Arménsko – Taliansko 1:3 (kon.) | Gibraltar – Dánsko 0:6 (kon.) | Írsko – Švajčiarsko 1:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Švédsko 0:4 (kon.) | Nórsko – Malta 2:0 (kon.) | Rumunsko – Španielsko 1:2 (kon.)
Izrael – S. Macedónsko 1:1 (kon.) | Bosna – Lichtenštajnsko 5:0 (kon.) | Fínsko – Grécko 1:0 (kon.)
koniec
Arménsko
1:3 (1:1)
Taliansko
Štvrtok 05.09.2019, 18:00 • Vazgen Sargsyan Republican Stadium, Jerevan • Kvalifikácia ME • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:01:14)
     
    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 3:7.
    Strely mimo: 3:8.
    Rohy: 2:10.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 14:7.
     
    Taliansko využilo svoju druhopolčasovú presilovku a dvomi gólmi v priebehu troch minút zlomilo svojho súpera. Arméni nedovolili Talianom veľa príležitostí a sami niekoľkokrát nebezpečne zahrozili, v závere zápasu im však zrejme došli sily a hostia to dokázali využiť. Taliani tak vyhrali i piaty zápas v skupine a nezadržatelne smerujú za priamym postupom na ME. Arméni majú na konte šesť bodov a budú čakať na výsledky ďalších dnešných zápasov.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Záver zápasu sa odohráva tam, kde sa odohrávala väčšina hracieho času – na polovici Arménska. Taliani s prehľadom kontrolujú záver zápasu.
     
    90+2
    Sensi vyslal prienikovou prihrávkou za obranu Arménska Lasagnu, ten ale loptu na hracej ploche nedokázal spracovať a navyše pri snahe ju zastaviť fauloval brankára Ajrapeťana.
     
    90+1
    Tretí neuznaný gól Talianska! Lorenzo Pellegrini prízemným centrom poslal loptu na prednú tyč na Belottiho, ktorý ju z tejto pozície usmernil za chrbát brankára Ajrapeťana. Gól nebol uznaný kvôli ofsajdu, žiaden záber ho ale nepreukázal.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    89
    Harojan mizernou malou domov pripravil šancu Lorenzovi Pellegrinimu, ktorému vyrazil jeho zakončenie vybiehajúci brankár Ajrapeťan.
     
    88
    Verratti výbornou kolmicou vysunul do nábehu Lorenza Pellegriniho, tesne pred zakončením mu ale loptu odkopol obranca Calisir.
     
    87
    Taliani po dvoch rýchlych góloch trochu poľavili a Arméni sú už tiež schopní dostať sa ku kombinácii na útočnej polovici. Útok domácich skončil po nepresnom centri Hambardzumjana.
     
    86
    Držanie lopty: 33 % : 67 %
     
    85
    Roh rozohrali hostia na krátko a lopta sa dostala na os ihriska k Jorginhovi, ktorého strela zo strednej vzdialenosti skončila tesne mimo domácu bránu.
     
    84
    Verratti si narazil na ľavom krídle loptu so Sensim a ten svojim centrom trafil brániaceho Hambardzumjana. Rohový kop pre Talianov.
     
    83
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Federico Bernardeschi, prichádza Kevin Lasagna.
     
    82
    Striedanie v tíme Arménsko: z ihriska odchádza Gevorg Ghazarjan, prichádza Edgar Babajan.
    80. Andrea Belotti (ITA) - 1:3
     
    80
    Taliansko dalo gól!
    Taliani odskakujú rýchlo do dvojgólového náskoku! Sensiho prihrávku si pokryl telom pred Caisirom ANDREA BELOTTI a aj keď mu lopta trochu odskočila, tak ju z otočky poslal na bránu. Jeho strela sa odrazila od tyče do chrbta brankára Ajrapeťana a od neho do brány.
     
    79
    Taliani naďalej pokračujú v tlaku a kombinujú na polovici Arménska.

    Michal Sadlek

    Góly: 11. Karapeťan – 28. Belotti, 77. Lorenzo Pellegrini, 80. Belotti

    Karty:   26. Karapeťan (ARM), 26. Ghazarjan (ARM), 48. Barseghjan (ARM) – 26. Verratti (ITA), 59. Barella (ITA)   45+1. Karapeťan (ARM)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:7.
    Arménsko: Ajrapeťan – Hambardzumjan, Harojan, Calisir, K. Hovhannisjan – Grigorjan (57. Hovsepjan), Mkrtčjan – Barseghjan (57. Adamjan), Mchitarjan (C), Ghazarjan (82. Babajan) – Karapeťan.
    Náhradníci: Beglarjan, Ajvazov – T. Voskanjan, Avetisjan, Vardanjan, Babajan, Išchanjan, A. Hovhannisjan, Artak Jedigarjan, Hovsepjan, Adamjan, Miranjan.

    Taliansko: G. Donnarumma – Florenzi, Bonucci (C), A. Romagnoli, Emerson – Verratti, Jorginho, Barella (69. Sensi) – Chiesa (61. Lorenzo Pellegrini), Belotti, Bernardeschi (83. Lasagna).
    Náhradníci: Sirigu, Gollini – Izzo, Acerbi, Lorenzo Pellegrini, Sensi, Lasagna, Immobile, El Shaarawy, Mancini, Luca Pellegrini, Tonali.

    Rozhodca: Siebert – Seidel, Häcker (všetci Nemecko)