa konečne podarilo zaútočiť. Kostićov center zľava odhlavičkoval znovu Boyata a keď Srb prihrával Paciênciovi, tak ten pre zmenu nedokázal jeho prihrávku spracovať. Lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    90+2
    Hertha teraz veľmi aktívne napáda domácich a nedovoľuje im založiť útočnú akciu. Domáci musia navyše podstupovať tvrdé súboje s hosťujúcimi hráčmi.
     
    90+1
    Dlhé autové vhadzovanie do šestnástky Eintrachtu letelo do rúk domácemu brankárovi Rönnowovi, tomu však vypadlo z rukavíc. Našťastie bol pri dánskom brankárovi len Touré, ktorý loptu odkopol do autu.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    89
    Kostić veľmi ľahko utiekol Wolfovi a centroval do pokutového územia Herthy, odtiaľ však loptu odkopol Boyata. Berlínčania potom vytlačili domácich na ich polovicu.
     
    88
    Hostia odhlavičkovali center z ľavej strany na hranicu šestnástky k Hintereggerovi, ktorý si loptu spracoval na hrudi a nepresnou strelou ju poslal na tribúnu za Kraftovou bránou.
     
    Na rohy vedie v tejto chvíli Frankfurt neuveriteľným rozdielom 16:1.
     
    87
    Eintracht vôbec nepoľavuje a ženie sa za víťazným gólom. Kamadov center doletel na hlavu Paciênciu, ktorý zblízka hlavičkoval len do nôh Boyatu. Od belgického obrancu Herthy sa lopta odrazila na rohový kop.
     
    86
    Frankfurt dal gól!
    Domáci vyrovnávajú! Center z rohového kopu na prednú tyč nadvihol k zadnej tyči Hinteregger a tam si k lopte dobehol úplne voľný SEBASTIAN RODE, ktorý prestrelil vybiehajúceho brankára Krafta.
     
    84
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza André Silva, prichádza Dejan Joveljić.
     
    84
    Kostić pri strele došliapol nechtiac na nohu Grujićovi. Ten zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený, čo sa nepáči fanúšikom domáceho tímu.
     
    83
    Kostić si zasekol na pravej strane šestnástky striedajúceho Wolfa a pravačkou zakrútil loptu k ľavej tyči. Brankár Kraft skvelým zákrokom loptu vyrazil a dobiehajúci Touré už loptu vysokou nohou dorazil len zboku do ľavej tyče.
     
    82
    Kostićov center do bránkoviska odhlavičkoval Grujić nad svoju bránu. Domáci rýchlo rozohrali rohový kop, center na prednú tyč však opäť odhlavičkoval hráč Herthy na rohový kop.
     
    81
    Rekik mizernou malou domov dostal pod tlak brankára Krafta, ktorý loptu odkopol len do výšky. V hlavičkovom súboji potom fauloval Kamadu Rekik, Frankfurt tak získava priamy kop.
     
    80
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Dodi Lukebakio, prichádza Marius Wolf.
     
    79
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Niklas Stark, prichádza Maximilian Mittelstädt.
     
    78
    Kostićov center odhlavičkoval už ošetrený Stark. Odrazenú loptu si potom na pravej strane spracoval Kamada, ktorý sa chcel prekľučkovať z pravého krídla na os ihriska. Jeho prienik zastavil odkopom lopty Darida.
     
    77
    Obaja už sú za autovými čiarami v opatere lekárov svojich tímov a hra pokračuje ďalej odkopom brankára Krafta od brány Herthy.
     
    76
    Pri nábehu na da Costov center z pravej strany sa zrazili hlavami Hinteregger a Stark. Obaja hráči zostávajú ležať v pokutovom území Herthy.
     
    75
    Da Costa sa dostal k spätnej prihrávke spoluhráča medzi obrancami Herthy a z hranice šestnástky strieľal, brankár Kraft však dokázal loptu letiacu pod brvno vyraziť.
     
    74
    Domáci obliehajú pokutové územie Herthy a do šestnástky hostí lieta jeden center za druhým, so všetkými si ale hostia zatiaľ dokážu poradiť.
     
    72
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt).
     
    72
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Davie Selke (Hertha BSC).
     
    72
    Po vzdušnom súboji sa dostala do sporu dvojica Hasebe – Selke. Hráčov od seba oddeľuje hlavný rozhodca.
     
    71
    Žltú kartu za protesty proti neuznaniu gólu dostáva Gonçalo Paciência (Eintracht Frankfurt).
     
    70
    Vyrovnávajúci gól Frankfurtu neplatí! Rode prenikol do šestnástky Herthy a jeho prihrávku z bránkovej čiary nadvihol obranca hostí do bránkoviska. Brankára Krafta sa pri zásahu dotkol zozadu rukou André Silva a gólman hostí si zrazil loptu rukou do brány. Hlavný rozhodca kvôli faulu Silvu gól neuznal, čo domáci hráči niesli veľmi ťažko. Dotyk Silvu sa však ani pri opakovaných záberoch nejavil ako tak silný, aby Krafta rozhodil pri zásahu.
     
    69
    Center z rohu domácich odvrátila obrana Herthy k Hintereggerovi, ktorý si loptu zatiahol na ľavú stranu a odtiaľ nepresne nacentroval.
     
    68
    Hasebe nepríjemne spadol po hlavičkovom súboji so Selkem, našťastie je ale v poriadku a v zápase bude pokračovať.
     
    67
    Plattenhardt výborným centrom z ľavej strany našiel úplne presne medzi dvojicou obrancov Eintrachtu Selkeho, ktorý ešte vo vzduchu zasiahol letiacu loptu. Jeho pokus skončil tesne mimo Rönnowovej brány.
     
    65
    Frankfurt dal gól!
    Domáci rýchlo odpovedajú a vracajú sa do zápasu! Na center z rohového kopu si najlepšie vyskočil Touré, ktorého hlavičku ešte tečoval pred brankárom Kraftom MARTIN HINTEREGGER. I tento gól skúmal VAR, ani tentokrát sa však ofsajd nenašiel.
     
    63
    Hertha dala gól!
    Efektívna Hertha strieľa zo svojej prvej gólovej príležitosti v druhom polčase druhý gól! Center na hranicu šestnástky nadvihol jeden z hráčov hosťujúceho tímu k zadnej tyči, kde sa k lopte dostal Boyata. Ten loptu okolo brankára Rönnowa posunul do bránkoviska a dobiehajúci MARKO GRUJIĆ ju dorazil do prázdnej brány Frankfurtu. Gól ešte skúmal VAR, ani jeden z hráčov Herthy ale nebol v ofsajde a gól tak platí!
     
    63
    Sow zastavil faulom na vlastnej polovici prenikajúceho Selkeho. Hertha získava priamy kop z pravej strany polovice Eintrachtu.
     
    62
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Gélson Fernandes, prichádza Sebastian Rode.
     
    61
    Löwen obral o loptu v strede poľa Kamadu a založil útok, ktorým sa Hertha vôbec prvýkrát v druhom polčase usadila na polovici Eintrachtu. Domáci sa zaťahujú do obranného postavenia.
     
    60
    S vysokým centrom Kamadu si však hostia bez problémov poradili. Odrazenú loptu znovu získali domáci hráči, ktorí pokračujú vo svojej kombinácii.
     
    59
    Eintracht sa následne znovu vrátil svojou postupnou kombináciou k šestnástke Herthy a Kostićov center musel odhlavičkovať na rohový kop kapitán Berlínčanov Stark.
     
    58
    Frankfurt je v druhom polčase výrazne aktívnejším tímom a hostia sa na útočnú polovicu ešte prakticky nedostali. Nákop na Selkeho teraz zastavil Hasebe, ktorý loptu posunul dozadu na brankára Krafta.
     
    57
    Sow si nabiehal na pravú stranu za obranu Herthy na kolmicu Fernandesa zo stredu poľa, od lopty ho ale čisto odstavil Boyata, ktorý hrací predmet nechal dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    55
    Domáci napokon pod tlakom napádajúcich hráčov Herthy loptu odkopli k obrancom hostí. Tí rozohrali nepresne a hrací predmet v podstate darovali naspäť domácim.
     
    54
    Center z rohu domácich odvrátila obrana Herthy za svoju šestnástku a hostia hráčov Frankfurtu potom vytlačili na ich polovicu.
     
    53
    Lukebakio sa pri svojom odchode ešte dostal do sporu s Tourém, ktorý ho fauloval. Hlavný rozhodca ich od seba oddeľuje a obom im odhovára.
     
    52
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Lukebakia dostáva Almamy Touré (Eintracht Frankfurt). Lukebakio zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    50
    Domáci sa usadili na polovici hostí a zatláčajú ich postupne do obrany. Hostia majú obrovský problém dostať sa k lopte.
     
    49
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza Eduard Löwen.
     
    48
    I tentokrát letel center na prednú tyč na Tourého, ktorého hlavička skončila mimo brány Herthy.
     
    47
    Duda zasiahol Kostića do nohy pri jeho pokuse o prienik. Priamy kop Frankfurtu z ľavej strany útočnej polovice.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:31.
     
    Frankfurt mal v prvom polčase územnú prevahu i viac z hry, do šatne ale ide za nepriaznivého stavu 0:1. Hostia sa na útočnú polovicu dostávali sporadicky, jeden z ich útokov však premenil na vedúci gól Lukebakio. Eintracht tak bude musieť v druhom polčase zlepšiť efektivitu streľby a jej presnosť, ak chce mať šancu na body z dnešného zápasu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 56 % : 44 %
    Strely na bránu: 2:2
    Strely mimo: 7:2
    Rohy: 4:1
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 7:8
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Duda sa pokúsil o sólový prienik stredom obrany Eintrachtu, ten ale zastavil Hasebe. Kapitán domácich pristavil loptu priamo pred Grujićom, ktorý z prvej spoza šestnástky vystrelil vysoko nad Rönnowovu bránu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Hostia sa snažia odpovedať svojim útokom. Dudov center z pravej strany zablokoval Hinteregger do autu, Berlínčania sa však následne usadili na útočnej polovici.
     
    43
    Kamada si narazil loptu pred šestnástkou Herthy s Paciênciom a v súboji v šestnástke s obrancom Herthy spadol. Domáci sa dožadujú penalty, Kamada ale spadol úplne evidentne sám bez cudzieho zavinenia.
     
    42
    Plattenhardtov center obrana Eintrachtu odvrátila do bezpečia a následne sa domáci dostali k lopte. Tú si zatiaľ prihráva obranná trojica Frankfurtu na vlastnej polovici.
     
    41
    Selkeho zastavil pri spracovávaní pasu na ľavú stranu útočnej polovice Touré faulom. Ďalší priamy kop Herthy.
     
    40
    Domáci každopádne tlačia hostí k ich šestnástke. Hostia si však zatiaľ dokážu poradiť s centrami Kostića z ľavej strany i da Costu z pravej.
     
    38
    Frankfurt dal gól, ten ale neplatí! Starka potiahol v súboji v strede poľa za dres Kostić a do útoku sa po zisku lopty vyrútil na ľavej strane Sow. Ten prízemným centrom poslal loptu do stredu šestnástky a dobiehajúci Kamada ju z prvej poslal do ľavej strany Kraftovej brány. Gól najskôr platil, potom sa ale na radu videoasistenta šiel hlavný rozhodca pozrieť na videozáznam a gól neuznal.
     
    36
    Držanie lopty: 53 % : 47 %
    Strely: 9:2
     
    35
    Štandardná situácia nepriniesla žiadne nebezpečenstvo. Domáca obrana si s centrom a i následnou dorážkou poradila.
     
    34
    Plattehardtov pokus o prienik na ľavom krídle ukončil faulom Touré. Hertha získava priamy kop.
     
    33
    Domáci sa po inkasovanom góle tlačia dopredu. Da Costa krížnou prihrávkou z pravej strany našiel na opačnej strane Paciênciu, tomu ale lopta pri spracovaní odskočila za bránkovú čiaru.
     
    32
    Djibril Sow vystrelil zo zhruba 25 metrov a namieril veľmi tesne nad Kraftovu bránu. Gólman Herthy tento pokus len sledoval očami.
     
    30
    Hertha dala gól!
    Hostia otvárajú skóre! Plattenhardt kolmicou medzi dvoch obrancov posunul loptu na ľavom krídle ku Grujićovi. Srb potom krásnou prihrávkou okolo obrancu Eintrachtu z ľavej strany vysunul do šestnástky hostí DODIHO LUKEBAKIA, ktorý si loptu potiahol smerom k bráne a z ostrého uhla strelou pomedzi nohy prekonal brankára Rönnowa.
     
    29
    Kamada nacentroval na prednú tyč opäť na Tourého, tentokrát však obranca Eintrachtu poslal loptu hlavou nad Kraftovu bránu.
     
    28
    Kostićov center z rohu odhlavičkoval na ďalší rohový kop Rekik.
     
    27
    Hinteregger si narazil pred šestnástkou loptu s Andrém Silvom, ktorý mu ju vrátil do šestnástky. Rakúsky obranca potom z ľavej strany z prvej zakončoval, gólman Kraft ale jeho pokus dokázal výborným zákrokom vyraziť.
     
    26
    Kostić, ako je u ňom zvykom, dokáže uniknúť na svojej strane obrancom súpera. I teraz sa mu to podarilo, jeho nepresný center však skončil u brankára Krafta.
     
    25
    Center z pravej strany preletel až na opačnú stranu ku Kostićovi, ktorý loptu vrátil do šestnástky na Andrého Silvu. Ten z voleja minul Kraftovu bránu.
     
    24
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Andrého Silvu pri možnom rýchlom protiútoku domácich dostáva Niklas Stark (Hertha BSC).
     
    22
    Touré krásnou prienikovou prihrávkou vyslal za obranu Frankfurtu Sowa, ktorý z pomerne ostrého uhla vystrelil. Bránu Herthy však minul a gólman Kraft tak nemusel vôbec zasahovať.
     
    21
    Kostićov center na prednú tyč usmernil Touré do ľavej časti brány Herthy a brankár Kraft výborným zákrokom vyrazil jeho hlavičku. André Silva potom zo záklonu z voleja vystrelil mimo bránu hostí.
     
    20
    Kostić sa po zisku lopty rozbehol so svojimi spoluhráčmi do rýchleho protiútoku. Svojim prienikom po ľavom krídle získal rohový kop pre Eintracht.
     
    19
    Dudov vysoký nákop od rohovej zástavky vrátil pred bránu od zadnej tyče kapitán Herthy Stark, loptu však potom odhlavičkovali domáci brániaci hráči.
     
    18
    Stark sa z pozície posledného obrancu Herthy rozbehol do odvážneho prieniku a napokon získal pre hostí svojou aktivitou rohový kop.
     
    17
    Hra sa zasekla v strede poľa. Ani jeden z tímov nie je schopný sa presadiť prehusteným priestorom a nebezpečný strelecký pokus sme tak ešte nevideli.
     
    15
    Držanie lopty: 58 % : 42 %
     
    14
    Kostićov center zrazila obrana Herthy na rohový kop. Kamadov center letel na zadnú tyč, kde trafil André Silva brankára Herthy Krafta. Hertha získava loptu na svoje kopačky.
     
    13
    Duda si potiahol loptu na pravú stranu a nádherným oblúčikom na zadnú tyč našiel Selkeho. Ten si prihrávku spracoval, zblízka však bránu Frankfurtu minul. Asistent rozhodcu potom signalizoval ofsajd, opakovaný záber ale ukázal, že Selke pravidlá neporušil a prípadný gól by tak asi platil.
     
    12
    Domáci postupne zatláčajú hostí do obrany, k streleckému pokusu sa ale nie a nie dostať. Da Costov center z pravej strany nakoniec chytil brankár Kraft.
     
    10
    Hosťom sa nevydarila rozohrávka a v hustom daždi doletela lopta až k brankárovi Rönnowovi. Ten ju hneď nakopol na polovicu Herthy.
     
    9
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Hintereggera v strede poľa Ondrej Duda (Hertha BSC).
     
    7
    Domáci držia loptu na svojej polovici a ani oni sa nikam veľmi neponáhľajú. Obrana hostí je už sformovaná na vlastnej polovici.
     
    5
    Práve Kostić potom znovu nakopol loptu pred Kraftovu bránu, jeho vysoký center ale chytil bez väčších problémov gólman berlínskeho tímu.
     
    4
    Rekik napokon o loptu prišiel a da Costa vyrazil po pravej strane do útoku. Jeho center preletel celou šestnástkou Herthy na opačnú stranu ku Kostićovi.
     
    2
    Úvod zápasu sa nesie v opatrnom duchu. Hertha drží loptu na svojej polovici a zatiaľ si dokáže poradiť s presingom domácich hráčov.
     
    1
    Hneď v úvodných sekundách zápasu sa previnil proti pravidlám faulom André Silva, loptu tak získavajú hostia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Frankfurt bude hrať v dresoch s čierno-bielo-červenou farebnou kombináciou, Hertha v sivých dresoch.
     
    Oba tímy už nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré, Hasebe (C), Hinteregger – D. da Costa, Sow, G. Fernandes, Kostić – Kamada – André Silva, Paciência.
    Náhradníci: Wiedwald – N'Dicka, Joveljić, Torró, Rode, Chandler, Durm, N. Stendera, Cetin.

    Hertha BSC: Kraft – Stark (C), Boyata, Rekik – Klünter, Grujić, Darida, Plattenhardt – Duda – Selke, Lukebakio.
    Náhradníci: Smarsch – Löwen, Kalou, Köpke, Dilrosun, Mittelstädt, Ibišević, Torunarigha, M. Wolf.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach.
     


    Vzájomné zápasy

    Frankfurt patrí medzi najobľúbenejších súperov Herthy, Berlínčanom sa totiž proti nim v posledných sezónach veľmi darí. Z posledných desiatich vzájomných zápasov vyhral Frankfurt len raz, zato Hertha vyhrala štyrikrát a päť zápasov sa skončilo remízou. Frankfurt doma zdolal Herthu naposledy ešte v januári 2014 (1:0). V minulej sezóne vyhrala Hertha doma 1:0 a vo Frankfurte sa zrodila bezgólová remíza.

    Vzájomné zápasy Frankfurtu a Herthy v Bundeslige za posledné tri sezóny:

    2016/2017:
    Frankfurt – Hertha 3:3
    Hertha – Frankfurt 2:0

    2017/2018:
    Hertha – Frankfurt 1:2
    Frankfurt – Hertha 0:3

    2018/2019:
    Hertha – Frankfurt 1:0
    Frankfurt – Hertha 0:0
     


    Hertha BSC

    Berlínčania majú aktuálne vôbec najhoršiu formu zo všetkých tímov Bundesligy, a i preto došlo k zmene trénera. Ani Jürgen Klinsmann na striedačke Herthy však v minulom zápase trend nezmenil a domáca prehra s Dortmundom bola už piatou porážkou za sebou. Hertha spadla na barážové 16. miesto a na 15. Düsseldorf stráca bod. Obrovskou slabinou hostí je obrana, len štyri tímy totiž inkasovali viac gólov ako Hertha (27 inkasovaných gólov). V zápasoch vonku je zatiaľ berlínsky klub piatym najhorším tímom ligy a v siedmich zápasoch na cudzích ihriskách získal len 5 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Hertha – Hoffenheim 2:3
    Union Berlín – Hertha 1:0
    Hertha – RB Lipsko 2:4
    Augsburg – Hertha 4:0
    Hertha – Dortmund 1:2
     


    Eintracht Frankfurt

    Domáci sa začínajú ocitať vo vážnej výsledkovej kríze. Z posledných piatich ligových zápasov vyhrali len jeden, paradoxne však práve v tomto jednom zápase rozdrvili doma Bayern 5:1 a „odstrelili“ jeho trénera Nika Kovača. Po tomto zápase však prehrali ďalšie tri, pričom v nich strelili jeden gól, a v tabuľke sa prepadli na 10. miesto. Pred barážovou 16. pozíciou, ktorú drží práve ich dnešný súper, majú náskok 6 bodov. Dnes tak nutne potrebujú zvíťaziť a majú na to ideálnu príležitosť. Doma je totiž Eintracht tretím najlepším tímom Bundesligy.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Mönchengladbach – Frankfurt 4:2
    Frankfurt – Bayern 5:1
    Freiburg – Frankfurt 1:0
    Frankfurt – Wolfsburg 0:2
    Mainz – Frankfurt 2:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Eintracht Frankfurt – Hertha BSC, ktorý otvorí program 14. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 65. Hinteregger, 86. Rode – 30. Lukebakio, 63. Grujić

    Karty:   52. A. Touré (FRN), 71. Paciência (FRN), 72. Hasebe (FRN) – 9. Duda (HER), 24. Stark (HER), 72. Selke (HER), 90+3. Kraft (HER)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 13:5. Rohy: 16:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:19.
    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré, Hasebe (C), Hinteregger – D. da Costa, Sow, G. Fernandes (62. Rode), Kostić – Kamada – André Silva (84. Joveljić), Paciência.
    Náhradníci: Wiedwald – N'Dicka, Joveljić, Torró, Rode, Chandler, Durm, N. Stendera, Cetin.

    Hertha BSC: Kraft – Stark (C) (79. Mittelstädt), Boyata, Rekik – Klünter, Grujić, Darida, Plattenhardt – Duda (49. Löwen) – Selke, Lukebakio (80. M. Wolf).
    Náhradníci: Smarsch – Löwen, Kalou, Köpke, Dilrosun, Mittelstädt, Ibišević, Torunarigha, M. Wolf.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach

    Diváci: 50 000