Chelsea – Brighton 3:0 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Manchester City – Cardiff 2:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Streda 03.04.2019, 20:45 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase jednoznačne dominovali The Blues, ktorým sa jednogólový náskok z prvého polčasu podarilo navýšiť. V 60. minúte sa presadil Hazard a o štyri minúty neskôr skóroval aj Loftus-Cheek. Chelsea teda zvíťazila 3:0, potvrdila rolu favorita a získala tri body.

    Ďakujeme za pozornosť, dobrú noc. (22:39:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+3. Anthony Knockaert (BRN)
     
    90+3
    Ohroziť súperovu bránku sa snažil Knockaert, ktorý sa zbavil obrancov na útočnej polovici, spracoval si center a zakončoval. Mieril však mimo bránky.
     
    90+2
    Už to zrejme na nejaký významný okamih v zápase alebo zmenu v skóre naozaj neyzerá. Domáca Chelsea bezpečne kontroluje dianie aj v závere druhého polčasu.
     
    90+1
    Rozhodcovia pridávajú k druhému polčasu ešte tri minúty. Nejaké významné prerušenia sme nevideli, úbytok času nastal iba počas striedaní.
     
    90
    Chvíľu mohli s loptou byť na kopačkách hostia. Postaral sa o to Bong spoločne s Dunkom, ktorí ako obrancovia získali guľatý predmet a posúvaj ho po obvode obrany.
     
    89
    Rozhodca teda dnes nemusí riešiť nejaké zložité situácie alebo akékoľvek nedovolené zákroky, ktorých je dnes minimum.
     
    88
    Pomaličky sa blížime k absolútnemu záveru stretnutia. Dianie stále aj do týchto chvíľ majú jednoznačne pod kontrolou futbalisti Chelsea. Zaujímavým faktom je, že sme doteraz nevideli udelenie žiadnej žltej karty.
     
    87
    Kanté reagoval ihneď po súboji s hosťujúcim Bissoumom, ktorý sa spoločne s Pröpperom môže pochváliť tým, že dnes obaja najviac pomáhajú tímu.
     
    86
    Z pravej strany to centrom skúšal Zappacosta a v pokutovom území sa už ukazoval Giroud s Willianom. Kombinácia napokon nevyšla do úplného konca.
     
    85
    Knockaert si postrážil pohyb domáceho futbalistu Emersona, ktorému nedovolil rozohrať. Po autovom vhadzovaní však lopta patrí znovu domácim, ktorí majú mimochodom 68-percentné držanie lopty.
     
    84
    Jednoznačne dnes najlepší hráč Chelsea a celkový dirigent ofenzívy Eden Hazard sa lúči s trávnikom a posiela za seba adekvátnu náhradu v podobe Williana.
     
    83
    Šikovne to vymysleli opäť domáci. Krížny center z ľavej strany od Hudsona-Odoia si na ľavej strane spracoval Eden Hazard, ktorý pálil z voleja, ale bránu prestrelil. Medzitým sa chystá striedanie.
     
    82
    Svoje minúty si už v dnešnom zápase odohral aj Ruben Loftus-Cheek, ktorý zvyšoval náskok Chelsea na 3:0 a z ihriska teda odchádza za takéhoto stavu. Nahrádza ho na stredopoliarskej pozícii Mateo Kovačić.
     
    81
    Olivier Giroud po centrovanej lopte smerom do šestnástky chcel pozične ovládnuť tento priestor. Dlhý center mu však unikol a proti prevahe dvoch hráčov sa mu nekládli veľké šance na úspech.
     
    80
    Spoza pokutového územia sa k zakončeniu dostal Bong Songo, ktorý tvrdo pálil. Brankár Azpilicueta si pripísal úplne prvý zákrok a určite bol rád, že sa aspoň trochu dnes zapotí.
     
    79
    Brighton and Hove Albion si vybojoval prvý rohový kop v stretnutí. udialo sa tak po zblokovanej lopty z kopačky Knockaerta, ktorý sa aj postavil k zástavke.
     
    78
    Celkom rázne a dobre to riešil hosťujúci Knockaert, ktorý nasmeroval center z ľavej strany pred malé vápno, kde sa mu ukazoval Murray.
     
    77
    Viacero prihrávok, priamočiary a rýchly pohyb. To sú faktory, ktoré dnes jednoznačne zdobia hru Chelsea. Hráči hostí stíhajú v situáciách súpera, ale k lopte a rozohrávke sa dostávajú len sporadicky. Uvidíme, čo teraz vymyslí Bissouma.
     
    76
    Na strane Brightonu si už hosťujúci kouč Hughton vyčerpal všetky tri striedania. Len pripomínam, že v prvom polčase musel nútene vystriedať zraneného Marcha za Knockaerta.
     
    75
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Alírezá Džahánbachš, prichádza Bernardo.
     
    74
    Talian Zappacosta vchádza do rozbehnutého vlaku, ktorý je poháňaný domácimi lokomotívami ako je napríklad v prvom rade Eden Hazard, ktorého je na ihrisku dnes najviac vidieť.
     
    73
    Cesar Azpilicueta si už svoje v dnešnom zápase odohral a určite bol na trávniku prínosom ako pre defenzívu, tak pre ofenzívu .Na trávniku ho vymení Davide Zappacosta, ktorého štart pred zápasom bol otázny. Napokon však nastupuje.
     
    72
    Zahrávania štandardky pár metrov spoza pokutového územia sa ujal Eden Hazard. Jeho zahrávanie priameho kopu smerovalo ponad hlavy všetkých jeho spoluhráčov.
     
    71
    Boli sme svedkami druhého striedania v zápase. Zmena sa udiala na hosťujúcej strane, kde absolútne dnes nevýrazného Andoneho, ktorý bol na hrote prakticky neviditeľný vystriedal Murray.
     
    70
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Florin Andone, prichádza Glenn Murray.
     
    70
    Chelsea zatiaľ stále kontroluje dianie v dnešnom zápase a taktovku má na svojej strane. Teraz si šikovne do vápna nabehol nečakane N'Golo Kanté a zakončoval z prvej. Nasmeroval to ponad bránku.
     
    69
    Domáca Chelsea získala jednoduchú štandardku, ktorú rozohrával Azpilicueta. Loptu si chcel v pokutovom území prebrať menej výrazný Giroud, ale napokon to hostia odpálili na rohový kop.
     
    67
    V osobnom súboji nepríjemne zasiahol Yves Bissouma domáceho Calluma Hudsona-Odoia, ktorý však ošetrenie potrebovať nebude, môže pokračovať bez problémov v zápase.
     
    66
    Zmeny na hráčskych postoch sa samozrejme čoskoro začnú presadzovať. Popri postrannej čiare sme už videli viacerých hráčov, ktorí sa rozcvičovalil, najmä na domácej strane.
     
    65
    Dominancia domácich hráčov jednoznačne pokračuje aj naďalej. Absolútne bezzubí a nedôrazní hostia zatiaľ nedokázali vymyslieť súvislejšiu ohrozujúcu akciu.
    64. Ruben Loftus-Cheek (CHE) - 3:0
     
    64
    Chelsea dala gól!
    Domáci futbalisti sú v laufe a pridávajú tretí gól a dostávajú sa na rozdiel triedy. Loptu si šikovne potiahol dopredu RUBEN LOFTUS-CHEEK, pripravil si ju za šestnástkou a parádnou strelou k protiľahlej žrdi do vinkla obstrelil brankára Ryana.
     
    63
    Chelsea opäť dominuje v elemente držania lopty a jednoznačne má na útočnej polovici územnú i pozičnú prevahu. Štatistiky sú naklonené v prospech The Blues.
     
    62
    Ojedinelá akcia hostí sa skončila veľmi rýchlo. Z ľavej strany sa skúšal presadiť Džahánbachš, ale center, ktorý nasmeroval, nebol vôbec presný.
     
    61
    Belgický ofenzívny hráč predviedol naozaj to, v čom je veľmi silný. Dokázal si neohrozene udržať loptu a zasadiť druhý úder do siete Brightonu, ktorý je od začiatku druhého polčasu ešte viac pasívnejším tímom.
    60. Eden Hazard (CHE) - 2:0
     
    60
    Chelsea dala gól!
    Brilantná a jednoduchá akcia dvoch mužov na trávniku. Loftus-Cheek na útočnej polovici ponúkol loptu komu inému ako EDENOVI HAZARDOVI, ktorý prešprintoval na hranicu vápna a odtiaľ nechytateľnou strelou zveľadil gólový náskok svojho tímu.
     
    59
    Bruno Saltor sa výborne predviedol v defenzíve, keď dokázal zastaviť ofenzívny pohyb od Emersona. Cez ľavú stranu je to pre Chelsea menej priechodné a teraz to bol dokonca ofsajd.
     
    58
    Francúzski futbalisti Giroud a Kanté sa ukazovali v pokutovom území ako možnosť voľby pre Hudsona-Odoia. Anglický ofenzívny hráč však volil spätnú prihrávku na Azpilicuetu.
     
    57
    Loptu si po zlej rozohrávke Chelsea, čo sa deje málokedy, prevzal obranca Bruno Saltor a z obrannej polovice bude zahrávať autové vhadzovanie.
    56. Callum Hudson-Odoi (CHE)
     
    56
    Postupne môžeme sledovať zmenu vývoja defenzívnej línie Brightonu. Hostia sú už sformovaní do štvorčlenných alebo päťčlenných blokov s jedným hráčom operujúcim na hrote. Teraz to veľmi dobrým centrom vymyslel Jorginho, ktorý prienikovým centrom našiel Hudsona-Odoia a ten hlavičkou zakončil do Ryanových rúk.
     
    55
    Rohový kop z pohľadu Chelsea nedopadol vôbec dobre. Centrovaná lopta smerujúca pred malé vápno našla len kopačky hosťujúcich futbalistov.
     
    54
    Hazard sa opäť zachoval ako správny dirigent ofenzívy svojho tímu a potiahol loptu po ľavej strane. Následne bola cez Jorginha presunutá až na opačnú stranu k Hudsonovi-Odoiovi.
     
    53
    Hudson-Odoi sa mierne rozbehol, potom prihrávku nasmeroval do krídelných priestorov k Hazardovi, ktorý sa pohybuje prevažne po celej šírke ihriska.
     
    52
    Hazard sa pripojil k ofenzíve a hľadá si voľné priestory, aby si mohol spracovať nejakú prichádzajúcu loptu. Podpora defenzívnych hráčov zo strany Chelsea je určite postačujúca.
     
    51
    Na striedanie a na zásah do zápasu určite čaká mnoho hráčov. Vyčerpávajúca je hra najmä Brightonu, ktorý má loptu na kopačkách len minimálne. A takmer celý prvý polčas len bránili a poriadne sa ani nedokázali presadiť.
     
    50
    Luizova prihrávka smerom na ľavú stranu ihriska, kde smeroval pripravený Emerson bola až napokon pridlhá pre talianskeho krajného obrancu.
     
    49
    Center z kopačky belgického futbalistu Edena Hazarda smeroval na hlavičku Davida Luiza, ktorý dokázal center hlavou zasiahnuť, nebolo to však vôbec dôrazné zo strany brazílskeho stopéra.
     
    48
    Individuálne sa po ľavej strane v pokutovom území chcel pretlačiť Yves Bissouma. Veľmi mu pohyb smerom na bránku nevyšiel, o loptu skoro prišiel. Na opačnej strane zase Hazard vďaka dobrému pohybu získal rohový kop.
     
    47
    Kanté posúval loptu na pravú stranu, kde bol na spracovanie pripravený Hudson-Odoi. Defenzívne však bol obmedzovaný zo strany Knockaerta, ktorý už plne vníma zápasové dianie.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Pokračujeme teda v pôvodných jedenástkach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Domáca Chelsea jednoznačne územne a aj pozične dominovala v tomto zápase. Zaslúžene sa domáci tím dostal do vedenia v priebehu 38. minúty, kedy sa presadil Olivier Giroud.
    Druhý polčas sa začne približne o 21:50.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Rozohrávku má pevne v rukách brankár Ryan a posúval loptu smerom len na svojich obrancov.
     
    45+1
    Pochopiteľne sa k prvému polčasu pridávajú dve minúty, keďže na trávniku priebehalo ošetrenie Solomona Marcha.
     
    45
    Emerson si pomohol na ľavej strane prihrávkou a následne posúval centrom loptu na Hudsona-Odoia, ktorý však už zakončiť nestihol.
     
    44
    V závere polčasu už Chelsea prevažne drží loptu na svojich kopačkách a nepripúšťa zbytočné zaváhania a zlyhania v defenzíve.
     
    43
    Štandardka futbalistom Chelsea veľmi nevyšla. Nedokázali sa presadiť proti dobre sformovanému múru.
     
    42
    Eden Hazard smeroval smerom dopredu. Prišliapol si k nemu Dale Stephens a odstavil ho nedovoleným zákrokom pred pokutovým územím.
     
    41
    Pohyb po ľavej strane podnikol Bong, ktorý nasmeroval loptu do hľadajúceho Knockaerta. Striedajúci francúzsky futbalista prišiel na ihrisko nútene za Marcha a zatiaľ sa príliš neosvedčil, či v ofenzíve, či v defenzíve.
     
    40
    Ďalším ofenzívnym prienikom sa po ľavej strane presadzoval Eden Hazard, ktorý si vymieňal loptu s Emersonom a pýtal si ju opäť. Tretia prihrávka už nevyšla.
     
    39
    Brankár Ryan bol v tejto situácii absolútne bez šance. Navyše Hudson-Odoi obehol okolo brániaceho Knockaerta veľmi jednoducho. Hosťujúci hráči kládol nulový odpor.
    38. Olivier Giroud (CHE) - 1:0
     
    38
    Chelsea dala gól!
    The Blues sa zaslúžene ujímajú vedenia v stretnutí. Aktivitu na pravej strane vyvinul Hudson-Odoi, ktorý poslal prihrávku do malého vápna, kde už operoval pripravený OLIVIER GIROUD a jemným priťuknutím usmernil loptu do siete.
     
    37
    Hráči Chelsea vyčkávali a vôbec nešli napádať rozohrávku brankára Ryana, ktorý mohol pohodlne odkopávať smerom k stredovému kruhu.
    36. Eden Hazard (CHE)
     
    36
    Center Davida Luiza smeroval z pravej strany smerom na Girouda, ktorý sa napokon neuvoľnil. Ešte však lopta došla na kopačku Edena Hazarda, ktorý zvnútra vápna pálil tvrdo, ale nepresne.
     
    35
    Nebezpečne to vyzeralo po defenzívnej chybe na strane Chelsea. Už sa na ľavej strane uvoľňoval Bissouma, vnikol do šestnástky, obehol okolo Azpilicuetu ako okolo kužeľa, posúval loptu Florinovi Andonemu, ktorý nastavil nohu, ale už zakončiť nedokázal.
     
    34
    Po pravom krídle smeroval dopredu Džahánbachš, ktorý si chcel vypýtať loptu od Pröppera. Hostia aspoň na útočnej polovici získali aut, keďže držanie lopty je momentálne jednoznačne v prospech The Blues.
     
    33
    Center z kopačky Hudsona-Odoia z pravej strany smeroval na hlavičku Cesara Azpilicuetu, ktorý však napokon vo vzduchu zahral rukou a loptu môže odkopávať z malého vápna brankár Ryan.
     
    32
    Kepa Arrizabalaga si po riadne dlhej chvíli siahol nohou na loptu, keďže sa ako posledný hráč zapojil do rozohrávky novej akcie.
     
    31
    Ani z opakovaných záberov som podrobne neodsledoval, čo sa vlastne Solomonovi Marchovi stalo, že sa zranil an a trávniku bude musieť byť nahradený. Vystrieda ho Anthony Knockaert.
     
    30
    Na trávnik si práve sadol Solomon March, ktorý si gestom vypýtal ošetrenie. Zatiaľ sme nemuseli sledovať žiadne búrlivé rozdávanie kariet od hlavného rozhodcu, z tohto pohľadu prebieha zápas pokojne.
     
    29
    Pekná lopta z pravej strany po dlhšej kombinácii a územnej prevahe smerovala k Olivierovi Giroudovi. Proti nemu sa však v súboji postavil Duffy s Brunom Saltorom a zblokovali jeho strelecký pokus.
     
    28
    Bong to teraz veľmi neurobil dobre, keď sa príliš skoro a neuvážlivo hnal do súboja. Prehral ho proti Hudsonovi-Odoiovi, proti ktorému už musel bežecky vyštartovať March.
     
    27
    Hudson-Odoi nasmeroval loptu na pravú stranu uvoľnenému Azpilicuetovi a v šestnástke si už pohybom vypýtal center Giroud. Napokon aj akosi odhlavičkoval, no veľmi nedôsledne a Ryan mohol pohodlne zakročiť.
     
    26
    Center z ľavej strany z kopačka Emersona skončil iba na protihráčovi. Chelsea sa v týchto chvíľach pokúša skôr ovládnuť územie útočnej polovice a vhodne sa pozične rozmiestniť.
     
    25
    Solomon March si dokázal na ľavej strane ihriska vytvoriť dostatočný priestor na spracovanie lopty a celkom aj mohol postupovať dopredu. Dobre sa však vrátil Hudson-Odoi a zbavil ho lopty.
     
    24
    Eden Hazard sa chcel presadiť v pokutovom území súpera. Belgický útočný hráč smeroval už pred malé vápno, no v poslednej chvíli bol úspešne eliminovaný.
     
    23
    Viac času na útočnej polovici si teraz mohol užívať Bruno Saltor, ktorý rozohrával aut. Hostia sa však s loptou stiahli do hĺbky vlastnej obrannej polovice. Chelsea nepodniká vysoký pressing a necháva rozohrávať súpera.
     
    22
    Mäkký center prichádzal na pravú stranu, kde sa pohyboval Pröpper, ale presnú loptu od Marcha napokon nedostal. Vyzdvihnúť treba aj pohyb od Edena Hazarda, ktorý sa okamžite bleskurýchlo vrátil do defenzívy.
     
    21
    March sa pohyboval s loptou v ofenzívnom priestore pri ľavej postrannej čiary. Rozbiehal sa mu už Bong, ktorý značne podporil ofenzívu. Potom kombinácia hostí skončila.
     
    20
    Viac pozornosti si pýta v krídelnom priestore ofenzívny Hudson-Odoi. Viaceré dodávky lôpt na jeho pozíciu však zvyknú stroskotať už v základoch.
     
    19
    Kombinácia medzi Loftusom-Cheekom a Giroudom stroskotala. Lopty sa preto musel ujať Emerson a opäť naštartovať ofenzívne chúťky domácich. Z opačnej strany to skúsili hostia, dlhý center prichádzal pred malé vápno k Solomonovi Marchovi, ale už zakončoval z priestoru mimo ihriska.
     
    18
    Jorginhov mäkkučký center spoza vápna smeroval priamo do vnútra pokutového územia, kde si naň počkal Olivier Giroud. Chcel zastrihať nožničkami, ale tento technický kúsok mu ani trochu nevyšiel.
     
    17
    Eden Hazard sa dostal do fyzického kontaktu s jedným z hráčov Brightonu. Chelsea získava loptu na útočnej polovici a rozohrávky sa ujíma Brazílčan David Luiz.
     
    16
    Francúzsky stredopoliar N'Golo Kanté si pýtal faul po zákroku od hosťujúceho Bruna Saltora. Pokutový kop však za takéto lacné filmovanie hlavný arbiter nemohol udeliť a ani neudelil.
     
    15
    Po neúspešnej ofenzívnej rozohrávke sa lopta dostala až k brankárovi Ryanovi, ktorý rozohrával ďalekým nákopom. Brighton vychádza z podstatne silnej zabezpečenej defenzívy.
     
    14
    Na loptu od Emersona skákal v pokutovom území hrotový hráč Olivier Giroud, ktorý vyskočil vysoko do vzduchu a snažil sa zakončiť. Lopta ho napokon celého obletela a došla do malého vápna.
     
    13
    Hostia zatiaľ priestor pred svojím pokutovým územím úspešne bránia pomocou sformovaného trojdielneho bloku hráčov, ktorí sa pekne kyvadlovo pohybujú zo strany na stranu v smere pohybu lopty.
     
    12
    Z nasledujúceho rohového kopu sa domáca Chelsea strelecky a ani územne nepresadila. Pokojne môže teda novú akciu pre svoj tím založiť brankár Ryan.
     
    11
    Asi prvé väčšie vzrušenie pred bránkou Ryana. Gólman Matthew Ryan sa musel mať na pozore po Kantého akcii, ktorý vysunul doprava Hudsona-Odoia. Jeho priama strela bola blokovaná a lopta preletela ponad brvno.
     
    10
    Naplnila sa práve desiata minúta zápasu a zatiaľ z pohľadu oboch tímov nesledujeme prehnanú aktivitu smerom dopredu. Chelsea je v tomto rozpoložení viac rozvážnejšia a zbytočne nechce strácať isté lopty.
     
    9
    Brighton prevzal loptu na svoje kopačky a snažil sa potiahnuť dve krídelné akcie. Po pravej strane sa pokúšal presadiť Pröpper. Ďalej však neprešiel cez Aziplicuetu. Potom posunuli hostia dianie na opačnú stranu ihriska, ale ani tadiaľto si chodníčky nenašli.
     
    8
    Potom to už posielal belgický ofenzívny hráč priamo do veľkého vápna, kde sa snažil vo vzduchu dominovať Luiz, ale neuspel proti hráčom súpera.
     
    7
    Hudsonovi-Odoiovi nevyšla nakopávaná lopta smerom do šestnástky, a tak sa rohového kopu ujal Hazard. Belgičan to zahral nakrátko a potom The Blues vybojovali ďalší kop od rohovej zástavky.
     
    6
    Hudson-Odoi predviedol svoju technickú ekvilibristiku na pravej strane a posúval loptu pred hranicu vápna svojmu spoluhráčovi.
     
    5
    Kanté prudko vyštartoval dopredu. Následne sme však videli nedovolený zákrok na Christensena, ktorý bol zasiahnutý do tváre Andonem.
     
    4
    Loptu si už na útočnej polovici v okolí stredového kruhu spracoval Andone. Bol zozadu za dres potiahnutý Davidom Luizom a tento faul jednoznačne tréner Scott odpískal.
     
    3
    Center Jorginha smeroval na hranicu pokutového územia, kde si pohybom vypýtal loptu Jorginho. Chelsea o ňu neskôr prišla a Brighton nevyužil možnosť na založenie rýchleho protiútoku.
     
    2
    Kanté bol zozadu už takmer obsadený protihráčom, stihol však v poslednej chvíli ponúknuť loptu na kraj ihriska Azpilicuetovi.
     
    1
    Úvodné stretnutie zahájil úvodným výkopom hosťujúci hráč v zelenom drese Davy Pröpper. Hostia útočia v prvom polčase zľava doprava proti Chelsea v modrých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik práve nastupujú oba tímy. Fanúšikovia na Stamford Bridge sú pred dnešným zápasom už dobre naladení a tešia sa veľmi na toto stretnutie. Oba celky dnes budú hrať v rovnakom zložení formácií, a to 4-3-3.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek – Hudson-Odoi, Giroud, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Zappacosta, Barkley, Kovačić, Higuaín, Willian.

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – D. Pröpper, D. Stephens, Bissouma – March, Andone, Džahánbachš.
    Náhradníci: Button – Burn, Bernardo, Kayal, Knockaert, G. Murray, Izquierdo.

    Rozhodca: Graham Scott – McDonough, Davies.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z dohrávky 27. kola Premier League medzi Chelsea FC a Brightonom & Hove Albion FC. Stretnutie sa začne o 20:45 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Chelsea FC
    The Blues zažívajú v anglickej najvyššej súťaži nie veľmi stabilné obdobie, keďže v posledných zápasoch predviedli diametrálne odlišné výkony. V poslednom zápase síce dokázala Chelsea zvíťaziť nad Cardiffom 1:2, predtým však prišlo zaváhanie proti Evertonu, ktorému podľahla Chelsea 2:0 a predtým aj nie veľmi cenná remíza so slabším Wolves 1:1. Aktuálne sa však zverenci trénera Maurizia Sarriho držia na 6. priečke so ziskom 60 bodov a skóre 52:34.

    Brighton & Hove Albion FC
    Brighton & Hove Albion FC patrí momentálne k tímom, ktoré sa nachádzajú v dolnej časti tabuľky, konkrétne patrí Brightonu 15. pozícia so ziskom 33 bodov a skóre 32:43. Brighton, podobne ako Chelsea, nepredvádza veľmi stabilné výkony, z posledných piatich zápasov dokázal vyhrať len dva a zvyšné tri prehrať. Naposledy sa zrodila porážka proti Southamptonu 0:1 a predtým víťazstvá nad Crystalom Palace 1:2 a nad v tabuľke posledným Huddersfieldom 1:0.

    Jeden vzájomný zápas počas tejto sezóny sa už medzi Chelsea a Brightonom odohral.
    Stalo sa tak 16. decembra, kedy Chelsea vonku zdolala súpera 1:2.

    Dianie v zápase kvôli zraneniam nebude môcť ovplyvniť niekoľko hráčov. Na domácej strane sú zo zranenia vyradení Ampadu a Van Ginkel. Otázny je nástup Zappacostu.
    Z hosťujúcej strany jednoznačne nenastúpi Steele a otázne sú štarty Andoneho a Grossa.

    Prajem vám teda príjemné sledovanie a pekný športový zážitok-
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 38. Giroud, 60. E. Hazard, 64. Loftus-Cheek


    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C) (73. Zappacosta), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (82. Kovačić) – Hudson-Odoi, Giroud, E. Hazard (84. Willian).
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Zappacosta, Barkley, Kovačić, Higuaín, Willian.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – D. Pröpper, D. Stephens, Bissouma – March (31. Knockaert), Andone (70. G. Murray), Džahánbachš (75. Bernardo).
    Náhradníci: Button – Burn, Bernardo, Kayal, Knockaert, G. Murray, Izquierdo.

    Rozhodca: Graham Scott – McDonough, Davies