Fulham – Manchester City 0:2 (kon.) | Brighton – Southampton 0:1 (kon.) | Burnley – Wolverhampton 2:0 (kon.)
Crystal Palace – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Leicester – Bournemouth 2:0 (kon.) | Manchester United – Watford 2:1 (kon.)
West Ham – Everton 0:2 (kon.)
koniec
West Ham United
0:2 (0:2)
Everton FC
Sobota 30.03.2019, 18:30 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    West Ham United

    Reprezentačná prestávka priniesla debut Declana Ricea v národnom tíme Anglicka, ale West Ham bude ešte poriadne dlho spomínať na posledný ligový zápas, ktorý doma začal dobre, po penalte Noblea vyhrával, avšak Juninho Bacuna a dvojgólový Karlan Ahearne-Grant otočili skóre na 3:1 pre Huddersfield Town. Nakoniec prišiel nevídaný priebeh záveru. Angelo Ogbonna znížil, Javier Hernández v 84. minúte vyrovnal, aby v nadstavenom čase strelil aj víťazný gól a priviedol Olympijský štadión do šialenstva. Inak sú "Hammers" na deviatom mieste Premier League so ziskom 42 bodov. V strede tabuľky je to inak dosť tesné. Siedmy Wolverhampton Wanderers má 44 bodov, dvanásty AFC Bournemouth 38.

    Everton FC

    Liverpoolský tím je na jedenástom mieste so ziskom 40 bodov, na West Ham stráca len dva bodíky, takže v prípade výhry ho môže preskočiť. Everton naposledy doma porazil 2:0 Chelsea, čo sa tak úplne nečakalo, nakoľko predtým vyhral zo šiestich duelov len raz a až štyrikrát prehral. V prvom vzájomnom stretnutí sezóny "Toffies" na West Ham nestačili, doma prehrali 1:3, dvakrát sa trafil Ukrajinec Andrij Jarmolenko. Najlepšími strelcami vo všetkých súťažiach sú trinásťgóloví Islanďan Gylfi Sigurdsson a Brazílčan Richarlison.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Fabiański – Zabaleta, Diop, Ogbonna, Cresswell (C) – Rice – Snodgrass, Obiang, Lanzini, Arnautović – Lucas Pérez.
    Náhradníci: Adrián – Balbuena, Noble, Chicharito, Masuaku, Antonio, Diangana.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne – Gueye, A. Gomes – Richarlison, G. Sigurdsson, Bernard – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Jagielka, Walcott, Tosun, Davies, Lookman.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci West Ham nastupuje v bordových dresoch, hostia z Evertonu majú modré, takže oba celky sú v tradičných farbách.
     
    2
    Dominic Calvert-Lewin dostal loptu za obranu súpera, v šestnástke si ju zle prebral a sám sa vytlačil mimo streleckej pozície.
     
    3
    Everton to znova skúša dlhou loptou, tentoraz nemal Calwert-Lewinn vo vzduchu šancu, pretože tam kraľoval Issa Diop.
     
    4
    Marko Arnautovič potiahol za ruku Kurta Zoumu, píska sa útočný faul rakúskeho útočníka, o ktorom sa hovorí, že by mohol West Ham v lete opustiť.
     
    5
    Everton FC dal gól!
    Richarlison sprava center pred bránu súpera nedostal, získal aspoň rohový kop, ktorý zakončil krásnou hlavičkou od trávnika pod brvno KURT ZOUMA.
    5. Kurt Zouma (EVE) - 0:1
     
    7
    Lucas Digne zastavil zaujímavý center na zadnú žrď. Lopta sa potom ešte pohybovala v nebezpečných partiách, ale zakončenie už neprišlo.
     
    8
    Krásna akcia Evertonu mala priniesť viac, ako len nepresnú prihrávku, ktorú poslal Gylfi Sigurdsson. Pedro Obiang zrazil na roh.
     
    9
    Z rohového kopu centroval práve Gylfi Sigurdsson, jeho lopta nenašla žiadneho spoluhráča.
     
    10
    Issa Diop odvrátil loptu už na tretí roh pre Everton. Lucas Digne našiel Richarlisona, ktorý iba prihrával a to vystihol Angelo Ogbonna.
     
    11
    Everton sa snaží kombinovať v strede ihriska, aktuálne sa nevie dostať cez pozornú defenzívu West Hamu.
     
    12
    Po centri sprava mal obrovskú šancu Richarlison, jeho zakončenie z hranice päťky zázračne zastavil Poliak v bráne West Hamu, ktorý je Łukasz Fabiański.
    12. Łukasz Fabiański (WHU)
     
    13
    Łukasz Fabiański znova v akcii. Tentoraz center pred päťku podcenil Pablo Zabaleta a Dominic Calvert-Lewin mohol mať, nebyť zákroku gólmana, obrovskú šancu.
     
    14
    Marko Arnautović sa takmer dostal do veľkej šance, pretože sa rútil na posledného obrancu Evertonu. Keď na Zoumu išiel spraviť kľučku, tak sa pošmykol a skončil na trávniku.
     
    15
    Skvelý vstup Evertonu mohol priniesť aj viac, ako jeden gól. Uvidíme, či sa postupom času dostane do hry viac aj West Ham.
     
    16
    Dominic Calvert-Lewin končí v šestnástke súpera na zemi, no bez faulu. V malom vápne len tesne minul geniálnu prihrávku Bernarda, z čoho mala byť obrovská šanca. Nuž, nebola.
     
    17
    Defenzíva West Hamu sa asi zabudla v šatni. Ešte, že, z pohľadu domácich, je mysľou na ihrisku Łukasz Fabiański a aj potrebné šťastie.
     
    18
    Pablo Zabaleta mal na pravej strane voľný priestor, prihral na hranicu šestnástky, kde bol Manuel Lanzini v ideálnej pozícii. Kým sa spamätal o loptu prišiel.
     
    19
    Everton to rýchlo otočil na opačnú stranu hracej plochy. Pas pred bránu Fabianskeho zastavil Angelo Ogbonna.
     
    20
    Dvadsať minút za nami. Everton pokračuje v aktívnej ofenzíve, zatiaľ čo West Ham sa snaží robiť menej chýb v obrane.
     
    21
    Dominic Calvert-Lewin sa znova natlačil do päťky, prihrávku Richarlisona minul. Mladého Angličana však trafil obranca Issa Diop, penalta to nebude.
     
    22
    Po peknej kombinácii Evertonu zakončoval spred päťky Idrissa Gueye, jeho zakončenie prišlo až po tom, ako bol odmávaný ofsajd.
     
    23
    Dominic Calvert-Lewin tentoraz nemal nárok na nepresný pas za obranu West Hamu, lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    24
    West Ham sa dostal k lopte a v strede poľa sa snaží upokojiť hru, aby sa postupne dostal aj k šestnástke, ktorú stráži Jordan Pickford.
     
    25
    Dominic Calvert-Lewin sa zľava dostal krásnou kľučkou okolo Diopa až do veľkého vápna, zakončenie smerovalo vysoko nad bránu Łukasza Fabiańskeho.
     
    26
    Pablo Zabaleta strieľal z nejakých 25 metrov, pokus skúseného argentínskeho obrancu tiež nebol presný a letel nepresne.
     
    27
    Prenikajúci Marko Arnautović sa nedostal cez Michaela Keanea, odkop anglického obrancu skončil za postrannou čiarou. West Ham ale konečne drží loptu dlhšie pri vápne Evertonu.
     
    28
    Angelo Ogbonna odkopol center zľava od Bernarda. Keby sa tak nestalo, tak by mal podľa všetkého veľmi veľkú šancu Brazílčan Richarlison.
     
    29
    Lucas Digne dostal celkom dobrý hokejový hit, našťastie to bolo len do boku, takže nemá nejaké trvalejšie následky.
     
    30
    Declan Rice je dnes zatiaľ neviditeľný, teraz sa pripomenul nepresným sklzom, keďže na zem poslal Richarlisona.
     
    31
    S priamym kopom naložili hráči Evertonu veľmi zle. Ešte pred centrom prišiel útočný faul na Pedra Obianga.
     
    32
    Bernard poslal ďalší dobrý center do malého vápna, opäť akrobaticky zasiahol obranca Angelo Ogbonna a poslal loptu do bezpečia.
     
    33
    Everton FC dal gól!
    Hostia predviedli krásnu akciu na pravej strane, o čo sa postarali Séamus Coleman a Richarlison. Prihrávka prvého menovaného prišla do päťky, kde voľný BERNARD musel trafiť prázdnu bránu.
    33. Bernard (EVE) - 0:2
     
    35
    Everton pokračuje vo výbornom výkone. Teraz však bude dôležité neinkasovať, pretože jeden gól West Hamu môže všetko zmeniť.
     
    36
    Domáci síce držia loptu na útočnej polovici ihriska, to je z ich strany momentálne všetko, pretože to nevedie do ničoho zaujímavého.
     
    37
    Robert Snodgrass si nerozumel s vlastným brankárom, takmer mal šancu Dominic Calvert-Lewin. Łukasz Fabiański nakoniec v poslednej chvíli zareagoval a odkopol.
     
    38
    Aaron Cresswell na krídle nedostal čas na center či prihrávku, okamžite pri ňom bol Richarlison, ktorý si výborne splnil defenzívne povinnosti.
     
    39
    Pablo Zabaleta na krídle zastavený. Rýchlo vhodil aut, Marko Arnautović bol zlou voľbou, pretože mal na sebe dvoch súperov.
     
    40
    Richarlison bol na konci rýchleho protiútoku Evertonu. Jeho prudká strela z miesta vedľa malým vápnom skončila zákrokom, blysol sa Łukasz Fabiański.
     
    41
    Marko Arnautović to skúsil z hranice šestnástky, jeho pokus k žrdi, ktorý bol mimochodom dosť prekvapivý, zastavil Jordan Pickford.
     
    42
    Ďalšia strela z diaľky, tentoraz sa o ňu postaral Robert Snodgrass, ktorý z hranice veľkého vápna minul priestor troch žrdí len o niekoľko centimetrov.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Richarlison (Everton FC).
     
    44
    Michael Keane síce zastavil prihrávku do vlastnej šestnástky, ale nešťastne poslal loptu na rohový kop.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Robert Snodgrass svojim centrom na zadnú žrď spoluhráčov nenašiel, West Ham získal ďalší roh a to po zásahu Digneho. Znova rozohral Snodgrass, opäť to nespravil dobre.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Everton mal úžasný štart do stretnutia, v prvých pätnástich minútach to mohlo byť aj 3:0 pre hostí. Nakoniec sa trafil len Kurt Zouma a potom skóre navýšil Bernard. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 19:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Lucas Pérez, prichádza Chicharito.
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Pedro Obiang, prichádza Michail Antonio.
     
    47
    West Ham sa snaží zachytiť úvod stretnutia kombináciou na útočnej polovici, tam však hráči Evertonu kontrolujú priestor.
     
    48
    Everton sa dostal k lopte, drží ju v strede ihriska a skúša sa dostať dopredu hlavne po ľavej strane. Center odtiaľ zastavil Łukasz Fabiański.
     
    49
    Séamus Coleman fauloval pri postrannej čiare, West Ham získava k dispozícii priamy kop vhodný na center.
     
    50
    Robert Snodgrass spoluhráčov nenašiel, Everton sa bez problémov centru ubránil a loptu odkopol ďaleko od brány Pickforda.
     
    51
    Séamus Coleman sa nedostal ku kolmici na pravé krídlo. West Ham po zisku lopty prešiel dopredu, no k úspechu to neviedlo.
     
    52
    Chicharito si nabehol na zaujímavý center zľava, v poslednej chvíli loptu pred Mexičanom nadvihol Zouma, a tak nemohol zakončovať.
     
    53
    West Ham United získal priamy kop, center do šestnástky ale nedopadol úspešne.
     
    54
    Lucas Digne na krídle získal rohový kop. Center od rohovej zástavky obstaral Gylfi Sigurdsson, následná strela mierila len do hráčov pred André Gomesom.
     
    55
    Gylfi Sigurdsson kopal ďalší rohový kop, veľmi prudký center bol nepresný a letel mimo priestoru hráčov v modrých dresoch.
     
    56
    West Ham United sa dostal do rýchleho protiútoku, center zľava poslal Aaron Cresswell nad bránu Jordana Pickforda.
     
    58
    Kurt Zouma zastavil akciu súpera vedľa svojej šestnástky, Michail Antonio získal roh. Center pred bránu Pickforda ale zakončený nebol.
     
    59
    Ďalší rohový kop pre West Ham. Center do päťky odvrátil obranca Michael Keane, Gueye zakladá protiútok.
     
    60
    Rýchla kontra Evertonu skončila centrom zľava, Richarlison hlavičkoval iba do Creswella, ktorý bol navyše faulovaný.
     
    61
    Everton je nasťahovaný na útočnej polovici ihriska, zakončenie z hranice veľkého vápna si pokryl brankár Łukasz Fabiański.
     
    62
    Lucas Digne centroval zľava iba k Ogbonnovi, po jeho odkope si faul vypýtal Robert Snodgrass.
     
    63
    Everton veľmi dobre bráni poliacu čiaru, domáci sa cez ňu nevedia dostať na útočnú polovicu.
     
    64
    Druhý polčas zatiaľ nemá také tempo, ako mal ten prvý. Zatiaľ tomu z oboch strán niečo chýba.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Declan Rice (West Ham United).
     
    66
    Richarlison potiahol akciu po pravej strane, prihrávka na krídlo ale neprešla, pretože Séamus Coleman mal od lopty veľmi ďaleko.
     
    67
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Marko Arnautović, prichádza Grady Diangana.
     
    68
    Grady Diangana vo svojej prvej akcii v stretnutí neuspel, na krídle mu lopta ušla a skončila za postrannou čiarou.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže sa West Ham dostať aspoň k zníženiu?
     
    71
    Manuel Lanzini chcel prehodiť loptu za obranu súpera, kam si zbiehal Chicharito, ale výborne zasiahol Michael Keane.
     
    72
    Marko Arnautović a Mark Noble neveriacky pozerajú na ihrisko z lavičky, svojim spoluhráčom ale momentálne nijako nemôžu pomôcť.
    72. Dominic Calvert-Lewin (EVE)
     
    73
    Dominic Calvert-Lewin si zbehol do šestnástky, kde dostal zaujímavú prihrávku, ktorú cez obrancu Creswella zakončil len tesne vedľa troch žrdí.
     
    74
    Center sprava do šestnástky Evertonu neprešiel. Hostia však rozohrávajú postupne zo zadných radov.
     
    75
    Ani jeden tím nechce spraviť chybu a dáva si veľký pozor na zadné vrátka. Tým pádom však absentuje ofenzívna stránka z oboch strán.
     
    76
    Séamus Coleman bude vhadzovať aut po tom, ako rýchla akcia Evertonu skončila zákrokom Creswella.
     
    77
    Everton sa s loptou vrátil len do stredu ihriska, kde si ju posúva medzi obrancami.
     
    78
    Angelo Ogbonna zastavil prihrávku za obranu West Hamu, Dominic Calvert-Lewin sa už rozbiehal na samostatný nájazd, ale zbytočne.
     
    79
    Séamus Coleman centroval sprava do vápna, kde ešte loptu na lepšie postaveného spoluhráča posúval Bernard. Nakoniec zakončil Digne, Zabaleta zrazil tento pokus na roh.
     
    80
    Kurt Zouma sa tlačil do zakončenia po ďalšom rohovom kope, včas pred ním zasiahol domáci zadák Pablo Zabaleta.
     
    81
    Idrissa Gueye prihral iba smerom dozadu, Everton sa musí dostať k šestnástke protivníka od vlastných stopérov.
     
    82
    Dominic Calvert-Lewin strieľal spred veľkého vápna, jeho pokus mieri vysoko nad priestor troch žrdí.
     
    83
    Richarlison bol veľmi blízko k tretiemu gólu, jeho hlavička po rohovom kope opečiatkovala brvno! Vzápätí Łukasz Fabiański zakročil proti strele z diaľky.
    83. Richarlison (EVE)
     
    85
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gylfi Sigurdsson, prichádza Tom Davies.
     
    86
    Richarlison centroval sprava, jeho pas zrazil Aaron Creswell presne tak, že si ho našiel brankár Łukasz Fabiański.
     
    87
    Fanúšikovia West Hamu začínajú pomaly opúšťa Olympijský štadión. Niekoľko minút pred koncom už svojim miláčikom neveria.
     
    88
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Dominic Calvert-Lewin, prichádza Cenk Tosun.
     
    89
    Cenk Tosun si po príchode na ihrisko prebral loptu v šestnástke súpera, kde ho podľa všetkého fauloval Angelo Ogbonna, lenže skôr sa pískal ofsajd.
     
    90
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Theo Walcott.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Bernard zakončoval spred šestnástky, jeho pokus išiel do stredu brány, kde zasiahol Łukasz Fabiański. Práve Brazílčan bol teraz vyhlásený Mužom zápasu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Everton zvládol perfektne prvý polčas, ten druhý si postrážil a aj keď sme nesledovali nijako oslnivú hru, tak to pre hostí slávilo úspech. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:21:57)

    Matej Kubove

    Góly: 5. K. Zouma, 33. Bernard

    Karty:   65. Rice (WHU) – 43. Richarlison (EVE)


    West Ham United: Fabiański – Zabaleta, Diop, Ogbonna, Cresswell (C) – Rice – Snodgrass, Obiang (46. Antonio), Lanzini, Arnautović (67. Diangana) – Lucas Pérez (46. Chicharito).
    Náhradníci: Adrián – Balbuena, Noble, Chicharito, Masuaku, Antonio, Diangana.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne – Gueye, A. Gomes – Richarlison (90. Walcott), G. Sigurdsson (85. Davies), Bernard – Calvert-Lewin (88. Tosun).
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Jagielka, Walcott, Tosun, Davies, Lookman.