N. Zéland – Holandsko 0:1 (kon.) | Čile – Švédsko 0:2 (kon.) | USA – Thajsko 13:0 (kon.)
koniec
Nový Zéland
0:1 (0:0)
Holandsko
cz Utorok 11.06.2019, 15:00 • Stade Océane (Le Havre) • Majstrovstvá sveta žien • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 4:8. (16:54:30)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nizozemska, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Druhý poločas byl z hlediska atraktivity mnohem více ofenzivnější, Nizozemsko mělo velkou převahu, přičemž se konečně dostávalo do šancí. Už to vypadalo, že tento zápas skončí nerozhodným výsledkem, avšak ve druhé minutě nastaveného času se prosadila Roordová, která svému celku připisuje tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tohle bude pro Nový Zéland už hodně složité, na vyrovnávací branku totiž nemá moc času.
    90+2. Jill Roord (NED) - 0:1
     
    90+2
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Z levé strany přiletěl do pokutového území nadýchaný bochánek, na který si na zadní tyči naskakovala Beerensteynová, která ještě přihrávala lépe postavené JILL ROORDOVÉ, jenž hlavičkou propálila brankářku.
     
    90+2
    Hráčky Nizozemska se chvíli nacházely na vlastní polovině, kde přišly o balón. Posléze se k němu dostala také van Veenendaalová.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Utkání nám spěje k remízovému konci, ještě se ale bude nastavovat.
     
    88
    Van de Donková se dostala do pokutového území, kde po souboji s Longovou spadla na zem. V žádném případě se penalta pískat nebude.
     
    87
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Shanice van de Sandenová, přichází Lineth Beerensteynová.
     
    83
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, po kterém došlo k roztažení hry na opačnou stranu, kam se včas přesunula také Bottová.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na první branku stále čekáme. Skončí toto utkání bezbrankovou remízou?
     
    81
    Spitseová poté ještě vracela míč před pokutové území, tam se ale nenacházela žádná ze spoluhráček. Nový Zéland je stále pod tlakem.
     
    80
    Sledovali jsme rohový kop v podání Nizozemska. Spitseová ho kroutila směrem na přední tyč, kde se přeci jenom podařilo zakročit Ercegové.
     
    79
    Van Veenendaalová tak mohla rozehrávat od své branky. Po její rozehrávce se do zakončení tlačila Martensová, která byla včas zastavena.
     
    78
    Satchellová dokázala přechytračit protihráčku, ta navíc spadla v souboji. Satchellová se natlačila do zakončení, které směřovalo slabě do boční sítě.
     
    77
    Spitseová ještě dokázala udržet míč na hrací ploše, avšak poté se k němu dostal Chanceová, jejíž následná kolmice skončila pouze v zámezí.
     
    76
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Jackie Groenenová, přichází Jill Roord.

    David Suchý

    Góly: 90+2. Roord


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 4:8.
    Nový Zéland: Naylerová – Bottová, Stottová, Ercegová, Rileyová (C) – Percivalová – Hassettová (67. Longová), Bowenová, Whiteová (74. Wilkinsonová), Chanceová – Gregoriusová (74. Satchellová).
    Náhradníci: Essonová, Ollaová – Cleverley, Duncanová, Greenová, Keteová, Longová, Mortonová, Satchellová, Skiltonová, Wilkinsonová, Stratfordová.

    Holandsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, van der Gragtová, Bloodworthová, van Esová (71. van Dongen) – Groenenová (76. Roord), van de Donková, Spitseová – van de Sandenová (87. Beerensteynová), Miedemaová, Martensová.
    Náhradníci: Kopová, Geurtsová – Beerensteynová, Jansenová, R. Jansenová, Kerkdijková, Kaagmanová, Pelovaová, Roord, van Dongen, van der Mostová.

    Rozhodca: Batistaová – Backová, Camargová (všichni Brazílie)