Slovensko – Česko sk 1:3 (kon.)
koniec
Slovensko
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Česko
cz Sobota 13.04.2019, 15:30 • Easton Aréna, Piešťany • Turnaj štyroch krajín U19
Partner:
     
    Čeští hokejisté do 19 let díky vítězství nad domácím Slovenskem v posledním zápase končí na turnaji v Piešťanech třetí.
     
    59:49
    Navíc když je Jakub Nespala (SVK) vyloučen na pět minut a do konce utkání za zákrok mimo hru, který jsem neviděl.
    59:23
     
    59:23
    Jeden z českých hráčů trefil vyhozením z obranného pásma tyč!
     
    58:31
    Domácí hokejisté to zkoušejí v šesti bez gólmana, není na co čekat.
     
    58:31
    Slovenský kouč Ernest Bokroš si vybírá oddechový čas.
     
    55:14
    Dvořák vyrazil střelu od modré před sebe, ale Dominik Šeliga se nezorientoval ideálně a dorazil puk jen do boční síťky! Potom český brankář zastavil další pokus z pravého kruhu lapačkou.
     
    54:23
    A teď budou mít ztíženou pozici, Otakar Šik (CZE) je totiž vyloučen za krosček. Tohle musíme přestát.
     
    52:14
    Vedení ale musí dál držet Daniel Dvořák, zatím náš muž zápasu. Lapačkou parádně máchl proti střele Marka Minárika, který hraje vynikající zápas.
    51:14 VŠETEČKA - 1:3
     
    51:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! V pravý čas Češi střílí mooc důležitý třetí gól a aktivním Slovákům odskakují! Po pravé straně se před branku nádherně protáhl ROBIN VŠETEČKA a po své kličce kolem obránce zvolil i parádní nadýchané zakončení do druhého růžku! Máme tady dalšího gólového debutanta v reprezentaci – 1:3! Asistence: Petr Fridrich.
     
    50:09
    Mezi kruhy se k puku dostal Nicolas Ferenyi, střílel na druhou tyč. Dvořák vykopl kotouč pravým betonem.
     
    48:26
    Slováci vyhráli buly a vydali se do přečíslení tři na dva, to ale po dvou přihrávkách nezakončili.
     
    45:14
    A další šance pro Petra Čajku, stejně jako v přesilovce mířil na druhou tyč, ale slovenský brankář dál drží naděje svého celku na vítězství!
     
    44:47
    Čtyři čeští hráči se vydali do přečíslení, ale než si Jaroslav Brož zpracoval kotouč, Bátory mu zase vykryl úhel.
    42:59
     
    42:59
    ...nakonec vymyslel pro změnu Otakar Šik přihrávku napříč pásmem na Vojtěcha Střondalu, který mohl přidat třetí český gól, jenže Bátory se famózně přesunul a vychytal ho!
     
    42:34
    A znovu v akci Bátoryho levé rameno. Teď zastavilo dělovku Jana Štibingra z první.
    42:17
     
    42:17
    Češi parádně zakombinovali po ose Štibingr – Šik – Petr Čajka, jenže český kapitán z mezikruží Bátoryho nepřekonal!
     
    41:06
    A pozor! Čeká nás skoro kompletní přesilovka pět na tři, Nicolas Ferenyi (SVK) vyhodil puk z obranného pásma mimo hřiště!
     
    41:00
    A naopak si zase zahrají v pěti proti čtyřem. Róbert Džugan (SVK) se v útočném pásmu provinil zbytečným podrážením.
     
    39:37
    Z první se do střely položil Jakub Nespala, ale naštěstí nebyla úplně nejprudší a Daniel Dvořák se stačil přesunout!
     
    38:12
    Jan Bambula (CZE) potom napadl soupeře a rozhodčí signalizoval trest, vzápětí se Bambula porafal s Filipem Čenkou a oba si přibalili další menší trest navrch. Chvíli se teď bude hrát čtyři na čtyři.
     
    38:12
    Krásná česká kombinace gólem nekončí! Střondala vyzval před prázdnou bránou Čajku, jenže ten by potřeboval mít hokejku na druhou stranu. Takhle napálil puk do brankáře a Češi se k dorážce nedostali.
     
    36:31
    No, tak to je zajímavá situace. Brankář Matej Bátory (SVK) vyjel proti kotouči z brány a zastavil ho před unikajícím Robinem Všetečkou. Teď si rychle nevybavím aktuální pravidla, každopádně Bátory inkasuje menší trest za zdržování hry a tentokrát jdeme na přesilovku my.
    34:38
     
    34:38
    Pěknou akci zakončoval ze středu pole Jakub Nespala, Dvořák chytá. Kotouč mu sice vypadl, ale dokázal ho velmi rychle přikrýt.
     
    34:09
    Miroslav Kukla (CZE) potom naprosto zbytečně vrazil Džugana na mantinel a dostává dvě plus deset minut.
     
    34:09
    Za českou obranu se dostal Róbert Džugan, naštěstí mu ale kotouč poskočil a když si ho snažil zpracovat, Dvořák ho bezchybně vystínoval.
     
    31:34
    Marek Minárik (SVK) sekl Dvořáka do lapačky, když už pod ní měl český brankář kotouč. Nebylo to poprvé a jsem rád, že teď už rozhodčí vylučuje.
     
    31:23
    Velkou šanci Jakuba Nespaly chytá Dvořák. Kotouč vytěsnil lapačkou reflexivně před sebe, kde se Slováci natahovali po dorážce, ale Češi puk odpálili dřív.
     
    29:46
    Národní tým se dostal do přečíslení, ale v něm si jednak špatně přihrál, a jednak hrál v šesti. Takže za chvíli půjdou na přesilovku Slováci.
    29:26
     
    29:26
    Bátory neviděl odražený kotouč a když se k němu dostal Přemysl Svoboda na pravém kruhu, český útočník si vůbec nevšiml, že má odkrytou třetinu branky! Kdyby střílel, byl by to jasný gól. To je škoda...
     
    28:01
    Marek Minárik (SVK) je vyloučen za podrážení, čeští hokejisté dostávají vůbec první přesilovou hru v zápase!
    25:10
     
    25:10
    Čeští beci pomalu střídali a za naši sestavu se dostal jeden ze Slováků, jehož střelu musel zblokovat nataženou holí Bambula. Potom sebral váhavému Aubrechtovi kotouč tuším Kováčik, ale zblízka neprostřelil Dvořáka.
     
    19:10
    Dvořák vykopl zakončení volného Dominika Šeligy z Liberce, na druhou stranu pak ujeli ve dvou na jednoho Šik s Bambulou. Ve velké možnosti ale nezpracovali kotouč.
    18:13 FRIDRICH - 1:2
     
    18:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, čeští junioři krátce před první přestávkou otáčejí skóre! Za svou aktivitu jsou odměněni druhou brankou. Štibingr vypíchl puk slovenskému hráči a dostal se k němu PETR FRIDRICH, který se z vrcholu pravého kruhu rozhodl pro střelu na druhou tyč. Bátory nestihl lapačkou zakročit, Fridrich slaví první reprezentační trefu a vedeme – 1:2! Asistence: Jan Štibingr.
     
    17:05
    Střondala mířil mezi betony Bátoryho, střílel poměrně z dálky a chtěl ho překvapit, ale gólman jeho úmysl přečetl a stav se nemění.
     
    17:05
    Vojtěch Střondala vypíchl puk do sóla, v něm byl faulován a pojede trestné střílení!
    16:27 ŠIK - 1:1
     
    16:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale i slovenská obrana má okénka a divoká hra nahoru – dolů končí českým vyrovnáním! První brejk zakončený tuším Sklenářem ještě neskončil radostí, ale potom se naši do pásma vrátili a po Dluhošově střele se před brankou natahovali dva spoluhráči. K puku se dostal OTAKAR ŠIK, jenž krásně zavěsil k bližší tyčce – 1:1! Asistence: Jan Dluhoš.
     
    15:55
    Teď už se to hradeckému brankáři tolik nepovedlo. Když se snažil rovnou přikrýt prudké nahození ze středního pásma, puk mu uskočil, naštěstí ale vedle branky.
    15:32
     
    15:32
    Čeští mladíci zase propadli ve středním pásmu a pustili Slováky do přečíslení. Adam Paulíny ho z pravé strany zakončoval sám, mířil na bližší tyč, ale tam Dvořák velmi dobře nechal lapačku a zasáhl.
    14:54 ČEDERLE - 1:0
     
    14:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se po zásluze ujímají vedení, další kritická chvilka v naší defenzívě – neříkám obraně, protože jde o hru celé pětky – už končí gólem. Hugo Kováč našel před brankou SEBASTIÁNA ČEDERLEHO, jehož Češi nedůsledně pokryli a slovenský forvard z první zamířil přesně k blížší tyčce Dvořákovy branky – 1:0! Asistence: Hugo Kováč.
    14:08
     
    14:08
    Za české beky se protáhl Sebastián Čederle a tečoval povedený centr před branku, jenže Daniel Dvořák byl na svém místě a velkou šanci zneškodnil!
    11:12
     
    11:12
    Petr Čajka si pěkně přiťukl s parťákem, z úhlu ovšem nenašel místo v postoji Bátoryho. Naši pak propadli a Slováci se vydali do brejku tři na jednoho, jenže levému křídlu uskočil puk z hokejky!
     
    06:39
    A taky na druhé straně jsme viděli první gólovou možnost utkání! Parádní přihrávku do brejku dostal Jan Grim, ale na zádech měl slovenského beka a když chtěl Bátorymu udělat kličku, už ji v tísni přetáhl a gólman zakročil.
    06:24
     
    06:24
    Po Klapkově akci se do přečíslení dva an jednoho dostali Slováci. Paulíny nabil Džuganovi, ten naštěstí tváří v tvář Dvořákovi napálil tyčku!
    03:02
     
    03:02
    Obrovská chyba českého obránce připravila střeleckou pozici Adamu Kobolkovi, ten naštěstí z pravého krubu přestřelil Dvořákovu klec.
    01:15
     
    01:15
    Češi pokračovali v tlaku, ale druhé obraně soupeř zblokoval střelu a na druhou stranu se po levé straně prosmýkl Marek Minárik. Z úhlu také nenašel místo ve Dvořákově postoji, ale vypadalo to celkem nebezpečně.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 15. Čederle (Kováč) – 17. Šik (Dluhoš), 19. Fridrich (Štibingr), 52. Všetečka (Fridrich)


    Slovensko: Bátory (Lackovič) – Česánek, Kobolka, Vitaloš, Škorec, Martiška, Semaňák, Bučko – Džugan, Čenka, Paulíny – Šeliga, Minárik, Nespala – Ferenyi, Čederle, Kováč – Mojžiš, Kováčik, Hvizdoš. Trenér: Ernest Bokroš.
    Česko: Dvořák (Haas) – Štibingr, Aubrecht, Dluhoš (A), Procházka, Kukla, Ondračka, Antoš – Brož, Střondala (A), Bambula – Šik, Čajka (C), Svoboda – Fridrich, Řehák, Klímek – Grim, Sklenář, Klapka – Všetečka. Trenér: David Bruk.