Kazachstan – San Maríno 4:0 (kon.) | Azerbajdžan – Slovensko sk 1:5 (kon.) | Bielorusko – Sev. Írsko 0:1 (kon.)
Nemecko – Estónsko 8:0 (kon.) | Maďarsko – Wales 1:0 (kon.) | Albánsko – Moldavsko 2:0 (kon.)
Andorra – Francúzsko 0:4 (kon.) | Island – Turecko 2:1 (kon.) | Belgicko – Škótsko 3:0 (kon.)
Rusko – Cyprus 1:0 (kon.) | Grécko – Arménsko 2:3 (kon.) | Taliansko – Bosna 2:1 (kon.)
Lichtenštajnsko – Fínsko 0:2 (kon.)
koniec
Maďarsko
1:0 (0:0)
Wales
Utorok 11.06.2019, 20:45 • Groupama Aréna, Budapešť • Kvalifikácia ME • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:51:27)
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 3:3.
    Strely mimo: 5:2.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 16:15.
     
    Maďari sa vďaka tejto výhre dostali do čela „našej“ kvalifikačnej skupiny E so ziskom 9 bodov, odohrali však o jeden zápas viac ako ostatné tímy a v ďalšom kole budú mať voľno. Za nimi nasledujú Slováci a Chorváti, ktorí majú po 6 bodov a v septembri sa stretnú vo vzájomnom súboji. Wales prehral dva zápasy za sebou na pôde konkurentov v boji o postup a má len tri body. Posledný Azerbajdžan je po dnešnej domácej prehre 1:5 s našou reprezentáciou na poslednom mieste bez bodu.
     
    Druhý polčas priniesol otvorenejší futbal, na konci ktorého sa z najtesnejšej výhry 1:0 radujú domáci Maďari. Poďme ale postupne. Walesania vstúpili do druhého polčasu aktívnejšie, paradoxne však mali v tejto fáze zápasu najväčšiu šancu Maďari, keď Szoboszlai prestrelil z voleja bránu hostí len o pár centimetrov. Postupne však prevzali iniciatívu Maďari a rozhodnutie prišlo nakoniec z kopačky Pátkaia, ktorý využil zmätky vo waleskej obrane a strelil víťazný gól. Wales si v závere zápasu vytvoril drvivý tlak a poriadne zavrel Maďarov v ich šestnástke, so všetkými ich nákopmi si ale domáca obrana poradila a udržala čisté konto. Maďarsko tak získava veľmi cennú výhru, ktorá výrazne vylepšuje jeho šance na postup na EURO 2020.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    James sa prekľučkoval cez obrancov na ľavej strane a centroval od bránkovej čiary, nikto z Walesanov ale v šestnástke domácich loptu nezasiahol. Center Guntera z opačnej strany potom doletel na hlavu Balea, ktorý sa nachádzal na penaltovom bode, loptu ale poslal priamo na brankára Gulácsiho.
     
    90+3
    Hostia majú v tejto chvíli skutočne drvivý tlak a do šestnástky domácich letí jeden center za druhým, maďarská obrana ich ale zatiaľ všetky zvláda odvracať z nebezpečných priestorov.
     
    90+3
    Center z rohu odhlavičkovala maďarská obrana, loptu ale znovu nakopol do šestnástky domácich brankár Hennessey, ktorý už hrá pri stredovej čiare.
     
    90+2
    Center predlžoval Ashley Williams hlavou na zadnú tyč, kam si nabiehal Bale, tesne pred ním ale loptu tečoval na rohový kop Szalai.
     
    90+1
    Po faule na Bena Daviesa pri stredovej čiare získavajú hostia priamy kop. Takmer všetci hráči hosťujúceho tímu bežia do šestnástky Maďarska.
     
    90
    Walesu zostávajú na vyrovnanie ešte štyri minúty.
     
    90
    Žltú kartu za zakopnutie lopty pri autovom vhadzovaní dostáva Mihály Korhut (Maďarsko).
     
    89
    Gulácsiho nákop sa dostal až na ľavé krídlo k Vargovi, ktorý posielal do šestnástky nebezpečný strieľaný center. Nikto v bielom ale nebol nablízku a lopta preletela na opačnú stranu bez toho, aby ju niekto zasiahol.
     
    88
    Bese musí byť ošetrený a odchádza za autovú čiaru. Walesanom sa medzitým na ihrisku nedarí dostať sa k lopte.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Ben Davies (Wales), ktorý úplne zbytočným faulom na útočnej polovici zostrelil Beseho.
     
    87
    Szalai bol hlavnou postavou i ďalšej situácie. Skvele si nabehol na kolmú prihrávku zo stredu poľa a dostal sa do samostatného úniku, znovu ale tesne minul ľavú tyč brány hostí. Napokon bolo vzrušenie zbytočné, Szalaiovi bol odpískaný ofsajd.
     
    86
    Szalai si skvele nabehol na Vargov center a pred vybiehajúcim Hennesseym ho tečoval, lopta však skončila tesne mimo ľavej tyče waleskej brány.
     
    85
    Maďarom dal strelený gól krídla. Zrazu sú všade a waleská obrana ich zastavuje len nedovolenými zákrokmi. Po jednom z nich získavajú Maďari priamy kop z ľavej strany.

    Michal Sadlek

    Góly: 80. Pátkai

    Karty:   39. Pátkai (HUN), 49. Á. Nagy (HUN), 90. Korhut (HUN) – 2. Gunter (WAL), 82. J. Lawrence (WAL), 87. Davies (WAL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:15.
    Maďarsko: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orban, Korhut – Á. Nagy, Pátkai – Dzsudzsák (C) (70. Kleinheisler), Szoboszlai (83. Bese), Holender (59. R. Varga) – Szalai.
    Náhradníci: Dibusz, Kovácsik – Bese, Ferenczi, Holman, Kalmár, Kleinheisler, Kovács, D. Nagy, Németh, R. Varga, Vinícius.

    Wales: Hennessey – Gunter, A. Williams (C), J. Lawrence, B. Davies – Allen, Ampadu (54. Smith) – T. Lawrence (79. Vokes), Brooks (73. H. Wilson), James – Bale.
    Náhradníci: A. Davies, D. Ward – Lockyer, Mepham, Matondo, Roberts, Smith, Taylor, Vaulks, Vokes, H. Wilson, Woodburn.

    Rozhodca: Jug – Žunič, Vidali (všetci Slovinsko)