Chelsea – Brighton 3:0 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Manchester City – Cardiff 2:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Streda 03.04.2019, 20:45 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase jednoznačne dominovali The Blues, ktorým sa jednogólový náskok z prvého polčasu podarilo navýšiť. V 60. minúte sa presadil Hazard a o štyri minúty neskôr skóroval aj Loftus-Cheek. Chelsea teda zvíťazila 3:0, potvrdila rolu favorita a získala tri body.

    Ďakujeme za pozornosť, dobrú noc. (22:39:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+3. Anthony Knockaert (BRN)
     
    90+3
    Ohroziť súperovu bránku sa snažil Knockaert, ktorý sa zbavil obrancov na útočnej polovici, spracoval si center a zakončoval. Mieril však mimo bránky.
     
    90+2
    Už to zrejme na nejaký významný okamih v zápase alebo zmenu v skóre naozaj neyzerá. Domáca Chelsea bezpečne kontroluje dianie aj v závere druhého polčasu.
     
    90+1
    Rozhodcovia pridávajú k druhému polčasu ešte tri minúty. Nejaké významné prerušenia sme nevideli, úbytok času nastal iba počas striedaní.
     
    90
    Chvíľu mohli s loptou byť na kopačkách hostia. Postaral sa o to Bong spoločne s Dunkom, ktorí ako obrancovia získali guľatý predmet a posúvaj ho po obvode obrany.
     
    89
    Rozhodca teda dnes nemusí riešiť nejaké zložité situácie alebo akékoľvek nedovolené zákroky, ktorých je dnes minimum.
     
    88
    Pomaličky sa blížime k absolútnemu záveru stretnutia. Dianie stále aj do týchto chvíľ majú jednoznačne pod kontrolou futbalisti Chelsea. Zaujímavým faktom je, že sme doteraz nevideli udelenie žiadnej žltej karty.
     
    87
    Kanté reagoval ihneď po súboji s hosťujúcim Bissoumom, ktorý sa spoločne s Pröpperom môže pochváliť tým, že dnes obaja najviac pomáhajú tímu.
     
    86
    Z pravej strany to centrom skúšal Zappacosta a v pokutovom území sa už ukazoval Giroud s Willianom. Kombinácia napokon nevyšla do úplného konca.
     
    85
    Knockaert si postrážil pohyb domáceho futbalistu Emersona, ktorému nedovolil rozohrať. Po autovom vhadzovaní však lopta patrí znovu domácim, ktorí majú mimochodom 68-percentné držanie lopty.
     
    84
    Jednoznačne dnes najlepší hráč Chelsea a celkový dirigent ofenzívy Eden Hazard sa lúči s trávnikom a posiela za seba adekvátnu náhradu v podobe Williana.
     
    83
    Šikovne to vymysleli opäť domáci. Krížny center z ľavej strany od Hudsona-Odoia si na ľavej strane spracoval Eden Hazard, ktorý pálil z voleja, ale bránu prestrelil. Medzitým sa chystá striedanie.
     
    82
    Svoje minúty si už v dnešnom zápase odohral aj Ruben Loftus-Cheek, ktorý zvyšoval náskok Chelsea na 3:0 a z ihriska teda odchádza za takéhoto stavu. Nahrádza ho na stredopoliarskej pozícii Mateo Kovačić.
     
    81
    Olivier Giroud po centrovanej lopte smerom do šestnástky chcel pozične ovládnuť tento priestor. Dlhý center mu však unikol a proti prevahe dvoch hráčov sa mu nekládli veľké šance na úspech.
     
    80
    Spoza pokutového územia sa k zakončeniu dostal Bong Songo, ktorý tvrdo pálil. Brankár Azpilicueta si pripísal úplne prvý zákrok a určite bol rád, že sa aspoň trochu dnes zapotí.
     
    79
    Brighton and Hove Albion si vybojoval prvý rohový kop v stretnutí. udialo sa tak po zblokovanej lopty z kopačky Knockaerta, ktorý sa aj postavil k zástavke.
     
    78
    Celkom rázne a dobre to riešil hosťujúci Knockaert, ktorý nasmeroval center z ľavej strany pred malé vápno, kde sa mu ukazoval Murray.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 38. Giroud, 60. E. Hazard, 64. Loftus-Cheek


    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C) (73. Zappacosta), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (82. Kovačić) – Hudson-Odoi, Giroud, E. Hazard (84. Willian).
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Zappacosta, Barkley, Kovačić, Higuaín, Willian.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – D. Pröpper, D. Stephens, Bissouma – March (31. Knockaert), Andone (70. G. Murray), Džahánbachš (75. Bernardo).
    Náhradníci: Button – Burn, Bernardo, Kayal, Knockaert, G. Murray, Izquierdo.

    Rozhodca: Graham Scott – McDonough, Davies