Frankfurt – Hertha 2:2 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
2:2 (0:1)
Hertha BSC
Piatok 06.12.2019, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Kostić ešte potom napriahol k strele po zemi spoza šestnástky a jeho pokus skončil tesne mimo ľavej tyče brány Herthy.
     
    90+3
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri odkope od svojej brány dostáva brankár Thomas Kraft (Hertha BSC).
     
    86
    Frankfurt dal gól!
    Domáci vyrovnávajú! Center z rohového kopu na prednú tyč nadvihol k zadnej tyči Hinteregger a tam si k lopte dobehol úplne voľný SEBASTIAN RODE, ktorý prestrelil vybiehajúceho brankára Krafta.
     
    84
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza André Silva, prichádza Dejan Joveljić.
     
    83
    Kostić si zasekol na pravej strane šestnástky striedajúceho Wolfa a pravačkou zakrútil loptu k ľavej tyči. Brankár Kraft skvelým zákrokom loptu vyrazil a dobiehajúci Touré už loptu vysokou nohou dorazil len zboku do ľavej tyče.
     
    80
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Dodi Lukebakio, prichádza Marius Wolf.
     
    79
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Niklas Stark, prichádza Maximilian Mittelstädt.
     
    75
    Da Costa sa dostal k spätnej prihrávke spoluhráča medzi obrancami Herthy a z hranice šestnástky strieľal, brankár Kraft však dokázal loptu letiacu pod brvno vyraziť.
     
    72
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt).
     
    72
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Davie Selke (Hertha BSC).
     
    71
    Žltú kartu za protesty proti neuznaniu gólu dostáva Gonçalo Paciência (Eintracht Frankfurt).
     
    70
    Vyrovnávajúci gól Frankfurtu neplatí! Rode prenikol do šestnástky Herthy a jeho prihrávku z bránkovej čiary nadvihol obranca hostí do bránkoviska. Brankára Krafta sa pri zásahu dotkol zozadu rukou André Silva a gólman hostí si zrazil loptu rukou do brány. Hlavný rozhodca kvôli faulu Silvu gól neuznal, čo domáci hráči niesli veľmi ťažko. Dotyk Silvu sa však ani pri opakovaných záberoch nejavil ako tak silný, aby Krafta rozhodil pri zásahu.
     
    67
    Plattenhardt výborným centrom z ľavej strany našiel úplne presne medzi dvojicou obrancov Eintrachtu Selkeho, ktorý ešte vo vzduchu zasiahol letiacu loptu. Jeho pokus skončil tesne mimo Rönnowovej brány.
     
    65
    Frankfurt dal gól!
    Domáci rýchlo odpovedajú a vracajú sa do zápasu! Na center z rohového kopu si najlepšie vyskočil Touré, ktorého hlavičku ešte tečoval pred brankárom Kraftom MARTIN HINTEREGGER. I tento gól skúmal VAR, ani tentokrát sa však ofsajd nenašiel.
     
    63
    Hertha dala gól!
    Efektívna Hertha strieľa zo svojej prvej gólovej príležitosti v druhom polčase druhý gól! Center na hranicu šestnástky nadvihol jeden z hráčov hosťujúceho tímu k zadnej tyči, kde sa k lopte dostal Boyata. Ten loptu okolo brankára Rönnowa posunul do bránkoviska a dobiehajúci MARKO GRUJIĆ ju dorazil do prázdnej brány Frankfurtu. Gól ešte skúmal VAR, ani jeden z hráčov Herthy ale nebol v ofsajde a gól tak platí!
     
    62
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Gélson Fernandes, prichádza Sebastian Rode.
     
    52
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Lukebakia dostáva Almamy Touré (Eintracht Frankfurt). Lukebakio zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    49
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza Eduard Löwen.
     
    38
    Frankfurt dal gól, ten ale neplatí! Starka potiahol v súboji v strede poľa za dres Kostić a do útoku sa po zisku lopty vyrútil na ľavej strane Sow. Ten prízemným centrom poslal loptu do stredu šestnástky a dobiehajúci Kamada ju z prvej poslal do ľavej strany Kraftovej brány. Gól najskôr platil, potom sa ale na radu videoasistenta šiel hlavný rozhodca pozrieť na videozáznam a gól neuznal.
     
    32
    Djibril Sow vystrelil zo zhruba 25 metrov a namieril veľmi tesne nad Kraftovu bránu. Gólman Herthy tento pokus len sledoval očami.
     
    30
    Hertha dala gól!
    Hostia otvárajú skóre! Plattenhardt kolmicou medzi dvoch obrancov posunul loptu na ľavom krídle ku Grujićovi. Srb potom krásnou prihrávkou okolo obrancu Eintrachtu z ľavej strany vysunul do šestnástky hostí DODIHO LUKEBAKIA, ktorý si loptu potiahol smerom k bráne a z ostrého uhla strelou pomedzi nohy prekonal brankára Rönnowa.
     
    27
    Hinteregger si narazil pred šestnástkou loptu s Andrém Silvom, ktorý mu ju vrátil do šestnástky. Rakúsky obranca potom z ľavej strany z prvej zakončoval, gólman Kraft ale jeho pokus dokázal výborným zákrokom vyraziť.
     
    25
    Center z pravej strany preletel až na opačnú stranu ku Kostićovi, ktorý loptu vrátil do šestnástky na Andrého Silvu. Ten z voleja minul Kraftovu bránu.
     
    24
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Andrého Silvu pri možnom rýchlom protiútoku domácich dostáva Niklas Stark (Hertha BSC).
     
    21
    Kostićov center na prednú tyč usmernil Touré do ľavej časti brány Herthy a brankár Kraft výborným zákrokom vyrazil jeho hlavičku. André Silva potom zo záklonu z voleja vystrelil mimo bránu hostí.
     
    13
    Duda si potiahol loptu na pravú stranu a nádherným oblúčikom na zadnú tyč našiel Selkeho. Ten si prihrávku spracoval, zblízka však bránu Frankfurtu minul. Asistent rozhodcu potom signalizoval ofsajd, opakovaný záber ale ukázal, že Selke pravidlá neporušil a prípadný gól by tak asi platil.
     
    9
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Hintereggera v strede poľa Ondrej Duda (Hertha BSC).

    Michal Sadlek

    Góly: 65. Hinteregger, 86. Rode – 30. Lukebakio, 63. Grujić

    Karty:   52. A. Touré (FRN), 71. Paciência (FRN), 72. Hasebe (FRN) – 9. Duda (HER), 24. Stark (HER), 72. Selke (HER), 90+3. Kraft (HER)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 13:5. Rohy: 16:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:19.
    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré, Hasebe (C), Hinteregger – D. da Costa, Sow, G. Fernandes (62. Rode), Kostić – Kamada – André Silva (84. Joveljić), Paciência.
    Náhradníci: Wiedwald – N'Dicka, Joveljić, Torró, Rode, Chandler, Durm, N. Stendera, Cetin.

    Hertha BSC: Kraft – Stark (C) (79. Mittelstädt), Boyata, Rekik – Klünter, Grujić, Darida, Plattenhardt – Duda (49. Löwen) – Selke, Lukebakio (80. M. Wolf).
    Náhradníci: Smarsch – Löwen, Kalou, Köpke, Dilrosun, Mittelstädt, Ibišević, Torunarigha, M. Wolf.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach

    Diváci: 50 000