Vsetín – Prostějov 3:2 (kon.) | Chomutov – Kadaň 4:0 (kon.) | Jihlava – Slavia 1:2 (po pr.)
Havířov – Litoměřice 1:2 (kon.) | Frýdek-M. – Sokolov 5:3 (kon.) | Přerov – Ústí n/L 5:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Dukla Jihlava
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
HC Slavia Praha
cz Streda 30.10.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré odpoledne z podzimní Jihlavy! Chance Liga se vrací zpět na Horácký zimní stadion v podobě zápasu 19. kola mezi domácí Duklou a pražskou Slavií. Oba týmy se pohybují v našlapaném středu tabulky a jejich souboj se dá označit trochu jako šlágr kola. Kdo bude ten šťastnější? To uvidíme od středečních 17:30, příjemnou zábavu!
     
    HC SLAVIA PRAHA
    5. místo, 33 bodů, skóre 49:42, bilance 10-1-1-6

    Slepice, sláma a trenéři s holinkami na Slavii pravděpodobně v Jihlavě čekat nebudou, navíc přijedou sešívaní do Jihlavy v roli mírného favorita, ač mluví proti nim bilance venkovních zápasů. Z devíti mají totiž slávisté bilanci tří výher a šesti proher. Pod křídly velezkušeného Petra Vampoly se nicméně během úvodní poloviny zkonsolidoval tým, který bude rozhodně bojovat o první osmičku, která zaručuje jistotu play-off. V posledních zápasech navíc chytil tým z Edenu skvělou formu a z posledních utkání vyhrál hned čtyřikrát. Jediná prohra přišla v Litoměřicích, Stadion desetigólovou přestřelku nakonec opanoval 6:4.

    V Litoměřicích to však nebylo jenom o hokeji, ale také o seriálu Lajna. Scénu, kde trenér Hrouzek prozrazuje svým hráčům, co za město jsou Litoměřice, hokejový severočeský klub lehce obrátil a natočil vtipnou pozvánku, trenéři Stadionu navíc absolvovali rozbruslení v holinách. Slavia je ale skutečně v nejlepší formě za dlouhou dobu a v Jihlavě bude určitě bojovat o dotáhnutí se na úvodní čtyřku. Na tu momentálně ztrácí čtyři body.

    Lídrem slávistické produktivity je Tomáš Šmerha. Mladý útočník má za 18 utkání 17 bodů (7+10) a je o tři body před Petrem Vampolou (2+12). Vampola je však paradoxně druhý nejtrestanější hráč týmu s 30 minutami, hůře je na tom už jenom Martin Ondráček, který ale inkasoval ve druhém kole trest 5+20 minut. Třetím do party produktivních útočníků jest Daniel Vrdlovec, který byl loni vytrejdován z Ústí a i tuto sezonu obléká sešívaný dres. Jeho 10 bodů (1+9) tak přispívá k gólové produktivitě týmu.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    8. místo, 31 bodů, skóre 48:39, bilance 9-1-2-6

    Zato v Jihlavě situace tak růžová není. I když Dukla vyhrála popáté ze šesti zápasů, čímž uklidnila napjatou situaci ze začátku října, kdy zase čtyřikrát nevyhrála, fanoušky dráždí především kadaňský kolaps, kde Dukla prohrála 1:2 a Trhači po 40 zápasech v řadě zase jednou vyhráli. Není to však jediný problém, který Jihlavu sužuje. Na sociálních sítích se také často hovoří o tom, že současný trenér Petr Vlk nemá týmu co dát. Nejdéle sloužící trenér na lavičce jednoho týmu v historii Chance Ligy ale má stále důvěru vedení klubu.

    Nyní už k sportovní stránce věci. Dukla se po mátožném úvodu nastartovala alespoň výsledkově a porážka z 9. října s Havířovem byla takovým zlomem. Jihlavští totiž pak vyhráli trojici zápasů, včetně derby v Třebíči. Následoval pak sice již zmíněný zápas v Kadani, vstup do druhé poloviny první části ale tým z Vysočiny zvládl. Zápas proti Ústí nad Labem rozhodl osm sekund před koncem kapitán Josef Skořepa, v Benátkách zase Matěj Pekr gólem do prázdné. Herně to však není podle představ trenérů a fanoušků, což i sám po utkání s Ústím připustil trenér Vlk. „Nenacházíme se zrovna v ideální pohodě. Jsme rádi za tři body, ale v naší hře je spousty věcí, které by tam být neměly. I přesto, že jsme si šance vytvořili, tak v zakončení jsme platoničtí, pleská nám to do plexiskla, do mantinelu. Ve třetí třetině pak Ústí mělo jedinou šanci a proměnilo jí, čímž na kluky padá deka. Je to jen z toho, že nejsme schopní se v šancích trošku zklidnit a s chladnou hlavou je proměnit,“ zněla jeho slova na tiskové konferenci.

    Týmovou produktivitu táhne osvědčené duo Tomáš Čachotský a Matěj Pekr. Zatímco Tomáš Čachotský má více asistencí (4+10), Pekr naopak více gólů (6+7). Za touto dvojicí je skryta předsezónní posila Michal Poletín (2+12), čtvrtý nejproduktivnější hráč je obránce Jan Pohl (3+7). V brance se dá očekávat start Jana Brože, který má odchytáno 10 zápasů s procentem úspěšnosti 92,75.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Chance Liga 2018/2019, 3. kolo, středa 18. září: HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

    První třetinu zápasu v pražském Edenu neodehrála Jihlava vůbec dobře, Slavia se v ní dostala do dvoubrankového vedení a přestřílela svého soupeře poměrem 16:5. I přes konstatní tlak Dukly ve zbývajících dvou třetinách, který vyústil v několik gólových šancí, se už ale obrátit skóre nepodařilo. I přesto, že ve 48. minutě dostal Duklu na dostřel Adam Zeman. Jihlava tak podruhé v řadě nevyhrála a podlehla Slavii v Edenu těsně 1:2.

    Branky a nahrávky: 15. Furch (Šmerha, Kohút), 19. Šmerha (P. Hořava, Furch) – 48. A. Zeman.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Jan Brož) – Mareš, Staněk, Půža, J. Holý, Černohorský, D. Kolář, Vála – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – T. Harkabus, Poletín, Chlubna – Lichanec, Juda, Fronk – Piegl, Davídek, D. Čermák.

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – T. Duda, J. Novák (C), P. Hořava, Steinocher, Barák, Hejda, Antoš – Šmerha, Vampola (A), Vlček – Šteiner, Kuťák, Všetečka – M. Ondráček, Vrdlovec, Furch – J. Doležal (A), Kohút, Jar. Brož.

    Rozhodčí: Fiala, Koziol – Roupec, Hranoš.
     
    Upříímnou soustrast do Slezska. Tímto jednoduchým nápisem se prezentuje domácí kotel, který tak vzdává hold zesnulému fanouškovi Havířova.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly bylo vhozeno a vyhrála jej Dukla. Ta svou kořist nahodila za branku, Michajlov ale kotouč pokryl a rozehrál na své hráče.
     
    00:36
    Holý přes obránce dostal kotouč z obranného pásma, Slavia se tam snažila vrátit, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění. Tím pádem se hra stěhuje před slávistického gólmana.
     
    01:14
    Tvrdá střela Půži od modré udělala Michajlovovi problémy, nakonec se ale tento pokus nezapočítá jako gólový, puk vypadl do oblouku ledové plochy.
     
    01:39
    Půža je hodně při chuti a tentokrát se protlačil přes dva obránce, lehké nahození na branku však zkrotil hostující gólman. Současně s tímto zákrokem se začínali ozývat i hostující fans, kterých přijelo poměrně dost.
     
    02:09
    Jihlava se v úvodu zápasu dokázala dostat Slavii na kobylku a nepouštět ji z pásma. Sešívaní mají skutečně velké problémy dostat se k Chaloupkovi, který nemá prakticky žádnou práci.
     
    02:40
    Staněk nezpracoval letící puk, odpálil ho přímo na Doležala, který to vzal po pravém křídle a vystřelil na mladého gólmana Jihlavy, ten ale včas zasáhl.
     
    02:53
    Šmerhova střela po buly byla blokována tak, že dokonce vyletěla přes ochrannou síť kamsi na tribunu. Vhazování se tedy bude opakovat.
     
    03:12
    Domácí už mašírovali do brejku 3 na 2, přihrávka na Skořepu do předbrankového prostoru však byla už pozdě předaná. Dukla ale zavřela sešívané v pásmu a Pekr vystřelil nebezpečně z mezikruží, ale Michajlov udržel puk na betonech.
     
    03:25
    Z protiútoku však mohla Jihlava kasírovat! Do situace 2 na 1 ujel Vlček se Šmerhou, Šmerha místo střely nahrával ještě křížem na Vlčka, který však už byl mimo úhel a vracející se obránce Dukly kotouč zastavil!
     
    04:38
    Jihlava i nadále zůstane pod tlakem útoku Slavie, neboť vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    04:57
    Novák sice myslel dlouhou nahrávkou křížem dobře, ale s razancí to přehnal, a proto je tu zakázané uvolnění Slavie. Místní DJ sedící vedle mne se mezitím velice baví hudebním plánem zápasu a servíruje nám jednu hitovku za druhou.
     
    05:33
    Další icing Slavie a hra se opět stěhuje před branku Pražanů. Momentálně je to hodně neurovnaná hra z obou stran.
     
    05:42
    Lichanec zkoušel protlačit kotouč u bližší tyče z úhlu, Michajlov ale ukazuje, že formu zkrátka má a nedopustil tedy žádné překvapení.
     
    06:18
    A další icing. Abychom tu dnes nebyli až do půlnoci...
     
    06:32
    Holý jakžtakž dokázal přihrát na Poletína, domácí forvard a bývalý slávista ale nedokázal skákající puk přikrýt. Domácí se přesto dostali do útočného pásma, jenže další slaboučké nahození přikryl Michajlov a zahájil tím komerční přestávku.
     
    06:55
    Šmerha se zmocnil po buly puku a okamžitě najel do útočného pásma, svoji akci zakončil tvrdou střelou z pravého kruhu, Chaloupek nicméně ramenem vytěsnil puk až do ochranné sítě.
     
    07:19
    Davídek nedostoupil hráče a nastřelený puk tak propadl až k Brožovi stojícímu u tyčky, Chaloupek ale strčil beton k tyči všas a zachránil tím Duklu!
     
    08:16
    Fronk podél prken nahodil na Judu, který však nedokázal proti dvojici silnějších hráčů udržet hrací předmět. Přesto se Jihlava držela v pásmu a akci zakončila střelou Pekra od modré, kterou slávistický gólman podržel v lapačce.
     
    09:30
    Zakázaných uvolnění je snad dnes více než diváků na stadionu. Skutečně kvalita hry není zrovna valná. Za jednu minutu hry se totiž vytvořily tři icingy, na ty vede těsně 2-1 Slavia.
     
    09:52
    Další zakázané uvolnění. DJ se skutečně dnes nenudí.
     
    10:12
    Chlubny přihrávka na Davídka sice vypadala výborně, Davídek ale vstoupil do útočné třetiny brzo a signalizovaný ofsajd jej ze hry vykázal.
     
    10:43
    Vampola obral za brankou o kotouč Půžu, který snad ani nevěděl, kde kotouč má. Slávistický špílmachr se bleskově obtočil okolo branky, Chaloupek ale hru přečetl.
     
    11:30
    Lichanec přivezl puk pro Fronka do předbrankového prostoru a hokejista s dětskou tváří nekompromisně z první poslal puk na branku, Michajlov ale lapačkou efektně zastavil tuto střelu.
     
    12:16
    Pekr v útočném pásmu krosem našel výborně najetého Skořepu u branky, domácí kapitán ale nedokázal v rychlosti zblízka zasunout puk do odkryté klece!
     
    12:47
    Častý výdobytek poslední doby v podobě komerčních přestávek je již na jihlavském zimáku pevně zakořeněn. Proto si nyní můžeme užít 61 sekund reklam.
     
    13:17
    Kůzlátka, otevřete vrátka! Tomáš Duda (SLA) míří na trestnou lavici za sekání v útočném pásmu. Tím pádem dostává Jihlava nerušené dvě minuty početní výhody 5 na 4. Jestli ji využije, to se necháme překvapit.
     
    13:40
    Petr Vampola vyvezl puk až skoro za jihlavskou branku, domácí se musí tedy snažit o nějakou aktivitu v útoku znovu.
     
    14:17
    Harkabus křížem našel přesně Čachotského, který vrátil puk na modrou pro Pekra. Dřívější neoblíbenec jihlavských fanoušků klasicky vystřelil od modré, ani clona Harkabuse ale ke gólu nevedla.
     
    15:06
    Přesilová hra bude již za námi. Jihlavě se moc nepovedla a Duda za chvilku bude moci naskočit na ledovou plochu.
     
    15:58
    Juda ukázal dravost a rychlost, díky tomu se protlačil až před brankáře, jeho zakončení ale Martin Michajlov bez problémů pohlídal.
     
    16:26
    Šmerha po přechodu modré okamžitě nahazoval před branku, vracející se Mareš ale včas vložil hůl do střely a kotouč s logem Dukly se podívá do ochranné sítě za Chaloupkovou brankou.
     
    17:00
    V čase 17:00 přichází další vyloučení na straně sešívaných. Michal Steinocher (SLA) měl hůl až moc vysoko a dostává za to menší trest.
     
    17:19
    Novák se v souboji s Kolářem orientoval lépe a vysokým obloukem vyhodil puk z obranného pásma.
     
    18:01
    Domácí hráči kombinují v útočném pásmu, ale nevede to k větší tvorbě šancí. Slavia je nicméně hodně utavená.
     
    18:44
    Robin Staněk se nakonec rozhodl vzít řešení na sebe a vystřelit z osy ledové plochy, Michajlov tuto skrytou střelou nakonec dobře našel a udržel ve výstroji.
     
    18:53
    Kolář tohle myslel výborně. Křížem nahrál odražený kotouč Fronkovi na levý kruh, jenže Fronkovi prudká nahrávka sklouzla z hole a dokonce skončila až v ochranné síti.
     
    19:07
    Přijde mi, že až na základě intervence Fronka se čárový sudí rozhodl pro odpískání úmyslného ofsajdu. Díky tomu se hra stěhuje před Michajlova.
     
    19:42
    Dukla dohrává třetinu v útočném pásmu, ale opět to k gólovému efektu nevede. Vypadá to tedy, že se oba týmy rozejdou po první třetině bez gólu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je pevně ukořeněna v dějinách hokejové Jihlavy. Oba týmy se po ní rozešly 0:0, více ze hry měla Jihlava, která ale nadějné akce ke gólové radosti nedotáhla. Proto se za 17 minut vrátíme do Jihlavy s tím, že ani jeden tým gól nevstřelil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:02
    Tomáš Chlubna se toho moc nebál, pronikl přes Tadeáše Hejdu (SLA), který dostává za nešetrný zákrok dvě trestné minuty.
     
    21:15
    Poletín vystřelil z pravého kruhu a Michajlov sklepl pouze před sebe. Dorážka Skořepy se ale moc neujala a Slavia vyhazuje puk na druhou stranu.
     
    22:12
    Staněk sice vystřelil od modré přes dva clonící hráče a hostující gólman musel vytáhnout těžký zákrok, domácí bek ale při střele byl v ofsajdu, proto je hra přerušena.
     
    22:29
    Barák dojel jako první kotouč za brankou a nekompromisně ho vyhodil na druhou stranu.
     
    22:53
    10 sekund 5 na 3 pro Dulu! Martin Ondráček (SLA) je vyloučen za podrážení a domácí mají ideální možnost na vedení v zápase.
     
    23:03
    Slavia ale vyhrála jako první buly a oslabení 3 na 5 ubránila. A ubránila i následující pokus Čachotského, který si vyjel mezi kruhy, Michajlov ale likvidoval.
     
    23:58
    Lichanec podél lajny vracel puk na modrou pro Poletína, ale nahrávka byla dlouhá, Dukla musí proto opustit pásmo.
     
    25:26
    Nahození jihlavského Koláře na branku opět zachytil Michajlov a skutečně dnes nesledujeme zápas, který by sedící diváky zvedal ze sedadel. Možná akorát tak v rámci cesty pro pivo.
     
    26:12
    Pekr prostrčil kotouč na Čachotského, který sice dobruslil, ale nestihl už nahrát dále. Puk se přesto k domácí #90 vrátil, ale už to bylo dle sudích rukou. Následuje další komerční pauza.
     
    26:55
    Kuťák hledal od mantinelu na středu najíždějícího Vrdlovce, do přihrávky v poslední chvíli vložil hůl Skořepa a zabránil tím tak šanci Slavie.
     
    27:58
    Vyhození Pražanů přes celé kluziště nebylo posouzeno jako icing, Slavie může proto útočit v plné síle.
     
    28:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Gólové mlčení prolomeno, Dukla se ujímá vedení! Fronk využil toho, že jeden z hráčů Slavie byl lehkovážný při rozehře a kotouč ztratil. Jiří Fronk okamžitě nahrál do jízdy pro MICHALA POLETÍNA, který tvrdou střelou z hranice pravého kruhu propálil Michajlova mezi betony – 1:0! Asistence: Jiří Fronk.
    28:28 Michal POLETÍN - 1:0
     
    29:30
    Diváci vycítili, že by jejich koně mohli přidat druhý gól a ženou Duklu do útoku. Ale pozorný Michajlov nyní udržel střelu Holého od modré zcela bez problémů.
     
    29:59
    Útočilo se však i na druhé straně. Jiří Doležal to vzal jako jeden z nejzkušenějších hráčů na sebe a střílel z úhlu, Chaloupek ale působí dnes velice jistě a nepustil puk za svá záda.
     
    30:21
    Steinocher vytvořil velkou chybu a pustil Čachotského do brejku, domácí hráč nahrál před branku ještě Pekrovi, pas šel ale domácí #69 na paty.
     
    31:14
    Černohorský spíše náhodně trefil u branky Skořepu, který chtěl rychle tlačit kotouč do branky, ale ve zmatku se mu to nepodařilo. Hra se následně přerušila, neboť Slavie vyhodila na další icing.
     
    31:53
    Z prostoru za brankou vypadl puk na Harkabuse, který se do toho na levém kruhu pořádně opřel, ale trefil pouze dva clonící obránce Slavie.
     
    34:06
    Ofsajd Jihlavy přerušuje snažení domácích, kteří se v útočném pásmu nyní hnali za druhým gólem.
     
    34:26
    Vrdlovec tvrdě narazil za brankou Slavie Skořepu, diváci by si žádali trest, ale ten nepřijde, sudí to nechávají bez intervence.
     
    35:11
    Na druhé straně to zkusil Tomáš Šmerha, nejproduktivnější hráč týmu ale střelou na delší hůl nechal pouze vyniknout lapačku Chaloupka, který je poprvé vyvoláván.
     
    35:45
    Juda výborně odzbrojil jediného obránce Slavie v brejku 2 na 1 a servíroval černou pryž před branku absolutně volnému Jiřímu Fronkovi, který však v rychlosti nepřekonal výborně chytajícího Michajlova!
     
    37:20
    Chlubna za brankou neudržel puk ve své moci a přišel o něj, sešívaní tak mohou založit útok. Ale ani to se jim nepovedlo, neboť končí na hokejce Chaloupka.
     
    38:11
    Lichanec hodně riskantně napříč vlastním pásmem nahrával na Fronka a domácí trenér rozhodně nebyl šťastný. Stačilo, aby Vampola do kotouče sáhl a byl sám před brankou.
     
    38:37
    Peter Lichanec (JIH) podrazil Vampolu ve vlastním pásmu a jde si odpočinout na trestnou. Pro Slavii hodně velká možnost na comeback.
     
    39:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tenhle tlak v předbrankovém prostoru už Dukla nemohla ustát! Tvrdá střela Vlčka od modré spustila ohromný závar před brankou a dva obránci Jihlavy nebyli schopni odpravit kotouč z brankoviště. Proto se k němu dostal nejrychleji ROBIN VŠETEČKA a protlačil puk do branky. Tentokrát tedy místo moči v bruslích udělal mnohem důležitější věc pro svůj tým, soudě dle seriálu Lajna – 1:1! Asistence: Filip Vlček.
    39:35 Robin VŠETEČKA - 1:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině je tak stav zápasu ustanoven na nerozhodném skóre 1:1. Dukla se sice dostala do vedení v 29. minutě zásluhou Michala Poletína a měla další šance ke skórování, jenže nedokázala vedení navýšit a 25 sekund před koncem se snížení dočkala Slavia z hole Robina Všetečky. Další třetina začne za 15 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Dukla se vrhla po vyhraném buly do útočení, které zakončila tvrdou střelou Holého, Michajlov ale předvedl další povedený zákrok a Slavia následně vyhodila na icing.
     
    40:40
    Půža trefil prvního stojícího hráče před sebou od modré a sešívání se tím dostali pryč z pásma. Ale stále nejsou v držení kotouče.
     
    41:15
    Matěj Pekr měl na holi druhý gól! Dostal krásnou přihrávku od Skořepy na levý kruh, aby mohl vystřelit do odkryté části branky. Ale Michajlov předvedl výborný zákrok betonem!
     
    42:23
    Na druhé straně z toho však byla také šance Slavie! Antoš si po zisku kotouče za brankou vybruslil před ní a zkoušel Chaloupka otestovat na delší tyč, domácí gólman se ale roztáhl a betonem zadržel puk!
     
    43:02
    Steinocher rukou odpálil kotouč hlouběji do kluziště a Jihlava se musela snažit znovu. Jenže její snažení zastavuje ofsajd.
     
    43:28
    Zakázané uvolnění Slavie opět přerušuje hru, která se znovu odstěhuje před Michajlova. Jihlava má velkou střeleckou převahu, ale nedokáže ji vyjádřit góly.
     
    44:27
    Harkabus měl na holi ohromnou šanci! V rychlém protiútoku se elegantně kličkou na střed zbavil obránce a najížděl sám na Michajlova, ale z výtečné pozice trefil jenom jeho lapačku!
     
    45:20
    Duda vystřelil od modré, jeho třikrát tečovaná střela nakonec rozduněla zadní plexisklo.
     
    46:04
    Doležal si řekl o přihrávku mezi kruhy a dostal ji, následná střela skončila jenom na boční síti. Následně se dostali do konfliktu Půža s Brožem, domácí obránce svého soka povalil na zem, ale nebylo to nic, co by bylo potřebné řešit vyloučením.
     
    46:28
    K Poletínovi se odrazil puk do jízdy a z pravého kruhu domácí #33 tvrdě střílela na vzdálenější tyč, ale poměrně o dost minula.
     
    47:39
    Mareš za brankou zpracovával hned dva obránce, hra se k ničemu moc nemá, proto se všeobecně čekal hvizd sudího. Ten ale nepřišel a Dukla vyhazuje alespoň do středního pásma.
     
    48:47
    Čárový rozhodčí nyní odpískal těsný ofsajd domácím a dost to schytává z tribun. Ale rozhodnutí to nezmění, proto hra pokračuje dále.
     
    49:48
    Čachotský zavezl do útočné třetiny a nechal pod sebe Poletínovi. Poletín ještě šperkoval celou akci nahrávkou vedle sebe na Harkabuse, střela jihlavského dlouhána ale končí vedle.
     
    51:28
    Barák pouze trefil kotouč do mantinelu, čímž dal šanci domácím, aby se dostali do útoku. To se jim sice povedlo, ale nic nevymysleli.
     
    52:48
    Oboustranně se rozhodně nejedná o něco, co by mělo být zapsáno v hokejových dějinách. Částečně je nuda nyní vysvobozena komerční přestávkou.
     
    53:47
    Čachotský zavezl do útočného pásma a nabil Marešovi na modrou, jehož tvrdý pokus způsobil sice před brankou Slavie rozruch, ale Michajlov si s tímto vším zkrátka poradil.
     
    56:00
    Čachotský mohl prakticky rozhodnout! Od Pekra dostal krásnou nahrávku do prostoru a zkusil na Michajlova dlouhou kličku, slávistický gólman ale výborně přečetl záměr a udržel puk na betonu!
     
    56:10
    Sporné zakázané uvolnění bylo nyní odpískáno pražskému týmu. Hra se přesunuje před Michajlova a domácí cítí, že by to chtělo vyhrát za tři body.
     
    56:35
    Vampola šel do otevřené domácí obrany po vyhraném buly, řešení situace vzal na sebe a vystřelil, ale mířil o hodně mimo.
     
    56:56
    Další zakázané uvolnění Slavie. Závěr zápasu skutečně za moc nestojí...
     
    57:19
    Juda dvakrát povalil soupeře na zem, čímž nastartoval brejk Dukly, ani ten ale k ničemu nevedl. Začíná to pomalu vypadat, že o zápasu rozhodne nastavení, potažmo nájezdy.
     
    58:27
    93 sekund před koncem je pískán Jihlavě ofsajd.
     
    59:14
    Závar před domácí brankou gólem nekončí. Hejda z mezikruží vystřelil na branku a Šmerha nebezpečně operoval v předbrankovém prostoru, v pádu stihl postrčit kotouč na Vlčka, to už ale do hry vstoupil Chaloupek svým zákrokem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani třetí třetina tohoto vyrovnaného zápasu změnu skóre nepřinesla. Jihlava měla opět více ze hry, ale nedokázala to vyjádřit gólově. Proto za necelé dvě minuty uvidíme prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:03
    Řady stadionu notně prořídly, Jihlava začala prodloužení v obraně, neboť hosté vyhráli úvodní buly.
     
    60:31
    Šmerha si ve velké rychlosti nabruslil před Pekra, ale upadl, rozhodčí nevylučuje. Na druhou stranu pak šel právě Pekr, avšak ten upadl bez cizího zavinění.
     
    61:31
    Slavia právě vstřelila branku!
    Klíčový druhý bod si připisuje na své konto Slavia! DANIEL VRDLOVEC zavezl kotouč do útočného pásma a nahrál puk pro Nováka, jehož střelu z úhlu Chaloupek vytěsnil. Ale odrazil ji přímo na hůl Vrdlovce, který prostřelil domácího gólmana a zajistil Slavii druhý bod – 1:2! Asistence: Jan Novák, Filip Kuťák.
    61:31 Daniel VRDLOVEC - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnaný zápas nakonec na svoji stranu překlopila pražská Slavia a připisuje si tak důležité dva body z jihlavského zimáku. Přitom Dukla vedla od 29. minuty zásluhou Michala Poletína. Jenže Slavia využila jedinou přesilovou hru, kterou měla a v čase 39:35 srovnal Robin Všetečka. I přesto, že měli Jihlavští dost šancí na druhý gól, neproměnili je a v prodloužení se prosadil Daniel Vrdlovec. Slavia je tak zatím jediný soupeř, který Duklu porazil v obou vzájemných zápasech.
     
    Z mé strany je to dnes vše. Děkuji za pozornost, studentům přeji úspěšný krátký týden a někdy příště se budu z Jihlavy zase těšit napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 508 diváků. (20:10:35)

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 29. Poletín (Fronk) – 40. Všetečka (Vlček), 62. Vrdlovec (J. Novák, Kuťák)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Jan Brož) – Mareš, Staněk, Půža, J. Holý, Černohorský, D. Kolář, Vála – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – T. Harkabus, Poletín, Chlubna – Lichanec, Juda, Fronk – Piegl, Davídek, D. Čermák.
    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – T. Duda, J. Novák (C), P. Hořava, Steinocher, Barák, Hejda, Antoš – Šmerha, Vampola (A), Vlček – Šteiner, Kuťák, Všetečka – M. Ondráček, Vrdlovec, Furch – J. Doležal (A), Kohút, Jar. Brož.

    Rozhodca: Fiala, Koziol – Roupec, Hranoš

    Diváci: 1 508