Alavés – Espanyol 0:0 (kon.) | Mallorca – Sociedad 0:1 (kon.) | Leganés – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
Barcelona – Real Betis 5:2 (kon.)
koniec
CD Leganés
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Nedeľa 25.08.2019, 19:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme sa predsa len dočkali presného zásahu. Oba tímy mali svoje príležitosti na strelenie gólu, ale napokon sa ujala len tá jedna, keď o troch bodoch pre Atlético Madrid rozhodol v 71. minúte Vitolo.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za vašu pozornosť a prajem vám ešte pekný zvyšok večera, rovnako aj úspešný štart do nového pracovného týždňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:54:11)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Leganés ešte zahrávalo rohový kop, ale Atlético ho úspešne ubránilo a dostáva loptu do bezpečia.
     
    90+2
    Nadstavený čas plynie, domáci si nedokážu vytvoriť žiadnu šancu na strelenie gólu a tak zrejme o celom osude rozhodne situácia zo 71. minúty.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Koke (Atlético Madrid).
     
    90+1
    Napokon sa ešte nadstavujú 4 minúty!
     
    90
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní. Určite sa dá ešte očakávať nejaký ten nadstavený čas.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Júsuf Nasjrí (CD Leganés).
     
    89
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Thomas Lemar, prichádza Felipe.
     
    88
    Aj keď Leganés stále útoči, čoraz reálnejšie sa črtá tá druhá možnosť. Nechajme sa však ešte prekvapiť.
     
    87
    Priamy kop dokázali domáci ubrániť a získavajú tak loptu na svoje kopačky. Podarí sa Leganés vyrovnať, alebo Atlético povezie domov tri body?
     
    86
    Žltú kartu dostáva Vitolo (Atlético Madrid).
     
    86
    Hostia navyše ešte hrozia v útoku a teraz sa domáci musia brániť. Saúl Ñíguez dokázal svojou aktivitou vybojovať priamy kop pre svoj celok, toto všetko hrá ideálne pre hosťujúci tím.
     
    85
    Leganés má tak stále šancu vyťažiť z tohto stretnutia aspoň jeden bod. Musí však čo najskôr vyrovnať, lebo času veľa neostáva.
     
    84
    Rozhodnutie na svojej kopačke mal teraz Morata! Hosťujúci futbalista si výborne počínal pred bránou súpera, ale v stopercentnej šanci napálil loptu len do brankára Soriana!
     
    83
    Domáci začínajú pridávať na svojej útočnej aktivite, tento zápas ešte nevzdali, ale musia aj čoraz viac riskovať a tým otvárajú svoju obranu.
     
    81
    Pri lopte je momentálne hosťujúci celok, ktorý sa nemusí nikam ponáhlať. Atlético je stále v tesnom vedení o jeden gól a tak v tejto chvíli berie z tohto zápasu všetky tri body.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Marcos Llorente (Atlético Madrid).
     
    79
    Tréner domácich siahol hneď k dvojnásobnému striedaniu a tým pádom si už vyčerpal všetky možnosti na výmenu.
     
    78
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Javi Eraso, prichádza Javier Aviles.
     
    77
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Kenneth Omeruo, prichádza José Arnaiz.
     
    75
    Čas sa teda domácemu tímu pomaly, ale isto kráti. Uvidíme, čo sa ešte dočkáme prípadného vyrovnania, alebo to už hostia nejakým spôsobom dotiahnu do víťazného konca.
     
    74
    Dnes sú však určite domáci minimálne vyrovnaným súperom, čo sa možno pred samotným stretnutím až tak nečaklo. Leganés to však v tejto chvíli a za takéhoto stavu nič platné nie je.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Jonathan Silva (CD Leganés).
     
    72
    To teda stavia domáci celok do veľmi náročnej situácie, pretože čas sa kráti a ak Leganés pomýšľa aspoň na zisk bodu, musí čo najskôr vyrovnať.
    71. Vitolo (ATM) - 0:1
     
    71
    Atlético dalo gól!
    Tak predsa len sme sa dočkali presného zásahu v tomto stretnutí! Atlético Madrid založilo úspešnú útočnú akciu, lopta sa napokon dostala až do vnútra pokutového územia, kde sa gólovou strelou po presnej prihrávke prezentoval VITOLO – 0:1!
     
    70
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Thomas Partey, prichádza Marcos Llorente.
     
    69
    Stretnutie na Estadio Municipal de Butarque pokračuje ďalej, zatiaľ to vyzerá na spravodlivú deľbu bodov medzi Leganés a Atléticom Madrid.
     
    68
    Na zemi teraz ostáva ležať domáci Rosales. Ten je už v opatere lekárov, ale mal by v tomto zápase pokračovať. Domáci už v prvom polčase museli raz nútene striedať.
     
    67
    Aj keď sa oba tímy snažia útočiť, momentálne sa nič zaujímavého na hracej ploche nedeje. Do konca stretnutia ešte nejaký ten čas ostáva a tak verme, že sa ešte bude na čo pozerať.
     
    66
    Ak aj nie, tak už na oboch stranách potom od inkasovaného gólu zachránila aktérov tohto stretnutia konštrukcia brány.
     
    65
    Na obraze hry sa nám nič nemení, stále sa oba celky snažia zakladať útočné výpady čo najčastešjie. Pozorne však v tomto zápase pracujú defenzívy na oboch stranách.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Thomas Partey (Atlético Madrid).
     
    62
    Pomaly teda prichádzajú momenty, kedy sa bude lámať chlieb. Stačí jedno zaváhanie, z ktorého môže byť inkasovaný gól a už to bude mať ten celok veľmi náročné zvrátiť.
     
    61
    Hodina z dnešného predposledného stretnutia druhého kola španielskej LaLigy je už minulosťou. Estadio Municipal de Butarque ešte presný zásah nevidelo, aj keď oba tímy mali k tomu veľmi dobré príležitosti.
     
    60
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Mario Hermoso, prichádza Vitolo.
     
    59
    Leganés teraz dlhšiu dobu obliehalo pokutové územie svojho dnešného súpera, ale žiadna šanca pre domácich z toho napokon nebola.
     
    58
    Zaujímavých situácii teraz pribúda, už je ich viacej ako v prvom polčase. Podstatné však je, že diváci na Estadio Municipal de Butarque stále nevideli žiaden presný zásah.
     
    57
    Konštrukcia brány sa teraz zatriasla aj na druhej strane! Po rýchlom prechode do útoku sa v pokutovom území dostal do zakončenia hosťujúci Saúl Ñíguez, ale jeho strela končí len na tyčke!
     
    56
    Postupune sa nám útočné výpady striedajú na oboch stranách. Stále je to však bez gólov a bude teda veľmi dôležité, kto ako prvý pôjde v tomto zápase to vedenia.
     
    55
    Snáď sa už teda v druhom polčase rozbehol poriadnejší futbal a podobne zaujímavé situáciu budeme do konca stretnutia vídať častejšie.
    54.
     
    54
    Zaujímavá šanca pre domáci celok! Leganés získalo priamy kop z veľmi dobrej vzdialenosti od brány súpera, k lopte sa potom dostal Silva, ktorého pokus končí na brvne!
     
    53
    Žltú kartu dostáva Mario Hermoso (Atlético Madrid).
     
    52
    Pokračujeme teda v tomto zápase za bezgólového stavu. Všetko je to stále otvorené na oboch stranách, zatiaľ to však vyzerá na deľbu bodov.
    51.
     
    51
    Konečne sme mohli vidieť aj nejakú zaujímavejšiu akciu! Veľa teraz nechýbalo, aby sa hostia ujali vedenia. Koke našiel v pokutovom území Félixa, ktorého zaujímavé zakončenie ide tesne nad bránu domácich. Škoda, hosťujúci futbalista bol v ideálnom postavení na strelenie gólu.
     
    50
    Hostia ten úvodný nápor domácich už zažehnali a skúšajú teraz odpovedať rovnakou mincou. Leganés sa tak musí presunúť späť na svoju polovicu.
     
    49
    Atlético Madrid sa musí stále v úvode druhého polčasu brániť, domáci majú loptu na svojich kopačkách a neustále hrozia v útoku.
     
    48
    Domáci futbalisti vstúpili do druhého dejstva aktívne a mohli sme tak teraz sledovať individuálnu akciu Erasa. Jeho zakončenie však bolo nepresné.
     
    47
    Leganés vysokým napádaním získalo loptu a hneď v úvode druhého polčasu tak zahrávalo rohový kop. Rosalesov center však nič zaujímavého neponúkol.
     
    46
    Druhý polčas na Estadio Municipal de Butarque sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku. Ani jeden z trénerov nespravil do druhého dejstva žiadnu zmenu v zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Úvodné dejstvo súboja na Estadio Municipal de Butarque sa skončilo, napokon nám žiadny presný zásah neponúklo. Od úvodu bola aktivita na strane hostí, ale postupune sa hra vyrovnala a navyše sme ani žiadne gólové šance nevideli. Uvidíme, čo nám teda ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 20:03.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hostia ešte zahrávali priamy kop v blízkosti pokutového územia domácich, ale nič zaujímavého nám to neponúklo. Zrejme to už teda bolo z prvého polčasu všetko.
     
    45
    K prvému polčasu sa pridávajú ešte dve minúty!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu by sa už mal naplniť. Uvidíme, či hlavný rozhodca De Burgos ešte pridá niečo navyše, bolo tam jedno vynútené striedanie.
     
    43
    Pribúda aj počet nedovolených zákrokov a tak sa nám hra pred samotným koncom prvého polčasu kúskuje.
     
    42
    Navyše sú tu znova nepresnosti na oboch stranách a to zabraňuje založiť obom celkom akúkoľvek poriadnu útočnú akciu.
     
    41
    Atlético tak už muselo rovnako ukázať svoje kvality v defenzíve. Zatiaľ to teda vyzerá, že sa presného zásahu v prvom polčase nedočkáme, ale nechajme sa ešte prekvapiť.
     
    40
    Hostia sa potom snažili odpovedať rovnakou mincou, ale to sa im nepodarilo a znova tak sledujeme kombináciu Leganés, ktoré krátko pred koncom prvého polčasu začína ožívať.
     
    38
    Po veľmi dlhej dobe sme sledovali útočnú akciu domáceho celku, na centrovanú loptu do pokutového územia si však dal pozor Giménez a včas zažehnal akékoľvek nebezpečenstvo.
     
    37
    Na dlhý pas svojho tímu sa snažil reagovať Morata, ale nepodarilo sa mu včas spracovať loptu a tak brankár Soriano mal znova len jednoduchú prácu.
     
    36
    Krátko pred koncom prvého polčasu sú znova aktívnejší hostia, ale márne sa snažia s loptou niečo vymyslieť na útočnej polovici.
     
    35
    Necelých desať minút ostáva do konca prvého polčasu. Zatiaľ stále čakáme na úvodný presný zásah, rovnako aj veľmi dlho sme nič zaujímavého nevideli.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Roberto Rosales (CD Leganés).
     
    33
    Bol tu však rýchly protiútok domácich, ktorý Leganés zakončilo aj strelou. Tá však išla len vedľa hosťujúcej brány, brankár Oblak teda nemusel vytiahnúť žiadny zákrok.
     
    32
    Zakrátko sa hostia znova dostávajú k lopte, ale momentálne sa im nedarí v prechode na útočnú polovicu. Leganés sa však musí teda znova len brániť.
     
    31
    Hosťujúci Trippier sa snažil presadiť individuálne, čo sa mu však nepdoarilo a potom sme boli svedkami ofsajdu, v ktorom sa ocitol jeho spoluhráč Morata.
     
    30
    Polhodina z tohto stretnutia na Estadio Municipal de Butarque už uplynula, stále čakáme na prvý presný zásah. Hra je v týchto chvíľach vyrovnaná, dlhšie sme nevideli nič zaujímavého.
     
    29
    Boli sme svedkami prvého striedania v tomto zápase, ktoré prišlo takto skoro. Domáci futbalista Tarín musel nútene opustiť hraciu plochu a tak sa pre neho toto stretnutie skončilo.
     
    28
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Rodrigo Tarín, prichádza Unai Bustinza.
     
    27
    Nepomohol tomu ani priamy kop Atlética na útočnej polovici. Domáci potom krátko kombinovali s loptou, ale už ju znova majú vo svojej moci hostia.
     
    26
    Stále už dlhšiu dobu čakáme na nejakú poriadnu akciu, ktorá by priniesla potrebné oživenie. Snažia sa o to hlavne hosťujúci futbalisti, ktorí však narážajú na pevnú defenzívu súpera.
     
    25
    Črtala sa nádejná útočná akcia hostí, ale v rozhodujúcej chvíli prišla len nepresná prihrávka a tak domáci znova dostávajú loptu do bezpečia.
     
    24
    Hostia zahrávali priamy kop na útočnej polovici, ale domáca obrana si celú situáciu postrážila a navyše teraz získava loptu na svoje kopačky.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Javi Eraso (CD Leganés).
     
    22
    Dostávame sa za polovicu prvého polčasu, na otvárací presný zásah stále čakáme. Viacej z hry majú hostia, ale zatiaľ im to nič platné nie je.
     
    21
    Atlético sa však nevzdáva a snaží sa založiť ďalší útočný výpad, ktorým by mohol svojho súpera prekvapiť. Opäť je to však postupný prechod na útočnú polovicu zo strany hosťujúceho celku.
     
    20
    Teraz sme už mali možnosť sledovať útočnú akciu hostí, ale celé to skončilo iba nepresným pokusom od Savića a loptu na svojich spoluhráčov už stihol rozohrať brankár Soriano.
     
    19
    Na obraze hry sa momentálne nič nemení, sledujeme kombináciu Atlética, ale iba na jeho vlastnej polovici. Leganés výborne bráni stred poľa a tak súpera k ničomu vážnemu nepúšťa.
     
    18
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa snažia o postupuný prechod na polovicu súpera. Leganés však až na jedno malé zaváhanie je zatiaľ v defenzíve veľmi pozorné.
     
    17
    Už dlhšiu dobu sme teda nič zaujímavého nevideli, hra sa postupune vyrovnáva na oboch stranách a smerom dopredu vyráža aj domáci celok.
     
    16
    Domáci chybovali v rozohrávke a tak sme sledovali ďalší útok zo strany hosťujúceho celku. Centrovaná lopta do pokutového územia sa však stala ľahkou korisťou brankára Soriana.
     
    15
    Aj sa to hosťom podarilo, ale pred pokutovým územím Leganés už nedokázali nič zaujímavého vymyslieť. Loptu teda len odovzdali späť na kopačky súpera.
     
    14
    Rozohrávka priameho kopu domácim futbalistom vôbec nevyšla a k lopte sa tak už dostávajú hostia. Atlético sa snaží o rýchly prechod na polovicu svojho dnešného súpera.
     
    13
    Boli sme však svedkami rýchleho protiútoku domáceho tímu a po nedovolenom zákroku získava Leganés priamy kop na polovici súpera.
     
    12
    Center od rohovej zástavky už nič zaujímavého neponúkol a domáci pohodlne dostali loptu do bezpečia. Atlético sa ešte snaží pokračovať v kombinácii na útočnej polovici.
     
    11
    Trippier sa dostal k lopte a dlhým pasom našiel pred pokutovým územím Moratu. Hosťujúci futbalista potom svojou aktivitou vybojoval aspoň rohový kop.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia už uplynula, zatiaľ čakáme na prvý strelený gól. Hostia boli od úvodného výkopu aktívnejší, ale domáci náročné chvíle úspešne prečkali.
     
    9
    Strelou z väčšej vzdialenosti sa teraz prezentoval Hermoso, ale lopta míňa priestor domácej brány. Brankár Soriano tak svojim výkopom uvedie loptu späť do hry.
     
    8
    Teraz tu je trocha nepresností na oboch stranách a tak sa ani jednému tímu nedarí založiť súvislú akciu. Domáci však môžu byť určite spokojní, prečkali úvodný nápor svojho dnešného súpera.
     
    7
    Sledovali sme dlhý nákop až na útočnú polovicu domácich, k lopte sa dostal potom Braithwaite, ale ani on sa už nestihol prezentovať žiadným zakončením na súperovu bránu.
     
    6
    Po peknej spolupráci sa k zakončeniu chystal Félix, ale obrana domácich včas zasiahla a do ničoho ho už nepustila. Leganés teraz môže trocha hru upokojiť.
     
    5
    Hostia sú naďalej aktívni smerom dopredu a domácich dostávajú pod čoraz väčší tlak. Favorit zápasu sa tak chce ujať vedenia ako prvý a dostať sa teda do psychickej výhody.
     
    4
    A takmer došlo na moje slová! Domáci chybovali pred vlastným pokutovým územím a využiť sa toho snažil Morata. Jeho strelecký pokus z dobrej pozície len tesne minul Sorianovu bránu.
     
    3
    Zakrátko sa už hostia znova dostávajú k lopte a skúšajú tak kombinovať na polovici súpera. Leganés sa tak v týchto chvíľach musí brániť a vyvarovať sa prípadnej chybe v zadných radoch.
     
    2
    Domáci futbalisti sa previnili nedovoleným zákrokom a tak hostia získali svoj prvý priamy kop v tomto zápase. Jeho rozohrávky sa chopil Giménez, ale centrovaná lopta nenašla nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia na Estadio Municipal de Butarque sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu celku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami stretnutia prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne! Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Dnes sú na programe zápasy druhého kola španielskej LaLigy a od 19:00 sa na štadióne Estadio Municipal de Butarque uskutoční súboj medzi domácim Leganés a hosťujúcim Atléticom Madrid. Domácim vstup do nového ročníka nevyšiel a dnes by si určite chceli pripísať prvé body. Proti nim sa však postaví veľmi silný súper a jeden z celkových favoritov tejto súťaže Atlético Madrid. Snáď teda budeme svedkami zaujímavého stretnutia, ktoré sa čo nevidieť začne. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    CD Leganés: Soriano – Rosales, Tarín, Omeruo, Siovas, J. Silva – Mesa, R. Pérez, Eraso – Braithwaite, Nasjrí

    Náhradníci: Arnaiz, Merino, Recio, Aviles, Navarro, Bustinza

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Hermoso – Koke, Partey, Saúl Ñíguez, Lemar – Félix, Morata

    Náhradníci: Adán – Šaponjić, Arias, H. Herrera, Felipe, M. Llorente, Vitolo

    Rozhodca: De Burgos – Díaz, Nuňez
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá CD Leganés a Atlético Madrid. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:00.

    Španielska LaLiga pokračuje druhým kolo a v ňom sa na Estadio Municipal de Butarque uskutoční súboj medzi Leganés a Atléticom Madrid. Domáci futbalisti obsadili v minulom ročníku 13. miesto a tak najvyššiu súťaž v Španielsku si udržali. Podobné ambície má Leganés aj v tej novej sezóne, do nového ročníka však domáci nevstúpili úspešne, keď prehrali doma s Osasunou 0:1. Atlético Madrid obsadilio v minulej sezóne druhé miesto a aj teraz bude určite patriť medzi hlavných kandidátov na zisk majstrovskej trofeje. Nový ročník hostia odštartovali úspešne, keď uspeli na domácej pôde po výhre 1:0 nad Getafe. Ako dopadne toto stretnutie? Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 71. Vitolo

    Karty:   23. Eraso (LGS), 34. Rosales (LGS), 73. J. Silva (LGS), 90. Nasjrí (LGS) – 53. Hermoso (ATM), 63. Partey (ATM), 80. M. Llorente (ATM), 86. Vitolo (ATM), 90+1. Koke (ATM)


    CD Leganés: Soriano – Rosales, Tarín (28. Bustinza), Omeruo (77. Arnaiz), Siovas, J. Silva – Mesa, R. Pérez (C), Eraso (78. Aviles) – Braithwaite, Nasjrí.
    Náhradníci: Grandi – Arnaiz, Merino, Recio, Aviles, Navarro, Bustinza.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Hermoso (60. Vitolo) – Koke (C), Partey (70. M. Llorente), Saúl Ñíguez, Lemar (89. Felipe) – Félix, Morata.
    Náhradníci: Adán – Šaponjić, Arias, H. Herrera, Felipe, M. Llorente, Vitolo.

    Rozhodca: De Burgos – Díaz, Nuňez