New York City – New York RB 2:1 (kon.) | New England – Chicago Fire 2:1 (kon.) | Philadelphia – DC United 3:1 (kon.)
Toronto – Montreal 2:1 (kon.) | Real Salt Lake – Colorado Rapids 2:0 (kon.) | San Jose – Vancouver 3:1 (kon.)
koniec
Toronto FC
2:1 (0:0)
Montreal Impact
cz Nedeľa 25.08.2019, 01:40 • BMO Field, Toronto • MLS
Predzápasové kurzy
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu americké Major League Soccer, ve kterém se v souboji dvou kanadských celků proti sobě postaví Toronto FC a Montreal Impact. Utkání začíná v 01:30.
     
    Toronto FC

    Toronto je před tímto zápasem ve vyrovnané tabulce Východní konference na nepostupovém devátém místě, dnes tak proti soupeři, který má stejný počet bodů potřebuje nutně zabrat. Jeho forma ale není moc dobrá. Z posledních pěti zápasů vyhrálo Toronto jen jednou a poslední dva zápasy s týmy, které jsou také na nepostupových místech, jen remizovalo. Domácí by ale mohlo povzbudit domácí prostředí, kde zatím ze 14 utkání prohráli jen čtyřikrát.

    Posledních 5 zápasů:
    Toronto FC – Houston Dynamo 1:3
    Toronto FC – Cincinnati 2:1
    New York Red Bulls – Toronto FC 2:0
    Toronto FC – Orlando City 1:1
    Columbus Crew – Toronto FC 2:2
     
    Montreal Impact

    Montreal má stejný počet bodů, jako jeho dnešný soupeř, má ale o jeden odehraný zápas více a nachází se na poslední postupové, sedmé příčce tabulky Východní konference. Jeho forma je ale ještě horší, než forma domácich. Montreal z posledních osmi zápasů vybojoval jen čtyři body a vyhrál jen jednou. Venku navíc prohrál posledních 6 zápasů za sebou a z 15 utkání na cizích hřištích v letošní sezoně prohrál až devět.

    Posledních 5 zápasů:
    Columbus Crew – Montreal Impact 2:1
    Montreal Impact – Philadelphia Union 4:0
    Colorado Rapids – Montreal Impact 6:3
    Chicago Fire – Montreal Impact 3:2
    Montreal Impact – FC Dallas 3:3
     
    Vzájemné zápasy

    Za posledních pět let se oba týmy utkaly v MLS 18krát. Vzájemná bilance hovoří mírně ve prospěch Toronta, které devětkrát vyhrálo, sedmkrát prohrálo a dvakrát se zápas skončil remízou. První vzájemný zápas v této sezoně vyhrálo v Montrealu Toronto 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto FC: Westberg – Auro, González, Mavinga, Morrow – Bradley (C) – Gallardo, DeLeon, Delgado, Benezet – Altidore
    Náhradníci: Bono – Moor, Pozuelo, Osorio, Laryea, Mullins, Shaffelburg

    Montreal Impact: Bush – Brault-Guillard, Sagna, Raitala, Lovitz – Tabla, Krolicki, Taïder (C), Lappalainen – Urruti, Krkić
    Náhradníci: Diop – Corrales, Yao, Shome, Choinière, Jackson-Hamel, Okwonkwo

    Rozhodčí: Toledo – Anderson, Weisbrod.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu, zápas se tak o malou chvíli začne. Domácí Toronto bude hrát v červených dresech, Montreal v modročerných.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop utkání měli domácí, kteří se okamžitě tlačí na polovinu Montrealu. První průnik Benezeta po pravém křídle neuspěl a Lovitz míč bez váhání odkopl až k domácímu brankáři Westbergovi.
     
    2
    Hosté se poprvé dostali k míči a okamžitě sa usadili na polovině Toronta. Jejich kombinace zatím probíhá v úctivé vzdálenosti od branky Westberga.
     
    3
    Tabla však míč u středového kruhu ztratil a následně fauloval Bradleyho, který chtěl vyrazit do útoku.
     
    4
    Rozehrávka po faulu se však domácím vůbec nepovedla a nepřesný nákop skončil u gólmana Montrealu Bushe. Obranná čtveřice hostů zakládá další postupný útok.
     
    5
    Brankář Westberg byl jako první u nákopu obránců Montrealu a hezkou kličkou obešel napádajícího Urrutiho. Jeho spoluhráči pak nedokázali míč podržet a znovu ho rychle odevzdali hostům.
     
    6
    Bradleyho centr trochu překvapivě doskákal až na DeLeona, jehož tvrdou střelu z voleje zblokoval zády na rohový kop Lovitz.
     
    7
    Bradleyho centr od rohového praporku letěl na přední tyči na Altidorea, kterého odtlačil z nebezpečného prostoru Sagna a útočník Toronta pak při pokusu o zpracování míče poslal hrací předmět za brankovou čáru.
     
    8
    Gallardo si naběhl za přihrávkou na obranu Montrealu, ostrým skluzem ho ale skolil Sagna. Altidore se pak ještě snažil obhodit vybíhajícího brankáře Bushe, to se mu ale nepovedlo.
     
    8
    Žlutou kartu za předchozí podražení Gallarda dostává Bacary Sagna (Montreal Impact).
     
    10
    Domácí kombinují kolem šestnáctky Montrealu, hosté jim ale zatím nedávají prostor ani na průnik, ani na centr.
     
    11
    Krolicki našel hezkou přihrávkou na levé křídlo volného Lappalainena, tomu byl ale odmáván ofsajd. Domácí s rozehrávkou zatím nikam nepospíchají.
     
    12
    Bradley chtěl překvapit obranu hostů obloučkem na Altidorea, brankář Bush ale dobře přečetl tento úmysl a byl u míče jako první.
     
    13
    Altidore výbornou kolmicí vysunul na pravém křídle Gallarda, jehož centr odkopl z vlastního pokutového území Krolicki. Míč se pak dostal na kopačky hostů, kteří okamžitě otáčejí hru.
     
    14
    Kanadské derby má zatím docela dobrou úroveň a jeden útok střídá druhým, všechny akce ale končí u šestnáctek. Nebezpečné střelecké zakončení jsme ještě neviděli.
     
    15
    DeLeon si převzal míč ve středovém kruhu, potáhl ho k šestnáctce a tam nebezpečně napřáhl. Trvdou střelu srazil do autu obránce Raitala.
     
    16
    Mavinga tělem odstavil od nákopu za obranu Urrutiho a pak nechal míč dokutálet se za brankovou čáru.
     
    17
    Domácí tým úspěšně rozehrál a teď obléhá šestnáctku Montrealu. Gallardo se snažil o sólový průnik z pravé strany, Lappalainen mu ale míč odkopl do autu.
     
    18
    DeLeon hezkým obloučkem na zadní tyč uvolnil Gallarda, který si míč nechal skočit na pravačku a pak z poměrně ostrého úhlu trefil boční síť Bushovy branky.
     
    19
    Na opačné straně se provinil proti fotbalovým pravidlům ofsajdem Urruti.
     
    20
    Hosté se snaží trochu uklidit hru přihrávkami na vlastní polovině, v předchozích minutách je totiž domácí solidně zatlačili.
     
    21
    Sagna nakopl míč na Bojana Krkiće, ten ho ale nedokázal zpracovat, a tak se kulatého nesmyslu zmocnil brankář Toronta Westberg.
     
    22
    DeLeon napřáhl ze zhruba 25 metrů a vůbec ne špatně. Branku Montrealu minul jen těsně.
     
    23
    Střely: 4:0
     
    24
    Domácí postupně zatláčejí hosty do obrany a přebírají iniciativu ve hře. DeLeonův nebezpečný střílený centr do brankoviště zlikvidoval brankář Montrealu Bush.
     
    25
    Bojan Krkić elegantne obešel na hranici velkého vápna trojici protihráčů, pak se ale další kličkou vytlačil do strany a tam v obležení hráčů domácích o míč přišel.
     
    26
    Altidoreův centr tečoval nebezpečně směrem k vlastní brance Raitala, míč se ale nakonec zakroutil mimo. Domácí pokračovali v útoku, který skončil nepřesným přenesením hry na Gallarda.
     
    27
    Urruti výbornou přihrávkou z otočky okamžitě po zisku míče vyslal do náběhu Lappalainena. Ten si kulatý nesmysl potáhl k šestnáctce, kde mu ho čistým skluzem odpálil na roh Mavinga.
     
    28
    Hosté rozehráli rohový kop na krátko. Lovitzův centr se dostal k Sagnovi, který z otočky vypálil. Míč se odrazil k Lappalainenovi, který ho nataženou nohou poslal těsně mimo.
     
    30
    Sagna odhlavičkoval DeLeonův centr z pravé strany, jeho spoluhráči se však s míčem zasekli ve středu pole. Domácí jsou rychle seřazení v obranných blocích.
     
    31
    Hosté zatím nevymysleli, co s domácí obranou. Jejich obranná čtveřice si tak míč posouvá ze strany na stranu.
     
    32
    DeLeon nakonec zachytil přihrávku hostů a okamžitě otočil hru. Míč se dostal k Aurovi, jehož centr byl velmi nepřesný a skončil za brankovou čárou.
     
    33
    Hosté mají v posledních minutách míč výrazněji častěji na kopačkách, nic z toho ale nedokázali vytěžit. Jejich útok nadále probíhá jen ve středu pole.
     
    34
    Už téměř tři minuty probíhá nepřerušená kombinace Montrealu na polovině Toronta a pořád se nic nemění. Dobrý pohyb a obranná hra domácích nepouští hosty ani do blízkosti pokutového území domácích.
     
    36
    Útok Montrealu skončil bez úspěchu. Jak na to hostům ukázali domácí, když po rychlém přechodu do útoku střílel z cca 25 metrů kapitán Bradley. Míč skončil mimo Bushovu branku.
     
    37
    Tempo zápasu výrazně opadlo ve srovnání s úvodem utkání. Dluhou postupnou kombinaci teď předvádějí na polovině hostů domácí.
     
    38
    Ani ta ale kromě jednoho nepřesného centru nepřinesla nic. Na opačné straně centroval zleva Lappalainen, připravený brankář Westberg ale míč snadno chytil.
     
    39
    Tabla obešel na pravé straně protihráče a posílal zajímavý centr na zadní tyč, tam ale nebyl nikto v modročerné kombinaci. Míč však hosté dokázali udržet.
     
    40
    Lappalainen obešel na levém křídle Gonzáleza a přihral na penaltový bod Tablovi, který tísněn obráncem usměrnil míč těsně mimo Westbergovu branku.
     
    41
    Střely: 6:3
     
    42
    Gallardo obral rozehrávající hosty, hned ale míč ztratil. Následně pak musel na vlastní polovině faulovat Krkiće, čímž dal hostům prostor na kombinaci.
     
    43
    Tabla zůstal ležet po zásahu Mavingy na trávníku, podle hlavního rozhodčího se ale o faul nejednalo. Křídelník hostů je nakonec v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    44
    Závěr prvního poločasu se odehrává především kolem středového kruhu, kde si oba týmy navzájem rychle vyměňují kontrolu nad míčem.
     
    45
    Gallardo obral o míč Raitalu a posílal z pravé strany centr do šestnáctky, tam ale míč ve skluzu odkopl na rohový kop Sagna.
     
    45
    Bude se hrát ještě jednu minutu.
     
    45+1
    Bradley nacentroval na přední tyč, kde se snažil míč prodloužit na zadní Mavinga. DeLeonovi pak chybělo několik kroků, aby míč dorazil do odkryté branky Montrealu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas nenabídl velké množství nebezpečných příležitostí a hra se odehrávala především ve středu pole. Taktický souboj tak skončil logickým poločasovým výsledkem 0:0, který by po 90 minutách nevyhovoval ani jednomu celku. Uvidíme, zda týmy na tento vývoj nějak zareagují a ve druhé půli uvidíme zajímavější fotbal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 2:40.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Toronto FC: ze hřiště odchází Nick DeLeon, přichází Alejandro Pozuelo.
     
    47
    Oba týmy si v úvodu tohoto poločasu vyměnili míč ve středu pole a po Pozuelově první kolmé přihrávce končí hrací předmět u brankáře hostů Bushe.
     
    48
    Tomu se ale výkop vůbec nepovedl a míč v podstatě daroval zpátky domácím. Bradley však ve středu pole zazmatkoval a Bojan Krkić ho o něj obral. Nakonec mu ho ale vypíchl čistým skluzem obránce González.
     
    49
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté téměř z ničeho nic otevírají skóre! BOJAN KRKIĆ si naváděl míč z levé strany na střed a chtěl přihrát, míč se k němu ale odrazil zpátky od Mavingu. Krkić to tedy vzal na sebe a tvrdou a nečekanou střelou ze střední vzdálenosti namířil úplně přesně k pravé tyči Westbergovy branky. Krásný gól! Bez asistence.
    49. Bojan KRKIĆ - 0:1
     
    51
    Domácí se snaží o odpověď a hned po inkasovaném gólu se usadili na polovině hostů. Ti ale zatím brání výborně a nepustili je k ničemu.
     
    52
    Trochu zoufalý nákop domácích ze středu pole skončil u brankáře Westberga.
     
    53
    Bradley našel přihrávkou na pravou stranu Pozuela, jehož střelu k levé tyči vyrazil brankář Bush na rohový kop.
     
    54
    Na centr z rohového kopu si zhruba na penaltovém bodu nejvýše vyskočil González, jehož prudká hlavička se od země odrazila přímo do rukou brankáŕe Bushe.
     
    55
    Žlutou kartu za podražení pronikajícího Bojana Krkiće dostává Nicolas Benezet (Toronto FC).
     
    57
    Altidore dostal na pravou stranu pokutového území Montrealu výbornou přihrávku, po které střílel z poměrně ostrého úhlu. Branku hostů minul.
     
    58
    Gallardov centr z pravé strany chytil po menším zmatku v obraně Montrealu Bush. Domácí se postupně dostávají do tlaku.
     
    59
    Teď ale nechávají hostům obrovský prostor na založení postupného útoku. Nakonec se ale z jejich strany nic neděje, míč totiž po faulu ve středu pole získávají.
     
    60
    Střídání v týmu Toronto FC: ze hřiště odchází Erickson Gallardo, přichází Richie Laryea.
     
    61
    Pozuelův sražený centr odkopl z vlastní šestnáctky Tabla. Bradley pak chtěl krásnou kolmicí ze středového kruhu vysunout do samostatného úniku Morrowa, zatím skvěle chytající brankář Bush ale vyběhl z branky včas a míč chytil.
     
    62
    Altidore nesmyslně sklepával hlavou Pozuelův centr na zadní tyči na Delgada, jemuž míč na poslední chvíli odkopl Tabla. Altidore byl v pozici, kdy mohl sám zakončovat...
     
    63
    Altidore dostal další hezký balon za obranu Montrealu, při pokusu o zaseknutí si Sagny ale narazil a míč ztratil.
     
    63
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Brankář Montrealu Bush vyboxoval prudký Pozuelův centr z pravé strany jen za hranici šestnáctky přímo na MARCA DELGADA, který si míč zpracoval a pak ho přes dva obránce a brankáře Montrealu poslal po zemi do sítě. Bez asistence.
    63. Marco DELGADO - 1:1
     
    65
    Střely: 12:4

    Toronto po inkasované brance výrazně zvýšilo svou střeleckou aktivitu a v této statistice už jasně vede.
     
    66
    A zjevně to asi není konec. Morrow výborným centrem našel v ideální pozici Altidorea, který hlavou z těžké pozice ze záklonu poslal míč těsně nad branku Montrealu.
     
    67
    A znovu Altidore! Tentokrát si převzal míč od spoluhráče, otočil se a ranou ze střední vzdálenosti po zemi těsně minul branku Bushe.
     
    68
    Další šance domácích! Laryea si naběhl na výborný nákop za obranu Montrealu a už téměř z brankové čáry přihrál na přední tyč Benezetovi, který zblízka těsně minul branku hostů.
     
    69
    Střídání v týmu Montreal Impact: ze hřiště odchází Ballou Tabla, přichází Anthony Jackson-Hamel.
     
    70
    Domácí cítí šanci na obrat v zápase a na výhru. Jejich tlak se postupně zvyšuje.
     
    70
    Žlutou kartu za vražení do zasahujícího brankáře Bushe dostává Jozy Altidore (Toronto FC).
     
    72
    Benezetov centr vyboxoval Bush podobně, jako u inkasovaného gólu, a míč vyrazil jen k Bradleymu. Ten bez váhání vypálil z první, tentokrát byl ale Bush připraven a míč chytil.
     
    73
    Žlutou kartu za zásah kotníku Urrutiho skluzem zboku dostává Richie Laryea (Toronto FC). Hráč Toronta ani nezkouší protestovat, tato karta je úplně zasloužená.
     
    74
    Střely: 16:4
    Střely ve druhém poločase: 9:1

    Jediná střela hostů v tomto poločase byla gól Krkiće, jinak je ve druhé půli Toronto jasně lepší a svého soupeře výrazně přehrává.
     
    76
    Sagna poslal velmi těžkou malou domů svému brankáři a ten musel míč odkopnout jen na polovinu Toronta. Domácí hru rychle přenášejí na opačnou stranu.
     
    77
    Altidore sklepl hlavou centr Pozuela na Morrowa, který při pokusu o zásah míče trefil obránce Raitalu do kotníku. Tentokrát se to obešlo bez karty, Raitala ale musí být ošetřen.
     
    78
    Střely na branku: 4:1
     
    79
    Žlutou kartu za předchozí zákrok na Raitalu napokon Justin Morrow (Toronto FC) dostává.
     
    80
    Střídání v týmu Toronto FC: ze hřiště odchází Nicolas Benezet, přichází Jonathan Osorio.
     
    81
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí zaslouženě otáčejí skóre! Bradley si chtěl narazit míč s Altidorem, přihrávka do šestnáctky se ale dostala k JUSTINOVI MORROWOVI, který ho z voleje poslal na branku. Brankáři Bushovi se tentokrát zákrok velmi nepovedl a míč jen nadzvedl. Ten tak doskákal do branky, odkud ho obránce Raitala vykopával už pozdě. Asistence: Jozy Altidore.
    81. Justin MORROW - 2:1
     
    83
    Jackson-Hamel zůstává ležet na trávníku bez cizího zavinění a na hřišti se objevují i nosítká. Střídající hráč Montrealu zřejmě utrpěl svalové zranění.
     
    83
    Střídání v týmu Montreal Impact: ze hřiště odchází Anthony Jackson-Hamel, přichází Jorge Corrales.
     
    85
    Domácí získali přímý kop na polovině Montrealu, Bradley ho ale rozehrál jen po zemi do strany.
     
    86
    Toronto tak útočí postupnou kombinaci a hosty, kteří jsou ve druhé půli téměř neškodným soupeřem, nepouští ani k míči.
     
    87
    González zadržel Altidorea při zpracování vysokého míče. Další přímý kop pro domácí, který ale znovu rozehrál Bradley jen po zemi na nejbližšího spoluhráče.
     
    88
    Hosté ztrácejí nervy a začíná být na nich znatelně viditelná frustrace. Další faul Gonzáleze zastavil průnik Laryeu.
     
    89
    Závěr zápasu mají domácí jasně pod kontrolou a kráčejí za ziskem veledůležitých tří bodů. Hosté se nemůžou dostat k míči, místo toho se brání hluboko u vlastního pokutového území.
     
    90
    Bude se hrát ještě pět minut.
     
    90+1
    Domácí nadále obléhají šestnáctku hostů a vypadá to spíše tak, jako kdyby domácí prohrávali.
     
    90+2
    Až teď se hosté konečně dostali k hracímu předmětu, domácí se ale bleskurychle seřadili na své polovině.
     
    90+2
    Střídání v týmu Montreal Impact: ze hřiště odchází Ken Krolicki, přichází Shamit Shome.
     
    90+3
    Nepřesný nákop na Krkiće zastavil brankář domácích Westberg a po jeho rozehrávce okamžitě následoval útok Toronta. Na jeho konci odhlavičkoval Brault-Guillard centr Pozuela na rohový kop.
     
    90+4
    Pozuelo posunul míč na hranici šestnáctky na Delgada, který trefil Sagnu do ruky. Situci ještě posuzuje videoasistent.
     
    90+5
    Stále čekáme na konečný verdikt předchozí situace.
     
    90+6
    Hlavní rozhodčí se jde nakonec podívat na videozáznam sám!
     
    90+6
    Penalta se kopat nebude! Pokračujeme rohovým kopem hostů.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Toronto předvedlo ve druhém poločase výborný výkon a zaslouženě vítězí. Skóre sice otevřel krásným gólem Bojan Krkić, to ale byla poslední střela Montrealu v zápase. Od té doby se už hrálo jen na jednu branku a i když brankář hostů Bush a nepřesná koncovka domácích drželi hosty dlouho v zápase, tak tlak domácích nevydrželi. Toronto zásluhou gólů Delgada a Morrowa otočilo skóre a získalo velmi důležité tři body. Díky ním se posouvá na sedmé místo v tabulce Východní konference, které je posledním postupovým do play-off. Montreal klesl na první nepostupovou, osmou příčku.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:9.
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (03:42:53)

    Michal Sadlek

    Góly: 63. Delgado, 81. Morrow (Altidore) – 49. Krkić

    Karty:   55. Benezet (TOR), 70. Altidore (TOR), 73. Laryea (TOR), 79. Morrow (TOR) – 8. Sagna (MTR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:9.
    Toronto FC: Westberg – Auro, González, Mavinga, Morrow – Bradley (C) – Gallardo (60. Laryea), DeLeon (46. Pozuelo), Delgado, Benezet (80. Osorio) – Altidore
    Náhradníci: Bono – Moor, Pozuelo, Osorio, Laryea, Mullins, Shaffelburg

    Montreal Impact: Bush – Brault-Guillard, Sagna, Raitala, Lovitz – Tabla (69. Jackson-Hamel, 83. Corrales), Krolicki (90+2. Shome), Taïder (C), Lappalainen – Urruti, Krkić
    Náhradníci: Diop – Corrales, Yao, Shome, Choinière, Jackson-Hamel, Okwonkwo

    Rozhodca: Toledo – Anderson, Weisbrod

    Diváci: 28 989