Nemecko – USA 1:3 (kon.) | Rakúsko – Česko 0:8 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 0:3 (kon.)
Švajčiarsko – Rusko 0:3 (kon.)
koniec
Nemecko
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
USA
Nedeľa 19.05.2019, 16:15 • Steel Aréna, Košice, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:02
    Vylúčenie v tíme USA (Derek Ryan – 2 min., hákovanie).
     
    57:25
    Prichádza nemecký tlak, len či to nie je neskoro. Mathias Niederberger je už na striedačke!
    56:15 Jack Eichel (USA) - 1:3
     
    56:15
    USA dalo gól!
    Je pravdepodobne rozhodnuté. Nebol to Kane, ale JACK EICHEL, ktorý z pokľaku zakončil akciu gólom nie z pravého, no ľavého kruhu.

    Asistencie: Patrick Kane, Ryan Suter.
     
    54:21
    Vylúčenie v tíme Nemecko (2 min. pre hráčsku lavicu – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Lean Bergmann.
     
    52:02
    Mathias Niederberger betónmi udržal puk mimo svojej brány po dorážke Eichela po nahodení puku od modrej v podaní Hanifina.
    50:03 Dylan Larkin (USA) - 1:2
     
    50:03
    USA dalo gól!
    DYLAN LARKIN milimetrovo triafa a premieňa van Riemsdykovu prihrávku pred bránu. Puk preletel cez hokejku obrancu, Larkin napriek tomu predviedol skvelé spracovanie i zakončenie.

    Asistencie: James van Riemsdyk, Alec Martinez.
     
    46:42
    Stefan Loibl sa dostal k vyrazenej rane Reula od modrej, z piatich metrov trafil iba rameno Schneidera! Puk následne vyletel na ochrannú sieť.

    Reklamná prestávka.
     
    43:45
    Suterova strela spred ľavého kruhu, Niederberger toho veľa nevidel a teda môže byť rád, že Larkin spoza brány nedostal puk do siete!
     
    40:32
    James van Riemsdyk v každej tretine na začiatku v sľubnej pozícii, teraz spred brány trafil iba zadný mantinel! Neskutočné.
     
    33:24
    Nemecko vo forme, Marc Michaelis však zoči-voči Schneiderovi zlyháva! Dokonalá robota od Eisenschmida, ktorý ho vysunul, nemecká "65-ka" sieť brány nerozvlnila.
     
    31:13
    Najprv Nemci poslali puk spoza vlastnej brány na hokejku Larkina, ktorý ešte hľadal lepšie postaveného van Riemsdyka. Ten stál naľavo od brány, v rýchlosti ale puk do nej neupratal!
     
    25:50
    Mathias Niederberger opäť pozorný. Akcia po pravej strane, Colin White to posúval na bránu na Kanea, ľavý betón nemeckého brankára drží nádeje Slovákov na postup nad vodou.
    24:43
     
    24:43
    Hrá sa zo strany na stranu, Jack Eichel bol zrazu sám pred Niederbergerom! Snaha o blafák forhendom, nemecký gólman vystavil lapačku k tyčke a chytil stopercentnú tutovku!
     
    21:34
    Teraz hrala s Američanmi horná žŕdka! Prihrávka zľava pred bránu, položenie hokejky do dráhy puku a mohlo to byť 2:1! Plachtovi chýbali centimetre k tomu, aby skóroval.
     
    15:41
    Alex DeBrincat po prihrávke od Kanea nedokázal zamieriť do polodkrytej brány! Mathias Niederberger sa presúval od ľavej tyčke k pravej, nemohol by tak včas zakončiť.
    13:47 James van Riemsdyk (USA) - 1:1
     
    13:47
    USA dalo gól!
    Po buly je ale všetko inak. Prihrávka na modrú, potom k pravému mantinelu a razantná koncovka. JAMES VAN RIEMSDYK stál pred bránou a svojím tečom vyrovnáva na 1:1.

    Asistencia: Clayton Keller, Alec Martinez.
    11:55 Frederik Tiffels (GER) - 1:0
     
    11:55
    Nemecko dalo gól! Pozrime sa na to! Američania s laxným vstupom do zápasu, už za to pykajú! Leon Draisaitl získal puk na útočnej modrej, posunul si ho na os ihriska, odkiaľ trafil len obrancu. Puk sa odrazil na hokejku FREDERIKA TIFFELSA, ktorý ho z pravého kruhu pohotovo poslal do siete!

    Asistencia: Leon Draisaitl.
     
    08:40
    Vylúčenie v tíme USA (Jack Eichel – 2 min., krosček).
     
    03:49
    Na jednej strane Kahun a Draisaitl, na druhej strane Luke Kunin. Nebezpečné momenty na oboch koncoch klziska si brankári oboch krajín postrážili.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 12. Tiffels (Draisaitl) – 14. J. van Riemsdyk (Keller, Martinez), 51. D. Larkin (J. van Riemsdyk, Martinez), 57. Eichel (P. Kane, Suter)


    Nemecko: Niederberger (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Nowak, Schopper, Reul, J. Müller – Tiffels, Draisaitl, Kahun – Ehliz, Hager, Mauer – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Fauser, Bergmann, Noebels – Loibl.
    USA: Schneider (Demko) – Suter, Martinez, Hanifin, Skjei, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, White, P. Kane (C) – J. van Riemsdyk, D. Larkin, Keller – J. Hughes, Eichel, Kreider – Kunin, Vatrano, Glendening – D. Ryan.

    Rozhodca: Ohlund (SWE), Stano (SVK) – Sormunen (FIN), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 6 293