Chelsea – Brighton 3:0 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Manchester City – Cardiff 2:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Streda 03.04.2019, 20:45 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    84
    Jednoznačne dnes najlepší hráč Chelsea a celkový dirigent ofenzívy Eden Hazard sa lúči s trávnikom a posiela za seba adekvátnu náhradu v podobe Williana.
     
    82
    Svoje minúty si už v dnešnom zápase odohral aj Ruben Loftus-Cheek, ktorý zvyšoval náskok Chelsea na 3:0 a z ihriska teda odchádza za takéhoto stavu. Nahrádza ho na stredopoliarskej pozícii Mateo Kovačić.
     
    81
    Olivier Giroud po centrovanej lopte smerom do šestnástky chcel pozične ovládnuť tento priestor. Dlhý center mu však unikol a proti prevahe dvoch hráčov sa mu nekládli veľké šance na úspech.
     
    75
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Alírezá Džahánbachš, prichádza Bernardo.
     
    73
    Cesar Azpilicueta si už svoje v dnešnom zápase odohral a určite bol na trávniku prínosom ako pre defenzívu, tak pre ofenzívu .Na trávniku ho vymení Davide Zappacosta, ktorého štart pred zápasom bol otázny. Napokon však nastupuje.
     
    70
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Florin Andone, prichádza Glenn Murray.
    64. Ruben Loftus-Cheek (CHE) - 3:0
     
    64
    Chelsea dala gól!
    Domáci futbalisti sú v laufe a pridávajú tretí gól a dostávajú sa na rozdiel triedy. Loptu si šikovne potiahol dopredu RUBEN LOFTUS-CHEEK, pripravil si ju za šestnástkou a parádnou strelou k protiľahlej žrdi do vinkla obstrelil brankára Ryana.
    60. Eden Hazard (CHE) - 2:0
     
    60
    Chelsea dala gól!
    Brilantná a jednoduchá akcia dvoch mužov na trávniku. Loftus-Cheek na útočnej polovici ponúkol loptu komu inému ako EDENOVI HAZARDOVI, ktorý prešprintoval na hranicu vápna a odtiaľ nechytateľnou strelou zveľadil gólový náskok svojho tímu.
    56. Callum Hudson-Odoi (CHE)
     
    56
    Postupne môžeme sledovať zmenu vývoja defenzívnej línie Brightonu. Hostia sú už sformovaní do štvorčlenných alebo päťčlenných blokov s jedným hráčom operujúcim na hrote. Teraz to veľmi dobrým centrom vymyslel Jorginho, ktorý prienikovým centrom našiel Hudsona-Odoia a ten hlavičkou zakončil do Ryanových rúk.
    38. Olivier Giroud (CHE) - 1:0
     
    38
    Chelsea dala gól!
    The Blues sa zaslúžene ujímajú vedenia v stretnutí. Aktivitu na pravej strane vyvinul Hudson-Odoi, ktorý poslal prihrávku do malého vápna, kde už operoval pripravený OLIVIER GIROUD a jemným priťuknutím usmernil loptu do siete.
     
    35
    Nebezpečne to vyzeralo po defenzívnej chybe na strane Chelsea. Už sa na ľavej strane uvoľňoval Bissouma, vnikol do šestnástky, obehol okolo Azpilicuetu ako okolo kužeľa, posúval loptu Florinovi Andonemu, ktorý nastavil nohu, ale už zakončiť nedokázal.
     
    31
    Ani z opakovaných záberov som podrobne neodsledoval, čo sa vlastne Solomonovi Marchovi stalo, že sa zranil an a trávniku bude musieť byť nahradený. Vystrieda ho Anthony Knockaert.
     
    29
    Pekná lopta z pravej strany po dlhšej kombinácii a územnej prevahe smerovala k Olivierovi Giroudovi. Proti nemu sa však v súboji postavil Duffy s Brunom Saltorom a zblokovali jeho strelecký pokus.
     
    11
    Asi prvé väčšie vzrušenie pred bránkou Ryana. Gólman Matthew Ryan sa musel mať na pozore po Kantého akcii, ktorý vysunul doprava Hudsona-Odoia. Jeho priama strela bola blokovaná a lopta preletela ponad brvno.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 38. Giroud, 60. E. Hazard, 64. Loftus-Cheek


    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C) (73. Zappacosta), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (82. Kovačić) – Hudson-Odoi, Giroud, E. Hazard (84. Willian).
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Zappacosta, Barkley, Kovačić, Higuaín, Willian.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – D. Pröpper, D. Stephens, Bissouma – March (31. Knockaert), Andone (70. G. Murray), Džahánbachš (75. Bernardo).
    Náhradníci: Button – Burn, Bernardo, Kayal, Knockaert, G. Murray, Izquierdo.

    Rozhodca: Graham Scott – McDonough, Davies