Bournemouth – Manchester City 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Burnley 1:1 (kon.) | Tottenham – Newcastle 0:1 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:3 (1:2)
Manchester City
Nedeľa 25.08.2019, 15:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:02:24)
     
    Držanie lopty: 26 % : 74 %.
    Strely na bránu: 7:5.
    Strely mimo: 2:4.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 7:13.
     
    Manchester City ovládol druhý polčas a zápas bez väčších problémov doviedol do víťazného konca. Poisťovací tretí gól pridal Agüero a aj keď sa domáci ešte následne snažili zdramatizovať zápas, tak sa do poriadnej gólovej príležitosti už nedostali. Manchester City tak získava ďalšie tri body a so ziskom siedmich bodov sa posúva v priebežnej tabuľke na druhé miesto za Liverpool. Bournemouth utrpel prvú prehru v novej sezóne a je na priebežnom desiatom mieste.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Tak napokon ešte mali domáci takmer jednu gólovú šancu. King obišiel dvojicu hráčov City a posunul loptu do šestnástky na Solankeho. Ederson dobre vybehol z brány a vypichol mu hrací predmet zo šestnástky.
     
    90+3
    Hostia držia loptu na svojej polovici a zo strany na stranu si ju posúva ich obranná štvorica. Domáci už akoby rezignovali a čakajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    90+2
    Aké najprv zastavil čistým sklzem prienik Agüera a potom ďalším sklzom vypichol loptu De Bruynemu. Výborné defenzívne zákroky obrancu domácich!
     
    90+1
    Center zo štandardky letel do skrumáže v strede poľa, od ktorej sa lopta odrazila mimo bránu. King ju už nedokázal spracovať na ihrisku.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kyle Walker, prichádza João Cancelo.
     
    90
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Kinga dostáva Nicolás Otamendi (Manchester City). Priamy kop pre Bournemouth z ľavej strany útočnej polovice.
     
    89
    Mahrezov individuálny prienik sa skončil na skupinke niekoľkých brániacich hráčov Bournemouthu. Domáci loptu odkopávajú do bezpečia.
     
    88
    Hostia však inak kontrolujú priebeh zápasu a držia domácich na dištanc. Istým krokom kráčajú za ziskom ďalších troch bodov.
     
    86
    Solanke trafil strelou spoza šestnástky hostí priamo brankára Edersona. Ten sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    85
    V závere zápasu sa do útoku začali tlačiť i domáci. Billingov strieľaný center takmer v sklze zasiahol Solanke, lopta ale napokon preletela na opačnú stranu bez dotyku niektorého z hráčov.
     
    84
    Fraserov center z rohu odhlavičkoval Sterling a hostia okamžite vyrazili do otvorenej obrany domácich. Po De Bruyneho prihrávke sa dostal do samostatného úniku Sterling, zakončiť ho ale nemohol kvôli ofsajdovému verdiktu čiarového rozhodcu.
     
    82
    Mahrez sa pretlačil k šestnástke domácich a prihrávkou do druhej vlny vyzval k strele Agüero. Strela argentínskeho kanoniera bola zablokovaná a v súboji o loptu sa Mahrez previnil útočným faulom.
     
    81
    Napádajúci Solanke donútil Laporteho k malej domov na brankára Edersona, brazílsky gólman si ale hravo poradil a s prehľadom rozohral.
     
    80
    Po veľmi dlhej dobe sa kombináciou na polovici súpera prezentovali i domáci, ani ich útok ale k ničomu neviedol. Po nepresnej prihrávke Kinga na spoluhráča sa nakoniec lopty zmocnil Walker.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+3. H. Wilson – 15. Agüero, 43. Sterling, 64. Agüero

    Karty:   56. Lerma (BTH) – 10. Walker (MAC), 13. Ederson (MAC), 90. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 7:13.
    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith (68. Ibe), Mepham, S. Cook (C), Aké, Daniels (37. H. Wilson) – J. King, Lerma, Billing, Fraser – C. Wilson (69. Solanke).
    Náhradníci: Boruc – Ibe, Rico, Simpson, Solanke, Surman, H. Wilson.

    Manchester City: Ederson – Walker (90. Cancelo), Otamendi, Laporte, Zinčenko – De Bruyne, Gündoğan (58. Rodri), D. Silva (C) – B. Silva (79. Mahrez), Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, Cancelo, Fernandinho, Foden, Mahrez, Rodri.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long

    Diváci: 10 486