Fulham – Manchester City 0:2 (kon.) | Brighton – Southampton 0:1 (kon.) | Burnley – Wolverhampton 2:0 (kon.)
Crystal Palace – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Leicester – Bournemouth 2:0 (kon.) | Manchester United – Watford 2:1 (kon.)
West Ham – Everton 0:2 (kon.)
koniec
Fulham FC
0:2 (0:2)
Manchester City
Sobota 30.03.2019, 13:30 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Fulham FC

    Londýnsky nováčik sa poriadne trápi a jeho pád do The Championship sa podľa všetkého pomaly, no isto, blíži. Na predposlednom mieste má 17 bodov a na prvé zachraňujúce sa Burnley stratu trinástich bodov. Fulham horí hlavne v obrane, inkasoval už 70 gólov, vyhral len štyri zápasy Premier League. Momentálne ťahá sedemzápasovú šnúru prehier. Len raz sa mu stalo, aby trikrát po sebe získal aspoň bod, počas Vianoc ich v troch dueloch zaknihoval päť. Najlepším strelcom je Srb Aleksandar Mitrović, ktorý dal 10 gólov, celý Fulham 29.

    Manchester City

    Jasný favorit tohto stretnutia pomýšľa na ligový titul. Znova po roku. Manchester City od nešťastnej prehry na pôde Newcastle United vyhral šesťkrát po sebe. Momentálne je síce na druhom mieste so ziskom 74 bodov a na prvý Liverpool stráca jeden, no "Citizens" majú o jedno stretnutie menej. Zverenci Pepa Guardiolu strelili už 79 gólov, inkasovali len 21. Vyhrali 24 zápasov, čo sú najlepšie čísla, teda počet inkasovaných zásahov je druhý najlepší. Fulham v tejto sezóne porazili už dvakrát. V lige 3:0 a v Ligovom pohári 2:0. Práve táto už skončená súťaž je v tejto sezóne po FA Community Shield druhým úspechom klubu, ktorý vo finále porazil Chelsea. Manchester City je ale stále v hre o FA Cup, v semifinále čaká Brighton a aj v Lige majstrov, kde sa predstaví vo štvrťfinále proti Tottenhamu. Sergio Agüero strelil vo všetkých súťažiach už 28 gólov, Raheem Sterling 19, Gabriel Jesus 17, Leroy Sané 14, Riyad Mahrez 11 a Bernardo Silva 10.
     
    Úvodné zostavy:

    Fulham FC: S. Rico – Fosu-Mensah, Chambers, C. Christie, Bryan – Cairney (C), Le Marchand, Anguissa – Ayité, R. Sessegnon, Babel.
    Náhradníci: Fabri – Schürrle, Z. Sessegnon, Odoi, Kebano, K. McDonald, Vietto.

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Zinčenko – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (C) – B. Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Fernandinho, Jesus, Sané, Stones, Mahrez..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Sergio Agüero obstaral výkop stretnutia. Hostia nastupujú ako favorit v tmavých dresoch so svetlozelenými prvkami, domáci sú bielo-čierni.
     
    2
    Ryan Babel sa takmer dostal k dlhej lopte za obranu súpera, čím by mohol ísť sám na Edersona, no Holanaďana zastavil ofsajd.
     
    3
    Kevin De Bruyne našiel centrom z priameho kopu iba Babela, ktorý loptu odvrátil. Následne pálil Olexandr Zinčenko do obrancov pred sebou.
     
    4
    Manchester City usadený pred šestnástkou súpera, jeho hráči sa snažia kombinovať a nepožičiavať loptu domácemu Fulhamu.
     
    5
    Po chybe v rozohrávke domácich sa mohol dostať do šance Sergio Agüero. Spred malého vápna ešte prihrával doprava, následný pas pred bránu odkopol Calum Chambers.
     
    6
    Manchester City dal gól!
    Rýchly gól predsa len prichádza. BERNARDO SILVA mal na hranici šestnástky dosť času na to, aby si prichystal pozíciu. Po trávniku zakončil nechytaľne k žrdi, kde už Sergio Rico nedočiahol.
    6. Bernardo Silva (MAC) - 0:1
     
    7
    Hostia rýchlo získali loptu späť do svojej moci, akcia po pravej strane sa ale nedostala až k pokutovému územiu protivníka.
     
    8
    Kevin De Bruyne prestrkával loptu v šestnástke na biely bod, kde sa tlačil Raheem Sterling, ktorý mohol mať šancu, no veľmi dobre zasiahol Tom Cairney.
     
    9
    Po rozohrávke rohu na krátko to zaujímavo z rohu šestnástky vyskúšal Kevin De Bruyne a mieril presne pod brvno. Skvele zareagoval Sergio Rico.
     
    10
    Po následnom rohovom kope strieľal nepresne z diaľky Raheem Sterling, znova získal roh, pretože jeho pokus bol tečovaný.
     
    11
    Bernardo Silva poslal prudký center na prednú žrď, Calum Chambers obetavo loptu odvrátil. Séria rohových kopov pokračuje.
     
    12
    Nateraz už ale budú nejaký čas rohy pasé, pretože Nicolás Otamendi sa nedostal k centru na zadnú žrď. Lopta bola príliš vysoká.
     
    13
    Ryan Sessegnon prečítal prihrávku do vlastnej šestnástky, ku kolmici Bernarda Silvu sa nedostal Sergio Agüero.
     
    14
    Ilkay Gündoğan strieľal z hranice veľkého vápna, kde mal dostatok priestoru. Pokus do stredu brány však Sergio Rico zlikvidoval.
     
    15
    Manchester City od začiatku kontroluje loptu, súperovi ju ešte ani poriadne nepožičal. Po centri zľava mal dobrú pozíciu Raheem Sterling, mieril len do obrancov.
     
    16
    Strely na bránu: 0 – 4
     
    17
    Fulham prvýkrát s loptou na útočnej polovici ihriska, avšak pas k šestnástke zastavil Raheem Sterling a aspoň súpera vyhnal preč.
     
    18
    Domáci pokračujú v kombinácii na polovici "Citizens", zatiaľ je to ale všetko mimo dosahu veľkého vápna, kde ich môže priblížiť priamy kop. Fauloval Nicolás Otamendi.
     
    19
    Na center z priameho kopu si síce najlepšie vyskočil Ryan Babel, ale jeho hlavička nebola presná. Holanďan navyše zakončoval z ofsajdu.
     
    20
    Dvadsať minút za nami. Fulham sa síce smerom dopredu trochu osmelil, lenže to bolo z jeho strany všetko. Opäť kombinujú hostia.
     
    21
    Nepresná prihrávka na hrot hosťujúcej ofenzívny znamená stratu lopty, útočník Sergio Agüero si tentoraz neporadil vôbec dobre.
     
    22
    André Anguissa sa snaží vcítiť do role špílmachra, pretože dostáva veľa prihrávok v strede poľa. Nevie ich ale posúvať ďalej.
     
    23
    Floyd Ayité zakončoval spred veľkého vápna, jeho prudká strela išla iba do prvého obrancu, ktorým bol Nicolás Otamendi.
     
    24
    Bernardo Silva sa na ľavej strane nepresadil podľa predstáv. Loptu centrom na spoluhráčov nedostal. Fulham v posledných minútach zlepšil defenzívu.
     
    25
    Floyd Ayité síce dostal zaujímavý pas na krídlo a mal aj dosť priestoru, ale výborne ho okamžite zakrižoval Aymeric Laporte.
     
    26
    Raheem Sterling poslal dosť nečakanú prihrávku do päťky Fulhamu, nečakal ju však ani žiadny z jeho spoluhráčov, a preto odkopol Cyrus Christie.
     
    27
    Manchester City dal gól!
    Ďalšia obrovská chyba v rozohrávke Fulhamu. Hostia ju okamžite potrestali. Loptu dostal k malému vápnu SERGIO AGÜERO a trafil presne ponad Rica.
    27. Sergio Agüero (MAC) - 0:2
     
    28
    Pre Fulham je to poriadne studená sprcha, ale oba góly dostal po vlastných chybách. Hlavne teraz, keď vo vlastnej šestnástke všetko podcenil obranca Joe Bryan.
     
    29
    Manchester City získal loptu znova veľmi rýchlo po tom, ako ju Fulham uviedol výkopom späť do hry. Prihráva si na vlastnej polovici.
     
    30
    Raheem Sterling si krásne posunul loptu do vápna a mohol ísť do veľkej šance. V poslednej chvíli ho sklzom na hranici faulu čisto zastavil Timothy Evans Fosu-Mensah.
     
    32
    Domáci teraz predviedli krásnu akciu. Ryan Sessegnon si skvele nabehol na kolmicu k malému vápnu, no jeho prudký center smerujúci do brány vytlačil Ederson.
     
    33
    Dlhá lopta v podaní hostí nevyšla, Sergio Agüero si na ňu nedokázal nabehnúť tak, aby mohol zakončovať.
     
    34
    Manchester City sa usadil na útočnej polovici ihriska, jeho kombinácia priniesla zrazený center a zisk rohového kopu.
     
    35
    Kevin De Bruyne poslal center z rohového kopu do malého vápna, kde zasiahol obranca Timothy Evans Fosu-Mensah.
     
    36
    Raheem Sterling získal ďalší roh, pretože loptu naň zo zadnej žrdi posunul Ryan Sessegnon. Tentoraz sa pas od zástavky neujal.
     
    37
    Timothy Evans Fosu-Mensah výborne vyštartoval vedľa vlastnej šestnástke, kde sa k prihrávke vďaka nemu nedostal Olexandr Zinčenko.
     
    38
    Raheem Sterling, Sergio Agüero a David Silva predviedli krásnu kombináciu v šestnástke, nakoniec zakončoval posledný menovaný z ofsajdu.
     
    40
    Manchester City získal priamy kop spred šestnástky na osi ihriska. Bude to výborná strelecká pozícia.
     
    41
    Kevin De Bruyne poslal tvrdú ranu, jeho strelecký pokus bol tečovaný a takmer zastal pri hráčoch Manchestru City. Nakoniec bol pri lopte prvý Sergio Rico.
     
    42
    Manchester City usadený na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať a postupne sa posúvať k šestnástke.
     
    43
    Momentálne majú hostia hru ďalej plne pod kontrolou, avšak nevedia sa dostať do šestnástky Fulhamu.
     
    44
    Ilkay Gündoğan sa dostal k poriadne prudkej strele z pravej strany šestnástky domáceho celku, jeho projektil letel tesne vedľa priestoru troch žrdí.
    44. Ilkay Gündoğan (MAC)
     
    45
    Na opačnej strane to dosť zaujímavo skúsil Joe Bryan. Pôvodne pokus o center sa zmenil na strelu smerujúci k vzdialenejšej žrdi. Tú lopta len tesne minula.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Manchester City mal prvý polčas takmer úplne pod kontrolou, ale Fulham sa aj tak dostal do dvoch náznakov šancí. Gólovo sa ale presadili Bernardo Silva a Sergio Agüero. Druhý polčas sa začne zhruba o 14:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden tréner cez polčas nestriedal, takže oba celky nastupujú v takých zostavách, v akých úvodné dejstvo ukončili.
     
    48
    Joe Bryan potiahol akciu Fulhamu po krídle, tam ale o loptu prišiel a musí sa rýchlo so spoluhráčmi vrátiť dozadu.
     
    49
    Fulham sa snaží začať druhý polčas aktívne. Loptu síce má celkom často pod kontrolou, ale zatiaľ sa nedostal do ničoho nebezpečného.
     
    50
    Manchester City sa dostal na loptu, tú drží vo svojej moci v strede ihriska. Po prestávke sa nám to rozbieha dosť pomaly.
     
    51
    Raheem Sterling ani poriadne nestihol loptu získať a rýchlo o ňu aj prišiel. Vhadzovať bude Timothy Evans Fosu-Mensah.
     
    52
    Naozaj, zatiaľ sme v druhom dejstve nevideli okrem zdĺhavých prihrávok v strede ihriska ani od jedného tímu vôbec nič.
     
    53
    Manchester City získal rohový kop. Po ňom sa dostal do zakončenia Nicolás Otamendi, lenže strela halfvolejom išla vysoko nad.
     
    54
    Akcia hostí po ľavej strane skončila pred veľkým vápnom, ale ani pokus o rozohrávku domácich nevyšiel. André Anguissa poslal nepresný pas.
     
    55
    Hostia znova nasťahovaní pri šestnástke Fulhamu, ďalej pokračuje ich nemohúcnosť dostať sa ďalej, ktorá je obmedzená na druhý polčas.
     
    56
    Raheem Sterling sa individuálne nepresadil až do zakončenia, dopredu môže ísť Fulham.
     
    57
    Joe Bryan poslal veľmi dobrý center do päťky, ktorý vyboxoval Ederson pred Babelom. Holanďan bol navyše v ofsajde.
     
    58
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Gabriel Jesus.
     
    59
    Manchester City má síce nahraté a vedie o dva góly, ale táto hra určite nie je tou, čo by tréner Pep Guardiola očakával. Už to nie sú také ladné ofenzívne akcie.
     
    60
    Hodina stretnutia za nami. Fulham v druhom polčase otupil ofenzívnu snahu súpera, no to na body aj tak stále nestačí.
     
    61
    Raheem Sterling vyslal z hranice šestnástky prudký pokus, ktorý Sergio Rico vyrazil pred seba a Bernardo Silva pri dorážke zľuftoval.
     
    62
    Timothy Evans Fosu-Mensah ostáva na trávniku, pretože má značné zdravotné problémy po tom, ako ho tvrdo atakoval Raheem Sterling.
     
    63
    Zatiaľ čo bude Timothy Evans Fosu-Mensah ošetrovaný, tak ostatní hráči majú chvíľu na to, aby si odpočinuli.
     
    64
    Manchester City získal priamy kop. Kevin De Bruyne poslal pred bránu dobrý center, ale Nicolás Otamendi sa k hlavičke nedostal, pretože zasiahol Rico.
     
    65
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Floyd Ayité, prichádza Neeskens Kebano.
     
    66
    Raheem Sterling dostal krásnu loptu do šestnástky, okamžite sa k nemu stiahol Maxime Le Marchand a odkopol ju na rohový kop.
     
    67
    Kevin De Bruyne tentoraz centrom z rohového kopu spoluhráčov nenašiel, loptu dostal do bezpečia obranca Cyrus Christie.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Cyrus Christie (Fulham FC).
     
    69
    André Anguissa chcel vyviesť loptu z vlastnej polovice ihriska, pri tomto akte ho fauloval Raheem Sterling.
     
    70
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Tom Cairney, prichádza André Schürrle.
     
    71
    Do konca riadneho hracieho času ostáva zhruba dvadsať minút. Dokáže sa Fulham postarať o malý zázrak, alebo si to Manchester City postráži?
     
    72
    Domáci znova na lopte, ktorú si posúvajú na útočnej polovici ihriska. Nesnažia sa však za každú cenu dostať pred šestnástku.
     
    73
    Fulham získal na pravej strane priamy kop, do šestnástky bude centrovať André Schürrle.
     
    74
    Center nemeckého novica na hracej ploche zakončený nebol, pretože tam jeden z domácich zahral rukou.
     
    75
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Fernandinho.
     
    76
    Fernandinho posielal zaujímavú kolmicu do šestnástky súpera za obranu, tú v poslednej chvíli prečítal Joe Bryan.
     
    77
    André Schürrle potreboval ošetrenie, pretože ho odkop Walkera trafil priamo do tváre. Nemecký záložník však bude v poriadku.
     
    78
    Ryan Babel v ofsajde, jeho akcia sa ešte ani poriadne nestihla začať a už bola zastavená.
     
    79
    Krásna rýchla akcia hostí mohla skončiť gólom, nestalo sa tak. Kyle Walker si zbehol až do šestnástky, kde mu prihral Raheem Sterling, ale krajný obranca opečiatkoval žrď.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Maxime Le Marchand (Fulham FC).
    80. Kyle Walker (MAC)
     
    81
    Joe Bryan faulovaný vedľa vlastnej šestnástky v snahe vyviesť loptu na útočnú polovicu ihriska.
     
    82
    Rozohrávky sa ujal Sergio Rico, ktorého výkop si našiel Ryan Babel a toho zas fauloval Fernandinho, čiže Fulham získal zadarmo priamy kop vhodný na center.
     
    83
    Joe Bryan centroval zľava, Cyrus Christie loptu nezakončil, ale poslal do malého vápna, kde síce číhal Neeskens Kebano, no nachádzal sa v ofsajde.
     
    84
    Ilkay Gündoğan naviezol loptu až pred šestnástku Fulhamu. Technické zakončenie nemeckého záložníka však medzi tri žrde neletelo.
     
    85
    Už len päť minút riadneho hracieho času. Fulham vyzerá dosť odovzdane a nezdá sa, že by mal silu ešte výsledok zvrátiť.
     
    86
    Raheem Sterling zbytočne fauluje vedľa svojej šestnástky, Fulham tak zadarmo získava ďalší priamy kop vhodný na center.
     
    87
    André Schürrle poslal prudký center priamo na bránu, ten bol navyše zo dvakrát tečovaný, takže Ederson musel na čiare reflexívne zakročiť.
     
    88
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Ryan Babel, prichádza Kevin McDonald.
     
    89
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Riyad Mahrez.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstavenia sa nestalo vôbec nič. Oba celky ako keby už len čakali na záverečný hvizd.
     
    90+2
    Neeskens Kebano sa na ľavej strane nedostal k ničomu zaujímavému, pretože ho telom dohral Kyle Walker a od lopty odstavil.
     
    90+4
    Kevin McDonald sa snažil kombinovať so spoluhráčmi na pravej strane, táto akcia nevyšla. Manchester City dostal loptu do bezpečia.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Manchester City potvrdil úlohu favorita, o svojom víťazstve proti predposlednému tímu Premier League rozhodol už v prvom polčase, takže zvýšil náskok na čele pred Liverpoolom na štyri body. Ten však má zápas k dobru. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný víkend. (15:23:25)

    Matej Kubove

    Góly: 6. B. Silva, 27. Agüero

    Karty:   68. C. Christie (FHM), 80. Le Marchand (FHM)


    Fulham FC: S. Rico – Fosu-Mensah, Chambers, C. Christie, Bryan – Cairney (C) (70. Schürrle), Le Marchand, Anguissa – Ayité (65. Kebano), R. Sessegnon, Babel (88. K. McDonald).
    Náhradníci: Fabri – Schürrle, Z. Sessegnon, Odoi, Kebano, K. McDonald, Vietto.

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Zinčenko – De Bruyne (75. Fernandinho), Gündoğan, D. Silva (C) – B. Silva, Agüero (58. Jesus), Sterling (89. Mahrez).
    Náhradníci: Muric – Danilo, Fernandinho, Jesus, Sané, Stones, Mahrez.