Dánsko – Francúzsko 5:4 (3:2 po s.n.) | Švajčiarsko – Taliansko 9:0 (kon.) | Nemecko – Veľká Británia 3:1 (kon.)
Lotyšsko – Rakúsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Fínsko sk 2:4 (kon.) | Nórsko – Česko 2:7 (kon.)
koniec
Nemecko
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Veľká Británia
Sobota 11.05.2019, 16:15 • Steel Aréna, Košice, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    Toto len podčiarklo celú mizériu Nemecka v koncovke. Yasin Ehliz mohol už zo stredného pásma trafiť prázdnu bránu, namiesto toho vzal puk do útoku, odkiaľ ale trafil iba tyčku!
     
    58:27
    Ben Lake z veľkého uhla trafil priestor brány, ktorá bola pred jeho strelou odkrytá, Mathias Niederberger sa ale perfektne odpichol od ľadu a včas prirazil k ľavej tyčke!
     
    58:20
    Briti už bez Bena Bownsa v bráne, máme tu vabank.
    52:03 Leon Draisaitl (GER) - 3:1
     
    52:03
    Nemecko dalo gól! Nemci zapli v záverečnej desaťminútovke a úplne im to stačilo. Krásna akcia od vlastnej brány, na ktorej konci bol LEON DRAISAITL. Strela z spomedzi kruhov, na zásah nabíjal sprava opäť Plachta. Asistenciu si pripísal i Markus Eisenschmid.

    Asistencie: Matthias Plachta, Markus Eisenschmid.
    50:39 Yasin Ehliz (GER) - 2:1
     
    50:39
    Nemecko dalo gól! Do konca trestu Swindlehursta zostávala už iba sekunda, keď sa osamotený YASIN EHLIZ dostal k puku pred bránou Bownsa! Bezproblémová dorážka do brány, veľkú robotu urobil Plachta, ktorý spomedzi kruhov donútil Bownsa puk len vyraziť pred seba.

    Asistencia: Matthias Plachta.
     
    48:39
    Leon Draisaitl mohol odčiniť svoje zaváhanie, to by ale musel odrazený puk dvihnúť a poslať na telo Bena Bownsa! Nemci hrali predtým so šiestimi mužmi, keďže rozhodcovia avizovali vylúčenie Paula Swindlehursta. Dôvodom je držanie – dve minúty.
     
    45:54
    Chaos pred Bownsom, odrazený puk vzal obranca Marco Nowak, ktorý z možno piatich metrov od brány poslal svoju dorážku vysoko nad!
    43:36 Mike Hammond (GBR) - 1:1
     
    43:36
    Veľká Británia dala gól!
    Najväčšia hviezda Nemecka prihrala na gól Britom! MIKE HAMMOND dostal puk na hokejku doslova ako na zlatom podnose od Leona Draisaitla. Z minimálnej blízkosti Hammond dostal puk medzi betóny dezorientovaného Niederbergera.
    39:20 Moritz Seider (GER) - 1:0
     
    39:20
    Nemecko dalo gól! Smolný moment pre Britov! Už sa zdalo, že Bowns má puk pod kontrolou, no nebolo tomu tak. Nemci ho z bránkoviska vydolovali, poslali ho na modrú čiaru, kde si Seidenberg vymenil puk s kolegom z obrany a MORITZ SEIDER už prepálil všetko, čo mu stálo v ceste!

    Asistencia: Yannic Seidenberg.
     
    38:05
    Liam Kirk s dobrou a presnou krížnou strelou k tyčke, ktorú Niederberger vyrazil. Po dorážke sa naťahoval Myers, puk ale minul o pár centimetrov!
     
    36:18
    Už ani neviem koľká šanca pre Leonharda Pföderla! Prakticky samostatný únik pre hráča s číslom 83 na drese, Nemcom nie sú na gól dobré ani dorážky.
     
    32:05
    Neskutočné, čo Nemci zahadzujú. V tandeme šli Leonhard Pföderl a Frederik Tiffels, no ani po dorážkach sa tejto dvojici nepodarilo doraziť puk do siete.
     
    29:00
    Markus Eisenschmid nevyužíva prepadnutie súpera v útoku po prečíslení traja na dvoch, zo strednej vzdialenosti trafil len vyrážačku Bownsa.
     
    25:49
    Robert Lachowicz ponúkol Daviesovi šancu iba doklepnúť puk do brány, ale stopercentná tutovka zostáva nepremenená!
     
    25:14
    Prečíslenie traja na jedného, Liam Kirk po prihrávke od Perliniho z ľavého kruhu míňa bránu!
     
    22:35
    Gerrit Fauser si nakorčuľoval pred bránu, odkiaľ bez prípravy len tesne minul pravú žŕdku.
     
    14:06
    Ani Kahun, ani Pföderl neupratali puk do siete Bownsa z bezprostrednej blízkosti. Množstvo dorážok, stav zostáva nezmenený.
     
    12:28
    Presilovka pre Nemecko. Svoj menší dvojminútový trest za podrazenie si mieri odpykať Robert Dowd.
     
    10:34
    Obrovská smola v podaní Bretta Perliniho, ktorý zlomil hokejku pri svojej strele napravo od brány. Koncovka mohla skončiť v opustenej svätyni, nestalo sa tak.
     
    08:45
    Moritz Müller ukončil akciu Nemcov z vrchu kruhu strelou, Ben Bowns si pripisuje zákrok. Tým to však nekončilo, Korbinian Holzer šiel zbytočne do súboja po odpískaní hry, za čo putuje na trestnú lavicu na dve trestné minúty za faul lakťom.
     
    08:16
    Prvá šanca duelu putuje na konto nováčika turnaja. Oliver Betteridge si vymenil puk s Robertom Farmerom, aby druhý menovaný z ľavého kruhu nestačil včas poslať puk do brány.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 40. Seider (Y. Seidenberg), 51. Ehliz (Plachta), 53. Draisaitl (Plachta, Eisenschmid) – 44. Hammond


    Nemecko: Niederberger (Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Seider, Schopper, Nowak, Reul – Plachta, Draisaitl, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Ehliz, Hager, Pföderl – Noebels, Fauser, Bergmann.
    Veľká Británia: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Richardson, Lee, Ehrhardt, Mosey, Swindlehurst, Billingsley – Farmer, Perlini, Betteridge – Lake, Hammond, Dowd – Lachowicz, Davies, J. Phillips – Kirk, Myers, Shields.

    Rozhodca: Olivier Gouin (CAN), Jan Hribik (CZE) – Andreas Malmqvist (SWE), Lauri Nikulainen (FIN)

    Diváci: 6 866