Lipsko – Frankfurt 2:1 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 0:3 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:3 (0:1)
VfL Wolfsburg
cz Nedeľa 25.08.2019, 18:00 • Olympijský stadion, Berlín • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, mějte se fajn. (20:08:58)
     
    Wolfsburg je v tabulce německé ligy na čtvrté pozici. V dalším kole jej doma čeká Paderborn. Herthu najdeme na jedenácté příčce s jedním bodem a za necelý týden nastoupí na Schalke.
     
    Velice důležitou roli sehrálo povedené střídání hostů, když v 77. minutě nastoupil Brekalo místo Victora a za šestnáct minut (i s nastavením) stihl zvýšit na 2:0 a poté přesnou asistencí připravit poslední trefu zápasu pro Roussillona.
     
    Nejzajímavější pasáž nastala od dvacáté sekundy utkání do deváté minuty. Sudí Winkmann pískl v úvodní minutě podražení na Dudu ve vápně. Hosté svými protesty donutili Winkmanna k úprku k videu. Rozhodčí penaltu odvolal. Krátce poté v opačné šestnáctce už možnost využití videa odmítl a podkopnutí soupeře potrestal Weghorst do protipohybu Jarsteina.
     
    Efektivní Wolfsburg vyloupil olympijský stadion v Berlíně, když Herthu porazil poměrem 3:0. Tento výsledek neodpovídá dění na hrací ploše. Sledovali jsme vyrovnaný zápas. Ve většině případů se o zábavu staralo právě domácí mužstvo, avšak dost se nadřelo na to, aby pořádně ohrozilo Casteelse. Největší šanci zahodil Grujić v prvním poločase, kdy Wolfsburg vedl 1:0.
     
    Dnešní utkání sledovalo 42 738 diváků.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+1. Jérôme ROUSSILLON - 0:3
     
    90+1
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Wolfsburg vyhraje zřejmě 3:0, což je pro Herthu kruté, ale o opravdu nikoho z hostů nebude zajímat! Domácí obrana už byla pochopitelně otevřená! Brekalo si připsal po vstřeleném gólu také asistenci! Jeho nahrávka křížem zprava prošla na levou stranu. Weghorst velice dobře uhýbal balónu na středu a pustil jej na rozběhnutého JÉROMEHO ROUSSILLONA, jehož bomba přes obránce Klüntera ve velkém vápně zapadla k bližší tyčce. Míč ještě škrtl prsty pravé ruky gólmana Jarsteina.
     
    90
    Tentokráte byl pas na levou stranu na Selkeho až moc rychlý a ačkoliv balón poté odskočil od levé kopačky brankáře Casteelse, tak hostující gólman zkrotil hrací předmět ještě na trávníku a roh to nebude.
     
    89
    Selke stihl dlouhý pas na levé straně na hrací ploše. Následně Mittelstädt doplatil na vynikající pohyb Brekala, který po svém střídání hodně pozvedl hru Wolfsburgu a vstřelený gól mu dodal hezkou dávku sebevědomí.
     
    88
    Mittelstädt neodcentroval přesně z levé strany a poté přišel o balón při souboji s Brekalem u lajny.
     
    87
    Grujić rukou signalizuje, že se balónu dotkl jako poslední Brekalo, ale sudí si myslí, že se jednalo právě o Grujiće a dává hostům aut na domácí polovině.
     
    86
    Hrubici na polovině hřiště hned napravil domácí celek a po pravé straně míří před Casteelse.
     
    85
    Grujić rukama uhýbal, ale faulu na Brekala na pravé straně nezabránil.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Yannick Gerhardt.
    82. Josip BREKALO - 0:2
     
    82
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Tohle vypadá hodně dobře pro Wolfsburg! Střídající JOSIP BREKALO se kličkou z levé strany na střed zbavil Starka. Löwen jej pozdě dostoupil a JOSIP BREKALO zakončil do pravého dolního rohu brány za Jarsteina, který trefil stranu střely, ale na balón nedosáhl. 0:2.
     
    82
    Mehmedi zachytil pas na pravé straně, ale balón hned domácím vrátil, neboť jeho první dotek s balónem nebyl povedený.

    Vít Muzikář

    Góly: 9. Weghorst (pen.), 82. Brekalo (Mehmedi), 90+1. Roussillon (Brekalo)

    Karty:   36. Duda (HER)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:11.
    Hertha BSC: Jarstein – Klünter, Stark, Rekik, Kalou (70. Redan) – Grujić – Darida (61. Selke), Mittelstädt, Duda (75. Löwen) – Lukebakio, Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Redan, Friede, Löwen, Selke, Skjelbred, Torunarigha, Esswein, Leckie.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Knoche, Guilavogui (C), Brooks – William, X. Schlager (84. Gerhardt), Arnold, Roussillon – Klaus (63. Mehmedi), Joao Victor (77. Brekalo) – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Gerhardt, Bruma, Mehmedi, Tisserand, Mbabu, Steffen, Brekalo, Nmecha.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos

    Diváci: 42 738