Kazachstan – San Maríno 4:0 (kon.) | Azerbajdžan – Slovensko sk 1:5 (kon.) | Bielorusko – Sev. Írsko 0:1 (kon.)
Nemecko – Estónsko 8:0 (kon.) | Maďarsko – Wales 1:0 (kon.) | Albánsko – Moldavsko 2:0 (kon.)
Andorra – Francúzsko 0:4 (kon.) | Island – Turecko 2:1 (kon.) | Belgicko – Škótsko 3:0 (kon.)
Rusko – Cyprus 1:0 (kon.) | Grécko – Arménsko 2:3 (kon.) | Taliansko – Bosna 2:1 (kon.)
Lichtenštajnsko – Fínsko 0:2 (kon.)
koniec
Maďarsko
1:0 (0:0)
Wales
Utorok 11.06.2019, 20:45 • Groupama Aréna, Budapešť • Kvalifikácia ME • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu „slovenskej“ kvalifikačnej skupiny E, v ktorom sa proti sebe postavia Maďarsko a Wales. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Maďarsko

    Maďarom sa v poslednej dobe celkom darí. Vstup do Ligy národov sa im síce nevydaril, dvomi výhrami na záver sa ale dostali pred Grécko na druhé miesto svojej skupiny. Z posledných piatich zápasov vyhrali Maďari štyri a prehrali jediný – úvodný zápas kvalifikácie na EURO 2020 na Slovensku (0:2), Ďalšie dva kvalifikačné duely Maďari zvládli, keď doma senzačne otočili zápas s Chorvátskom (2:1) a v sobotu vyhrali i v Azerbajdžane (3:1). Ak by sa im podarilo vyhrať i dnes proti Walesu, tak by sa už veľmi výrazne priblížili k postupu na európsky šampionát.

    Zápasy Maďarska v kvalifikačnej skupine E:
    Slovensko – Maďarsko 2:0
    Maďarsko – Chorvátsko 2:1
    Azerbajdžan – Maďarsko 1:3
     
    Wales

    Wales naopak nezažíva dobré obdobie, od začiatku roku 2018 totiž prehral z dvanástich zápasov až šesť. V Lige národov síce Wales dvakrát zdolal Írsko (doma 4:1, vonku 1:0) a udržal sa v Lige B, kvôli dvom prehrám s Dánskom (doma 2:0, vonku 2:1) ale ani nepostúpil vyššie. Do kvalifikácie na EURO 2020 vstúpil Wales domácou výhrou 1:0 nad Slovenskom, v sobotu ale prehral na pôde finalistu posledných MS Chorvátska 1:2. Vzhľadom k vývoju skupinu ho tak dnes čaká veľmi dôležitý súboj, z ktorého si Walesania potrebujú z Budapešti domov priviezť aspoň bod.

    Zápasy Walesu v kvalifikačnej skupine E:
    Wales – Slovensko 1:0
    Chorvátsko – Wales 2:1
     
    Vzájomné zápasy

    Obe reprezentácie sa doteraz stretli desaťkrát, pričom až päťkrát sa z výhry tešil Wales. Tri zápasy vyhralo Maďarsko a dva sa skončili remízou. Maďari nedokázali Wales poraziť v posledných piatich vzájomných zápasoch za sebou. Naposledy sa im to podarilo ešte v novembri 1962. Wales vyhral posledné štyri vzájomné zápasy, ten posledný sa však hral ešte vo februári 2005, kedy ostrovania doma zvíťazili 2:0.
     
    Situácia v skupine E

    Po výhre v Azerbajdžane sú na čele skupiny Maďari s rovnakým počtom bodov ako druhí Chorváti, oba tímy už ale odohrali po tri zápasy. Tretí Wales a štvrté Slovensko majú po troch bodoch, posledný je Azerbajdžan bez bodu. Okrem tohto zápasu sa ešte dnes bude hrať súboj medzi Azerbajdžanom a našou reprezentáciou.
     
    Úvodné zostavy:

    Maďarsko: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orban, Korhut – Á. Nagy, Pátkai – Dzsudzsák (C), Szoboszlai, Holender – Szalai.
    Náhradníci: Dibusz, Kovácsik – Bese, Ferenczi, Holman, Kalmár, Kleinheisler, Kovács, D. Nagy, Németh, R. Varga, Vinícius.

    Wales: Hennessey – Gunter, A. Williams (C), J. Lawrence, B. Davies – Allen, Ampadu – T. Lawrence, Brooks, James – Bale.
    Náhradníci: A. Davies, D. Ward – Lockyer, Mepham, Matondo, Roberts, Smith, Taylor, Vaulks, Vokes, H. Wilson, Woodburn.

    Rozhodca: Jug – Žunič, Vidali (všetci Slovinsko).
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche a po hymnách sa zápas začne.
     
    Maďari budú hrať v bielych dresoch, Walesania v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali Walesania, ktorí okamžite nakopli loptu dopredu. Tento nákop nedokázal Bale spracovať a lopta skončila v aute.
     
    2
    Prvý pokus Maďarov o útok skončil rovnako. Nepresný pas na Szalaia zastavila waleská obrana a stopéri ostrovného tímu nakopávajú loptu na polovicu domácich.
     
    2
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie prenikajúceho Szoboszlaia Chris Gunter (Wales).
     
    3
    Center Dzsudzsáka z ľavej strany odvrátila waleská obrana na rohový kop. Kapitán Maďarska beží k rohovej zástavke.
     
    4
    Dzsudzsák sa pokúsil zaskočiť brankára Hennesseyho priamou strelou na bránu, ten ale dokázal loptu vyraziť na ďalší rohový kop.
     
    5
    Maďarský kapitán sa tak prebehol na opačnú stranu a od rohovej zástavky na opačnej strane poslal presný center na hlavu Holendera. Jeho hlavička zo záklonu končí výrazne mimo.
     
    6
    Ďalší nákop obrancov Walesu odkopol pred Brooksom do autu Baráth. Walesania následne prešli do postupného útoku.
     
    7
    Domáci ich ale rýchlym pristupovaním vytlačili na ich polovicu. Tam ich nechávajú kombinovať a sami sa zoradili na stredovej čiare.
     
    8
    Gunterovi sa vstup do zápasu vôbec nevydaril. Už v druhej minúte dostal žltú kartu a teraz mu ľahká prihrávka preskočila kopačku a skončila v aute. Maďari získali loptu a posúvajú si ju pred vlastnou šestnástkou.
     
    9
    Kolmý pas na Szoboszlaia za obranu Walesa prečítal pripravený brankár Hennessey a rozohral loptu na svojich obrancov.
     
    10
    Walesania sa zatiaľ tlačia viac dopredu, ich kombinácie ale brzdí zatiaľ spoľahlivo fungujúca maďarská obrana a ich vlastné nepresnosti v strede poľa.
     
    11
    Allen si nabehol na prihrávku spoluhráča za obrancu na pravom krídle a prihrávkou na prednú tyč našiel Toma Lawrencea. Ten zakončoval pätičkou, pokus bol ale slabý a stal sa ľahkou korisťou brankára Gulácsiho.
    11. Tom Lawrence (WAL)
     
    12
    Na opačnej strane stiahol Ben Davies k zemi Dzsudzsáka, ktorý sa dostal peknou kľučkou zaňho. Priamy kop pre Maďarsko z pravej strany.
     
    13
    Center z priameho kopu doletel na hlavu jedného z Maďarov v strede waleskej šestnástky, hlavička ale skončila mimo Hennesseyho bránu.
     
    14
    Držanie lopty: 44 % : 56 %
     
    15
    Szalai si skvele nabehol na pravej strane na kolmicu Dzsudzsáka za obranu Walesu a prihrávkou do bránkoviska hľadal Holendera. Ten loptu v sklze netrafil a waleský obranca loptu tečoval do autu.
    15. Filip Holender (HUN)
     
    17
    Maďari postupne prevzali iniciatívu a teraz sú to oni, kto viac drží loptu na svojich kopačkách. V tejto chvíli si loptu posúva pred vlastným pokutovým územím obranná štvorica domácich.
     
    18
    Domáci sa posunuli na útočnú polovicu, Walesania im ale nedávajú priestor na kolmú prihrávku či prienik po strane.
     
    19
    Napokon sa hosťom podarilo domácich dokonca donútiť k prihrávkam dozadu až na brankára Gulácsiho. Loptu ale už asi tri minúty v kuse kontrolujú bieli.
     
    20
    Center Jamesa Lawrencea chytil pripravený gólman Gulácsi. Ten loptu okamžite rozohral na Dzudzsáka, ktorý poslal prihrávku na nabiehajúceho Szalaia. Útočník domácich ale vybiehal z postavenia mimo hru a nemohol tak pokračovať v akcii.
     
    21
    Držanie lopty: 51 % : 49 %
     
    22
    Holender hľadal oblúčikom za obranu nabiehajúceho Szalaia, znovu ale bol pri lopte ako prvý pripravený waleský brankár Wayne Hennessey.
     
    23
    Ten zakladá waleský postupný útok. Maďari totiž veľmi rýchlo zacúvali na vlastnú polovicu a zoradili sa do obranného postavenia.
     
    24
    James sa rozbehol po ľavej strane medzi maďarských obrancov a prihrávkou na hranici maďarskej šestnástky našiel Toma Lawrencea. Ten si loptu ešte posunul na ľavačku a vystrelil, strela mu ale veľmi nesadla a letela priamo na pripraveného gólmana Gulácsiho.
    24. Tom Lawrence (WAL)
     
    26
    Domáci sa znovu usadili na polovici Walesu a obliehajú šestnástku hostí.
     
    27
    Szalai uvoľnil prihrávkou na pravú stranu Dzsudzsáka, ktorý hľadal centrom na opačnú stranu neobsadeného Pátkaia. Ten sa snažil o akrobatické zakončenie nožničkami, loptu však minul.
     
    28
    Po faule na Holendera bude Dzsudzsák rozohrávať ďalšiu štandardku.
     
    29
    Ben Davies center maďarského kapitána minul a lopta spadla k úplne voľnému Szalaiovi, ktorému však pri spracovaní odskočila. Napokon ju sám Davies odkopol z bránkoviska na rohový kop.
     
    30
    Po tomto rohu však nebezpečenstvo pre bránu Hennesseyho nepríde. Baráth fauloval pri nábehu na Dzsudzsákov center práve waleského brankára.
     
    31
    Holender si narazil loptu so Szalaiom pred waleskou šestnástkou a už sa chystal na strelu, do nohy mu ale vletel Allen. Faul sa teraz nepíska.
     
    32
    Na opačnej strane hľadal Ben Davies kolmicou za obranu Maďarska Balea, tú však zastavil obranca Baráth. Následný nákop na Szalaia letel do ofsajdu.
     
    33
    Po faule na Brooksa získal Wales priamy kop. Na center si na zadnej tyči nabiehal Bale, tiesnený Orbanom ale poslal hlavou loptu výrazne mimo Gulácsiho bránu.
     
    34
    Ďalší faul, tentokrát od Pátkaia na Ampaduho. V posledných minútach sa hra trochu kúskuje.
     
    35
    Bale sklepol center z pravej strany na Allena, ktorý vystrelil z voleja spoza šestnástky. Strela sa mu však nevydarila a loptu ňou poslal na tribúnu za Gulácsiho bránou.
     
    36
    Dzsudzsák rozohral už štvrtý rohový kop Maďarska na prednú tyč, kam si skvele nabehol Willi Orban. Obranca Lipska poslal hlavou zblízka loptu do bočnej siete waleskej brány.
    36. Willi Orban (HUN)
     
    38
    James sa pokúsil o ďalší individuálny prienik cez niekoľkých maďarských hráčov a Nagyovi nezostalo nič iné, len rozbehnutého Walesana podraziť. Priamy kop pre Wales z ľavej strany útočnej polovice.
     
    39
    Walesania chceli predviesť nejaký nacvičený signál, vôbec sa im ale nevydaril a slabučkú prihrávku Brooksa na hranicu maďarskej šestnástky odkopol Pátkai.
     
    39
    Žltú kartu za až príliš agresívne protesty proti odpískanému faulu dostáva Máté Pátkai (Maďarsko).
     
    40
    Wales v závere prvého polčasu získava prevahu a kombinuje na polovici svojho súpera.
     
    41
    Po niekoľkých nepresnostiach vo waleskej kombinácii však získali loptu domáci a nikam sa s rozohrávkou neponáhľajú. Loptu si posúvajú na vlastnej polovici a hostia im to prakticky neexistujúcim presingom výrazne uľahčujú.
     
    42
    Dzsudzsákov center z ľavej strany sa snažil na prednej tyči tečovať nabiehajúci Szoboszlai, loptu ale tesne minul a na dvakrát skrotil guľatý nezmysel brankár Hennessey.
     
    43
    Brooks bol podrazený pred maďarskou šestnástkou, faul sa však tentokrát nepískal a Maďari tak zaútočili do waleskej obrany.
     
    44
    Szalaiovi sa však prihrávka na nabiehajúceho Dzsudzsáka nevydarila a zbrzdený maďarský útok nakoniec zastavil výborným obranným zákrokom Ben Davies.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Záver nadstaveného času sa odohráva na waleskej polovici. Domáci si posúvajú loptu okolo šestnástky hostí, nedokážu ale nájsť priestor na prienik do zoradenej obrany Walesu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Vyrovnaný prvý polčas končí zaslúženou remízou. Oba tímy ukazujú naplno dôležitosť tohto zápasu a neotvárajú hru, veľa nebezpečných okamihov pred niektorou z brán sme teda nevideli. Vyrovnanosť je viditeľná i na štatistikách, keďže oba tímy držali loptu takmer rovnako často a mali rovnaký počet striel. Uvidíme, či sa v druhom polčase v obraze hry niečo zmení.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:49.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali Maďari. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Bale získal autové vhadzovanie, ktoré dlhým hodom do maďarskej šestnástky i sám rozohral. Loptu z nebezpečného priestoru odhlavičkoval Orban, avšak len naspäť k Walesanom.
     
    48
    Bale fauloval v strede poľa Orbana, ktorý získal loptu a tlačil sa s ňou na polovicu hostí. Maďari majú čas a priestor na rozohrávku.
     
    48
    Maďari sa nikam neponáhľajú. S pokojom si prihrávajú hrací predmet okolo stredovej čiary.
     
    49
    Baráth sa napokon pokúsil hru zrýchliť nákopom na rozbehnutého Lovrencsicsa na pravej strane, nákop ale bol pre maďarského pravého obrancu príliš prudký.
     
    49
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Jamesa dostáva Ádám Nagy (Maďarsko). Hlavný rozhodca mu už zjavne spočítal všetky jeho predošlé drobné fauly.
     
    50
    Center Allena z priameho kopu odvrátila maďarská obrana a domáci okamžite otáčajú hru na polovicu súpera.
     
    51
    Ádám Nagy podrazil v súboji o loptu Toma Lawrencea. Maďarský záložník sa začína zahrávať s osudom, jednu žltú kartu totiž pred malou chvíľou dostal.
     
    52
    Ampadu zasiahol lakťom do chrbta Pátkaia. Hlavný rozhodca mu dohovára, hra sa v druhom polčase totiž výrazne kúskuje.
     
    53
    Ďalší faul, tentokrát Szalaiov na Ampaduho.
     
    54
    Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Ethan Ampadu, prichádza Matthew Smith.
     
    55
    Ampadu má zjavne problémy s chrbtom a okamžite po príchode na striedačku sa dostáva do opatery waleského lekárskeho tímu. Na hracej ploche medzitým prebieha postupný útok maďarských futbalistov.
     
    56
    Napádajúci Walesania donútili Maďarov až k malej domov, brankár Gulácsi si ale s rozohrávkou poradil. Maďari sa opäť usadzujú na polovici súpera.
     
    57
    Lovrencsicsov center sprava odhlavičkoval Brooks len za seba k Szoboszlaiovi, ktorý si loptu stiahol zo vzduchu a strelou z voleja poslal loptu len pár centimetrov na brvno waleskej brány. To bola doteraz najväčšia príležitosť zápasu!
    57. Dominik Szoboszlai (HUN)
     
    58
    Wales získal svoj prvý rohový kop v zápase, so slabým centrom si ale maďarská obrana bez problémov poradila. Následne sa presadil na ľavom krídle James, ktorý centroval takmer z bránkovej čiary, jeho center ale bez problémov chytil brankár Gulácsi.
     
    59
    Striedanie v tíme Maďarsko: z ihriska odchádza Filip Holender, prichádza Roland Varga.
     
    60
    Tom Lawrence si skvele nabehol na kolmú prihrávku Brooksa na pravú stranu a loptu ešte posunul doľava na úplne voľného Garetha Balea do stredu pokutového územia. Waleskej hviezde sa ale zakončenie vôbec nevydarila a loptu poslal priamo do rukavíc pripraveného brankára Gulácsiho.
    60. Gareth Bale (WAL)
     
    61
    Ďalší útok Walesu ukončuje ofsajd Toma Lawrencea.
     
    63
    Maďari sa snažia upokojiť trochu hru a držia loptu v strede poľa na svojich kopačkách.
     
    64
    Držanie lopty: 52 % : 48 %
     
    65
    Tom Lawrence hrá v druhom polčase výborne. Skvele si nabehol k šestnástke Maďarska na odrazenú loptu v strede poľa a Baráth mu ju musel na poslednú chvíľu odkopnúť na rohový kop.
     
    66
    Center z rohu sa odrazil od dvojice Ashley William – Botond Baráth k Allenovi, ktorý vystrelil strelou z prvej vysoko nad Gulácsiho bránu.
     
    67
    Walesania sú zatiaľ v druhom polčase výrazne aktívnejší a až na obrovskú Szoboszlaiovu šancu nepustili Maďarov na svojej polovici k ničomu. I teraz majú loptu pevne pod kontrolou a snažia sa postupnou kombináciou roztiahnuť maďarskú obranu.
     
    68
    Center Toma Lawrencea odkopol Orban a protiútok domácich zastavil hrou rukou v stredovom kruhu Smith. Maďari musia prejsť do postupnej kombinácie.
     
    70
    Striedanie v tíme Maďarsko: z ihriska odchádza Balázs Dzsudzsák, prichádza László Kleinheisler.
     
    71
    Orban dostal od Balázsa Dzsudzsáka pred jeho odchodom kapitánsku pásku. Práve on teraz ťahá loptu na polovicu Walesu.
     
    72
    Korhutov center z ľavej strany tečoval hlavou do autu Ben Davies. Maďari sa usadzujú pri pokutovom území Walesu a hľadajú medzeru v obrannom postavení hostí.
     
    73
    Walesania teraz neúspešne naháňali bielych, tí im ale sami pomohli. Kleinheislerov center bol doslova mizerný a skončil až na tribúne za Hennesseyho bránou.
     
    73
    Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza David Brooks, prichádza Harry Wilson.
     
    74
    Oba tímy sa v posledných minútach pomerne pravidelne striedajú v držaní lopty. Teraz ju majú na kopačkách červení a predvádzajú veľmi podobný postupný útok, ako pred chvíľou Maďari.
     
    75
    Allenovi nevyšla narážačka so striedajúcim Wilsonom a lopty sa zmocnil pred vlastnou šestnástkou Pátkai. Spoluhráči sa mu ale vôbec neponúkajú na prihrávku, a tak musí postupovať dopredu sám.
     
    76
    Pátkai skúsil trochu zúfalý nákop na Szalaia, ktorý zachytil Ashley Williams. Jeho okamžitý pas na Balea skončil ofsajdom waleského útočníka.
     
    76
    Kleinheisler vystrelil zo strednej vzdialenosti a namieril presne k ľavej tyči Hennesseyho bránu. Waleský gólman jeho tvrdú strelu skvelým zákrokom vyrazil na rohový kop.
    76. László Kleinheisler (HUN)
     
    77
    Bale nadvihol center z rohu pred brankárom Hennesseym, ktorý sa už chystal chytiť loptu, a vyrobil tak pred vlastnou bránou obrovskú šancu Maďarov. Hennessey loptu minul a hneď dvaja Maďari ju chceli doraziť do odkrytej brány, navzájom si ale skôr zavadzali. Napokon sa odrazila od Orbana a letela do brány, Allen ju však akrobaticky odkopol na bránkovej čiare.
    77. Joe Allen (WAL)
     
    79
    Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Tom Lawrence, prichádza Sam Vokes.
     
    79
    Gulácsi trafil po malej domov pri svojej bráne napádajúceho Balea, lopta sa ale napokon odrazila od waleského útočníka mimo jeho bránu.
     
    80
    Tím Maďarsko práve strelil gól!
    Maďari sa približujú trom bodom! Center z ľavej strany si spracoval v pokutovom území Szalai, ktorého stiahol k zemi James Lawrence. Penalta sa ale nepískala, pretože lopta doskákala k dobiehajúcemu MÁTÉMU PÁTKAIOVI a ten ju poslal pod brvno Hennesseyho brány.
    80. Máté Pátkai (HUN) - 1:0
     
    82
    Žltú kartu za stiahnutie Kleinheislera k zemi dostáva James Lawrence (Wales). Maďari sa snažia ešte dosiahnuť červenú kartu pre Lawrencea, pretože bol v danom momente posledným brániacim hráčom, hlavný rozhodca svoj verdikt ale nemení.
     
    83
    Striedanie v tíme Maďarsko: z ihriska odchádza Dominik Szoboszlai, prichádza Barnabás Bese.
     
    85
    Maďarom dal strelený gól krídla. Zrazu sú všade a waleská obrana ich zastavuje len nedovolenými zákrokmi. Po jednom z nich získavajú Maďari priamy kop z ľavej strany.
     
    86
    Szalai si skvele nabehol na Vargov center a pred vybiehajúcim Hennesseym ho tečoval, lopta však skončila tesne mimo ľavej tyče waleskej brány.
     
    87
    Szalai bol hlavnou postavou i ďalšej situácie. Skvele si nabehol na kolmú prihrávku zo stredu poľa a dostal sa do samostatného úniku, znovu ale tesne minul ľavú tyč brány hostí. Napokon bolo vzrušenie zbytočné, Szalaiovi bol odpískaný ofsajd.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Ben Davies (Wales), ktorý úplne zbytočným faulom na útočnej polovici zostrelil Beseho.
     
    88
    Bese musí byť ošetrený a odchádza za autovú čiaru. Walesanom sa medzitým na ihrisku nedarí dostať sa k lopte.
     
    89
    Gulácsiho nákop sa dostal až na ľavé krídlo k Vargovi, ktorý posielal do šestnástky nebezpečný strieľaný center. Nikto v bielom ale nebol nablízku a lopta preletela na opačnú stranu bez toho, aby ju niekto zasiahol.
     
    90
    Žltú kartu za zakopnutie lopty pri autovom vhadzovaní dostáva Mihály Korhut (Maďarsko).
     
    90
    Walesu zostávajú na vyrovnanie ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Po faule na Bena Daviesa pri stredovej čiare získavajú hostia priamy kop. Takmer všetci hráči hosťujúceho tímu bežia do šestnástky Maďarska.
     
    90+2
    Center predlžoval Ashley Williams hlavou na zadnú tyč, kam si nabiehal Bale, tesne pred ním ale loptu tečoval na rohový kop Szalai.
     
    90+3
    Center z rohu odhlavičkovala maďarská obrana, loptu ale znovu nakopol do šestnástky domácich brankár Hennessey, ktorý už hrá pri stredovej čiare.
     
    90+3
    Hostia majú v tejto chvíli skutočne drvivý tlak a do šestnástky domácich letí jeden center za druhým, maďarská obrana ich ale zatiaľ všetky zvláda odvracať z nebezpečných priestorov.
     
    90+4
    James sa prekľučkoval cez obrancov na ľavej strane a centroval od bránkovej čiary, nikto z Walesanov ale v šestnástke domácich loptu nezasiahol. Center Guntera z opačnej strany potom doletel na hlavu Balea, ktorý sa nachádzal na penaltovom bode, loptu ale poslal priamo na brankára Gulácsiho.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas priniesol otvorenejší futbal, na konci ktorého sa z najtesnejšej výhry 1:0 radujú domáci Maďari. Poďme ale postupne. Walesania vstúpili do druhého polčasu aktívnejšie, paradoxne však mali v tejto fáze zápasu najväčšiu šancu Maďari, keď Szoboszlai prestrelil z voleja bránu hostí len o pár centimetrov. Postupne však prevzali iniciatívu Maďari a rozhodnutie prišlo nakoniec z kopačky Pátkaia, ktorý využil zmätky vo waleskej obrane a strelil víťazný gól. Wales si v závere zápasu vytvoril drvivý tlak a poriadne zavrel Maďarov v ich šestnástke, so všetkými ich nákopmi si ale domáca obrana poradila a udržala čisté konto. Maďarsko tak získava veľmi cennú výhru, ktorá výrazne vylepšuje jeho šance na postup na EURO 2020.
     
    Maďari sa vďaka tejto výhre dostali do čela „našej“ kvalifikačnej skupiny E so ziskom 9 bodov, odohrali však o jeden zápas viac ako ostatné tímy a v ďalšom kole budú mať voľno. Za nimi nasledujú Slováci a Chorváti, ktorí majú po 6 bodov a v septembri sa stretnú vo vzájomnom súboji. Wales prehral dva zápasy za sebou na pôde konkurentov v boji o postup a má len tri body. Posledný Azerbajdžan je po dnešnej domácej prehre 1:5 s našou reprezentáciou na poslednom mieste bez bodu.
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 3:3.
    Strely mimo: 5:2.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 16:15.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:51:27)

    Michal Sadlek

    Góly: 80. Pátkai

    Karty:   39. Pátkai (HUN), 49. Á. Nagy (HUN), 90. Korhut (HUN) – 2. Gunter (WAL), 82. J. Lawrence (WAL), 87. Davies (WAL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:15.
    Maďarsko: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orban, Korhut – Á. Nagy, Pátkai – Dzsudzsák (C) (70. Kleinheisler), Szoboszlai (83. Bese), Holender (59. R. Varga) – Szalai.
    Náhradníci: Dibusz, Kovácsik – Bese, Ferenczi, Holman, Kalmár, Kleinheisler, Kovács, D. Nagy, Németh, R. Varga, Vinícius.

    Wales: Hennessey – Gunter, A. Williams (C), J. Lawrence, B. Davies – Allen, Ampadu (54. Smith) – T. Lawrence (79. Vokes), Brooks (73. H. Wilson), James – Bale.
    Náhradníci: A. Davies, D. Ward – Lockyer, Mepham, Matondo, Roberts, Smith, Taylor, Vaulks, Vokes, H. Wilson, Woodburn.

    Rozhodca: Jug – Žunič, Vidali (všetci Slovinsko)