Bournemouth – Manchester City 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Burnley 1:1 (kon.) | Tottenham – Newcastle 0:1 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:3 (1:2)
Manchester City
Nedeľa 25.08.2019, 15:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:02:24)
     
    Držanie lopty: 26 % : 74 %.
    Strely na bránu: 7:5.
    Strely mimo: 2:4.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 7:13.
     
    Manchester City ovládol druhý polčas a zápas bez väčších problémov doviedol do víťazného konca. Poisťovací tretí gól pridal Agüero a aj keď sa domáci ešte následne snažili zdramatizovať zápas, tak sa do poriadnej gólovej príležitosti už nedostali. Manchester City tak získava ďalšie tri body a so ziskom siedmich bodov sa posúva v priebežnej tabuľke na druhé miesto za Liverpool. Bournemouth utrpel prvú prehru v novej sezóne a je na priebežnom desiatom mieste.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Tak napokon ešte mali domáci takmer jednu gólovú šancu. King obišiel dvojicu hráčov City a posunul loptu do šestnástky na Solankeho. Ederson dobre vybehol z brány a vypichol mu hrací predmet zo šestnástky.
     
    90+3
    Hostia držia loptu na svojej polovici a zo strany na stranu si ju posúva ich obranná štvorica. Domáci už akoby rezignovali a čakajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    90+2
    Aké najprv zastavil čistým sklzem prienik Agüera a potom ďalším sklzom vypichol loptu De Bruynemu. Výborné defenzívne zákroky obrancu domácich!
     
    90+1
    Center zo štandardky letel do skrumáže v strede poľa, od ktorej sa lopta odrazila mimo bránu. King ju už nedokázal spracovať na ihrisku.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kyle Walker, prichádza João Cancelo.
     
    90
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Kinga dostáva Nicolás Otamendi (Manchester City). Priamy kop pre Bournemouth z ľavej strany útočnej polovice.
     
    89
    Mahrezov individuálny prienik sa skončil na skupinke niekoľkých brániacich hráčov Bournemouthu. Domáci loptu odkopávajú do bezpečia.
     
    88
    Hostia však inak kontrolujú priebeh zápasu a držia domácich na dištanc. Istým krokom kráčajú za ziskom ďalších troch bodov.
     
    86
    Solanke trafil strelou spoza šestnástky hostí priamo brankára Edersona. Ten sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    85
    V závere zápasu sa do útoku začali tlačiť i domáci. Billingov strieľaný center takmer v sklze zasiahol Solanke, lopta ale napokon preletela na opačnú stranu bez dotyku niektorého z hráčov.
     
    84
    Fraserov center z rohu odhlavičkoval Sterling a hostia okamžite vyrazili do otvorenej obrany domácich. Po De Bruyneho prihrávke sa dostal do samostatného úniku Sterling, zakončiť ho ale nemohol kvôli ofsajdovému verdiktu čiarového rozhodcu.
     
    82
    Mahrez sa pretlačil k šestnástke domácich a prihrávkou do druhej vlny vyzval k strele Agüero. Strela argentínskeho kanoniera bola zablokovaná a v súboji o loptu sa Mahrez previnil útočným faulom.
     
    81
    Napádajúci Solanke donútil Laporteho k malej domov na brankára Edersona, brazílsky gólman si ale hravo poradil a s prehľadom rozohral.
     
    80
    Po veľmi dlhej dobe sa kombináciou na polovici súpera prezentovali i domáci, ani ich útok ale k ničomu neviedol. Po nepresnej prihrávke Kinga na spoluhráča sa nakoniec lopty zmocnil Walker.
     
    79
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Bernardo Silva, prichádza Riyad Mahrez.
     
    78
    Hostia sa dostali s loptou na polovicu domácich, nakonic ale po faule De Bruyneho o ňu prichádzajú.
     
    77
    Hostia tak loptu držia na svojej polovici a hrajú s dvomi napádajúcimi hráčmi Bournemouthu bago. Zvyšní hráči domáceho celku sú zoradení v obranných šíkoch na vlastnej polovici.
     
    76
    Tempo zápasu v posledných minútach trochu opadlo. Hostia sú spokojní s dvojgólovým náskokom a domáci akoby nemali sily na napádanie hostí.
     
    75
    Cookovo dlhé autové vhadzovanie odhlavičkoval Otamendi a hostia sa za pár sekúnd dostali k šestnástke domácich. Sterlingova prihrávka z ľavej strany skončila na kopačkách obrancov domáceho tímu.
     
    74
    Solanke vyhral hlavičkový súboj o nákop brankára Ramsdalea, a spolu s Kingom vybojoval loptu pre hostí.
     
    72
    Billing sa napokon postavil na nohy a odišiel za autovú čiaru. Uvidíme, či bude pokračovať v zápase, domáci tréner už totiž vyčerpal všetky možnosti striedania.
     
    71
    V hlavičkovom súboji zasiahol Billinga do tváre Bernardo Silva. Billing zostáva ležať otrasený na zemi a je ošetrovaný.
     
    70
    Stridajúcemu Ibeovi hneď pri prvom dotyku odskočila lopta za autovú čiaru. Hostia sa tak hracieho predmetu zmocnili úplne zadarmo a znovu sa usadzujú na polovici domácich.
     
    69
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Callum Wilson, prichádza Dominic Solanke.
     
    68
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Adam Smith, prichádza Jordon Ibe.
     
    67
    City rozohralo rohový kop na krátko a po centri De Bruyneho sa lopta odrazila k Rodrimu. Jeho strelu zablokoval jeden z obrancov Bournemouthu.
     
    66
    Hostia i po treťom góle pokračujú vo svojom tlaku a zjavne cítia šancu definitívne zlomiť svojho súpera.
     
    65
    Držanie lopty v druhom polčase: 26 % : 74 %
    64. Sergio Agüero (MAC) - 1:3
     
    64
    Manchester City dal gól!
    Hostia odskakujú znovu do dvojgólového náskoku! Bernardo Silva sa po nevydarenom autovom vhadzovaní domácich dostal k lopte a obišiel pri svojom prieniku do šestnástky niekoľko obrancov. K zakončeniu sa však nedostal, pretože mu ju jeden z obrancov domácich zastavil. Bohužiaľ pre domácich ale hrací predmet pristavil priamo pred SERGIOM AGÜEROM, ktorý ho bez váhania poslal do siete.
     
    62
    Penalta sa kopať nebude! Hra pokračuje rozohrávkou obrancov Bournemouthu.
    61. David Silva (MAC)
     
    61
    David Silva si narazil na ľavej strane loptu so Sterlingom a po jeho spätnej prihrávke spadol v šestnástke Bournemouthu po súboji s Lermom. Situáciu posudzuje VAR.
     
    60
    Hostia začínajú znovu získavať kontrolu nad zápasom a domáci sa len bránia pri vlastnej šestnástke.
     
    59
    Strela Bernarda Silvu z hranice šestnástky domácich bola zablokovaná a Mepham loptu následne rezolútne odkopol až k Laportemu.
     
    58
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Ilkay Gündoğan, prichádza Rodri.
     
    57
    Aké obral o loptu Agüera a posunul loptu Fraserovi, tomu sa ale nákop dopredu vôbec nevydaril a loptu poslal priamo do autu.
     
    56
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho De Bruyneho dostáva Jefferson Lerma (AFC Bournemouth).
     
    56
    Ederson vyboxoval Fraserov center na zadnú tyč pred nabiehajúcim Callumom Wilsonom. Následný rohový kop rozohral Harry Wilson, Walker na prednej tyči ale odhlavičkoval loptu z nebezpečného priestoru.
     
    55
    Hrá sa teraz výborný futbal, v ktorom strieda jeden útok druhý. Za posledné štyri minúty sme videli štyri veľké gólové šance.
    54. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    54
    De Bruyne si narazil loptu s Agüerom a po jeho spätnej prihrávke strieľal Belgičan z prvej z hranice pokutového územia. Jeho pokus minul ľavú tyč brány Bournemouthu len o centimetre.
    53. Callum Wilson (BTH)
     
    53
    Harry Wilson skvelou prihrávkou poslal do samostatného úniku Calluma Wilsona, toho ale vychytal vybiehajúci brankár Ederson.
     
    52
    Po ďalšom Zinčenkovom centri, tentokrát na zadnú tyč, sklepol Bernardo Silva hlavou loptu na Sterlinga a ten zblízka trafil vybiehajúceho brankára Ramsdalea.
     
    51
    Zinčenko našiel prízemným centrom na prednej tyči Gündoğana, ktorého strelu z otočky vyrazil výborným zákrokom brankár Ramsdale.
     
    50
    David Silva poslal kolmicou do nábehu za obranu Bournemouthu Sterlinga, ktorému loptu čisto odkopol Mepham. Domáci ju ale rýchlo stratili a musia zacúvať naspäť do obranného postavenia.
     
    49
    Po zásahu Gündoğana zozadu do nohy Harryho Wilsona zostal na zemi pre zmenu ležať domáci hráč. I on ale bude, zdá sa, v poriadku.
     
    48
    Obranca hostí sa na zemi dlho držal za koleno, napokon sa ale postavil a pokračuje v zápase. Domáci fanúšikovia dávajú svojim piskotom jasne najavo, čo si o tomto myslia...
     
    47
    Hostia sa hneď po rozohrávke usadili na polovici domácich. Ich útok zabrzdil až faul napádajúceho Mephama na Laporteho.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:06.
     
    Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal, po ktorom idú do kabín spokojnejší hostia. City bolo v prvom dejstve jasne lepším tímom a väčšinu z neho strávilo na polovicu Bournemouthu. Domáci boli schopní konkurovať obhajcovi titulu len v niektorých úsekoch zápasu. V nadstavenom čase sa však po krásnom góle Harryho Wilsona priblížili k hosťom na rozdiel jediného gólu, v druhom polčase sa tak môžeme tešiť na veľký boj o body.
     
    45+7
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+6
    Centr z priameho kopu bol skôr prenesením hry na pravú stranu na Otamendiho, ktorý spoza šestnástky zakrútil loptu mimo domácu bránu.
     
    45+6
    Po faule Lermu na Davida Silvu budú mať i „The Citizens“ priamy kop.
     
    45+5
    Domácich gól výrazne povzbudil. Mepham obral hostí o loptu, obišiel dvoch protihráčov a prihrávkou na ľavú stranu poslal do nábehu Kinga. Bohužiaľ pre domácich nedokázal King spracovať loptu na hracej ploche.
    45+3. Harry Wilson (BTH) - 1:2
     
    45+3
    Tím Bournemouth práve strelil gól!
    Domáci strieľajú hosťom gól do šatne! HARRY WILSON sa postavil k rozohrávke priameho kopu a nádhernou strelou vymietol všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Edersonovej brány.
     
    45+3
    Laporte následne podrazil pred vlastnou šestnástkou práve Calluma Wilsona. Priamy kop pre domácich zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    45+2
    Domáci však loptu udržali a pokračovali v akcii. Callum Wilson si nabehol na Smithov nákop, Billing ale nedokázal jeho ponuku zakončiť.
     
    45+1
    Fraser dobre potiahol loptu po ľavej strane až k šestnástke City, jeho spoluhráči si ale s prihrávkou poradiť nedokázali.
     
    45
    Nadstavený čas je šesť minút.
     
    45
    Záver riadneho hracieho času prvého polčasu trávia hostia znovu kombináciou plnou krátkych prihrávok na polovici Bournemouthu. Vzhľadom k dlhému ošetrovaniu zraneného Danielsa sa dá očakávať niekoľko nadstavených minút.
    43. Raheem Sterling (MAC) - 0:2
     
    43
    Manchester City dal gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Walkerovu prihrávku z pravej strany predĺžil do šestnástky Gündoğan a na túto loptu si za obranu Bournemouthu skvele nabehol RAHEEM STERLING, ktorý si ju prvým dotykom spracoval a druhým poslal za chrbát brankára Ramsdalea.
     
    42
    Loptu si popri stredovej čiare posúvala obranná štvorica City. Walkera navyše pri napádaní fauloval King, takže hostia budú mať ešte viac času na rozohrávku.
     
    41
    Otamendi ale nákop na Calluma Wilsona zachytil, loptu podržal a potom i založil postupnú útočnú akciu hostí.
     
    40
    Bournemouth v závere prvého polčasu ožil a teraz sú to domáci, kto tlačí svojho súpera do obrany.
     
    39
    Harry Wilson ale loptu podržal a poslal do bránkoviska prudký center. Otamendi ho chcel hruďou posunúť k brankárovi Edersonovi, loptu ale pristavil pre dobiehajúceho Smitha, ktorému musel sám na poslednú chvíľu zablokovať zakončenie.
     
    38
    Walkerovu kolmicu na útočníkov zastavil Lerma a hneď otočil rýchlo hru. King hľadal centrom nabiehajúceho Harryho Wilsona, ktorému ale lopta v šestnástke odskočila.
     
    37
    Dlhé autové vhadzovanie Cooka doletelo až k Akému, ktorého nie príliš prudkú hlavičku dokázal chytiť brankár Ederson.
     
    37
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Charlie Daniels, prichádza Harry Wilson.
     
    34
    Danielsa naložili na nosidlá a odnášajú ho za veľkého potlesku domácich tribún z ihriska.
     
    33
    Lekári kontrolujú Danielsovi pravé koleno. Ošetrovaný hráč zostáva stále sedieť na trávniku a jeho náhradník sa už rýchlo rozcvičuje za autovou čiarou.
     
    32
    Daniels sa pri tomto centri pošmykol a zostáva ležať na trávniku. Vypadá to na svalové zranenie ľavého obrancu Bournemouthu.
     
    31
    Domáci hráči po veľmi dlhej dobe zaujímavo zaútočili. Danielsov center po rýchlom prechode do útoku odkopol Zinčenko na rohový kop.
     
    30
    Držanie lopty: 22 % : 78 %
     
    29
    Hostia znovu rýchlo získali loptu späť a hneď prišiel nákop Otamendiho na rozbehnutého Agüera. Ramsdale bol znovu pripravený a loptu chytil.
     
    28
    Agüero si spracoval medzi obrancami Bournemouthu prihrávku Laporteho, strelecký pokus z hranice šestnástky sa ale odrazil od De Bruyneho mimo domácu bránu.
     
    27
    Ukrajinec hru okamžite otočil na opačnú stranu, kde pokračuje obliehanie šestnástky Bournemouthu.
     
    26
    Smith si spracoval na polovici City nákop brankára Ramsdalea a okamžite chcel vysunúť do nábehu Calluma Wilsona. Zinčenko ale túto myšlienku správne odhadol a loptu zastavil.
     
    24
    Bernardo Silva sa pekne uvoľnil na pravej strane cez Danielsa, jeho prudký center takmer z bránkovej čiary ale odkopol z bránkoviska Billing.
     
    23
    Hostia už majú jasnú kontrolu nad zápasom a domáci sa nedokážu vôbec dostať k lopte. Hra sa odohráva takmer výhradne na polovici Bournemouthu.
     
    22
    Strely: 2:7
    Strely na bránu: 1:2
    21. David Silva (MAC)
     
    21
    Zinčenkov center sa odrazil od Agüera k Davidovi Silvovi, ktorého strelu z voleja zvnútra šestnástky vyrazil brankár Ramsdale.
     
    20
    Jeho spoluhráči sa snažia hru trochu upokojiť prihrávkami na vlastnej polovici, agresívne napádajúci hostia im ale nedávajú žiadnu možnosť prejsť na útočnú polovicu.
     
    19
    Laporteho nákop na rozbehnutého Sterlinga dobre prečítal domáci brankár Ramsdale a včasným vybehnutím sa dostal ku guľatého nezmyslu ako prvý.
     
    18
    Hostia tak majú loptu pod kontrolou a nikam sa s rozohrávkou v tejto chvíli neponáhľajú. Loptu si pri stredovej čiare posúva obranná štvorica „The Citizens“.
     
    17
    Domáci chceli prejsť do rýchleho protiútoku, sami sa ale o túto možnosť pripravili nepresnou prihrávkou v strede poľa.
    15. Sergio Agüero (MAC) - 0:1
     
    15
    Manchester City dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Zinčenko prihral na hranicu pokutového územie do streleckej pozície De Bruynemu, tomu sa ale strela z prvej vôbec nevydarila. Jeho slabý pokus sa však dokotúľal k SERGIOVI AGÜEROVI, ktorý bol v strede šestnástky Bournemouthu úplne osamotený a loptu bez zaváhania poslal k pravej tyči Ramsdaleovej brány.
     
    15
    Držanie lopty: 31 % : 69 %
     
    14
    Centr z priameho kopu letel priamo na Edersona, ktorý ale nedokázal loptu chytiť, lebo ho fauloval vyskakujúci Billing.
     
    13
    Žltú kartu za predošlý zákrok proti prenikajúcemu Callumovi Wilsonovi dostáva Ederson (Manchester City).
     
    13
    Ten odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Aké, a následne prišiel nákop na Calluma Wilsona. Proti nemu vyrazil na pravú stranu vlastnej polovice brankár Ederson, k lopte sa ale dostal neskoro a útočníka domácich už musel len faulovať.
     
    12
    Hostia sa tak znovu mohli dostať k šestnástke domácich a po zablokovanom centri De Bruyneho získali ďalší rohový kop.
     
    11
    Domáci majú čas na rozohrávku a ten sa ešte pokúsili skrátiť nákopom na rozbehnutého Kinga. Krídelník Bournemouthu však vybiehal z ofsajdu a v hre tak pokračovať nemohol.
     
    10
    Prvú žltú kartu zápasu za podkopnutie Akého po strate lopty dostáva Kyle Walker (Manchester City).
     
    9
    Jeho spoluhráči ale loptu pod tlakom okamžite napádajúcich hráčov Manchesteru City neudržali a len ju v podstate prihrali hosťom.
     
    8
    Ten rozohral z opačnej strany Kevin De Bruyne, ani jeho center ale nebezpečenstvo nepriniesol. Brankár domácich Ramsdale ho dokázal vyboxovať.
     
    7
    Center Davida Silvu odvrátila obrana domácich k Walkerovi, ktorého strelu potom zrazila na ďalší roh.
     
    6
    Zinčenko vysunul na ľavom krídle za obranu Bournemouthu Sterlinga, ktorý po prieniku do šestnástky prihral do druhej vlny Bernardovi Silvovi. Jeho strelu na poslednú chvíľu tečoval tesne mimo svoju bránu jeden z obrancov domácich.
     
    5
    Za nepresnou prihrávkou na Laporteho vyštartoval Callum Wilson, obranca City si ale dokázal poradiť a loptu udržať. Domáci teraz zacúvali hlboko na vlastnú polovicu a jediný Callum Wilson napáda rozohrávku hostí.
     
    4
    Už sa však hracieho predmetu zmocnili obrancovia hostí a konečne majú čas na rozohrávku postupného útoku.
     
    3
    V úvode zápasu je zatiaľ prekvapivo aktívnejší domáci tím, ktorý má loptu častejšie pod kontrolou.
     
    2
    Od brankára domácich Ramsdalea začal ďalší útok Bournemouthu. Billing prešiel v strede poľa cez De Bruyneho a vystrelil spoza šestnástky, namieril však len do stredu na pripraveného Edersona.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Tí loptu okamžite nakopli na Calluma Wilsona na hrote, tomu však hrací predmet odkopol Otamendi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Bournemouth bude hrať v červenočiernych dresoch, Manchester City v tradičných belasých.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith, Mepham, S. Cook (C), Aké, Daniels – J. King, Lerma, Billing, Fraser – C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – Ibe, Rico, Simpson, Solanke, Surman, H. Wilson.

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Zinčenko – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (C) – B. Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, Cancelo, Fernandinho, Foden, Mahrez, Rodri.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long.
     
    Vzájomné zápasy

    Od postupu Bornemouthu do Premier League sa oba tímy stretli doteraz osemkrát a všetkých osem zápasov vyhral Manchester City s celkovým skóre 25:3. V minulej sezóne vyhralo City doma 3:1 a vonku 1:0.
     
    Manchester City

    Obhajca titulu začal sezónu výhrou nad víťazom Ligy majstov Liverpoolu na penalty v Community Shield, čím si pripísal na konto prvú anglickú trofej v novej sezóne. Do Premier League 2019/2020 vstúpili „The Citizens“ hladkým víťazstvom 5:0 na ihrisku West Hamu, v druhom kole však doma len remizovali s Tottenhamom 2:2, keď ich o víťazný gól v nadstavenom čase proti rovnakému súperovi už druhýkrát za sebou pripravil VAR.
     
    AFC Bournemouth

    Bournemouth vstúpil do sezóny úspešne. V prvých dvoch kolách sa stretol s dvomi nováčikmi a po súbojoch s nimi má na konte štyri body. V prvom zápase doma remizoval so Sheffieldom United 1:1 a v druhom zvíťazil na pôde Aston Villy 2:1. Uvidíme, ako sa bude dariť domácim v dnešnom zápase proti súperovi z kategórie najťažších.
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 3. kola anglickej Premier League, v ktorom sa proti sebe postavia AFC Bournemouth a Manchester City. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+3. H. Wilson – 15. Agüero, 43. Sterling, 64. Agüero

    Karty:   56. Lerma (BTH) – 10. Walker (MAC), 13. Ederson (MAC), 90. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 7:13.
    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith (68. Ibe), Mepham, S. Cook (C), Aké, Daniels (37. H. Wilson) – J. King, Lerma, Billing, Fraser – C. Wilson (69. Solanke).
    Náhradníci: Boruc – Ibe, Rico, Simpson, Solanke, Surman, H. Wilson.

    Manchester City: Ederson – Walker (90. Cancelo), Otamendi, Laporte, Zinčenko – De Bruyne, Gündoğan (58. Rodri), D. Silva (C) – B. Silva (79. Mahrez), Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, Cancelo, Fernandinho, Foden, Mahrez, Rodri.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long

    Diváci: 10 486