Anderlecht – Gent 0:0 (kon.) | Waasland-Beveren – Mouscron 2:1 (kon.)
koniec
Waasland-Beveren
2:1 (1:1)
Royal Excel Mouscron
cz Nedeľa 21.04.2019, 20:00 • Freethiel Stadion, Beveren • Belgická Jupiler Pro League • O Evropskou ligu
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 8:11. Střely mimo: 4:8. Rohy: 1:8. (21:50:15)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Waaslandu-Beveren, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Úvodní minuty druhého poločasu jasně vyzněly pro hostující celek, který si vytvořil několik nadějných šancí, avšak k překonání Debatyho podruhé nedošlo. I když se domácí celek výhradně pouze bránil, tak to byl nakonec právě on, kdo se dostal zpět do vedení. Mouscron měl i po zbytek zápasu výraznou územní převahu, avšak veškeré šance končily daleko od branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jeden z domácích hráčů zahrál rukou, což neuniklo ani rozhodčímu. Následně na zemi skončil Bakić, kterého za cenu žluté karty fauloval Jubitana.
     
    90+1
    Vukotić dokázal včas vystoupit z obranné linie, načež se mu na druhé straně podařilo najít volného spoluhráče.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Ani další centrovaná nabídka se neujala, tentokráte totiž zasahoval pozorný Moren. Hosté si v koncovce utkání vytvářejí sympatický nápor.
     
    87
    Ačkoliv měl Vojvoda na pravém křídle hodně času na centr, i přesto si vybral pouze hlavu protihráče. Domácí se zbavili míče razantním odklizením.
     
    86
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Floriano Vanzo, přichází Denzel Jubitana.
     
    83
    Obrannou povinnost si splnil hostující Boya, který navíc našel vedle stojícího kolegu, jenž byl faulován. Royalu nezbývalo nic jiného, než rychle rozehrát.
     
    82
    V krátkém časovém sledu přichází další žlutá karta, tentokráte jí vyfasoval hostující zadák Dussenne.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Marko Bakić (Royal Excel Mouscron).
     
    81
    Dussenne celkem dlouho váhal, nakonec si vybral vedle stojícího Antonova, kterému se pro změnu nepodařilo přenést hru na volného forvarda Vojvodu.
     
    80
    Obrana domácích nyní zapomněla na Pierrota, který se navíc dokázal protlačit do zakončení, jenž skončilo na tyči. Přihrávce ale předcházel jasný ofsajd.
     
    79
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Excel. Míč směřoval na přední tyči, kde se jako první dostal k centru Vukotić, jenž odvracel zcela na jistotu.
     
    78
    Do palebné pozice se dostal Awoniyi, jehož pohotové zakončení nakonec skončilo kousek vedle branky. Mouscronu dnes není moc přáno, stále totiž prohrává.
     
    77
    Napadající Keita si pomohl tak trochu taktickým zákrokem, kterým zastavil rodící se akci soupeře. Hlavní sudí pochopitelně odpískal faul Waaslandu-Beveren.
     
    76
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Georgios Galitsios, přichází Frantzdy Pierrot.
     
    75
    Ampomah dokázal ukořistit volný míč, načež se jeho celek dostal ke kombinaci středem hrací plochy. Nakonec se centr snesl do náruče brankáře.
     
    74
    Za volným míčem se ještě pokoušel dostat Leye, který ho ale nestačil odehrát před brankovou čárou. Logicky z toho bude pouze odkop pro domácí.
     
    73
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Franko Andrijašević, přichází Nana Ampomah.
     
    72
    Navíc to nyní nevyšlo ani Antonovovi, jenž se rychlostním způsobem dokázal dostat k centru, který proletěl nad hlavami všech zúčastněných.
     
    71
    V posledních minutách utkání nesledujeme zrovna záživnou podívanou. Mouscron je i nadále směrem dopředu aktivnější, avšak k vyrovnávací brance se nedostal.
     
    69
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Karlo Lulič, přichází Alexis Gamboa.
     
    65
    Do nadějné šance se dostal hostující Babacar, který dokonce propálil brankáře, avšak na brankové čáře se podařilo zasáhnout Vukotićovi.
     
    64
    Zdánlivě nenápadný průnik v podání Andrijaševiće přeci jenom přinesl zakončení, avšak prudká rána směřovala do dobře postaveného brankáře Excelu.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Waasland-Beveren opět vede o jednu branku. Před malým momentem se málem do šestnáctky dostal Awoniyi.
     
    62
    Už to vypadalo, že se Leye dostane k hlavičkovému pokusu, avšak před ním na poslední chvíli zakročil Moren. Jeho prodloužení skončilo v zámezí.
     
    61
    Už se zdá být vše v pořádku, může se tak pokračovat ve hře. Mouscron to zkoušel po pravém křídle, avšak tam se nacházel pozorný obránce Lulić.
     
    60
    Hlavní sudí nakonec přivolal na hrací plochu lékařský personál, který si okamžitě vzal hráče do péče. Na nic vážnějšího to ale zatím nevypadá.
     
    59
    Avšak nyní se brankář Debaty ujal odkopu od své branky, přičemž to zkoušel pasem na levou stranu, kde se po souboji ocitl na zemi domácí Foulon.
     
    58
    Najednou to budou mít hosté opět složité, opět budou muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá ještě dostatek času.
    57. Stefan MILOŠEVIČ - 2:1
     
    57
    Waasland právě vstřelil branku!
    Domácí si berou vedení zpět! Soupeř totiž propadl ve středu hrací plochy, přičemž smečka protihráčů podnikla rychlý protiútok. Velice kvalitně to udělal Verstraete, který hezkým centrem našel na zadní tyči volného STEFANA MILOŠeVIĆE, jenž hlavičkou propálil brankáře.
     
    57
    Nakonec si domácí vyzkoušeli provedení autového vhazování, přičemž Foulon hledal Miloševiće, který byl čistým způsobem zbaven hracího předmětu.
     
    56
    Galitsios zbytečně nic nevymýšlel, naopak nekompromisně odkopl míč na druhou stranu hrací plochy, kde se ho ujal pozorný záložník Verstraete.
     
    55
    Debaty tentokráte zasahovat nemusel, naopak rozehrál konstruktivně do strany. Vanzo se zorientoval v přehuštěném prostoru, načež roztáhl hru vlevo.
     
    54
    Na pořadu dne byl rohový kop pro hosty. Bakić ho rozehrával z levé strany, přičemž v pokutovém území našel hlavu Boyi, který hlavičkoval kousek vedle.
     
    53
    Další šance hostů! Obrana si totiž opět nepohlídala Leyeho, který si dokázal hodit míč na pravou nohu, avšak poté trefil pouze nohu brankáře Debatyho.
     
    52
    Také hostující brankář Vasić si vyzkoušel práci s míčem, přičemž vykopával na levou stranu, kde si zpracováním poradil s těžkou přihrávkou Schrijvers.
     
    51
    Mouscron si nakonec vybojoval rohový kop, který přeci jenom přinesl centr do malého vápna. Útočným faulem si pomohl Galitsios, což uviděl také sudí.
     
    50
    Bakić pouze odkopával na druhou stranu, kde se balónu ujal aktivní Leye. Po jeho přihrávce se do míče opřel prvně jmenovaný, jenž protáhl brankáře.
     
    49
    Střídající Leye obdržel vynikající přihrávku za obranu, míč si potáhl před brankáře, který proti němu včas vyběhl. Debaty tak zasáhl pohotovým způsobem.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si obrannou povinnost splnil domácí Vukotić, který se ve svém pokutovém území ujal míče, jenž ihned odklidil.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Mićo Kuzmanović, přichází Mbaye Leye.
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Dimitri Mohamed, přichází Benjamin Van Durmen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou. V úvodu utkání měl navrch hostující celek, avšak do vedení se dostal protivník, který využil svojí druhou vyloženou šanci. Waasland-Beveren dokonce mohl své vedení navýšit, což se ale nepodařilo. Postupem času si hosté vypracovali velkou drtivou převahu, která nakonec přinesla zisk pokutového kopu, jenž byl proměněn. Na výsledkové tabuli tak svítí nerozhodný výsledek 1:1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Do vyložené šance se dostával hostující Awoniyi, kterému se podařilo obejít brankáře, avšak poté mu balón utekl daleko od kopačky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
    44. Noë DUSSENNE - 1:1
     
    44
    Mouscron právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil obránce NOE DUSSENNE, který zvolil zakončení k levé tyči, zatímco se brankář Debaty vrhl k opačné konstrukci. Mouscron tak po zásluze vyrovnává.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Paul Keita (Waasland-Beveren).
    43. Penaltový zákrok.
     
    43
    Je tu pokutový kop pro hosty!
     
    43
    Hlavní sudí ponechal Royalu výhodu, avšak ta nebyla moc platná. Vojvoda svůj centr přetáhl přes celé pokutové území, volný míč si ale našel Antonov.
     
    42
    Nakonec to zhruba z pětadvaceti metrů zkoušel hostující Boya, kterému se střela vůbec nepodařila. Debaty zůstal stát, míč totiž směřoval daleko vedle.
     
    41
    Hra se přesunula na pravou stranu, kde se nakonec k centru dostal Antonov. I tentokráte se míč snesl na hlavu prvního protihráče, kterým byl Moren.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    36
    Hodně nebezpečným centrem to zkoušel domácí Schrijvers, jehož nabídka se proměnila ve přímý střelecký pokus. Vasić se stihl ke své tyči přesunout včas.
     
    35
    Mouscron zahrával rohový kop z levé strany, přičemž se do vzduchu dostával Galtisios, jehož slabé zakončení našlo náruč domácího brankáře.
     
    34
    Nenápadná přihrávka měla směřovat na Vanza, avšak včas se ke svému pokutovému území dostal obránce Vojvoda, který přihrávku za sebe nepustil.
     
    33
    Za domácí stranu to hlavičkovým pokusem zkoušel obránce Vukotić, který poslal míč zhruba metr vedle branky. Vasić nemusel ani tentokráte zasahovat.
     
    32
    A ten nebyl vůbec špatný. Rozehrávka nakrátko nakonec přinesla centr, na který se vyhoupl Galitsios. Jeho hlavička nakonec putovala kousek nad branku.
     
    31
    Nyní si na levou stranu hrací plochy sbíhal Antonov, kterému se nepodařilo odcentrovat přes Schrijverse. Sražený centr, následovat bude rohový kop pro Royal.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Dimitri Mohamed (Royal Excel Mouscron).
     
    29
    Další nepřesnost v kombinaci hostujícího celku, tentokráte se o ní postaral obránce Dussenne, kterému se na hranici šestnáctky nepodařilo najít Awoniyiho.
     
    28
    Do rozhozené obrany si to namířil Vanzo, který ještě zkoušel spolupracovat s Andrijaševićem. Rána druhého jmenovaného prosvištěla kousek vedle tyče.
     
    27
    Hosté jsou v posledních minutách lehce aktivnější, avšak stále se nachází daleko od branky soupeře. Navíc nyní v rozehrávce chyboval Dussenne.
     
    26
    Galitsios našel volného Antonova, který okamžitě cpal přihrávku do pokutového území. Kuzmanović na ní nedosáhl, navíc bude vhazovat protivník.
     
    25
    Volného míče se ujal hostující Mohamed, který raději přihrával na vlastní polovinu. Mouscron po kratší kombinaci nakonec otočil hru na levou stranu.
     
    24
    Opět jsme sledovali střelecký projektil, k němu se dostal domácí forvard Milošević, jenž ale pálil hodně vedle branky. Vasić tak nemusel zasahovat.
     
    19
    Nyní se hra přesunula na polovinu domácího celku, kde si Antonov dokráčel pro zisk autového vhazování. Royal nakonec přenášel hru na pravou stranu.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Daam Foulon (Waasland-Beveren).
     
    18
    Na druhé straně se přílišnou agresivitou prezentoval napadající Babacar, který místo míče trefil nohu soupeře. I v tomto případě se jednalo o faul domácích.
     
    17
    Zpoza pokutového území to pohotovým způsobem zkoušel Lulić, jehož rána směřovala doprostřed branky. Vasić nakonec musel zasahovat nadvakrát.
     
    16
    Rozehrávku si nakonec vzal na starost Vanzo, který to zřejmě zkoušel přímo na bránu. Jeho ránu srazila zeď, domácí ale zůstávají i nadále u míče.
     
    15
    U postranní čáry to neudělal moc dobře hostující Dussenne, který píchl míč na nohu soupeře. Ten si těsně před pokutovým územím došel pro přímý kop.
     
    14
    Dussenne to krátce poté zkoušel kolmicí na Awoniyiho, který si v souboji s protihráčem pomohl nedovoleným zákrokem. Volný kop tak obstará Vukotić.
     
    13
    Vasić tak mohl odkopávat od své branky, přičemž si vybral spoluhráče na levé straně hrací plochy. Mouscron si hracího předmětu ale moc dlouho neužil.
     
    12
    Rázem to mohlo být o dvě branky! Patřičně důrazně si totiž počínal domácí forvard Milošević, který se opět dostal před brankáře, avšak nyní zakončil vedle.
    11. Louis VERSTRAETE - 1:0
     
    11
    Waasland právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Waasland-Beveren totiž zahrával rohový kop z pravé strany, který byl rozehrán cvičeným signálem. Přihrávka směřovala za pokutové území, kde číhal LOUIS VERSTRAETE, jehož ránu si srazil do branky jeden z protihráčů.
     
    11
    Uvolnění dokázalo ve stoprocentní šanci najít domácího Miloševiće, který se protlačil až před brankáře, jenž zasáhl takovým hokejovým způsobem.
     
    10
    K nebezpečnému centru se dostal Bakić, jehož nabídka nakonec proletěla pouze za brankovou čáru. Debaty tak mohl rozehrát, raději to zkoušel po zemi.
     
    9
    Následně si zpracováním rukou pomohl forvard Babacar, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí. Domácí hráči okamžitě rozehráli po zemi.
     
    8
    Na pravou stranu si sbíhal hostující Mohamed, který byl ale zastaven čistým zákrokem. Míč se opět dostal ven z hrací plochy, tentokráte budou vhazovat domácí.
     
    7
    Hrací předmět se opět snesl ven z hrací plochy, což vedlo k dalšímu autu pro Royal. Vojvoda našel volného Awoniyiho, který raději uklidnil hru.
     
    6
    Krátkou kombinaci Mouscronu narušil domácí Schrijvers, který posléze ještě spolupracoval s brankářem Debatym. Krátce poté přišla další nepřesnost.
     
    5
    Debaty tak mohl rozehrávat od své svatyně, avšak jeho prudký odkop zamířil pouze k opačnému pokutovému území, kde se nacházel brankář Vasić.
     
    4
    Posléze se autového vhazování ujal Antonov, který zkoušel hodit podél autové čáry. Tam číhal kolega Mohamed, jenž opět našel pouze rukavice brankáře.
     
    3
    Po pravém křídle si to namířil hostující zadák Vojvoda, který se dostal až ke vzdušné nabídce, jenž přistála do náruče brankáře Debatyho.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Waasland-Beveren: Debaty – Schryvers, Moren, Vukotić, Foulon – L. Verstraete, Keita, Lulič – Vanzo – Andrijašević, Miloševič.
    Náhradníci: Swolfs – Ampomah, Bizimana, Forte, Gamboa, Jubitana, Massop.

    Royal Excel Mouscron: Vasić – Vojvoda, Dussenne, Galitsios, Antonov – Bakić, Boya, Mohamed – Kuzmanović, Awoniyi, Dione.
    Náhradníci: Butez – Leye, Pierrot, Sadiku, Van Durmen, Vroman.

    Rozhodčí: Smet – Gilon, Walschap.
     
    Royal Excel Mouscron

    Na opačné straně stojí podobně hrající Mouscron, kterému pro změnu patří předposlední pozice, avšak není na tom o moc lépe. Mouscron má rovněž na svém kontě jeden jediný bod, který získal v minulém kole, ve kterém uhrál remízu 2:2 na hřišti Waregemu. Hostující tým tohoto zápasu má oproti Waaslandu-Beveren pouze lepší skóre, což by se po tomto utkání klidně mohlo změnit. Mouscron odehrál zatím dva venkovní zápasy, ve kterých získal jeden jediný bod. Navíc to se setkalo se zápornou bilancí branek, Mouscron totiž inkasoval hned pět zásahů, naopak se postaral o tři trefy.
     
    Waasland-Beveren

    Fotbalisté Waaslandu-Beveren si ve skupině o Evropskou ligu nevedou vůbec dobře. Po odehraných čtyřech kolech se totiž nacházejí na samotném chvostu tabulky skupiny B, přičemž se mu podařilo získat pouze jeden jediný bod. Tento bod přišel už v prvním kole, od té doby následuje třízápasová série porážek. V posledním kole jsme sledovali celkem vysokou přestřelku, kterou nakonec lépe zvládly Cercle Bruggy, které se tak radovaly z vítězství poměrem 3:2. Waasland-Beveren bude muset pořádně zabrat, manko na první St. Gilloise činí už jedenáct bodů, což je téměř neřešitelná pozice.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Waasland-Beveren a Royal Excel Mouscron.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Góly: 11. L. Verstraete, 57. Miloševič – 44. Dussenne (pen.)

    Karty:   18. Foulon (WAS), 43. Keita (WAS), 90+2. Jubitana (WAS) – 30. Mohamed (MOP), 81. Bakić (MOP), 82. Dussenne (MOP)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 8:11. Střely mimo: 4:8. Rohy: 1:8.
    Waasland-Beveren: Debaty – Schryvers, Moren, Vukotić, Foulon – L. Verstraete, Keita, Lulič (69. Gamboa) – Vanzo (86. Jubitana) – Andrijašević (73. Ampomah), Miloševič.
    Náhradníci: Swolfs – Ampomah, Bizimana, Forte, Gamboa, Jubitana, Massop.

    Royal Excel Mouscron: Vasić – Vojvoda, Dussenne, Galitsios (76. Pierrot), Antonov – Bakić, Boya, Mohamed (C) (46. Van Durmen) – Kuzmanović (46. Leye), Awoniyi, Dione.
    Náhradníci: Butez – Leye, Pierrot, Sadiku, Van Durmen, Vroman.

    Rozhodca: Smet – Gilon, Walschap