Brémy – Mainz 3:1 (kon.) | Dortmund – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Düsseldorf – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
Freiburg – Bayern 1:1 (kon.) | Norimberk – Augsburg 3:0 (kon.) | Lipsko – Hertha 5:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:1 (1:1)
Bayern Mníchov
cz Sobota 30.03.2019, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 7:12. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:9. (17:28:32)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas sedmadvacátého kola končí. Bayern ztratil v boji o titul dva body, když ve Freiburgu remizoval 1:1.

    Freiburg v úvodních minutách šokoval favorizované soupeře. Již ve čtvrté minutě zužitkoval Günterův parádní centr v úvodní branku Lucas Höler. Od té doby se ale hrálo převážně na domácí branku. Vyrovnání přišlo až po více než dvaceti minutách, kdy po zmatcích po rohovém kopu dokázal dopravit balon až za záda domácího brankáře Robert Lewandowski.

    Po změně stran se hrálo především na branku domácího celku, ale šance stále nepřibývaly. Až v nastaveném čase měl na hlavě rozhodnutí Lewandowski, ale ani na dva pokusy míč do sítě nedopravil.

    Naopak Dortmund dokázal utkání s Wolfsrburgem v nastaveném čase rozhodnout a tak půjde do utkání proti Bayernu z prvního místa.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Robert Lewandowski ani napodruhé v nastaveném čase nerozhodl
     
    90+3
    Další obrovská šance pro Lewandowského! Nejprve tečoval míč do tyče, následně ještě mohl zakončovat po odrazu od brankové konstrukce, ale to už byl pískán faul.
    90+2. Robert Lewandowski ve stoprocentní šanci selhal
     
    90+2
    Robert Lewandowski měl na hlavě vyrovnání! James Rodríguez se dokázal po spolupráci s Kimmichem uvolnit k centr do pokutového území, za obranou vyplaval právě polský útočník, ale hlavou minul v jasné pozici.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Vincenzo Grifo, přichází Jerôme Gondorf.
     
    90
    Útočníci Freiburgu znepříjemňují Rodríguezovi rozehrávku ve středu pole. Po odkopu Heintze budou hosté ještě rozehrávat rohový kop.
     
    89
    Christian Günter vhazoval zpoza postranní lajny, míč se ale odrazil jen k Sülemu. Bayernu se ale dnes nedaří finální fáze, Rodríguezovi odskočil míč za koncovou lajnu.
     
    88
    Janik Haberer skončil po souboji s Hummelsem na trávníku. Domácí zastavili hru, ale útočník Freiburgu se po chvíli zvedá a může se pokračovat.
     
    87
    Výpad Haberera ztroskotal na Alcantarovi. Hosté se okamžitě přesunuli s balonem do pokutového území. Po Rodríguezově přihrávka pálil jen do boční sítě Rafinha.
     
    86
    Ribéry vybídl ke spolupráci Hummelse, který dloubáčkem chtěl překonat domácí obranu, ale balon dal příliš daleko od Lewandowského a ten tak mohl jen mávnout rukama.
     
    85
    Přes Stenzela se dostal míč až k Habererovi. Domácí dokázali držet balon na útočné polovině jen do doby, než přišla na řadu nepřesná přihrávka Abrašiho.
     
    84
    Franck Ribéry velmi rychle vhodil míč do hry. Hosté se opět usadili těsně před vápnem soupeře, ale Kimmichův centr snadno srazil za postranní lajnu Günter.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Bayern i nadále dobývá pokutové území soupeře, domácí se však stále statečně brání.
     
    82
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lucas Höler, přichází Manuel Gulde.
     
    81
    Waldschmidt si obhodil Kimmicha, který mu následně nestačil a tak si musel pomoci jen faulem. Domácí budou rozehrávat standardní situaci z nebezpečné pozice.

    Vít Schück

    Góly: 4. Höler (Günter) – 24. Lewandowski (Goretzka)

    Karty:   29. Günter (FRE), 45. Abraši (FRE), 66. Heintz (FRE) – 7. Hummels (BAY)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 7:12. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:9.
    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Schlotterbeck, Heintz, Günter – Frantz (C) (71. Waldschmidt), Höfler, Abraši, Grifo (90+1. Gondorf) – Haberer, Höler (82. Gulde).
    Náhradníci: Frommann – Gulde, Niederlechner, Okoroji, Gondorf, Terrazzino, Waldschmidt.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (75. Süle), Hummels, Rafinha – James Rodríguez, Th. Alcântara, Goretzka – T. Müller (C) (57. Gnabry), Lewandowski, Coman (74. Ribéry).
    Náhradníci: Früchtl – Gnabry, Süle, Sanches, Ribéry, Javi Martínez.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach