Arménsko – Taliansko 1:3 (kon.) | Gibraltar – Dánsko 0:6 (kon.) | Írsko – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Švédsko 0:4 (kon.) | Nórsko – Malta 2:0 (kon.) | Rumunsko – Španielsko 1:2 (kon.)
Izrael – S. Macedónsko 1:1 (kon.) | Bosna – Lichtenštajnsko 5:0 (kon.) | Fínsko – Grécko 1:0 (kon.)
koniec
Arménsko
1:3 (1:1)
Taliansko
Štvrtok 05.09.2019, 18:00 • Vazgen Sargsyan Republican Stadium, Jerevan • Kvalifikácia ME • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Tretí neuznaný gól Talianska! Lorenzo Pellegrini prízemným centrom poslal loptu na prednú tyč na Belottiho, ktorý ju z tejto pozície usmernil za chrbát brankára Ajrapeťana. Gól nebol uznaný kvôli ofsajdu, žiaden záber ho ale nepreukázal.
     
    89
    Harojan mizernou malou domov pripravil šancu Lorenzovi Pellegrinimu, ktorému vyrazil jeho zakončenie vybiehajúci brankár Ajrapeťan.
     
    85
    Roh rozohrali hostia na krátko a lopta sa dostala na os ihriska k Jorginhovi, ktorého strela zo strednej vzdialenosti skončila tesne mimo domácu bránu.
     
    83
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Federico Bernardeschi, prichádza Kevin Lasagna.
     
    82
    Striedanie v tíme Arménsko: z ihriska odchádza Gevorg Ghazarjan, prichádza Edgar Babajan.
    80. Andrea Belotti (ITA) - 1:3
     
    80
    Taliansko dalo gól!
    Taliani odskakujú rýchlo do dvojgólového náskoku! Sensiho prihrávku si pokryl telom pred Caisirom ANDREA BELOTTI a aj keď mu lopta trochu odskočila, tak ju z otočky poslal na bránu. Jeho strela sa odrazila od tyče do chrbta brankára Ajrapeťana a od neho do brány.
    77. Lorenzo Pellegrini (ITA) - 1:2
     
    77
    Taliansko dalo gól!
    Taliani otáčajú skóre! Bonucci výborným centrom z ľavej strany našiel hlavu LORENZA PELLEGRINIHO, ktorý predskočil obrancu Arménska a hlavou poslal loptu mimo dosah brankára Ajrapeťana k vzdialenejšej tyči.
     
    69
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Nicoló Barella, prichádza Stefano Sensi.
     
    61
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Federico Chiesa, prichádza Lorenzo Pellegrini.
     
    60
    Ghazarjan trafil z priameho kopu múr a Mrktčjan následne z voleja poslal loptu tesne nad taliansku bránu.
     
    59
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Mchitarjana dostáva Nicoló Barella (Taliansko). Priamy kop pre Arménsko z výbornej streleckej pozície.
     
    57
    Striedanie v tíme Arménsko: z ihriska odchádza Tigran Barseghjan, prichádza Sargis Adamjan.
     
    57
    Striedanie v tíme Arménsko: z ihriska odchádza Artak Grigorjan, prichádza Rumjan Hovsepjan.
     
    49
    Taliansky gól opäť neplatí! Verrattiho center podbehol brankár Ajrapeťan, loptu ale vracal jeden z talianskych hráčov na dorážku pred bránu spoza bránkovej čiary.
     
    48
    Žltú kartu za zásah sklzom zboku do členku Chiesu dostáva Tigran Barseghjan (Arménsko). Priamy kop pre Taliansko z ľavého krídla.
     
    45+3
    Jorginho našiel skvelým pasom na zadnú tyč Chiesu, ktorý loptu posunul pred bránu Bellottimu. Ten bol sám pred odkrytou bránou, loptu ale dobre netrafil a tá napokon doskákala tesne mimo domácu bránu.
     
    45+1
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za zásah Bonucciho do tváre lakťom v hlavičkovom súboji Alexandr Karapeťan (Arménsko). Podľa opakovaných záberov sa však zdá, že Bonucciho nezasiahol. Každopádne, Taliani majú pred sebou presilovku trvajúcu celý polčas.
     
    42
    Barella výborným pasom za obranu Arménska našiel Belottiho, ktorý sa dostal pred Calisira a z pravej strany poslal loptu tesne mimo domácu bránu.
     
    40
    Jorginho oblúčikom za obranu Arménska našiel Belottiho, ktorý poslal loptu z voleja priamo do siete. Krásna akcia, gól ale kvôli ofsajdu talianskeho útočníka neplatí.
    28. Andrea Belotti (ITA) - 1:1
     
    28
    Taliansko dalo gól!
    Je vyrovnané! Emerson na ľavej strane elegantne obišiel domáceho obrancu a potom skvelým centrom na zadnú tyč naservíroval loptu ANDREOVI BELOTTIMU, ktorému stačilo už len nastaviť nohu a poslať ju do siete.
     
    26
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Gevorg Ghazarjan (Arménsko).
     
    26
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Alexandr Karapeťan (Arménsko).
     
    26
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Marco Verratti (Taliansko).
     
    24
    Prvá gólová príležitosť Talianov! Bernardeschi si nabiehal v šestnástke na center z ľavej strany a aj keď si loptu prvým dotykom zastavil pri nohe, tak z otočky dokázal namieriť presne k ľavej tyči. Brankár Ajrapeťan výborným zákrokom jeho strelu vyrazil.
    11. Alexandr Karapeťan (ARM) - 1:0
     
    11
    Arménsko dalo gól!
    Arméni sa dočkali odmeny za výborný vstup do zápasu a otvárajú skóre! Barella nezachytil loptu na polovici domácich a tí vyrazili okamžite do rýchleho protiútoku. Barseghjan potiahol loptu na polovicu Talianov a pred šestnástkou ju posunul ALEXANDROVI KARAPEŤANOVI, ktorý cez obrancu trafil presne k pravej tyči Donnarummovej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 11. Karapeťan – 28. Belotti, 77. Lorenzo Pellegrini, 80. Belotti

    Karty:   26. Karapeťan (ARM), 26. Ghazarjan (ARM), 48. Barseghjan (ARM) – 26. Verratti (ITA), 59. Barella (ITA)   45+1. Karapeťan (ARM)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:7.
    Arménsko: Ajrapeťan – Hambardzumjan, Harojan, Calisir, K. Hovhannisjan – Grigorjan (57. Hovsepjan), Mkrtčjan – Barseghjan (57. Adamjan), Mchitarjan (C), Ghazarjan (82. Babajan) – Karapeťan.
    Náhradníci: Beglarjan, Ajvazov – T. Voskanjan, Avetisjan, Vardanjan, Babajan, Išchanjan, A. Hovhannisjan, Artak Jedigarjan, Hovsepjan, Adamjan, Miranjan.

    Taliansko: G. Donnarumma – Florenzi, Bonucci (C), A. Romagnoli, Emerson – Verratti, Jorginho, Barella (69. Sensi) – Chiesa (61. Lorenzo Pellegrini), Belotti, Bernardeschi (83. Lasagna).
    Náhradníci: Sirigu, Gollini – Izzo, Acerbi, Lorenzo Pellegrini, Sensi, Lasagna, Immobile, El Shaarawy, Mancini, Luca Pellegrini, Tonali.

    Rozhodca: Siebert – Seidel, Häcker (všetci Nemecko)