Nitra – Trenčín 2:3 (po pr.) | Košice – Poprad 2:3 (kon.)
koniec
HC Košice
2:3 (1:1, 0:1, 1:1) Stav série: 0:1
HK Poprad
Pondelok 11.03.2019, 18:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Siréna v Steel Aréne zatrúbila naposledy, úvodný štvrťfinálový zápas, v ktorom si sily merali HC Košice a HK Poprad, je na konci. Spokojnejší môžu byť hostia, ktorí zvíťazili 3:2 a do série hranej na štyri víťazstvá si tak pripísali prvý bod.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 30:26

    Stav štvrťfinálovej série: 0:1

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Pri play-off Tipsport ligy sa vidíme opäť zajtra. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:35:09)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Ešte tam bol tlak, finálna prihrávka adresáta nenašla. Hra je vykázaná do stredného pásma, už by to mal Poprad zvládnuť.
     
    59:21
    Ešte predtým si ale oddychový čas vyberie aj trénerské trio Roman Stantien – František Štolc – Dušan Brincko z Popradu.
     
    59:21
    Spilar spomedzi kruhov nepresne, Kamzíci sa následne dopustili zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po ľavici Vošvrdu.
     
    58:59
    Habal ostáva na striedačke, Košice to skúsia so šiestimi korčuliarmi.
     
    58:59
    Jedna minúta a jedna sekunda. Práve teraz príde oddychový čas trénerského tandemu Roman Šimíček – Marcel Šimurda – Peter Bartoš.
     
    58:30
    Posledných 90 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    57:58
    Patrik Svitana mohol definitívne rozhodnúť, no v samostatnom úniku proti Vladislavovi Habalovi neuspel.
     
    57:03
    Pískané je postavenie mimo hry v neprospech domáceho celku. Hrať sa bude v strednom pásme.
     
    56:30
    Kamzíci zo severu východného Slovenska to robia tým najlepším možným spôsobom a žabkami sa dostávajú ďaleko od svojho gólmana.
     
    55:29
    Píska sa zakázané uvoľnenie Popradu.
     
    54:20
    Opäť úspešný zákrok popradského gólmana, puk zapadol priamo do jeho lapačky. Košičania sa potrebujú tlačiť pred bránku, už tam nie je priestor na dlhšie kombinácie.
     
    54:04
    Pokus z uhla, aj toto Vošvrda zvládol. Poprad potrebuje hru upokojiť.
     
    53:27
    Mohlo z toho byť prakticky okamžité vyrovnanie. Jeden z dvojice Jakub Suja – Roman Derljuk teraz zakončoval do odkrytej časti bránky, no Tomáš Vošvrda predviedol zákrok ako z ríše snov.
     
    52:59
    Poprad dal gól!
    Po tretíkrát v zápase je tu obrovský výbuch na hráčskej lavici Popradu. Nečudo, hostia po tretíkrát vedú. A zaznamenali krásny gól, MARCEL PETRAN sa oprel do puku bo buly, Habal bez akéhokoľvek nároku na úspešný zákrok. Asistencie: Keni Karalahti, Justin Buzzeo.
     
    52:56
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., hrubosť).
     
    52:56
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Jindřich Abdul – 2 min., hrubosť).
     
    52:01
    Štefan Fabian sa teraz pokúsil nabrať rýchlosť na pravej strane, no Poprad o puk prišiel. Znamanelo to poriadne nepríjemnosti, Šerbatov totiž dokorčuľoval puk a prihral Šedivému. Ani jeho a ani Sýkorova strela sa ale neujala.
     
    51:19
    Nagyov pokus spoza hráča, táto strela bola zblokovaná. Košice následne ešte s peknou kombinačnou akciou, no bez pochopenej finálnej prihrávky za kruhy na vhadzovanie.
     
    50:15
    Posledných 10 minút riadnej hracej doby. Oba celky majú obrovskú motiváciu zápas rozhodnúť ešte pred prípadným predĺžením, respektíve samostatnými nájazdmi.
     
    49:25
    Košice dali gól!
    Isté však je, že sa zápas ešte poriadne zdramatizuje. Košičania dnes využívajú puky vyrážané Vošvrdom. Ich druhý gól padol po doklepnutí do siete, o ktoré sa postaral MARCEL HAŠČÁK. Asistencie: Eliezer Šerbatov, Roman Derljuk.
     
    49:18
    Brophey prišiel o puk, Erving sa ho pokúšal okamžite poslať na popradskú útočnú modrú čiaru. Neúspešne, no hostia sa aspoň vyhli zakázanému uvoľneniu.
     
    48:04
    Každopádne, Košice nevymysleli pred Vošvrdom absolútne nič. Ich frustrácia je citeľná, Poprad je aj naďalej aktívnejším celkom.
     
    47:22
    Sekundy plynú pomerne rýchlo, čo vyhovuje viac hosťom. Tí sa ale budú brániť, Petran si nechal puk od čepele trestuhodne odskočiť.
     
    46:50
    Oba celky hrajú s piatimi mužmi.
     
    46:04
    Tlak Kamzíkov, na malý moment to v Steel Aréne absolútne stíchlo. Puk ale napokon za Habala neprepadol, pokračujeme za stavu 1:2.
     
    45:40
    Skúsený Arturs Salija sa nemal kam ponáhľať, s pukom si nakorčuľoval za Vošvrdu a odtiaľ ho po pravej strane posunul svojim spoluhráčom.
     
    44:58
    Košice sú na ľade so štyrmi hráčmi, no ani toto nie je rohodne ideálna pozícia na vyrovnanie. Oceliari potrebujú prestať faulovať, inak môže Poprad zápas zlomiť pomerne jednoducho.
     
    44:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Suja – 2 min., sekanie).
     
    44:01
    Klímovu prihrávku na útočnú modrú čiaru spoluhráč nezachytil, každopádne, aj týmto získali Košice počas svojho oslabenia množstvo cenných sekúnd.
     
    43:10
    Popradčania sa sami pripravili o útočné pásmo, a to nepresnou prihrávkou na modrú čiaru.
     
    42:41
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    41:48
    Popradčania to robia umne a vykrývajú stredné pásmo, z ktorého budú chcieť počas tretej tretiny prechádzať do protiútokov.
     
    40:59
    Alexander Miner zvládol Nagyovo napádanie, aj jeho zásluhou sa Popradčania presunuli pred Habala. Bolo to ale bez streleckého pokusu.
     
    40:17
    Tretia tretina zápasu medzi Košicami a Popradom sa práve začala. Budeme sledovať, akým spôsobom sa bude toto stretnutie vyvíjať počas nasledujúcich dvadsiatich minút čistej hry.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa prostredná časť riadnej hracej doby prvého zápasu štvrťfinálovej série medzi Košicami a Popradom. Hokejisti korčuľujú po 40 minútach hry do šatní za stavu 1:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 19:19

    Tretia tretina sa začne približne o 19:56.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:43
    Zdá sa, že pred prestávkou sa už nič podstatné neudeje.
     
    38:10
    Posledných 110 sekúnd prostrednej časti riadnej hracej doby. Košice nezúročili dlhú presilovú hru a po druhýkrát v zápase nevyrovnali.
     
    37:30
    No a Takáč si navyše dovolil aj pokus o technickú parádu pred Habalom. Tak klobúk dole pred tým, čomu všetkému teraz Popradčania úspešne odolali.
     
    36:30
    Naďalej sa hrá v obrannom pásme Popradu. Kamzíci sa bránia s vypätím všetkých síl, zatiaľ to ale robia bravúrne.
     
    36:02
    A ani z tohto gól nebude. Haščák sa na seba poriadne hnevá, jeho zakočnenie bolo zblokované do ochrannej siete.
     
    35:40
    Košický tlak trvá poriadne dlho, naposledy z neho chcel profitovať Nagy. Ten to skúšal z pravej strany, Vošvrdovu svätyňu ale vysoko prestrelil.
     
    34:40
    Neprehľadná situácia pred Vošvrdom, bolo to podobné prvému košickému gólu. Tentokrát z toho presný zásah nebol, hra je prerušená.
     
    33:57
    Košičanom sa v úvode dlhej presilovky nedarí, Kamzíci puk dvakrát vyhodili dobre cez všetky čiary.
     
    32:56
    No a tak to aj ostane.
     
    32:56
    No a stále v tom nie je jasno. Popradčania na trestnú lavicu korčuľujú a potom z nej zasa odchádzajú. Zatiaľ vieme o treste 5+DKZ pre Samuela Mlynaroviča.
     
    32:56
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Samuel Mlynarovič – 5 min., napadnutie zozadu + osobný trest do konca zápasu, napadnutie zozadu).
     
    32:56
    V tejto chvíli sa ešte diskutuje o treste pre Popradčana Samuela Mlynaroviča.
     
    32:56
    Ďalší nepríjemný moment, na ľade ostal košický kapitán Ladislav Nagy. Okamžite sa k nemu rozbehol doktor Kubašovský, no Nagy mu naznačuje, že to zvládne.
     
    32:30
    Zagrapan krúžil v okolí útočnej modrej čiary, hra sa sústreďovala na presne opačnej polovici. Dlhá kolmica z toho nebola, Oceliari teraz znepríjemňujú život svojmu súperovi.
     
    31:55
    Píska sa postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    31:40
    Habal chytil puk do lapačky, no mal priestor na to, aby ho položil k čepeli svojho spoluhráča. Hru preto zbytočne neprerušoval, naopak, Košice sa oslobodili.
     
    31:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Klemen Pretnar – 2 min., držanie).
     
    30:20
    Dlhá-predlhá kombinácia pred Habalom. Popradčania si vymenili viacero pekných pukov, no to všetko za cenu absencie strely. Minimálne Takáč košického brankára ohroziť mohol.
     
    29:20
    No a po krátkej kombinácii v pásme ho tam Koch znova posiela. Kamzíkom sa zatiaľ v početnej výhode nedarí, no v pamäti máme ich presilovkový gól z rýchlej akcie.
     
    28:59
    Puk letí cez všetky čiary, Poprad bude musieť začínať od Vošvrdu.
     
    28:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Petr Kafka – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    28:00
    Na ľade teraz ostal kľačať mladý Popradčan Dávid Bondra, našťastie to nebude nič vážne, potreboval to len predýchať. Zraneniam sa dnes zatiaľ úspešne vyhýbame.
     
    27:40
    Dudáš posunul puk na ľavú stranu, po ktorej sa Košice rozhodli presunúť do útočného pásma. Nič to neznamenalo, Oceliari sa k zakončeniu nedostali. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    26:50
    Koch nakorčuľoval za Habala. Puk mu na malý moment odskočil, no košický obranca svoju chybu prakticky okamžite napravil.
     
    25:40
    Zagrapan obkrúžil Habala ako sup, puk si pýtal na svoju čepeľ. Raz mu ho aj spoluhráči posunúť chceli, no táto prihrávka bola včas a dôkladne prečítaná košickou defenzívou.
     
    24:58
    Sýkora nahadzoval, pred Vošvrdom ale nestál nik, kto by mal záujem ohroziť popradskú bránku. Po góle hostí zápas mierne stratil na svojom tempe.
     
    24:13
    Pískaná je prihrávka rukou, Košice prichádzajú o možnosť hrať v útočnom pásme.
     
    23:33
    Poprad dal gól!
    Ten ale napokon nebol ani nutný. Patrik Svitana odviedol kus parádnej práce, technicky sa doslova preštrikoval pred košickú bránku a nastrelil Habala. Jeho puk do siete následne dotlačil SAMUEL MLYNAROVIČ. Asistencia: Patrik Svitana.
     
    23:18
    Bolo z toho rýchle vyhodenie puku, navyše, Oceliari tento úkon zopakovali ešte raz. Kamzíci zatiaľ nedostali priestor kombinovať pred Habalom.
     
    22:55
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Klemen Pretnar – 2 min., sekanie).
     
    22:50
    Zápas teraz nemá hlavu ani pätu, tempo je príliš nízke. Hokejisti sa obsekávali v strednom pásme, na oboch stranách sa dalo niečo pískať. Arbitri ale nechávajú hre voľný priebeh.
     
    21:20
    Dobrá práca Takáča, ktorý sa doslova pretlačil do útočného pásma. Tam si počkal na puk pri mantineli, už ale nemal takú výhodnú pozíciu.
     
    20:24
    Košice sa jednoducho dostali do útočnej tretiny, pri súboji za bránkou Vošvrdu sa ale pískalo. Zrejme šlo o hru vysokou hokejkou, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    20:16
    Hlavný arbiter už uchopil puk do svojich rúk a poslal ho na ľadovú plochu. Druhá tretina sa tak môže pomaly rozbehnúť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Siréna v Steel Aréne hlasno zatrúbila, znamená to koniec úvodného dejstva prvého štvrťfinálového zápasu medzi Košicami a Popradom. Po 20 minútach hry platí nerozhodný stav 1:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 9:6

    Druhá tretina sa začne približne o 18:58.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:07
    Už prebieha posledná minúta prvej tretiny. Zakončujúci Kafka teraz trafil padajúceho Svitanu, ktorý sa do jeho strely dobre hodil.
     
    18:10
    Spilar prišiel o puk, Brophey ho pre Košice znova získal. Pokračovať sa bude pred Vošvrdom.
     
    17:16
    Absolútna nedisciplinovanosť Popradčanov. Štyti vylúčenia za ostatných šesť minút, toto sa v play-off stávať jednoducho nemôže.
     
    17:16
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Arturs Salija – 2 min., sekanie).
     
    16:51
    Košice dali gól!
    Toto by bolo veľa aj na koňa. Tomáš Vošvrda najskôr zastavil zakončenie z beprostrednej blízkosti, už sa ale dostal na chrbát, preto ďalší spoľahlivý zákrok nepredviedol. Puk do siete pretlačil EVAN BROPHEY.
     
    16:37
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lukáš Paukovček – 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
     
    16:37
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lukáš Paukovček – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    16:21
    Ignatuškin prihrával spoza bránky, následné zakončenie z veľkého uhla bolo zblokované do ochrannej siete. Pokračovať sa bude pred Tomášom Vošvrdom.
     
    15:40
    Haščák spoza bránky na Kafku, jeho prihrávka bola výborne prečítaná. Skvelá práca popradskej defenzívy, tá súpera k šanciam nepúšťa.
     
    15:04
    Nagyov pokus o technickú parádu. Košický kapitán si obišiel dvoch hráčov, v hodine dvanástej mu ale do dráhy puku vložil strelu výborne Erving.
     
    14:34
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Marek Zagrapan – 2 min., krosček).
     
    14:34
    V útočnom pásme aktívni aj Popradčania. Salija držal puk dlho v rohu klziska, následne si ale Kamzíci pomohli nedovoleným zákrokom.
     
    14:04
    Každopádne, hra je teraz poriadne kostrbatá. Brophey to skúšal individuálne, pomedzi dvoch Popradčanov to ale nezvládol. Puk sa k nemu ešte následne vrátil, no kanadský center zvolil zbytočne prudkú prihrávku.
     
    13:10
    Lušňákova aktivita nič neriešila. Oba celky cítili únavu, preto siahli po prestriedaní počas hry. S pukom smerom dopredu budú môcť pokračovať Oceliari z Košíc.
     
    12:10
    Za popradskou bránkou nabral rýchlosť Svitana. Puk sa mu podarilo dostať až pred Habala a aj keď tam prišla jedna strela, nebolo to nič výnimočné.
     
    11:27
    Vôbec nie márny pokus Eliezera Šerbatova. Ten si puk stiahol na vnútorný oblúk a skúsil to krátkym švihom. Vošvrda bol pozorný, pravou nohou jeho ranu vyrazil späť do hry.
     
    10:46
    Salija odkorčuľoval spred bránky, Vošvrda mal preto na strelu od modrej čiary ideálny výhľad. Hru prerušil, preruší ju aj následná komerčná prestávka.
     
    10:30
    Popradčania boli v okolí útočnej modrej čiary aktívni až príliš. Za následok to malo ich postavenie mimo hry, tá sa presťahuje do stredného pásma.
     
    09:59
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Roman Derljuk – 2 min., podrazenie).
     
    09:56
    Toto ale Haščákovi nevyšlo. Prihrávka na modrú bola dobre prečítaná, Oceliari následne museli faulovať. Pomer hráčov na ľadovej ploche sa tak vyrovná.
     
    09:17
    Kamzíci puk okamžite posielajú cez všetky čiary, Košice budú musieť začať od svätyne Vladislava Habala.
     
    09:11
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Keni Karalahti – 2 min., držanie).
     
    09:03
    Vošvrda vykopával puk, na strane Popradu sa signalizuje vylúčenie.
     
    08:04
    Košičania vyslali azda päť deloviek, tá posledná letela zaujímavo. Puk sa ale z hranice kruhov dostal až k zadnému mantinelu. Absolútne teraz nezávidím Ervingovi, ktorý schytal dve štipľavé strely.
     
    07:37
    A tak aj bolo. Erving sa zmocnil hracieho predmetu a po ľavej strane ho dostal do stredného pásma. Aj toto sa zaobíde bez významnejšej útočnej akcie.
     
    06:37
    Košičania to potrebovali upokojiť, po prestriedaní preto poslali žabku až do útočnej tretiny. Tam má puk v moci Haščák, no k zakončeniu sa pravdepodobne nedostane.
     
    05:58
    Poprad naďalej aktívny, hra sa drží pred košickou bránkou.
     
    04:59
    Poprad dal gól!
    Každopádne, nič to nemení na tom, že druhú šancu už Kamzíci využijú. Nahodený puk z ľavej strany, Habal bol v pohybe. Ťažko povedať, či to bolo chytateľné. Presadil sa JUSTIN BUZZEO. Asistencie: Arturs Salija, Kevin Miller.
     
    04:42
    Následne však prišla obrovská šanca Heizera! Ten ostal nepovšimnutý pred Habalom, čo chcel aj patrične využiť. Puk však za českého legionára v košickom drese nepretlačil.
     
    04:02
    Poprad to miešal v úvode presilovej hry dobre, možno tá finálna prihrávka od modrej čiary na Zagrapana už bola zbytočná. Ak by prišla strela, Habal by mohol mať veľké problémy.
     
    03:10
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Gabriel Spilar – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    03:06
    Vošvrda chcel pristaviť Karalahtimu, Keni ale nebol absolútne v ideálnej pozícii. Naopak, bol aktívne napádaný, preto to napokon musel gólman Popradu riešiť inak.
     
    02:30
    Dudáš nestihol puk pred modrou čiarou, hra sa presťahuje do stredného pásma. Lepším celkom je zatiaľ ten košický, i keď vyložené šance z toho doposiaľ neboli.
     
    02:01
    Lušňák prihral na modrú čiaru, prihrávku odtiaľ už Kamzíci fantasticky zblokovali. Puk sa tak k Haščákovi k pohybe nedostal.
     
    01:28
    Košičania to riešili niekoľkými nahodenými pukmi, na ten posledný si chcel nakorčuľovať Klíma. Nestihol to, no hra ostane pred popradskou bránkou.
     
    00:16
    Ako prví sa k puku dostali domáci Oceliari, ktorí sa tak pokúsia čo najrýchlejšie prekorčuľovať pred bránku stráženú Tomášom Vošvrdom. Nepochybne ho budú chcieť medzi tromi žrďami aj ohroziť.
     
    00:01
    Zápas sa začal. Vážení športoví priatelia, prajeme vám krásny športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ešte si vypočujeme štátnu hymnu. Po jej odoznení už nebude stáť začiatku prvého zápasu štvrťfinálovej série medzi Košicami a Popradom nič v ceste.
     
    Vážení športoví priatelia, dovoľte mi vás ešte raz srdečne pozdraviť zo Steel Arény. Hokejový sviatok všetkých Košičanov a Popradčanov sa pomaly blíži, máme za sebou motivačné intro i jazdu krasokorčuliarok, nasleduje sólo klaviristu a slávnostný nástup košického celku.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Laco) – Slovák, Koch, Šedivý, Derljuk, Pretnar, Dudáš (A), Čížek – Spilar (A), Suja, Nagy (C) – Sýkora, Brophey, Kafka – Haščák, Ignatuškin, Lušňák – Šerbatov, Klíma, Petráš – Jokeľ

    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Miner, Brejčák (A), Fabian (C), Petran, Erving, Salija, Karalahti, Paločko – Bondra, Mlynarovič, Svitana (A) – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer, Abdul – Macík, Paukovček, Belluš

    Rozhodca: Jonák, Adamec – Orolin, Kacej.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri prvom zápase zo štvrťfinálovej série play-off Tipsport ligy medzi HC Košice a HK Poprad. Stretnutie sa odohrá v pondelok 11.3. o 18:00 na ľade košickej Steel Arény.

    Z pohľadu základnej časti (Košice):

    Do aktuálneho ročníka vstúpili Oceliari tým najlepším možným spôsobom. Počas prvého sezónneho týždňa zvíťazili vo všetkých piatich odohraných zápasoch, a to s celkovým skóre v pomere 24:9. Košičania nestratili ani bod, čo im výrazne napomáhalo v stúpaní tabuľkou smerom nahor. Ešte pred koncom septembra však prišlo prvé – a napokon i druhé zaváhanie.

    O prvé body v sezóne obral Košice práve ich štvrťfinálový súper zo severu Slovenska – Poprad. Kamzíkom stačil na plný bodový zápis na ľade Steel Arény jediný gól Svitanu. Oceliari následne nestačili ani na Banskú Bystricu a začínalo byť jasné, že ich suverenita nebude vôbec taká jednoznačná.

    To sa napokon potvrdzovalo počas celej základnej časti. A čo viac, zverenci trénerského tandemu Roman Šimíček – Marcel Šimurda – Peter Bartoš už pred play-off sériu piatich víťazných zápasov z úvodu sezóny nezopakovali. Aj to bol tak napokon faktor, ktorý rozhodol o tom, že Košice do vyraďovacej fázy postúpia z celkovej štvrtej priečky – Oceliari zaostali za treťou Nitrou o jeden bod, a to s celkovým skóre 190:135.

    Zo sveta hráčskych štatistík (Košice):

    Suverénne najproduktívnejším Košičanom základnej časti sa stal, paradoxne, ten najstarší. Kapitán Ladislav Nagy síce počas sezóny bojoval s niekoľkými zraneniami, napriek tomu si ale v 48 odohraných zápasoch na svoje konto pripísal 34 gólov a 27 asistencií. S celkovým počtom 61 bodov tak predbehol druhého Petra Kafku v súčte o 17 bodov. Nagy je v košickom tíme najlepším strelcom a druhým najlepším nahrávačom (tu si poradie s Kafkom vymenil).

    Jednoznačnou jednotkou v bránke Košíc bol počas základnej časti Čech Vladislav Habal. Ten odchytal v aktuálnej sezóne za Oceliarov zatiaľ 44 zápasov, počas nich čelil celkovo 1415 strelám. Tento údaj z neho robí po Andrejovi Košarišťanovi (Nové Zámky) druhého najvyťaženejšieho gólmana celej súťaže.

    Habal má na svojom konte 28 výhier a 16 prehier. Obdržal 96 gólov, a to pri celkovej úspešnosti zákrokov na úrovni 93,22 %. Počas tipsportligovej základnej časti sa tešil z piatich shutoutov. Košickou dvojkou bol mladík Stanislav Škorvánek. Ten sa medzi tri žrde postavil 15-krát, z toho v deviatich prípadoch svojmu celku vychytal víťazstvo. Na svojom konte má aj dve nuly, a to pri úspešnosti zákrokov na úrovni 92,71 %. 14 minút a 26 sekúnd odchytal za Košice Matúš Nagy (2 inkasované góly, 71,43 % úspešnosť zákrokov), 20 minút odohrala aj ich najnovšia akvizícia Ján Laco (úspešnosť zákrokov na úrovni 100,00 %).
     
    Z pohľadu základnej časti (Poprad):

    Poriadne turbulentnú základnú časť má za sebou aj HK Poprad. Ten nevstúpil do novej sezóny ideálne, na ľade Trenčína prehral v prvom kole 2:4. Zverenci trénerského tria Roman Stantien – František Štolc – Dučan Brincko si ale chuť napravili už v nasledujúcom zápase, keď na domácom ľade zdolali nováčika z Budapešti. Od tohto momentu Popradčania striedali vydarenejšie obdobia s tými menej vydarenými.

    V jednom ohľade sú na tom s Košicami rovnako – najviac vyhrali päť po sebe idúcich zápasov, no narozdiel od Oceliarov, Kamzíci tak učinili počas základnej časti až dvakrát. Naposledi ťahali víťaznú šnúru od 1.2. až do 17.2.2019, keď postupne zdolali Žilinu, Zvolen, dvakrát Detvu a Miškovec.

    Popradu patrí po základnej časti piata priečka tabuľky. Za Košicami tak zaostal o sedem bodov, pred Trenčínom na šiestom mieste si zasa udržal deväťbodový náskok. Kamzíci skórovali do sietí súpera celkovo 168-krát, pričom sami inkasovali 147 gólov.

    Zo sveta hráčskych štatistík (Poprad):

    Z pohľadu získaných bodov je to medzi Kamzíkmi pomerne vyrovnané, no v ich tíme jeden hráč predsa len vyčnieva – Patrik Svitana. Ten skóroval v 56 zápasoch 19-krát a pridal aj 33 asistencií. S celkovým počtom 52 bodov (0,93 bodu na zápas) sa tak stal najproduktívnejším Popradčanom základnej časti. Druhé miesto patrí Marekovi Zagrapanovi (36 bodov), bronzový je Dávid Bondra (35 bodov).

    V štatistike dosiahnutých gólov sa už poradie mení. Najproduktívnejším strelcom bol Dávid Bondra (22 gólov), Patrik Svitana je tu s 19 gólmi druhý. Tretie miesto patrí osemnásťgólovému Samuelovi Takáčovi. Najlepším nahrávačom v tíme je Svitana (33 asistencií), druhý Zagrapan prihral na 21 gólov. Len o jednu asistenciu menej má v tomto ohľade tretí Abdul.

    Hľadať jednoznačnú brankársku jednotku v prípade Popradu by bolo veľmi ťažké – a napriek tomu ju Kamzíci predsa len majú. Je ňou Tomáš Vošvrda, ktorý odchytal v tejto sezóne za severanov 38 zápasov – z toho 25 víťazných bolo a 13 nie. Vošvrda má na svojom konte päť shutoutov a celkovo 1216 úspešne zastavených pukov. Inkasoval rovných 90 gólov, a to pri priemere 2,43 na zápas a úspešnosti zákrokov na úrovni 93,11 %.

    V počte odchytaných minút (679 a šesť sekúnd) je na druhom mieste Patrik Nechvatal. Ten odohral 14 zápasov, z toho v jednom sa tešil z vychytanej nuly. V ostatných 13 inkasoval 29-krát, a to pri úspešnosti zákrokov 92,77 %. Pod Tatrami si zachytal aj Luka Gračnar. Udialo sa tak v desiatich zápasoch, z toho šesť bolo víťazných. Slovinec má na svojom konte jednu vychytanú nulu a úspešnosť zákrokov 93,01 %. Brankárske kvarteto Popradu uzatvára mladík Daniel Jakub Pavličkoštyri zápasy, štyri prehry, úspešnosť zákrokov 86,79 %.
     
    Vzájomné zápasy Košíc a Popradu:

    V tejto štatistike je na tom o čosi lepšie Poprad – ten vyhral tri z celkových piatich tohtosezónnych vzájomných zápasov. Nutné je však podotknúť, že tu platí akási vzácna rovnica – môj dom, tvoj hrad. Ani jeden z celkov totiž zatiaľ na domácom klzisku nevyhral.

    HC Košice – HK Poprad 0:1, 23.9.2018
    HK Poprad – HC Košice 2:5, 26.10.2018
    HC Košice – HK Poprad 3:4 pp, 27.11.2018
    HK Poprad – HC Košice 1:3, 4.1.2019
    HC Košice – HK Poprad 3:5, 8.1.2019
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 17. Brophey, 50. Haščák (Šerbatov, Derljuk) – 5. Buzzeo (Salija, Miller), 24. Mlynarovič (Svitana), 53. Petran (Karalahti, Buzzeo)


    HC Košice: Habal (Laco) – Slovák, Koch, Šedivý, Derljuk, Pretnar, Dudáš (A), Čížek – Spilar (A), Suja, Nagy (C) – Sýkora, Brophey, Kafka – Haščák, Ignatuškin, Lušňák – Šerbatov, Klíma, Petráš – Jokeľ
    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Miner, Brejčák (A), Fabian (C), Petran, Erving, Salija, Karalahti, Paločko – Bondra, Mlynarovič, Svitana (A) – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer, Abdul – Macík, Paukovček, Belluš

    Rozhodca: Jonák, Adamec – Orolin, Kacej
    Košice 2 4 Poprad
    #1 Pondelok 11.03.2019 • 18:00
    Košice - Poprad 2:3
    #2 Utorok 12.03.2019 • 18:00
    Košice - Poprad 1:2 koniec po predl.
    #3 Piatok 15.03.2019 • 18:00
    Poprad - Košice 4:2
    #4 Sobota 16.03.2019 • 18:00
    Poprad - Košice 1:5
    #5 Pondelok 18.03.2019 • 18:00
    Košice - Poprad 4:3 koniec po predl.
    #6 Streda 20.03.2019 • 18:00
    Poprad - Košice 4:2