Olomouc – Slavia Plzeň 7:5 (kon.) | Židenice – Liberec 6:3 (kon.)
koniec
FBS Olomouc
7:5 (2:3, 2:1, 3:1) Stav série: 1:1
FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň
cz Nedeľa 10.03.2019, 14:30 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Play - down Extraligy žen • 1. kolo
     
    59:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je u zjevné rozhodnutí! TEREZE MOŠŤKOVÉ se povedlo vybojovat míček na vlastní polovině a pořádně se rozhlédnout. Její oblouček nakonec skončil přímo v prázdné brance. Fišerová už návrat na hřiště nestihla. Bez asistence.
     
    59:07
    Plzeň si vybírá oddechový čas!
     
    55:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další zvrat! Olomouc dokázala rozjet svůj přesun do ofenzívy naprosto bleskově a po udržení míčku ze strany Oháňkové poslala kros přímo na LUCII CHOLINSKOU. Ta se trefuje přímo do odkryté části branky krásným příklepem. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    55:00
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Drama pokračuje! Plzeňský mančaft se dostal do rychlého brejku, z něhož se nakonec povedlo proměnit svůj výjezd zpoza rohu na střed IVANĚ DRUGDOVÉ. Její bomba proletěla až na zadní tyč. Asistence: Julie Volkmannová.
     
    54:02
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí florbalistky se dostávají do vedení! Po rychlé kombinaci se objevil míček na předbrankovém prostoru, kde ho ujmula JITKA OHÁNKOVÁ a silou vůle jej dorazila za Fišerovou. Zároveň tím domácí útočnice završuje hattrick! Asistence: Lucie Cholinská.
     
    53:23
    Olomouc se dostane na konci utkání k velmi důležité přesilovce. Brankářka Veronika Fišerová (SLP) totiž podrazila u brankoviště Slezákovou, což bylo vyhodnoceno jako bránění ve hře. Za golmanku půjde trest odsedět Lenka Přerostová.
     
    52:06
    Mošťková se dostávala sama do zakončení do brejku po levém křídle, leč na olomoucké sniperce je vidět dost tíha nízkého sebevědomí. I tentokrát totiž svou tutovku spálila, Fišerové se trefila přímo na hruď.
     
    51:19
    Julie Volkmannová se objevila na ose hřiště a svým technickým pokusem jen těsně netrefila olomouckou klec. Franková se za míčkem jen bezmocně ohlédla.
     
    48:18
    A další olomoucká šance! Ryšavá si najela do středu hřiště s pocitem jistoty na míčku, avšak její zatáhnutí nakonec v brance neskončilo. Balónek prosvištěl těsně nad horní tyčkou.
     
    47:35
    Slezáková spálila další tutovku! Celkem překvapivě se k ní dostal odražený míček a olomoucká bomberka měla celou branku jako na dlani. Skákající míček nicméně netrefila přesně, Fišerová jí tak ránu vyrazila.
     
    42:14
    Nikola Staňková měla obrovskou příležitost, když se dostala sama nikým nebráněna na pravém křídle k palbě z první. Franková se sice už přesunovala, s velkým štěstím jí však míček trefil do nohy. Domácí přežili obrovitánskou tutovku!
     
    38:59
    Olomouc bude čelit dalšímu oslabení. Po zabránění postupu Staňkové rozhodčí okamžitě zvedají paže nad hlavu, Veronika Rozenbergová (OLO) si půjde odsedět menší trest za sekání.
     
    36:25
    Michaela Mašková nebyla daleko od rozdílové trefy! Po chybě Rozenbergové se prodral zmíněná plzeňská florbalistky do brejku po levé straně a krásnou ránou orazítkovala břevno. Franková si může pořádně oddechnout.
     
    33:44
    Franková předvedla bombastický zákrok! Dělovka Staňkové letěla přímo do šibenice, jenomže olomoucká brankářka míček vyrazila rukou nad horní tyč. Domácí budou čelit dalšímu tlaku soupeře.
     
    32:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další vyrovnání je na světě! Olomouc se rozhodně ještě nevzdává a pokračuje v ofenzivním stíhání soupeřek. Po rychlém brejku natáhla na ose hřiště k palbě JITKA OHÁŇKOVÁ a její rána překvapivě zaplula přímo k levé tyčce. Fišerová nestačila ani reagovat. Asistence: Tereza Mošťková.
     
    32:04
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Přesilovka je proměněna! Olomoucké florbalistky nyní zaspaly v prostoru před brankovištěm a nechaly vystřelit BARBORU KRŇOULOVOU. Její bomba příklepem proletěla přesně do levé šibenice. Franková na míček zjevně ani neviděla. Asistence: Ivana Drugdová.
     
    31:11
    Cholinská unikala sama s Mošťkovou na branku, jenomže její výjezd do středu přeci jen brankou neskončil. Fišerová předvedla parádní zákrok ramenem, sama spíše míček ale vytáhla instinktivně. Na plzeňské střídačce to jen zahučelo.
     
    30:31
    Plzeň dostává možnost ke zvýšení své ofenzivní aktivity. Po viditelném faulu na půlící čáře totiž putuje na trestnou lavici Tereza Reimerová (OLO) Její podražení bylo vyhodnoceno jako hrubost.
     
    26:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanačky se dostávají k vytouženému vyrovnání! Cholinská nechtěla vystřelit a raději ještě zvolila přihrávku přes střed na levé křídlo přímo k MARTINĚ PEJZLOVÉ. Její příklep zaletěl až za záda Fišerové, plzeňská brankářka se nestačila přesunout. Asistence: Lucie Chlinská.
     
    24:57
    Olomoucký tlak nyní donutil Slavii k zastavení nedovoleným zákrokem. Michaela Urbanová (SLP) totiž zastavila Cholinskou v úniku dost okatě rukama, faul je klasifikován jako bránění ve hře.
     
    24:26
    Nikola Staňková se ukázala v předních pozicích jako rozdílová hráčka a potvrdila svou důležitost pro plzeňskou hru. Její brejk však brankou neskončil, míček letěl těsně nad horní tyč.
     
    23:35
    Mošťková se dostala hned dvakrát do vyložených šancí, jenže napoprvé napálila míček bekhendem v úniku jen mimo branku, napodruhé pak Fišerová dokázala velmi rychle vyjet proti jejímu brejku. Domácí musí nyní hodně zoufat.
     
    21:11
    Slezáková se zjevila před plzeňskou brankou a krásně si i položila Fišerovou, zakončení se jí však nepovedlo podle představ Palba z předbrankového prostoru nevyšla, plzeňská brankářka fantasticky zasahuje maskou.
     
    19:11
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Obrat je na světě! Olomoucké florbalistky nyní zapsaly další velkou minelu v defenzívě, čímž se prodrala k míčku bez sebemenších potíží ŠÁRKA DENKOVÁ. Její dělovka přeletěla i padající Frankovou, euforie na straně hostí tak nezná meze. I přes olomoucký nástup se totiž dostávají Západočešky do vedení. Asistence: Lenka Přerostová.
     
    18:48
    Cholinská se ukázala na pravém křídle, kam jí také poslala krásnou nahrávku Oháňková. Bomba z první však nevyšla, míček mířil těsně nad horní tyč. Olomouc může takových spálených tutovek hodně litovat.
     
    11:59
    Pejzlová pálila těsně nad! 19letá obránkyně domácích se prodrala na hranici velkého brankoviště, jenomže její bomba nakonec nezamířila mezi tři tyče. Fišerová si může pořádně oddechnout.
     
    09:57
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Po minele Rozenbergové se prodrala v předbrankovém prostoru k palbě HELENA BÖHMOVÁ, jejíž bekhend proskákal přímo za záda Frankové. Olomoucká obrana nyní nezapracovala moc dobře. Asistence: Barbora Krňoulová.
     
    08:47
    Oháňková využila dobrého postavení olomouckých hráček a poslala diagonální kontr přes brankoviště přímo na Pejzlovou. Ta však pálí z první těsně nad branku, hosté si mohou pořádně oddechnout!
     
    05:48
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Hanačky se nyní dostaly pod výrazný, což se nakonec Slavii vyplatilo v kontaktní trefu. Po chybě Bořutové, která si nepohlídala brankoviště, se k míčku dostala ANNA ALEXANDRA SUKOVÁ, jejíž bomba byla nechytatelná a zamířila přímo pod břevno. Asistence: Helena Böhmová.
     
    05:13
    Cholinská se obtočila kolem plzeňské obránkyně a po rychlém průchodu se prodrala ke krosu, Slezáková mířila těsně vedle!
     
    04:11
    Julie Volkmannová znovu pořádně zahrozila! Bomba z velké vzdálenosti donutila Frankovou k dalšímu parádnímu zákroku. Její tarzaní skok vytěsnil míček mm tři tyče.
     
    02:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další úder! Plzeňské florbalistky byly nedůrazné v defenzívě a po nátlaku na rozehrávku dokázala ránu Kylarové dorazit bekhendem přímo za záda Fišerové TEREZA MOŠŤKOVÁ. Plzeň je nyní po výraznou psychickou dekou. Asistence: Šárka Kylarová.
     
    02:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí mančaft se dostává do brzkého vedení! Cholinská dokázala vymyslet brilantní kros přes celou šířku hřiště přímo na Mošťkovou. Domácí kanonýrka však promáchla, JITKA OHÁŇKOVÁ však už ne. Fišerová se přesunovala jen marně. Asistence: Lucie Cholinská.

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 3. Oháňková (Cholinská), 3. Mošťková (Kylarová), 27. Pejzlová (Cholinská), 33. Oháňková (Mošťková), 55. Oháňková (Cholinská), 56. Cholinská (Oháňková), 60. Mošťková – 6. Suková (Böhmová), 10. Böhmová (Krňoulová), 20. Denková (Přerostová), 33. Krňoulová (Drugdová), 55. Drugdová (Volkmannová)


    FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – M. Grufíková, Křížková, Pejzlová, Rozenbergová – Bořutová, Cholinská, Kylarová – Mošťková, Oháňková, Reimerová (C) – Ryšavá, Slezáková, B. Suchánková.
    FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň: Šindelářová (Fišerová) – Nachtmanová, Vostracká, Denková, Volkmannová, Havlová, Krňoulová – Křemenáková, Mašková, Staňková – Drugdová, Böhmová, Šnebergrová – Vaníčková, Urbanová, Přerostová (C) – Suková, Košťálová.

    Rozhodca: Martin Hudeček, Pavel Rochovanský

    Diváci: 103
    Olomouc 4 1 Slavia Plzeň
    #1 Sobota 09.03.2019 • 16:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 3:7
    #2 Nedeľa 10.03.2019 • 14:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 7:5
    #3 Sobota 16.03.2019 • 15:00
    Slavia Plzeň - Olomouc 2:3
    #4 Nedeľa 17.03.2019 • 14:00
    Slavia Plzeň - Olomouc 3:4 koniec po predl.
    #5 Streda 20.03.2019 • 19:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 5:3