Frankfurt – Hertha 2:2 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
2:2 (0:1)
Hertha BSC
Piatok 06.12.2019, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:34:14)
     
    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 7:3.
    Strely mimo: 13:5.
    Rohy: 16:1.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 13:19.
     
    Výsledok priniesol obrovské sklamanie pre oba tímy. Pre Herthu preto, pretože nedokázala dotiahnuť zápas do víťazného konca a pre Frankfurt, pretože nedokázal napriek obrovskému tlaku streliť tretí gól. Domáci mali takmer v celom druhom polčase obrovský tlak, inkasovali však z prvej príležitosti Herthy v druhom polčase. Tá okrem dvoch strelených gólov domáceho brankára už prakticky neohrozila, naopak brankár hostí Kraft musel zlikvidovať veľké množstvo gólových príležitostí. Domáci napokon využili drvivú prevahu v počte rohových kopov a gólmi Hintereggera a Rodeho vyrovnali na konečných 2:2.

    Frankfurt zabodoval po troch prehrách za sebou, v tabuľke je však len na 10. mieste. Hertha získala prvý bod po piatich prehrách za sebou, ani ona sa ale nikam neposunula a je naďalej na barážovej 16. pozícii.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Kostić ešte potom napriahol k strele po zemi spoza šestnástky a jeho pokus skončil tesne mimo ľavej tyče brány Herthy.
     
    90+5
    Kostićov center spôsobil pred bránou Herthy obrovský zmätok. Paciência si dával prednosť s Joveljićom a nakoniec nevystrelil ani jeden z nich. Hostia loptu odkopli k Sowovi, ktorého strelu zase pre zmenu zablokoval Plattenhardt.
     
    90+4
    Kraft odkopom od svojej brány nakopol loptu na polovicu Frankfurtu, tam však v hlavičkovom súboji fauloval Selke Rodeho. Domáci hneď otáčajú hru na polovicu Herthy.
     
    90+3
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri odkope od svojej brány dostáva brankár Thomas Kraft (Hertha BSC).
     
    90+3
    Eintrachtu sa konečne podarilo zaútočiť. Kostićov center zľava odhlavičkoval znovu Boyata a keď Srb prihrával Paciênciovi, tak ten pre zmenu nedokázal jeho prihrávku spracovať. Lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    90+2
    Hertha teraz veľmi aktívne napáda domácich a nedovoľuje im založiť útočnú akciu. Domáci musia navyše podstupovať tvrdé súboje s hosťujúcimi hráčmi.
     
    90+1
    Dlhé autové vhadzovanie do šestnástky Eintrachtu letelo do rúk domácemu brankárovi Rönnowovi, tomu však vypadlo z rukavíc. Našťastie bol pri dánskom brankárovi len Touré, ktorý loptu odkopol do autu.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    89
    Kostić veľmi ľahko utiekol Wolfovi a centroval do pokutového územia Herthy, odtiaľ však loptu odkopol Boyata. Berlínčania potom vytlačili domácich na ich polovicu.
     
    88
    Hostia odhlavičkovali center z ľavej strany na hranicu šestnástky k Hintereggerovi, ktorý si loptu spracoval na hrudi a nepresnou strelou ju poslal na tribúnu za Kraftovou bránou.
     
    Na rohy vedie v tejto chvíli Frankfurt neuveriteľným rozdielom 16:1.
     
    87
    Eintracht vôbec nepoľavuje a ženie sa za víťazným gólom. Kamadov center doletel na hlavu Paciênciu, ktorý zblízka hlavičkoval len do nôh Boyatu. Od belgického obrancu Herthy sa lopta odrazila na rohový kop.
     
    86
    Frankfurt dal gól!
    Domáci vyrovnávajú! Center z rohového kopu na prednú tyč nadvihol k zadnej tyči Hinteregger a tam si k lopte dobehol úplne voľný SEBASTIAN RODE, ktorý prestrelil vybiehajúceho brankára Krafta.
     
    84
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza André Silva, prichádza Dejan Joveljić.
     
    84
    Kostić pri strele došliapol nechtiac na nohu Grujićovi. Ten zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený, čo sa nepáči fanúšikom domáceho tímu.

    Michal Sadlek

    Góly: 65. Hinteregger, 86. Rode – 30. Lukebakio, 63. Grujić

    Karty:   52. A. Touré (FRN), 71. Paciência (FRN), 72. Hasebe (FRN) – 9. Duda (HER), 24. Stark (HER), 72. Selke (HER), 90+3. Kraft (HER)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 13:5. Rohy: 16:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:19.
    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré, Hasebe (C), Hinteregger – D. da Costa, Sow, G. Fernandes (62. Rode), Kostić – Kamada – André Silva (84. Joveljić), Paciência.
    Náhradníci: Wiedwald – N'Dicka, Joveljić, Torró, Rode, Chandler, Durm, N. Stendera, Cetin.

    Hertha BSC: Kraft – Stark (C) (79. Mittelstädt), Boyata, Rekik – Klünter, Grujić, Darida, Plattenhardt – Duda (49. Löwen) – Selke, Lukebakio (80. M. Wolf).
    Náhradníci: Smarsch – Löwen, Kalou, Köpke, Dilrosun, Mittelstädt, Ibišević, Torunarigha, M. Wolf.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach

    Diváci: 50 000