Slovensko – Česko sk 1:3 (kon.)
koniec
Slovensko
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Česko
cz Sobota 13.04.2019, 15:30 • Easton Aréna, Piešťany • Turnaj štyroch krajín U19
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Potřetí a naposledy vás zdravím z lázeňských Piešťan. My tady samozřejmě nejsme kvůli lázním, ale kvůli hokeji, a to velice kvalitnímu. Na turnaji čtyř zemí se totiž ukazují adepti příštího mistrovství světa dvacítek, a ti čeští a slovenští se dnes poperou o třetí místo. Ani jeden z týmů totiž nedokázal překvapit favority z Finska a Ruska, takže se teprve dnes pokusí o první vítězství.
     
    Češi včera dostali od sborné lekci zdarma. Až do 30. minuty sice drželi bezbrankový stav, ale pak se kvalita Rusů jasně prokázala. Za 18 minut dali šest gólů, čtyři z toho v přesilovkách, které hráli prostě fantasticky. Jak potvrdil i hlavní kouč David Bruk, výsledek 6:0 bohužel odpovídal dění na ledě a aktuální kádr nemohl soupeři konkurovat.

    Rusko – Česko 6:0 (0:0, 4:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 30. Stěpanov (Voronkov, Dorofejev), 32. Michajlov (Kruglov), 39. Komissarov (Stěpanov, Alanov), 40. Stěpanov (Kizimov, Žiljakov), 43. Babincev (Grjaznov, Šablovskij), 48. Kizimov (Voronkov).

    Slováci první den prohráli s Ruskem 0:7, i proti Finsku pak byli o gól horší než Češi. Dlužno říct, že odehráli solidní duel, chvilku i vedli, nicméně především vinou druhé třetiny prohráli 3:6. Výsledky obou bývalých federálních "spojenců" jsou tedy velmi podobné, a proto dnes můžeme očekávat vyrovnanou bitvu.

    Slovensko – Finsko 3:6 (2:2, 0:2, 1:2)

    Branky a nahrávky: 12. Minárik (Džugan), 19. Paulíny (Džugan), 49. Hvizdoš (Vitaloš) – 13. Airola (Salmela, Siikanen), 13. Nousiainen (Salonen), 27. Karuvaara (Mäki), 30. Erholtz (Siikanen, Airola), 48. Haatanen (Seppälä), 52. Salonen (Oden, Seppälä).
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Bátory (Lackovič) – Česánek, Kobolka, Vitaloš, Škorec, Martiška, Semaňák, Bučko – Džugan, Čenka, Paulíny – Šeliga, Minárik, Nespala – Ferenyi, Čederle, Kováč – Mojžiš, Kováčik, Hvizdoš. Trenér: Ernest Bokroš.

    Česko: Dvořák (Haas) – Štibingr, Aubrecht, Dluhoš (A), Procházka, Kukla, Ondračka, Antoš – Brož, Střondala (A), Bambula – Šik, Čajka (C), Svoboda – Fridrich, Řehák, Klímek – Grim, Sklenář, Klapka – Všetečka. Trenér: David Bruk.
     
    Čeští trenéři udělali pro poslední duel na turnaji několik změn ve složení útoků. Do druhého posunuli k Šikovi a Čajkovi Přemysla Svobodu, na centr třetího Františka Řeháka. Třináctým útočníkem bude Robin Všetečka. Do branky se postaví Daniel Dvořák, který si včerejší debakl s Rusy nemohl vyčítat.
     
    Máme za sebou obě hymny a poslední zápas turnaje v Piešťanech může vypuknout. Zlato už oslavili Finové, kteří porazili Rusy 1:0 v prodloužení!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    První český útok to vzal pěkně zhurta. V rohu pásma operoval Vojtěch Střondala a jeho akci dokončoval Jaroslav Brož, střílel ale z velkého úhlu a Bátory si připsal první zákrok.
     
    01:15
    Češi pokračovali v tlaku, ale druhé obraně soupeř zblokoval střelu a na druhou stranu se po levé straně prosmýkl Marek Minárik. Z úhlu také nenašel místo ve Dvořákově postoji, ale vypadalo to celkem nebezpečně.
    01:15
     
    01:19
    Ránu hned po buly Dvořák viděl a bez potíží ji schoval do lapačky.
     
    01:51
    Náš tým se po chvíli dostal ze třetiny a Daniel Klímek si zkoušel obhodit protivníka na útočné modré čáře. Ten mu ale kličku nespolkl.
     
    02:27
    Pěkný signál předvedl čtvrtý útok ve své rozehrávce, nicméně všechno skončilo jen nabídkou Adama Klapky před branku, která nenašla žádného kamaráda.
     
    03:02
    Obrovská chyba českého obránce připravila střeleckou pozici Adamu Kobolkovi, ten naštěstí z pravého krubu přestřelil Dvořákovu klec.
    03:02
     
    03:47
    Domácí reprezentace je teď živější, nicméně její další snahy zastavuje odpískaný ofsajd. Hlediště Easton Arény je hodně slušně zaplněné, takových pět stovek diváků tu bude.
     
    04:20
    Otakar Šik to zkusil po pravé straně velice dobře individuálně, dostal se až za branku, nicméně česká akce potom už nijak zajímavě nepokračovala.
     
    04:54
    Naše rozehrávka byla opět hodně krkolomná, ale nakonec jsme se dostali ke střele. Od modré čáry to zkoušel Tomáš Ondračka a nevím, jestli puk nelízl někoho ze Slováků, ale Bátory ho nechal proletět kolem své klece.
     
    05:46
    S rozehrávkou a obecně dostáváním kotoučů z vlastní třetiny bohužel neměla naše reprezentace problémy jen proti silným soupeřům, ale má je i dnes. Snad se to zlepší.
     
    06:24
    Po Klapkově akci se do přečíslení dva an jednoho dostali Slováci. Paulíny nabil Džuganovi, ten naštěstí tváří v tvář Dvořákovi napálil tyčku!
    06:24
     
    06:39
    A taky na druhé straně jsme viděli první gólovou možnost utkání! Parádní přihrávku do brejku dostal Jan Grim, ale na zádech měl slovenského beka a když chtěl Bátorymu udělat kličku, už ji v tísni přetáhl a gólman zakročil.
     
    07:23
    Náš výběr se teď musel bránit slovenskému sevření, nicméně alespoň nenechal soupeře vykroužil rotaci do pozice před brankou. Kotouč potom vylétl na českou střídačku.
     
    07:46
    V předešlých momentech kvalitní zadák Adam Kobolka tentokrát zrovna nezazářil. Dvakrát váhal na modré čáře tak dlouho, až málem pustil Čechy do dalšího brejku.
     
    08:23
    Národní mužstvo Česka odpovědělo z hokejek druhého útoku, zapojili se i obránci, všechno končí střelou od modré do výstroje připraveného Bátoryho.
     
    08:55
    Dobrá slovenská kombinace skončila u hráče mezi kruhy, který si ale musel puk zpracovat a včas k němu přistoupil náš hokejista.
     
    09:34
    Zatím můžeme v klidu říct, že jakmile kterýkoli z týmů poctivě forčekuje, soupeři s tím mají obrovské problémy. Není to zrovna exkluzivní hokejová podívaná, ale nasazení borcům nechybí.
     
    10:39
    Teď Češi při napadání trochu ustoupili, už potřebovali střídat, tak nechali kotouč Slovákům bez boje. Ti také postupně vyměňují své hráče na ploše.
     
    11:12
    Petr Čajka si pěkně přiťukl s parťákem, z úhlu ovšem nenašel místo v postoji Bátoryho. Naši pak propadli a Slováci se vydali do brejku tři na jednoho, jenže levému křídlu uskočil puk z hokejky!
    11:12
     
    12:29
    Jenom chvilku měl na pravém mantinelu Adam Paulíny, pak k němu zezadu přistoupil František Řehák a hokejkou ho čistým způsobem obral o kotouč.
     
    13:07
    Slovenské vyhození nekončí zakázaným uvolněním, hra alespoň ubíhá velmi plynule bez přerušování.
     
    13:17
    Teď jsme viděli tentokrát pěkný hokejový moment, Robin Všetečka obdržel na pravém křídle pas do jízdy. Střílet ovšem musel z úhlu a na Mateje Bátoryho nevyzrál.
     
    14:08
    Za české beky se protáhl Sebastián Čederle a tečoval povedený centr před branku, jenže Daniel Dvořák byl na svém místě a velkou šanci zneškodnil!
    14:08
     
    14:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se po zásluze ujímají vedení, další kritická chvilka v naší defenzívě – neříkám obraně, protože jde o hru celé pětky – už končí gólem. Hugo Kováč našel před brankou SEBASTIÁNA ČEDERLEHO, jehož Češi nedůsledně pokryli a slovenský forvard z první zamířil přesně k blížší tyčce Dvořákovy branky – 1:0! Asistence: Hugo Kováč.
    14:54 ČEDERLE - 1:0
     
    15:32
    Čeští mladíci zase propadli ve středním pásmu a pustili Slováky do přečíslení. Adam Paulíny ho z pravé strany zakončoval sám, mířil na bližší tyč, ale tam Dvořák velmi dobře nechal lapačku a zasáhl.
    15:32
     
    15:55
    Teď už se to hradeckému brankáři tolik nepovedlo. Když se snažil rovnou přikrýt prudké nahození ze středního pásma, puk mu uskočil, naštěstí ale vedle branky.
     
    16:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale i slovenská obrana má okénka a divoká hra nahoru – dolů končí českým vyrovnáním! První brejk zakončený tuším Sklenářem ještě neskončil radostí, ale potom se naši do pásma vrátili a po Dluhošově střele se před brankou natahovali dva spoluhráči. K puku se dostal OTAKAR ŠIK, jenž krásně zavěsil k bližší tyčce – 1:1! Asistence: Jan Dluhoš.
    16:27 ŠIK - 1:1
     
    17:05
    Vojtěch Střondala vypíchl puk do sóla, v něm byl faulován a pojede trestné střílení!
     
    17:05
    Střondala mířil mezi betony Bátoryho, střílel poměrně z dálky a chtěl ho překvapit, ale gólman jeho úmysl přečetl a stav se nemění.
     
    17:26
    Možná už Přemysl Svoboda mohl střílet, ale v rychlém průniku ještě posunul puk doprava na svého křídelníka. Ten kotouč nezpracoval a zajímavá akce skončila v rohu.
     
    17:51
    Pokus Slováků o rychlou rozehrávku končí zakázaným uvolněním.
     
    18:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, čeští junioři krátce před první přestávkou otáčejí skóre! Za svou aktivitu jsou odměněni druhou brankou. Štibingr vypíchl puk slovenskému hráči a dostal se k němu PETR FRIDRICH, který se z vrcholu pravého kruhu rozhodl pro střelu na druhou tyč. Bátory nestihl lapačkou zakročit, Fridrich slaví první reprezentační trefu a vedeme – 1:2! Asistence: Jan Štibingr.
    18:13 FRIDRICH - 1:2
     
    19:10
    Dvořák vykopl zakončení volného Dominika Šeligy z Liberce, na druhou stranu pak ujeli ve dvou na jednoho Šik s Bambulou. Ve velké možnosti ale nezpracovali kotouč.
     
    19:41
    Češi ještě dohrávají třetinu v tlaku...
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hokej je hra chyb a tenhle zápas je o chybách. Kdo jich využije víc, ten vyhraje. Po vyrovnaném úvodu chybovali víc Češi, Slováci byli aktivnější a zaslouženě nás potrestali prvním gólem. Ale ten jako by naše mladíky vyhecoval, do soupeře se zakousli, taky ho donutili k chybám a otočili skóre. Myslím, že nás čeká hodně velké drama.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:17.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Slovensko – 10
    Česko – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Jeden z beků hledal na útočné modré čáře Jana Bambulu. Před ním ale Slováci kotouč zpomalili a když se po něm pak český forvard natahoval, už kvůli signalizovanému ofsajdu nemohl hrát.
     
    21:25
    Jednu ránu Slováků z levého kruhu zblokoval obránce, pak česká druhá lajna vyrazila dopředu, ale nezakončila. Na druhé straně tak přišel zblokovaný pokus, který se od zadního mantinelu odrazil ke Dvořákovi, jenž hru přikryl.
     
    21:57
    Kapitán Petr Čajka měl při dalším bloku střely z levé strany velmi snadnou práci.
     
    22:12
    Už už se Samuel Mojžiš tlačil středem do brejku, ale spoluhráč mu skočil na led ze střídačky do útočného pásma tak, že sudí odpískal těsný ofsajd.
     
    22:48
    Osamocen se na druhé straně proháčkoval do třetiny Robin Všetečka. Z velkého úhlu centroval kotouč do brankoviště, nicméně černá guma jen proletěla podél brankové čáry.
     
    23:33
    Dominik Sklenář hledal zpoza branky Adama Klapku, těsně před ním kotouč vypíchl slovenský zadák. Vzápětí Sklenář vystihl špatnou rozehrávku, ale než vystřelil, přistoupil k němu blokující soupeř.
     
    24:18
    Slováci už se z hektičtější pasáže osvobodili. Čtvrtý český útok pak měl náznak přečíslení, nicméně Klapka už Sklenářovu přihrávku nečekal.
     
    25:10
    Čeští beci pomalu střídali a za naši sestavu se dostal jeden ze Slováků, jehož střelu musel zblokovat nataženou holí Bambula. Potom sebral váhavému Aubrechtovi kotouč tuším Kováčik, ale zblízka neprostřelil Dvořáka.
    25:10
     
    25:49
    Aktuálně sledujeme velké zmatky v české obraně, naši navíc po zakázaném uvolnění nemohou vystřídat.
     
    26:25
    Čajka na levé straně pěkně tečoval Ondračkovu nabídku, nicméně Bátory na kotouč viděl.
     
    26:49
    František Řehák se na pravé straně zkoušel prosmýknout kolem obránce, nebyla to marná snaha, ale nakonec už na kotouč nedosáhl.
     
    27:04
    Domácí mladíci nahodili kotouč na druhou stranu a protože míříl přímo na Dvořákovu klec, místo případného icingu všechno končí vhazováním.
     
    27:30
    Ofsajd české reprezentace vystřídalo o patnáct sekund později zakázané uvolnění Slováků.
     
    27:50
    Jan Bambula si chtěl na levé straně vymodlit faul, který se asi dal pískat. Ale o chvíli později už se přece jen bude vylučovat.
     
    28:01
    Marek Minárik (SVK) je vyloučen za podrážení, čeští hokejisté dostávají vůbec první přesilovou hru v zápase!
     
    28:14
    Slováci se po vyhraném buly vydali dopředu a v situaci dva na dva zastavil Čenkovu střelu Daniel Dvořák lapačkou. Potom se po druhém forvardovi ještě ohnal hokejkou, zřejmě proto, že ho trochu osprchoval.
     
    28:46
    Domácí mladíci znovu vyhazují.
     
    29:26
    Bátory neviděl odražený kotouč a když se k němu dostal Přemysl Svoboda na pravém kruhu, český útočník si vůbec nevšiml, že má odkrytou třetinu branky! Kdyby střílel, byl by to jasný gól. To je škoda...
    29:26
     
    29:46
    Národní tým se dostal do přečíslení, ale v něm si jednak špatně přihrál, a jednak hrál v šesti. Takže za chvíli půjdou na přesilovku Slováci.
     
    30:12
    Teď už je Slovensko kompletní a usazuje se v naší třetině.
     
    30:40
    Po pěkné kombinaci vypálil z pravého kruhu Adam Kobolka, jehož dědeček sedí přímo vedle mě. Rána trefila Daniela Dvořáka do masky a český gólman si vynutil přerušení hry. Například Jan Hribik by hru nepřerušil, i kdyby měl brankář vyseklý řemínek.
     
    31:23
    Velkou šanci Jakuba Nespaly chytá Dvořák. Kotouč vytěsnil lapačkou reflexivně před sebe, kde se Slováci natahovali po dorážce, ale Češi puk odpálili dřív.
     
    31:34
    Marek Minárik (SVK) sekl Dvořáka do lapačky, když už pod ní měl český brankář kotouč. Nebylo to poprvé a jsem rád, že teď už rozhodčí vylučuje.
     
    32:24
    Národní mužstvo hraje v početní výhodě, zatím se ale nemůže chytnout.
     
    32:43
    A znovu letí kotouč přes všechny čáry. Hodně špatná rozehrávka v přesilovce.
     
    33:15
    Křižný pas Střondaly na Šika přečetl uprostřed hřiště soupeř a naše trápení pokračuje.
     
    33:30
    Radek Procházka už byl v útočném pásmu a nestihl se z něj vrátit, když naše pravé křídlo mířilo dopředu. Rozhodčí tedy musel odpískat ofsajd.
     
    33:49
    Slovensko hraje v plném počtu.
     
    33:58
    Jaroslav Brož to z pravé strany zkusil víceméně na náhodu, ale velmi dobře. Nicméně Bátory si bližší růžek pohlídal.
     
    34:09
    Za českou obranu se dostal Róbert Džugan, naštěstí mu ale kotouč poskočil a když si ho snažil zpracovat, Dvořák ho bezchybně vystínoval.
     
    34:09
    Miroslav Kukla (CZE) potom naprosto zbytečně vrazil Džugana na mantinel a dostává dvě plus deset minut.
     
    34:38
    Pěknou akci zakončoval ze středu pole Jakub Nespala, Dvořák chytá. Kotouč mu sice vypadl, ale dokázal ho velmi rychle přikrýt.
    34:38
     
    35:09
    Teď už se čeští junioři brání v oslabení lépe.
     
    35:25
    Petr Čajka předvedl vynikající práci, i když stejně tak musíme říct, že Slováci naprosto tragickou práci. Ani ve čtyřech nedokázali situaci vyřešit, Čajka se k puku vrátil a nakonec střílel z otočky z mezikruží. Nicméně spíše doprostřed branky.
     
    36:02
    A čo hráme, presilovku, hej? ptají se slovenští příznivci na tribuně. No, mají pravdu, nezdá se to.
     
    36:15
    Už je české mužstvo kompletní, za toto oslabení si zaslouží velkou pochvalu. Nakonec musel Dvořák zasahovat proti střele ze střední vzdálenosti.
     
    36:31
    No, tak to je zajímavá situace. Brankář Matej Bátory (SVK) vyjel proti kotouči z brány a zastavil ho před unikajícím Robinem Všetečkou. Teď si rychle nevybavím aktuální pravidla, každopádně Bátory inkasuje menší trest za zdržování hry a tentokrát jdeme na přesilovku my.
     
    36:59
    Střondala přesunul hru nalevo k Šikovi, to je samozřejmě nacvičená kombinace. Šik pak hledal další dva hráče před brankou, nabídku mu ale Slováci zblokovali.
     
    37:29
    Vojtěch Střondala pak o kotouč přišel, nicméně v další akci dobře pálil z první. Bátory vyrazil puk před sebe a je velká škoda, že tam nikdo z našich nedorážel.
     
    38:12
    Krásná česká kombinace gólem nekončí! Střondala vyzval před prázdnou bránou Čajku, jenže ten by potřeboval mít hokejku na druhou stranu. Takhle napálil puk do brankáře a Češi se k dorážce nedostali.
     
    38:12
    Jan Bambula (CZE) potom napadl soupeře a rozhodčí signalizoval trest, vzápětí se Bambula porafal s Filipem Čenkou a oba si přibalili další menší trest navrch. Chvíli se teď bude hrát čtyři na čtyři.
     
    38:25
    Domácí hokejisté posílají kotouč na icing.
     
    38:36
    Slováci jsou kompletní a zase startují vlastní přesilovou hru.
     
    38:58
    Rána Kristiána Kováčika prosvištěla vedle české branky...
     
    39:20
    ...teď už naši dostávají kotouč do bezpečných míst.
     
    39:37
    Z první se do střely položil Jakub Nespala, ale naštěstí nebyla úplně nejprudší a Daniel Dvořák se stačil přesunout!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vyrovnaný souboj nám ve druhé třetině nenabídl žádný gól, takže Češi dál drží těsný náskok. Hru ovlivnila první vyloučení, v přesilovkách si ale každý tým vytvořil vždy maximálně jednu šanci. Svěřenci Davida Bruka musí víc střílet, zaměstnanějším mužem je zatím Daniel Dvořák, který předvádí velmi dobrý výkon.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:05.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Slovensko – 11 (21)
    Česko – 4 (15)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Češi hrají v plném počtu.
     
    41:00
    A naopak si zase zahrají v pěti proti čtyřem. Róbert Džugan (SVK) se v útočném pásmu provinil zbytečným podrážením.
     
    41:06
    A pozor! Čeká nás skoro kompletní přesilovka pět na tři, Nicolas Ferenyi (SVK) vyhodil puk z obranného pásma mimo hřiště!
     
    41:32
    Střondala dvakrát hledal křížem Šika. Poprvé ale Otakar Šik nezpracoval kotouč a podruhé přihrávku zblokoval slovenský bek, od něhož se puk odrazil ke gólmanovi.
     
    41:51
    Po dalším vhazování se Slovensko osvobozuje.
     
    42:17
    Češi parádně zakombinovali po ose Štibingr – Šik – Petr Čajka, jenže český kapitán z mezikruží Bátoryho nepřekonal!
    42:17
     
    42:34
    A znovu v akci Bátoryho levé rameno. Teď zastavilo dělovku Jana Štibingra z první.
     
    42:38
    Český tým musí rozjet další útok z vlastní třetiny...
     
    42:59
    ...nakonec vymyslel pro změnu Otakar Šik přihrávku napříč pásmem na Vojtěcha Střondalu, který mohl přidat třetí český gól, jenže Bátory se famózně přesunul a vychytal ho!
    42:59
     
    43:11
    Slovensko hraje v plném počtu. Velkou možnost jsme bohužel nevyužili, snad nás to nebude mrzet.
     
    44:17
    Především František Řehák teď srdnatě bojoval o kotouč, přidali se k němu i spoluhráči, ale Slováci ho nakonec vyvezli ze třetiny.
     
    44:47
    Čtyři čeští hráči se vydali do přečíslení, ale než si Jaroslav Brož zpracoval kotouč, Bátory mu zase vykryl úhel.
     
    45:14
    A další šance pro Petra Čajku, stejně jako v přesilovce mířil na druhou tyč, ale slovenský brankář dál drží naděje svého celku na vítězství!
     
    46:06
    Klapka přenechal v neutrální zóně Sklenářovi, teď se náš čtvrtý útok usazuje u Slováků. Ale hraje se jen u mantinelu.
     
    46:54
    Slovensko, do toho! ozývá se zimním stadionem. Jan Dluhoš trochu riskantně vystoupil proti dlouhé rozehrávce a i když ji nezasáhl, ani slovenský hráč na kotouč nedosáhl.
     
    47:32
    Mou předchozí domněnku, že Češi mají ve třetí třetině víc sil, se teď Slováci snaží vyvrátit dobrým forčekingem, který nám přidělává potíže.
     
    48:15
    Zbytečné zakázané uvolnění Slováků, kteří nestihli dostřídat. Toho bychom mohli zkusit využít. Mezitím se z hokejového "vězení" vrátil na střídačku po osobním trestu Miroslav Kukla.
     
    48:26
    Slováci vyhráli buly a vydali se do přečíslení tři na dva, to ale po dvou přihrávkách nezakončili.
     
    48:39
    Na naši modrou čáru dostal pas Marek Minárik, situace ho vynesla do levého kruhu a proti jeho střele musel Daniel Dvořák potvrdit dnešní výborný výkon.
     
    49:16
    Sledujeme hodně živelný hokej, Slováci působí hodně nabuzeným dojmem a velmi srdnatě se perou o vyrovnání. Český tým teď poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    49:26
    Rána hned po vhazování a další práce pro vyrážečku Daniela Dvořáka.
     
    50:09
    Mezi kruhy se k puku dostal Nicolas Ferenyi, střílel na druhou tyč. Dvořák vykopl kotouč pravým betonem.
     
    50:56
    Domácí reprezentace stále zvyšuje obrátky, Češi se jí snaží pouze kazit kombinace. Víc či míň se jim to zatím daří.
     
    51:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! V pravý čas Češi střílí mooc důležitý třetí gól a aktivním Slovákům odskakují! Po pravé straně se před branku nádherně protáhl ROBIN VŠETEČKA a po své kličce kolem obránce zvolil i parádní nadýchané zakončení do druhého růžku! Máme tady dalšího gólového debutanta v reprezentaci – 1:3! Asistence: Petr Fridrich.
    51:14 VŠETEČKA - 1:3
     
    52:14
    Vedení ale musí dál držet Daniel Dvořák, zatím náš muž zápasu. Lapačkou parádně máchl proti střele Marka Minárika, který hraje vynikající zápas.
     
    53:05
    Zákrok špičkou pravého betonu vystřídalo krytí levé tyčky, když se před Dvořáka tlačil jeden ze slovenských asistentů. Moc pěkně se teď nezaujatým divákům kouká na hokej, který nám nabízí maximální bojovnost. Borci už se nemají na co šetřit.
     
    54:10
    Už je tady zase průbojný košíkář Minárik, Češi se dál brání.
     
    54:23
    A teď budou mít ztíženou pozici, Otakar Šik (CZE) je totiž vyloučen za krosček. Tohle musíme přestát.
     
    54:45
    Češi zblokovali střelu z dálky a teď drží hru u mantinelu.
     
    55:14
    Dvořák vyrazil střelu od modré před sebe, ale Dominik Šeliga se nezorientoval ideálně a dorazil puk jen do boční síťky! Potom český brankář zastavil další pokus z pravého kruhu lapačkou.
     
    55:21
    Byl to zřejmě David Aubrecht, kdo napálil kotouč přes celé hřiště.
     
    55:40
    Prudký kotouč skončil po slovenské rozehrávce mimo hrací plochu a vhazuje se na naší útočné modré čáře.
     
    55:46
    Tentokrát se domácí provinili zakázaným uvolněním.
     
    56:12
    A znovu letí kotouč až k Mateji Bátorymu. Výtečně.
     
    56:30
    Češi jsou kompletní a Šik ještě zkusil vysunout do sóla Střondalu, což mu nevyšlo. To nám teď ale nevadí.
     
    56:45
    Zakázané uvolnění tentokrát z českých hokejek. Bátory zůstává v bráně.
     
    56:51
    Zase přišla rychlá střela po buly, Ferenyi to zkoušel na bližší tyč a Dvořák musel rychle vykopnout beton.
     
    57:22
    Slováci rozehrávají ze své třetiny.
     
    57:34
    Ale přesnost jim chyběla, napadající Češi uspěli.
     
    57:53
    Kotouč se zastavil v závěji sněhu před slovenskou střídačkou, teď ho mají na hokejkách čeští hráči.
     
    58:15
    V posledních minutách bráníme náskok velmi aktivně.
     
    58:31
    Minárik hledal z rohu pásma spoluhráče před brankou, zpomalený kotouč zastavil Dvořák hokejkou a následně ho přikryl pod lapačkou.
     
    58:31
    Slovenský kouč Ernest Bokroš si vybírá oddechový čas.
     
    58:31
    Domácí hokejisté to zkoušejí v šesti bez gólmana, není na co čekat.
     
    58:46
    Paulíny tečoval Kobolkovu střelu k bližší tyčce, tam byl ale Dvořák dobře postavený a nebezpečnou možnost zastavil. Další buly.
     
    58:59
    František Řehák vyhazuje tak, aby to nebyl icing.
     
    59:12
    Už jsou Slováci znovu v našem pásmu.
     
    59:23
    Jeden z českých hráčů trefil vyhozením z obranného pásma tyč!
    59:23
     
    59:36
    Puk je daleko od Dvořáka. Tohle už nepustíme!
     
    59:49
    Navíc když je Jakub Nespala (SVK) vyloučen na pět minut a do konce utkání za zákrok mimo hru, který jsem neviděl.
     
    Konec zápasu.
     
    Čeští hokejisté do 19 let díky vítězství nad domácím Slovenskem v posledním zápase končí na turnaji v Piešťanech třetí.
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Martin Vitaloš a na české straně zcela zaslouženě gólman Daniel Dvořák.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Slovensko – 12 (33)
    Česko – 7 (22)
     
    První Finsko, druhé Rusko, třetí Česko, čtvrté Slovensko. Takové je konečné pořadí turnaje čtyř zemí v Piešťanech. Dnešní zápas nenabídl moc hokejové krásy, spíš chyby a velkou bojovnost. Oporou našeho týmu byl brankář Daniel Dvořák, který inkasoval jen jeden gól, o vítězství tak rozhodli svými premiérovými trefami v reprezentaci Petr Fridrich a Robin Všetečka.
     
    Ode mě je to ze slovenské půdy všechno, příjemný zbytek víkendu do Česka a někdy příště se s vámi zase budu těšit na shledanou či na počtenou! (17:49:43)

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 15. Čederle (Kováč) – 17. Šik (Dluhoš), 19. Fridrich (Štibingr), 52. Všetečka (Fridrich)


    Slovensko: Bátory (Lackovič) – Česánek, Kobolka, Vitaloš, Škorec, Martiška, Semaňák, Bučko – Džugan, Čenka, Paulíny – Šeliga, Minárik, Nespala – Ferenyi, Čederle, Kováč – Mojžiš, Kováčik, Hvizdoš. Trenér: Ernest Bokroš.
    Česko: Dvořák (Haas) – Štibingr, Aubrecht, Dluhoš (A), Procházka, Kukla, Ondračka, Antoš – Brož, Střondala (A), Bambula – Šik, Čajka (C), Svoboda – Fridrich, Řehák, Klímek – Grim, Sklenář, Klapka – Všetečka. Trenér: David Bruk.