Zlín – Litvínov 3:1 (kon.) | K. Vary – Hradec Králové 2:3 (po pr.) | Kladno – Sparta Praha 2:4 (kon.)
Pardubice – Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Třinec 3:1 (kon.)
koniec
Rytíři Kladno
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
HC Sparta Praha
cz Piatok 29.11.2019, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga (ČR) • 23. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:36:31)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 200 diváků.
     
    Střely na branku: 20 – 38
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec dvěma góly ve třetí třetině odmítli prodloužení a po výhře 4:2 tak zapisují už jedenáctý úspěch v řadě za sebou na ledě soupeře. Lídr extraligové tabulky tak potvrdil roli favorita a na výsluní tak svou pozici upevnil. Domácí dlouho sahali minimálně po bodu, nakonec to nevyšlo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Domácí pokračují ve hře bez brankáře a nyní pálil Melka, jenž na Machovského nevyzrál. Kotouč pak převzali hosté a ještě míří do útoku. Už se ale spíše nikam nehrnou a vyhlížejí konec utkání.
    59:18 Lukáš ROUSEK - 2:4
     
    59:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je hotovo. Smejkal posunul puk na LUKÁŠE ROUSKA který s ním nabruslil na pravý kruh, poté si sjel blíže prázdné kleci a bez problémů zakončil – 2:4. Asistence: Jiří Smejkal a David Tomášek.
     
    59:07
    Kladenská lavička si vyžádala oddechový čas.
     
    59:07
    Po ráně Davida Stacha zakročil Matěj Machovský a poté nechal raději hru přerušit.
     
    58:48
    Godla je na střídačce a domácí celek to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:07
    Domácí nebyli daleko od vyrovnání. Ladislav Zikmund svou střelou orazítkoval tyč hostující branky!
    55:38 Milan JURČINA - 2:3
     
    55:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané strhávají vedení na svou stranu a v tuto chvíli mají k výhře blíže, než Kladno. MILAN JURČINA si zastavil puk na modré čáře a poté nechytatelnou střelou propálil Godlu, který nemohl vůbec nic dělat – 2:3. Asistence: Jan Buchtele.
     
    54:32
    Kladenští se usadili v pásmu hostů, z mezikruží pálil Vítězslav Bílek, ale jeden z beků Sparty zaklekl a kotouč zachytil. Výrazně tak pomohl Machovskému.
     
    53:36
    Koncovka základní hrací doby se pomalu blíží, oba týmy stále se snaží o strhnutí vedení na svou stranu, zatím tomu tak není a můžeme se tak klidně dočkat prodloužení. Ale ještě samozřejmě nepředbíhejme.
     
    52:56
    Dvořáček zblízka vystřelil na Godlovu branku, ale jeho pokus byl nepřesný. Puk tak mají domácí hráči a míří s ním před branku Sparty.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 16. Machač (O'Donnell, Bílek), 26. Zelingr (T. Kaut) – 3. Dvořáček (V. Růžička), 33. Košťálek (Polášek, Rousek), 56. Jurčina (Buchtele), 60. Rousek (Smejkal, Tomášek)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka (A), Zelingr – Jágr, Stach, Zikmund – Bílek, Machač, O'Donnell – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Jelínek, T. Kaut (A), Hajný – Filip.
    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Jurčina, Kalina, Blain, Polášek (A), Košťálek, Piskáček (A) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Smejkal, Tomášek, Rousek – Buchtele, Pech (C), Forman – Vitouch, V. Růžička, Dvořáček.

    Rozhodca: Jeřábek, Pešina – Pešek, Malý

    Diváci: 5 200