Montreal – NJ Devils 4:6 (kon.) | Boston – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Anaheim – Winnipeg 0:3 (kon.)
San Jose – LA Kings 4:1 (kon.) | Philadelphia – Detroit 6:1 (kon.) | Buffalo – Toronto 6:4 (kon.)
Chicago – Colorado 2:5 (kon.) | Minnesota – Ottawa 7:2 (kon.) | Washington – Tampa Bay 4:3 (po pr.)
koniec
Buffalo Sabres
6:4 (0:1, 4:1, 2:2)
Toronto Maple Leafs
cz Piatok 29.11.2019, 22:08 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jack Eichel (BUF) 2+1
    2. Jimmy Vesey (BUF) 1+1
    3. John Tavares (BUF) 2+0 (00:44:00)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 35:29.
    Zblokované střely – 10:5.
    Vyloučení – 5:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/5.
    Vhazování – 34:22.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Buffala, které porazilo svého soupeře poměrem 6:4. Toronto sice v jednu dobu vedlo o dvě branky, jenomže ani to domácí celek nezlomilo. Poslední perioda nám navíc přinesla další čtyři přesné zásahy, přičemž si Buffalo udrželo dvoubrankové vedení až do konce, neboť v závěru dokázal do prázdné branky přesně vypálit Jack Eichel.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    K samostatnému nájezdu se rozjel domácí Asplund, který to zkoušel netradiční kličkou, jenomže na brankáře nevyzrál.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Travis Dermott – trestné střílení, hákování).
    59:33 Jack EICHEL - 6:4
     
    59:33
    Sabres právě vstřelili branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Volného kotouče se ve vlastní třetině ujal kapitán JACK EICHEL, kterému se povedlo přes celou hrací plochu zamířit do prázdné branky. Torontu se tak hra bez brankářem moc nepovedla.
    Asistence: Rasmus Ristolainen.
     
    59:20
    Domácí hráči byli blízko k rozhodující brance, jenomže jeden z protihráčů ještě stihl pul před brankovou čárou. Toronto se opět dostalo do pásma Buffala.
     
    58:20
    Toronto je v šesti, Hutchinson zamířil na střídačku!
     
    58:08
    Muzzinovi se povedlo nahodit kotouč podél hrazení, nicméně jeho formace se přesto neudržela v útočném pásmu. Další útočný výpad tak zahajuje zadák Rielly.
     
    57:11
    Ullmark si připsal další velice těžký zákrok, po kterém se do zakončení natlačil také kanonýr Matthews, kterému se bekhendovým způsobem nepodařilo překonat brankáře.
     
    55:05
    Johnsson sice obdržel nahrávku na paty, avšak přesto se mu povedlo zavézt hrací předmět do útočného pásma, kde si jeho celek začíná vytvářet územní převahu.
     
    54:11
    Brankáře se pokoušel překvapit domácí Vesey, který však narazil pouze na připravený beton. Buffalo se přesto udrželo v pásmu, jenomže rána od modré nebyla úspěšná.
     
    53:20
    O rychlou odpověď se za domácí celek pokoušel Skinner, který se natlačil k Hutchinsonovi, jenž raději schoval puk pod sebou. Na řadu tak přijde vhazování.
    52:08 Kasperi KAPANEN - 5:4
     
    52:08
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Zničehonic se hostující celek opět dostává zpět do hry! Nahozený kotouč směřoval k zadnímu hrazení, kde se dokázal uplatnit Petan, který vykouzlil velice přesnou nahrávku na zcela osamoceného KASPERA KAPANENA. Druhý jmenovaný hráč sám před brankářem zacílil do volného místečka.
    Asistence: Nicolas Petan, Justin Holl.
     
    52:01
    Nylander si řekl o nahrávku mezi kruhy, jenomže ta nakonec putovala daleko do jeho hokejky. Vzápětí musel na zem Ullmark, ke kterému puk nakonec neproletěl.
     
    51:03
    Do nepříjemného nátlaku se dostal hostující Rielly, který si dokázal poradit na jedničku. Toronto však narazilo na početnou hráz soupeře, která zasáhla na jedničku.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 26. Skinner (Jo. Larsson, Montour), 30. Eichel (Bogosian), 33. Mittelstadt (Scandella, Vesey), 39. Olofsson (Eichel), 49. Vesey, 60. Eichel (Ristolainen) – 19. Tavares (Michejev, Rielly), 22. Tavares (Kapanen), 47. Timashov (Spezza, Rielly), 53. Kapanen (Petan, Holl)


    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Bogosian, McCabe (A), Ristolainen, Montour, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Ma. Johansson (A), Mittelstadt, Vesey – Sheary, Jo. Larsson, Skinner – Dea, Asplund, Girgensons.
    Toronto Maple Leafs: Hutchinson (Andersen) – Ceci, Rielly (A), Holl, Muzzin, Barrie, Dermott – W. Nylander, Matthews (A), A. Johnsson – Hyman, Tavares (C), Michejev – Kapanen, Spezza, Petan – Timashov, F. Gauthier, Engvall.

    Rozhodca: Pollock, South – Baker, Kovachik