Zlín – Litvínov 3:1 (kon.) | K. Vary – Hradec Králové 2:3 (po pr.) | Kladno – Sparta Praha 2:4 (kon.)
Pardubice – Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Třinec 3:1 (kon.)
koniec
Rytíři Kladno
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
HC Sparta Praha
cz Piatok 29.11.2019, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga (ČR) • 23. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký páteční večer u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu třiadvacáté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Rytíři Kladno a HC Sparta Praha.
     
    Rytíři Kladno

    Kladenští hokejisté se v tabulce nacházejí na devátém místě se ziskem osmadvaceti bodů za devět výher a třináct proher. Jako nováček v extralize se tak zatím drží na místech postupu do osmifinále play-off. Cílem kladenských Rytířů je, aby nejvyšší soutěž udrželi a i dnes půjdou do zápasu, aby získali nějaký ten bod. Naposledy Rytíři prohráli 1:3 na ledě Plzně. Dnes je čeká další velmi těžký zápas, a sice proti velmi dobře rozjeté Spartě Praha.

    Nejproduktivnější hráči

    Brady Austin – 17 bodů (7+10)
    Jaromír Jágr – 15 bodů (8+7)
    Ladislav Zikmund – 13 bodů (7+6)
     
    HC Sparta Praha

    Hosté ze Sparty Praha naopak letos zatím prožívají sezónu snů. Po několika špatných letech, kdy se sparťanům příliš nedařilo, letos doslova dominují. Vyhřívají se na prvním místě v tabulce a na své konto dosud zapsali osmačtyřicet bodů. Extraligu vedou o tři body před druhým Libercem. Nyní mají hosté za sebou sérii sedmi výher v řadě. Naposledy brali tři body na ledě Vítkovic, kde vyhráli 3:1. Dnes by tak rádi pokračovali v úspěšném tažení a na Kladně chtějí bodovat, nejlépe plně. Budou favority a uvidíme, zda tuto roli naplní. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Michal Řepík – 21 bodů (10+11)
    Jiří Smejkal – 18 bodů (8+10)
    Andrej Kudrna – 15 bodů (8+7)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly. Na ledě v O2 aréně slavili tři body po výhře 6:2 hokejisté pražské Sparty. Kladno tak má dnes rozhodně co vracet.
    Bude lídr tabulky slavit i na Kladně?
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka (A), Zelingr – Jágr, Stach, Zikmund – Bílek, Machač, O'Donnell – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Jelínek, T. Kaut (A), Hajný – Filip.

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Jurčina, Kalina, Blain, Polášek (A), Košťálek, Piskáček (A) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Smejkal, Tomášek, Rousek – Buchtele, Pech (C), Forman – Vitouch, V. Růžička, Dvořáček.

    Rozhodčí: Jeřábek, Pešina – Pešek, Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hokejisté se hned po úvodním vhazování dostali do útočeného pásma. Nash poté vystřelil, ale trefil pouze nohu Sukel'a, jenž dostal puk na svou stranu.
     
    00:35
    A hned na druhé straně zahrozila Sparta z prvního útoku, ale Godla nakonec nemusel hasit velké nebezpečí.
     
    01:13
    Nicméně hosté se poté dostali znovu před Godlu, kde Jiří Smejkal vyslal přízemní střelu, ta však končí mimo tři kladenské tyče a Rytíři otáčejí hru.
     
    01:56
    Od vlastní branky po neúspěšném útoku domácích zakládali akci sparťané, Buchtele poslal puk na Poláška, jeho nahození pak prvně jmenovaný tečoval před Godlovou tyčí, ale branku o kousek minul.
     
    02:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už se to povedlo a hned po vhazování jdou hosté do vedení. To provedl Vladimír Růžička, posunul puk na DAVIDA DVOŘÁČKA, jenž se poté trefil k bližší tyči, kde našel volnou skulinku v domácí kleci – 0:1. Asistence: Vladimír Růžička.
    02:30 David DVOŘÁČEK - 0:1
     
    03:23
    Pražané se znovu dostali do útočného pásma a zrodila se další akce, ale Godla proti Smejkalově střele zakročil svým betonem a neinkasoval.
     
    03:54
    Antonín Melka si sjel těsně před Machovského, ale nedokázal hostujícího brankáře ohrozit. Po ztrátě puku pak na opačnou stranu spěchali zase hosté z Prahy.
     
    04:24
    Melka vypomohl obraně Kladna a zachytil tak další střelu soupeře. Puk poté dostal do neutrální zóny. Následně pak se Rytíři dostali do ofsajdu a hra je vykázána zpět do střední třetiny.
     
    04:48
    Tomáš Kaut se neprodral skrze pozornou obranu Sparty a hosté opět okamžitě míří před Godlovu branku.
     
    05:24
    Zikmund nahodil puk před branku Machovského, ten ho holí poslal doprava a kotouč tak mají opět hosté z pražské Sparty.
     
    05:44
    Denis Godla hasil další nebezpečí před svou brankou, střelu Matúše Sukel'a pak zastavil a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    06:10
    Matyáš Zelingr udržel puk na své holi, z obranného pásma ho dostal do neutrální zóny, ale domácí celek se opět nedostal před branku soupeře. Navíc se Pražané znovu dostávají směrem dopředu.
     
    06:48
    Následuje první komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    06:56
    Jan Buchtele měl puk sice na dlouhou hůl, ale přesto jednoruč píchl do puku, který však končí přímo na Denisi Godlovi. Hosté jsou stále hodně aktivní a domácí obrana i s brankářem si musí dávat pozor.
     
    07:35
    Hosté mají signalizovanou výhodu a hrají v šesti bez brankáře. Pokus ji nevyužijí, tak si jako první zahrají přesilovou hru.
     
    07:43
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Kaut – 2 min., hákování).
     
    08:02
    Domácí se hned po vhazování v obranném pásmu dostali na kotouč, chvíli ho tam podrželi a následně pak odpálili až před branku Matěje Machovského.
     
    08:29
    Košťálek střílel z první na levém kruhu, ale z nápřahu pak zlomil svoji hůl. Okamžitě tak zamířil na střídačku a domácí tým se tak znovu dokázal osvobodit a pošetřil cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    09:43
    Kaut je na ledové ploše a Kladno je tedy v plném počtu.
     
    10:02
    Machovský si připsal první vážnější zákrok, když si před něho sjel Jaromír Jágr a v další akci Rytířů pak zastavil kotouč a podržel svj tým, který má stále jednobrankový náskok.
     
    10:28
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Piskáček – 2 min., hákování).
     
    10:28
    Také domácí tým si zahraje početní výhodu při vyloučení Piskáčka a má tak šanci na srovnání zatím nepříznivého stavu skóre.
     
    10:49
    Smejkal se dostal ke kotouči a bez čekání ho poslal až před branku Denise Godly. Kladno tak další akci zakládá z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    11:17
    Nash nahodil puk od modré čáry před Machovského, který ho raději ukryl u sebe a hned poté přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    11:53
    Stach neuspěl na vhazování a Sparta se osvobozuje. Puk letí až před Godlu a Pražané ušetřili další vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    12:10
    Jágr přihrával na levou stranu pro spoluhráče, ale byl tísněn obranou hostů a kotouč pak skončil jen u mantinelu. Sparťané se znovu osvobozují.
     
    12:28
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    12:45
    Následovaly další dvě šance Sparty, ale Godla si společně s obranou Rytířů poradil a podržel svůj tým.
     
    13:01
    Moc nechybělo a hosté mohli vést o dva góly. Ale fantastický zákrok proti střele Miroslava Formana předvedl Denis Godla a jeho pokus z pravé strany pohotově zastavil! Následuje komerční pauza a poté se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    14:31
    Agilní hosté se opět natlačili do útočného pásma. Tentokráte se však nedostali ke střele a puk mají Rytíři, kteří velmi rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    15:06
    A David Stach se dostal před Machovským ke střele, ale i hostující brankář předvedl svůj um a jeho pokus zneškodnil.
     
    15:54
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Brendan O'Donnell postrčil kotouč pro PATRIKA MACHAČE, jenž poté z pravé strany nachytal Machovského, který se chvíli díval jiným směrem a kolem jeho lapačky pak poslal puk do sítě – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Brendan O'Donnell a Vítězslav Bílek.
    15:54 Patrik MACHAČ - 1:1
     
    16:59
    Vhazovalo se před brankou Sparty, Jágr dostal puk na svoji hůl, objel branku soupeře a z rohu pak poslal kotouč do mezikruží, kde však byl jen obránce hostů a ten vytáhl hru ven z pásma.
     
    17:36
    Košťálek to zkusil na bližší tyč, ale jeho pokus se neujal. Sparťané se hned vracejí zase zpět do obrany, neboť útočit jde Kladno.
     
    18:19
    Další velká šance hostů. Matúš Sukel' pálil na branku Godly, puk se odrazil k Andreji Kudrnovi, který měl před sebou odkrytou domácí klec, ale puk ideálně netrefil a Godla si tak mohl pořádně oddychnout!
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:50
    Ještě se ocitli v útočném pásmu hráči Sparty, z levé strany vystřelil Jan Buchtele, ale branku Denise Godly příliš už neohrozil. První dějství se tak pomalu stává minulostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu mezi Kladnem a Spartou je za námi. Už ve třetí minutě otevřel účet zápasu David Dvořáček, když se trefil k bližší tyči. Hosté si poté vytvořili další velké šance, ale Kladno i díky zákrokům Denise Godly drželo šance na vyrovnání. A toho se dočkali Rytíři v šestnácté minutě. Z pravé strany se prosadil kolem lapačky Machovského Patrik Machač a začínalo se znovu od začátku. V závěru pak ještě měl obrovskou šanci Andrej Kudrna, ale kotouč dobře netrefil a před odkrytou brankou Godly se tak neprosadil.
     
    Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která bude znovu hodně zajímavá a začne přibližně v 18:.52
     
    Střely na branku: 5 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Po souboji o kotouč se Sukel'em se na ledové ploše ocitl Jaromír Jágra a poté se Kladenští ještě dostali před Machovského. Příklepem střílel Jágr, ale Machovský byl pozorný.
     
    21:05
    Další šance domácích. Vítězslav Bílek se zbavil obránce před sebou, nabruslil si na levý kruh a poté švihl do kotouče. Ten pak nadvakrát dostal do své lapačky Matěj Machovský.
     
    21:46
    Domácí vstoupili do druhého dějství odhodlaně a nyní se ocitli v další akci. Ale tentokráte se ke střele před Machovským nedostali.
     
    22:24
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Milan Jurčina – 2 min., držení).
     
    22:30
    David Stach na nic nečekal, střelou z první v těsné blízkosti Machovského nechal právě hostujícího brankáře vyniknout a jeho prudká rána nekončí za jeho zády!
     
    22:47
    Hosté se následně pak osvobozují a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    23:10
    Brady Austin neudržel puk na modré čáře a ten proskočil do středního pásma. Domácí tak musejí to útočné opustit a po chvilce se pokusí vrátit zpět.
     
    23:46
    Kladenští chybovali v rozehrávce a Sparta se málem dostala do přečíslení. Puk ale vypíchl jeden z domácích beků a dostal ho zpět na druhou stranu.
     
    24:18
    Další pokus o rozestavení před brankou hostů, ale ti se zase ubránili a dostali kotouč do bezpečí. Tohle oslabení už sparťané zřejmě zvládnou.
     
    24:24
    Je to tak. Jurčina je na ledové ploše a Sparta je kompletní.
     
    25:19
    Pražané se sice dostali do útočného pásma, Formanovi ale proskočil puk nad čepel a skončil ve středním pásmu. Posléze se tam Sparta vrátila zpět, ale nic z toho nebylo.
     
    25:49
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči od úvodních minut druhé třetiny zlepšili hru a nyní to přineslo kýžené ovoce. Rytíři totiž poprvé v utkání strhávají vedení na svou stranu. MATYÁŠ ZELINGR z vrcholu pravého kruhu vyslal střelu na Machovského a puk umístil pod víko jeho branky – 2:1. Asistence: Tomáš Kaut.
    25:49 Matyáš ZELINGR - 2:1
     
    26:48
    Následuje další komerční přestávka.
     
    27:35
    Sparta se natlačila před branku Godly a snažila se o vyrovnání. Godla však znovu drží svůj tým a dalším pozorným zákrokem udržel vedení svého celku.
     
    28:01
    Jeremie Blain nahodil puk pro Buchteleho před branku Denise Godly, ale brankář Kladna vše dobře viděl a puk poté dostal pod svoji kontrolu. Hned na to pak jde Kladno na opačnou stranu.
     
    28:28
    Kladenští jsou při chuti, znovu si počínali před Machovským nebezpečně, ovšem obrana Pražanů dokázala zakročit a nepustil tak Rytíře do žádného přesného zakončení.
     
    29:41
    U mantinelu vznikl souboj o kotouč, který nakonec získali opět domácí hokejisté a šli před branku Sparty. Matyáš Filip svou přízemní střelu poslal mimo tři tyče.
     
    30:17
    A stejný hráč pak nahodil puk před branku Sparty, kde ho raději pod lapačku ukryl Matěj Machovský a hru nechal pozastavit. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    31:36
    Blainovu střelu tečoval před Godlou Jan Buchtele, ale bylo to neúspěšné. Následně pak Melka podrazil právě Buchteleho a hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    31:36
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Antonín Melka – 2 min., podrážení).
     
    32:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté svou početní výhodu využívají a srovnávají stav. Polášek našel na vrcholu levého kruhu volného JANA KOŠŤÁLKA, který poté svižnou ranou prostřelil Denise Godlu a začíná se znovu od začátku – 2:2. Asistence: Adam Polášek a Lukáš Rousek.
    32:10 Jan KOŠŤÁLEK - 2:2
     
    33:09
    Kladenští tak přišli o své vedení. Nyní se ale natlačili před branku hostů, kde však v souboji o kotouč tento ztratili. Následně pak do akce míří hosté.
     
    33:43
    A hosté zahrozili před Godlou, který musel dalším zákrokem uhasit nebezpečí před svojí brankou.
     
    34:07
    Melkova rána končí na Matěji Machovském, jenž tak zapisuje další přesný zákrok, kterým svůj tým notně podržel.
     
    34:38
    Rousek trefil jen Nashe a rázem tak skončila další akce hostujícího celku.
     
    35:15
    Jan Buchtele dostal nabito od Lukáše Pecha, ale druhý jmenovaný pak svou střelu poslal jen vedle pravé tyče Godlovy branky.
     
    35:44
    Po pravé straně se do útočného pásma prodral Jakub Strnad, ale obrana Sparty ho nakonec pak obrala o kotouč a hosté otáčejí hru před branku Denise Godly.
     
    36:35
    Postavení mimo hru nyní zastavilo Spartu v jejím rozletu a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    36:45
    Jaromír Jágr, jenž se v průběhu druhé třetiny zranil, to chvíli zkusil v reklamní pauze, ale na ledě se už neobjevil a nyní odchází do útrob kladenského stadionu.
     
    37:03
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matyáš Zelingr – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    37:12
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru a pokusí se ji opět využít. Rádi by si své ztracené vedení vrátili zase zpátky.
     
    37:32
    Košťálkova rána byla zablokována, puk ale skončil znovu u hráčů Sparty a ti rozvíjejí přesilovkovou akci před domácí brankou.
     
    38:08
    Godla zakročil proti pokusu hostů a hned poté se domácí celek osvobozuje. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    38:29
    Forman s Nashem se do sebe pustili a došlo na bitku. Oba kohouti tak půjdou na trestnou lavici.
     
    38:29
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Brendon Nash – 2+2 min + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2+2 min + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:03
    Domácí tým je už v plném počtu.
     
    39:26
    Redlich nestihl puk u pravého hrazení a neprošel tak do útočného pásma. Hosté vrátili hru zpět před Godlu, ale před jeho brankou nezahrozili.
     
    39:55
    Pět vteřin před vypršením prostřední části hry se ještě bude vhazovat po pravé ruce Godly, už to ale spíše vypadá, že se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je také za námi. Tu lépe začali domácí hráči, kteří si vypracovali tlak před brankou hostů a v šestadvacáté minutě se prosadil Matyáš Zelingr, jenž poslal Kladno poprvé do vedení. Ovšem Pražané ve třiatřicáté minutě využili přesilovou hru a srovnali zásluhou Jana Košťálka. I po druhé třetině tak na ukazateli skóre svítí nerozhodný stav.
     
    Třetí třetina nabídne jistě znovu zajímavou podívanou a začne přibližně v 19:52.
     
    Střely na branku: 11 – 24
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Rytíři se dostali před branku soupeře a David Stach poslal střelu z levé strany, proti které zakročil Matěj Machovský.
     
    41:05
    Po vhazování před hostující brankou pak hosté vyrazili do útočného pásma, ale před Godlou nic nevymysleli.
     
    41:36
    V mezikruží padl do střely hostů jeden z beků Kladna a poté se na druhé straně dostal do zakončení Tomáš Redlich, proti jehož pokusu zakročil Machovský.
     
    42:34
    Andrej Kudrna zachytil rozehrávku domácích a poté svižnou střelou vystrašil Denise Godlu, který srazil puk do rohu kluziště.
     
    42:58
    David Tomášek táhlou střelou z levého kruhu posílal puk ke vzdálenější tyči, ten však skončil jen vedle ní.
     
    43:26
    Rytíři se na chvíli usadili v hostujícím teritoriu, ale Machovský nemusel zasahovat, neboť domácí celek na něho nevyslal žádnou nebezpečnou střelu.
     
    44:00
    Hra je přerušena pro přihrávku rukou a vhazovat se bude ve středním pásmu blíže brance Kladna.
     
    44:22
    Jakub Strnad si nabruslil do prostoru mezi kruhy a svižnou ranou orazítkoval tyč hostující brány! Domácí tak nebyli daleko znovu od vedoucí branky.
     
    45:14
    Košťálek sebral domácím puk ve středním pásmu a okamžitě se dostal do teritoria Kladna. Ovšem je pískáno, neboť se Sparta dopustila ofsajdové pasti.
     
    45:33
    Pech uvolnil na pravé straně Davida Dvořáčka, ten přehodil Godlu, ale Brady Austin mu pomohl a dostal puk pod kontrolu.
     
    46:32
    Blain střílel přes obránce Kladna, ten puk zachytil a na druhé straně se do zakončení dostával Tomáš Redlich, ale obrana Sparty byla proti.
     
    47:00
    Zakázané uvolnění Kladna stěhuje hru před Denise Godlu, kde se bude za chvíli vhazovat.
     
    47:09
    Další kladenský útok zakončil další střelou Jakub Strnad, ale trefil pouze obránce před sebou. Nicméně Rytíři zrychlují hru a prahnou opět po vedoucím gólu.
     
    47:31
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    47:31
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Milan Jurčina – 2 min., podrážení).
     
    47:51
    Domácí už rozvíjejí přesilovkovou akci, O'Donnell poté pálil z pravého kruhu, ale odražený puk poté hosté poslali až před branku Denise Godly.
     
    48:43
    Další akce domácích, sparťané ale vyškrábli puk do středního pásma a poté ho ještě posunuli dále před branku Denise Godly.
     
    49:31
    Sparta se ubránila a už je v plném počtu.
     
    49:47
    Souboj o puk ve středním pásmu. Poté se k němu dostali hosté a Kudrnova střela končí mimo tři tyče.
     
    50:26
    Buchtele se snažil zasunout puk za Denise Godlu, jeho tah mu nevyšel a kotouč poté končí ve středním pásmu a do akce jdou domácí hráči.
     
    51:19
    Jsme za polovinou třetí třetiny a stále je stav nerozhodný. Tento prozatímní výsledek hraje do karet spíše domácímu týmu, který bere každý bod.
     
    52:15
    Následuje komerční přestávka.
     
    52:56
    Dvořáček zblízka vystřelil na Godlovu branku, ale jeho pokus byl nepřesný. Puk tak mají domácí hráči a míří s ním před branku Sparty.
     
    53:36
    Koncovka základní hrací doby se pomalu blíží, oba týmy stále se snaží o strhnutí vedení na svou stranu, zatím tomu tak není a můžeme se tak klidně dočkat prodloužení. Ale ještě samozřejmě nepředbíhejme.
     
    54:32
    Kladenští se usadili v pásmu hostů, z mezikruží pálil Vítězslav Bílek, ale jeden z beků Sparty zaklekl a kotouč zachytil. Výrazně tak pomohl Machovskému.
     
    55:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané strhávají vedení na svou stranu a v tuto chvíli mají k výhře blíže, než Kladno. MILAN JURČINA si zastavil puk na modré čáře a poté nechytatelnou střelou propálil Godlu, který nemohl vůbec nic dělat – 2:3. Asistence: Jan Buchtele.
    55:38 Milan JURČINA - 2:3
     
    57:07
    Domácí nebyli daleko od vyrovnání. Ladislav Zikmund svou střelou orazítkoval tyč hostující branky!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:48
    Godla je na střídačce a domácí celek to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    59:07
    Po ráně Davida Stacha zakročil Matěj Machovský a poté nechal raději hru přerušit.
     
    59:07
    Kladenská lavička si vyžádala oddechový čas.
     
    59:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je hotovo. Smejkal posunul puk na LUKÁŠE ROUSKA který s ním nabruslil na pravý kruh, poté si sjel blíže prázdné kleci a bez problémů zakončil – 2:4. Asistence: Jiří Smejkal a David Tomášek.
    59:18 Lukáš ROUSEK - 2:4
     
    59:45
    Domácí pokračují ve hře bez brankáře a nyní pálil Melka, jenž na Machovského nevyzrál. Kotouč pak převzali hosté a ještě míří do útoku. Už se ale spíše nikam nehrnou a vyhlížejí konec utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec dvěma góly ve třetí třetině odmítli prodloužení a po výhře 4:2 tak zapisují už jedenáctý úspěch v řadě za sebou na ledě soupeře. Lídr extraligové tabulky tak potvrdil roli favorita a na výsluní tak svou pozici upevnil. Domácí dlouho sahali minimálně po bodu, nakonec to nevyšlo.
     
    Střely na branku: 20 – 38
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 200 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:36:31)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 16. Machač (O'Donnell, Bílek), 26. Zelingr (T. Kaut) – 3. Dvořáček (V. Růžička), 33. Košťálek (Polášek, Rousek), 56. Jurčina (Buchtele), 60. Rousek (Smejkal, Tomášek)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka (A), Zelingr – Jágr, Stach, Zikmund – Bílek, Machač, O'Donnell – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Jelínek, T. Kaut (A), Hajný – Filip.
    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Jurčina, Kalina, Blain, Polášek (A), Košťálek, Piskáček (A) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Smejkal, Tomášek, Rousek – Buchtele, Pech (C), Forman – Vitouch, V. Růžička, Dvořáček.

    Rozhodca: Jeřábek, Pešina – Pešek, Malý

    Diváci: 5 200