Olomouc – Slavia Plzeň 7:5 (kon.) | Židenice – Liberec 6:3 (kon.)
koniec
FBS Olomouc
7:5 (2:3, 2:1, 3:1) Stav série: 1:1
FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň
cz Nedeľa 10.03.2019, 14:30 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Play - down Extraligy žen • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne, i v neděli je na programu pořádná dávka toho nejlepšího tuzemského florbalu. Kromě vyřazovacích bojů pokračují druhým zápasem i série o udržení, v 1. kole play-down si to rozdávají také Olomouc s Plzní. Druhá kapitola této bitvy startuje už ve 14:30!
     
    FBS Olomouc
    Olomoucké florbalistky dlouhou dobu působily jako veliké překvapení sezóny. Nicméně nakonec i čtvrtou sezónu v řadě končí mimo elitní osmičku a čeká je tuhý boj o záchranu extraligové příšlušnosti. Hanačky sice byly již častokrát v minulosti nálepkovány za tým budoucnosti, který čeká progres díky kvalitní juniorské líhni, avšak před letošní sezónou nic splnění takových tezí nenasvědčovalo. Od týmu odešel progresivní kouč Petr Dadej, svou kariéru ukončily navíc velké opory Alena Sklenářová a Alice Pavlíková. Druhá jmenovaná se nicméně stala novou hlavní trenérkou, což mohlo nasvědčovat koncepční práci. Coby hráčka získala status klubové legendy, když odehrála všechny sezóny Olomouce v nejvyšší soutěži. V roli trenérky navíc měla fantastické predispozice. Obrovský rozhled v klubových strukturách, důvěru vedení, znalost hráčských kvalit. Vše předestřené jen potvrdil historický úspěch na srpnovém Czech Open, na němž získala Olomouc historický bronz v ženské kategorii Open.

    I start extraligového ročníku se Hanačkám velmi vydařil. Nečekané výhry nad Jičínem i Pantherkami, stejně tak i nad Bohemians, Židenicemi a Plzní dostaly tým do předních pater tabulky. Postupně však přišly i porážky, celkem očekávané s favoritkami soutěže, ale i celkem smolná s Tatranem. Před mistrovstvím světa mužů pak ještě dokázala skvadra okolo koučky Pavlíkové zdolat Liberec, i přes následnou porážku na půdě Bohemians to stačilo na osmé místo tabulky s tříbodovým náskokem nad příčkami zajišťující play-down. Ten si ještě sice před Vánoci pojistila vítězstvím ve výjezdním zápase v Přerově nad Židenicemi, poté už ale přišly jen neúspěchy. Sedm proher v řadě (s Ivanti Tigers, Ostravou, Libercem, Tatranem, Jičínem, Vítkovicemi a Chodovem) tak celkem nečekaně poslalo Olomouc mimo elitní osmičku. Ne úplně ideální forma Hanaček tudíž naopak pomohla jejich soupeřkám. Tým sice dokázala stáhnout jednobodové manko na osmý Tatran, když vyhrál na konci základní části nad Plzní i pražskými Pantherkami, horší bilance se zmiňovaným celkem ze Střešovic je však při stejném bodovém zisku 25 bodů poslala na devátou příčku a mimo vyřazovací část. Smolným dovětkem je fakt, že od roku 2014 nedokázal tým z Hané nahrát v základní části více bodů a pokaždé v předešlých třech ročnících Extraligy žen by takový bodový zisk zajišťoval postup do čtvrtfinále play-off.

    Nejproduktivnější hráčkou Olomouce v základní části se stala Lucie Cholinská. Talentovaná osmnáctiletá sniperka stačila nastřílet 16 branek a přidat 16 asistencí. Nejlepší střelkyní však byla Tereza Mošťková (bilance 21+8), která se před sezónou vrátila z hostování v Židenicích. V brance pak zatím září mladá Martina Franková, jež zatím v průměru inkasuje jen něco málo přes čtyři branky na zápas. Zároveň ale díky své úspěšnosti zákroků 87,87 % zapsala nejlepší výkon ze všech extraligových golmanek, zájem si tak pro příští sezónu řekla o zájem z velmi lukrativních organizací. Zdatně jí sekunduje bývalá držitelka ocenění Brankářka sezóny a česká reprezentantka Lenka Kubíčková (momentálně 8,18 branek na zápas).
     
    FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
    Plzeňský florbal zažívá v letošní sezóně historický moment. Slavia, která má mužský celek až v Divizi a v nejvyšší soutěžích působí jen její junioři a dorostenci, se sice dlouhá léta pohybovala v ženské první lize, zásadní úlohu v ní hrála až loni. V roce 2016 k postupu do nejvyšší soutěže sice byly Západočešky velmi blízko, sítem přetěžké kvalifikace nicméně prošly až roku 2018. Po základní části první tým skupiny Západ nejprve vyřadil Tábor a následně i Hradec Králové se Vsetínem. Rozhodující pro přímý postup do Extraligy žen pak byla výhra nad Bulldogs Brno ve třetím zápase po prodloužení.

    Západočešky se sice v nejvyšší tuzemské soutěži prezentovaly sympatickým výkonem, v celé základní části ale spíše sbíraly nováčkovskou daň. Nezkušenost, nervozita, horší atletická připravenost, technické manko oproti soupeřům. To všechno tým spíše determinovalo k neúspěchům, přesto však Slavia dokázala i několikrát šokovat. V říjnu totiž zdolala na domácí půdě jak Tatran, tak i Židenice. Tyto dvě výhry však byly jediným bodovým ziskem svěřenkyň kouče Víta Procházky, což je nakonec předurčilo ke spíše očekávanému boji v play-down, když skončily na poslední 12. příčce.

    Pokud se podíváme na složení týmu, hlavní klíč k možnému udržení v nejvyšší soutěži je nutno hledat v sehranosti a týmovosti. Trenér Procházka navíc u ženského áčka trénuje už pravidelně po čtyři sezóny. mezi hlavní tváře týmu patří rokycanská odchovankyně Nikola Staňková, která během základní části posbírala sedm branek a devět asistencí. Trio Helena Böhmová (9+2), Michaela Mašková (9+1) a Anna Alexandra Suková (7+3) pak už na ni v týmové minitabulce produktivity mělo výraznější manko. V bráně se pak pravidelně střídaly Veronika Fišerová a Kateřina Fialová, obě měly velmi podobnou úspěšnost zákroků, jejich průměr gólů na zápas se pohybuje nad hodnotou 9.
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů v základní části

    FBS Olomouc
    23.02.2019 Olomouc x Panthers Praha 6:4
    16.02.2019 Plzeň x Olomouc 1:3
    10.02.2019 Chodov x Olomouc 7:1

    FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň
    24.02.2019 Vítkovice x Plzeň 13:4
    16.02.2019 Plzeň x Olomouc 1:3
    10.02.2019 Jičín x Plzeň 6:2
     
    Poslední 2 vzájemná utkání mimo tuto sérii
    16.02.2019 Plzeň x Olomouc 1:3 (EŽ 2018/19)
    08.09.2018 Olomouc x Plzeň 9:4 (EŽ 2018/19)
     
    První utkání série
    Včerejší duel se dá zaškatulkovat do kategorie florbalových překvapení. Pokud by sázkové kanceláře vypisovaly kurzy na Extraligu žen, výhra Plzně by měla velmi vysoké hodnoty. I expresivní výraz šok se na to hodí. Rozhodovala sice až pětiminutovka ve třetí třetině a zahozené olomoucké přesilovky, Plzeň ovšem hrála s Olomoucí ryze vyrovnanou partii. To se v kontextu plzeňských zkušenosti coby letošního nováčka soutěže moc nečekalo. V druhém duelu může zvlášť rozhodovat atletická příprava a psychika.

    FBS Olomouc – FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň 3:7 (1:1, 2:2, 0:4)
    Branky a nahrávky: 18. Křížková, 23. Pejzlová (Oháňková), 35. Cholinská (Oháňková) – 11. Šnebergrová (Volkmannová), 34. Suková (Drugdová), 36. Volkmannová (Nachtmanová), 47. Šnebergrová (Volkmannová), 48. Křížková (vla.), 51. Nachtmanová (Staňková), 60. Šnebergrová
     
    Rozhodčími tohoto utkání jsou Martin Hudeček a Pavel Rochovanský, kteří pískají zejména nižší celostátní soutěže. Pro oba to bude teprve letošní čtvrtý duel v Extralize žen.
     
    Úvodní sestavy:

    FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – M. Grufíková, Křížková, Pejzlová, Rozenbergová – Bořutová, Cholinská, Kylarová – Mošťková, Oháňková, Reimerová (C) – Ryšavá, Slezáková, B. Suchánková.

    FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň: Šindelářová (Fišerová) – Nachtmanová, Vostracká, Denková, Volkmannová, Havlová, Krňoulová – Křemenáková, Mašková, Staňková – Drugdová, Böhmová, Šnebergrová – Vaníčková, Urbanová, Přerostová (C) – Suková, Košťálová.

    Rozhodčí: Martin Hudeček, Pavel Rochovanský.
     
    Oba celky v této chvíli nastupují na hrací plochu, startujeme za malou chvilku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Plzeň hned od začátku duelu začíná velmi sebevědomě, nicméně Olomouci se zatím ale daří její snahy neutralizovat. Odčinění včerejší porážky determinuje domácí k velmi srdnatým výkonům.
     
    01:15
    Helena Böhmová se dostala v předních pozicích ke střelbě, ale Křížková s Pejzlovou jí dokázaly zabránit v palbě, když jí odstrčily od míčku. První plzeňský pokuse tak míří mimo branku.
     
    02:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí mančaft se dostává do brzkého vedení! Cholinská dokázala vymyslet brilantní kros přes celou šířku hřiště přímo na Mošťkovou. Domácí kanonýrka však promáchla, JITKA OHÁŇKOVÁ však už ne. Fišerová se přesunovala jen marně. Asistence: Lucie Cholinská.
     
    02:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další úder! Plzeňské florbalistky byly nedůrazné v defenzívě a po nátlaku na rozehrávku dokázala ránu Kylarové dorazit bekhendem přímo za záda Fišerové TEREZA MOŠŤKOVÁ. Plzeň je nyní po výraznou psychickou dekou. Asistence: Šárka Kylarová.
     
    03:32
    Julie Volkmannová se dostala při standardní situaci k nebezpečné střele, jenomže Franková byla na přízemní ránu připravena. Domácí ale zůstávají i nadále pod tlakem.
     
    04:11
    Julie Volkmannová znovu pořádně zahrozila! Bomba z velké vzdálenosti donutila Frankovou k dalšímu parádnímu zákroku. Její tarzaní skok vytěsnil míček mm tři tyče.
     
    05:13
    Cholinská se obtočila kolem plzeňské obránkyně a po rychlém průchodu se prodrala ke krosu, Slezáková mířila těsně vedle!
     
    05:48
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Hanačky se nyní dostaly pod výrazný, což se nakonec Slavii vyplatilo v kontaktní trefu. Po chybě Bořutové, která si nepohlídala brankoviště, se k míčku dostala ANNA ALEXANDRA SUKOVÁ, jejíž bomba byla nechytatelná a zamířila přímo pod břevno. Asistence: Helena Böhmová.
     
    06:39
    Gabriela Vaníčková se zjevila sama za obrannou linii Hanaček a ukázala i své parádní ofenzivní schopnosti. Bomba z první však na Frankovou neplatila, Olomouc nadále drží své vedení.
     
    07:26
    Cholinská hned na několikrát předvedla totožnou kličku, ale na plzeňské florbalistky jednoručka zjevně stačí. Ani jednou se však o větší šanci nakonec nepostarala, z velkého úhlu pálila jen do boční síťky.
     
    08:47
    Oháňková využila dobrého postavení olomouckých hráček a poslala diagonální kontr přes brankoviště přímo na Pejzlovou. Ta však pálí z první těsně nad branku, hosté si mohou pořádně oddechnout!
     
    09:57
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Po minele Rozenbergové se prodrala v předbrankovém prostoru k palbě HELENA BÖHMOVÁ, jejíž bekhend proskákal přímo za záda Frankové. Olomoucká obrana nyní nezapracovala moc dobře. Asistence: Barbora Krňoulová.
     
    10:41
    Olomouci se nedaří vůbec v rozehrávce, neboť i tentokrát se nepovedlo přejít domácím přes půlící čáru. Plzeň navíc hraje s velkou vervou, zatím není vůbec vidět deficit mezi nováčkem a stabilním celkem extraligy.
     
    11:59
    Pejzlová pálila těsně nad! 19letá obránkyně domácích se prodrala na hranici velkého brankoviště, jenomže její bomba nakonec nezamířila mezi tři tyče. Fišerová si může pořádně oddechnout.
     
    12:42
    Gabriela Vaníčková se objevila na pravém křídle ke střelbě na olomouckou bránu, avšak přes Rozenbergovou se nedokázala prosadit. Míček letěl těsně vedle brány.
     
    13:47
    Olomouc se dostala pod výrazný tlak soupeře, jenomže Křížková celou situaci vyřešila velmi správně. Po rychlé kličce se vrátila do základního postavení a posílá míček na Pejzlovou, která vše uklidňuje.
     
    14:25
    Slezáková se probojovala do velmi rychlého úniku směrem zpoza brány, nicméně její rána nakonec nezamířila mezi tři tyče. Hanačky se vracejí zpátky k forčekingu, Slavia nicméně vše ustála.
     
    15:44
    Na hrací ploše zůstává ležet Slezáková, jež zřejmě obdržela pořádnou ránu špičkou hokejky. Míří k ní okamžitě zdravotník, podle všeho však o nic vážného nepůjde. Po krátkém přerušení se znovu hraje.
     
    16:21
    A na hřišti znovu leží Slezáková. Tentokrát přímo v útočném pásmu. Suková sice odmítá jakékoliv zavinění, nicméně sudí viděli faul hostí. Olomouc se tak na chvíli usadí v útočném pásmu.
     
    17:36
    Anna Alexandra Suková se dostávala po pravém křídle k voleji směrem na útočné kolegyně, jenže Ivana Drugdová přeci jen nedokázala její nahrávku zpracovat. Fraková tak ani nemusí v této chvíli zasahovat.
     
    18:48
    Cholinská se ukázala na pravém křídle, kam jí také poslala krásnou nahrávku Oháňková. Bomba z první však nevyšla, míček mířil těsně nad horní tyč. Olomouc může takových spálených tutovek hodně litovat.
     
    19:11
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Obrat je na světě! Olomoucké florbalistky nyní zapsaly další velkou minelu v defenzívě, čímž se prodrala k míčku bez sebemenších potíží ŠÁRKA DENKOVÁ. Její dělovka přeletěla i padající Frankovou, euforie na straně hostí tak nezná meze. I přes olomoucký nástup se totiž dostávají Západočešky do vedení. Asistence: Lenka Přerostová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina sice z počátku přinesla očekávaný průběh, kdy se Olomouci podařilo coby favoritovi dostat do dvoubrankového vedení, jenomže Hanačky postupně ztrácely drajv a vypadávaly z tempa, čehož Plzeň využila k obratu. Slavia pokračuje ve včerejším trendu a domácí v mnoha situacích dost přehrává. Napínavý duel pokračuje v cca 15:11.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – Plzeň 9:13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Mošťková s Cholinskou se snažily dostat míček přímo na Oháňkovou, jenomže celé akci předcházel dost okatý faul od Volkamannové. Sudí tak v této chvíli po zahlášeném sekání přerušují hru.
     
    21:11
    Slezáková se zjevila před plzeňskou brankou a krásně si i položila Fišerovou, zakončení se jí však nepovedlo podle představ Palba z předbrankového prostoru nevyšla, plzeňská brankářka fantasticky zasahuje maskou.
     
    22:26
    Olomouc má i nadále v zadních řadách velké potíže s rozehrávkou, což výrazně nahrává soupeři. Hanačky se nedokáží častokrát dostat ani do útočného pásma, mladá defenzíva ukazuje své limity.
     
    23:35
    Mošťková se dostala hned dvakrát do vyložených šancí, jenže napoprvé napálila míček bekhendem v úniku jen mimo branku, napodruhé pak Fišerová dokázala velmi rychle vyjet proti jejímu brejku. Domácí musí nyní hodně zoufat.
     
    24:26
    Nikola Staňková se ukázala v předních pozicích jako rozdílová hráčka a potvrdila svou důležitost pro plzeňskou hru. Její brejk však brankou neskončil, míček letěl těsně nad horní tyč.
     
    24:57
    Olomoucký tlak nyní donutil Slavii k zastavení nedovoleným zákrokem. Michaela Urbanová (SLP) totiž zastavila Cholinskou v úniku dost okatě rukama, faul je klasifikován jako bránění ve hře.
     
    25:44
    Olomouci nadále přesilovka moc nevychází. Kombinace je statická, střelkyním rány nesedají. Plzeň tak moc potíže s jejím bráněním, prakticky jen čistí prostor před Fišerovou a nebrání jí výhledu.
     
    26:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanačky se dostávají k vytouženému vyrovnání! Cholinská nechtěla vystřelit a raději ještě zvolila přihrávku přes střed na levé křídlo přímo k MARTINĚ PEJZLOVÉ. Její příklep zaletěl až za záda Fišerové, plzeňská brankářka se nestačila přesunout. Asistence: Lucie Chlinská.
     
    27:44
    Olomouc se snaží pokračovat v nastaveném tempu, jenomže Hanačky stále ztrácejí na Plzeň zejména v ofenzivních činnostech. Slavie tak nemá potíže s pokrýváním brejků, neboť jsou často předvídatelné.
     
    28:36
    Slezáková se vytočila z rohu a bez rozmyslu se dostala ke střelbě. Fišerová nicméně byla bez potíží připravena, míček letěl nakonec pouze do boční síťky. Hanačky musí nasadit zpátečku.
     
    29:41
    Ryšavá měla obrovskou tutovku! Její rána po rychlém přesunu do ofenzivní fáze ale nakonec proletěla těsně nad horní tyčkou. Domácí se drží celkem oprávněna za hlavu.
     
    30:31
    Plzeň dostává možnost ke zvýšení své ofenzivní aktivity. Po viditelném faulu na půlící čáře totiž putuje na trestnou lavici Tereza Reimerová (OLO) Její podražení bylo vyhodnoceno jako hrubost.
     
    31:11
    Cholinská unikala sama s Mošťkovou na branku, jenomže její výjezd do středu přeci jen brankou neskončil. Fišerová předvedla parádní zákrok ramenem, sama spíše míček ale vytáhla instinktivně. Na plzeňské střídačce to jen zahučelo.
     
    32:04
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Přesilovka je proměněna! Olomoucké florbalistky nyní zaspaly v prostoru před brankovištěm a nechaly vystřelit BARBORU KRŇOULOVOU. Její bomba příklepem proletěla přesně do levé šibenice. Franková na míček zjevně ani neviděla. Asistence: Ivana Drugdová.
     
    32:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další vyrovnání je na světě! Olomouc se rozhodně ještě nevzdává a pokračuje v ofenzivním stíhání soupeřek. Po rychlém brejku natáhla na ose hřiště k palbě JITKA OHÁŇKOVÁ a její rána překvapivě zaplula přímo k levé tyčce. Fišerová nestačila ani reagovat. Asistence: Tereza Mošťková.
     
    33:44
    Franková předvedla bombastický zákrok! Dělovka Staňkové letěla přímo do šibenice, jenomže olomoucká brankářka míček vyrazila rukou nad horní tyč. Domácí budou čelit dalšímu tlaku soupeře.
     
    34:47
    Olomouc je sice častěji na míčku, jenže v ofenzívě jí schází zejména jakákoliv nadstavba. Navíc má velká okénka v defenzívě, chyby nahrávají spíše plzeňským rychlým křídlům.
     
    35:18
    Olomoucké florbalistky se dostaly sice do ofenzivního nástupu, jenže plzeňské obránkyně zastavily nahrávku díky své srdnatosti. Olomouc si sice stěžuje na hru rukou, ale to jí nebude nic platné.
     
    36:25
    Michaela Mašková nebyla daleko od rozdílové trefy! Po chybě Rozenbergové se prodral zmíněná plzeňská florbalistky do brejku po levé straně a krásnou ránou orazítkovala břevno. Franková si může pořádně oddechnout.
     
    37:44
    Domácí florbalistky se i nadále nedokáží vyrovnat aktivitě hostujícího celku. Plzeň je velmi dobře atleticky připravena a zatím bez problémů pokračuje v tlaku. Schází jí ale proměňování vyložených šancí.
     
    Dnešní utkání sleduje 103 diváků.
     
    38:59
    Olomouc bude čelit dalšímu oslabení. Po zabránění postupu Staňkové rozhodčí okamžitě zvedají paže nad hlavu, Veronika Rozenbergová (OLO) si půjde odsedět menší trest za sekání.
     
    39:41
    Franková se znovu musí pořádně činit! Olomouc je pod velkým tlakem a domácí obránkyně častokrát vůbec nevěděly, kam dřív skočit. Hanačky mají prozatím velkou dávku štěstí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – Plzeň 11:15
     
    Druhá třetina přinesla znovu velké drama, když se sice Hanačkám povedlo vyrovnat zásluhou Pejzlové, Plzeň ale znovu odskočila na rozdíl na jedné branky. Až Jitce Oháňkové se povedlo nakonec dosáhnout znovu remízového stavu, čímž se zápas znovu dostává do remízového závěru. Třetí třetině může nabídnout ještě pořádně drama, pokračujeme v cca 15:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Plzeň se ukázala znovu v přesilové hře, když se Volkmannová znovu dostala k pořádně bombě z obranných pozic. Právě plzeňská bekyně je velkou zbraní Slavie, Franková ale zasahuje.
     
    41:02
    Rozenbergová se dostává zpátky na hrací plochu, což je důkazem odbráněné olomoucké přesilovky. Plzeň v ní měla ale mnoho příležitostí rozhodnout, jen proměnit vyložené šance.
     
    42:14
    Nikola Staňková měla obrovskou příležitost, když se dostala sama nikým nebráněna na pravém křídle k palbě z první. Franková se sice už přesunovala, s velkým štěstím jí však míček trefil do nohy. Domácí přežili obrovitánskou tutovku!
     
    43:05
    Michaela Mašková se dostávala do velmi nadějného brejku, když domácí zapsaly ztrátu v útočných pozicích. Nahrávka ale byla příliš dlouhá, Franková si tak pro míček raději došla.
     
    44:30
    Grufíková se dokázala v zadních řadách vypořádat s náporem soupeřek a odbránit hrozící útok. Olomoucké hráčky se tak mohou zformovat, v této chvíli budou rozehrávat od zadních řad.
     
    45:41
    Nikola Staňková měla obrovskou tutovku! Její výjezd z levého křídla na střed si však dokázala Franková pohlídat, její zákrok byl rozhodující. Míček totiž dokázala ubránit před dorážejícími soupeřkami.
     
    46:14
    Slezáková dokázala v klíčové chvíli udržet míček a dostat se ke střelecké pozici, nicméně její rána byla zblokovaná. Sudí navíc přerušují hru, její střelecký pokus totiž zřejmě doprovázel faul.
     
    47:35
    Slezáková spálila další tutovku! Celkem překvapivě se k ní dostal odražený míček a olomoucká bomberka měla celou branku jako na dlani. Skákající míček nicméně netrefila přesně, Fišerová jí tak ránu vyrazila.
     
    48:18
    A další olomoucká šance! Ryšavá si najela do středu hřiště s pocitem jistoty na míčku, avšak její zatáhnutí nakonec v brance neskončilo. Balónek prosvištěl těsně nad horní tyčkou.
     
    49:25
    Oháňková s Mošťkovou se dostaly na hranici brankoviště k zajímavé střelecké možnosti, jenže prostor před Fišerovou byl dobře zavřen plzeňskými defenzivními štíty. Fišerová může zklidnit hru.
     
    50:14
    Olomouc signifikantně zvyšuje svůj nápor, když si připisuje v útoku výraznou převahu. Zatím ovšem velkou část svých šancí jednoduše domácí spalují, Slavia má mnohokrát pořádný kus štěstí.
     
    51:19
    Julie Volkmannová se objevila na ose hřiště a svým technickým pokusem jen těsně netrefila olomouckou klec. Franková se za míčkem jen bezmocně ohlédla.
     
    52:06
    Mošťková se dostávala sama do zakončení do brejku po levém křídle, leč na olomoucké sniperce je vidět dost tíha nízkého sebevědomí. I tentokrát totiž svou tutovku spálila, Fišerové se trefila přímo na hruď.
     
    53:23
    Olomouc se dostane na konci utkání k velmi důležité přesilovce. Brankářka Veronika Fišerová (SLP) totiž podrazila u brankoviště Slezákovou, což bylo vyhodnoceno jako bránění ve hře. Za golmanku půjde trest odsedět Lenka Přerostová.
     
    54:02
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí florbalistky se dostávají do vedení! Po rychlé kombinaci se objevil míček na předbrankovém prostoru, kde ho ujmula JITKA OHÁNKOVÁ a silou vůle jej dorazila za Fišerovou. Zároveň tím domácí útočnice završuje hattrick! Asistence: Lucie Cholinská.
     
    55:00
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Drama pokračuje! Plzeňský mančaft se dostal do rychlého brejku, z něhož se nakonec povedlo proměnit svůj výjezd zpoza rohu na střed IVANĚ DRUGDOVÉ. Její bomba proletěla až na zadní tyč. Asistence: Julie Volkmannová.
     
    55:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další zvrat! Olomouc dokázala rozjet svůj přesun do ofenzívy naprosto bleskově a po udržení míčku ze strany Oháňkové poslala kros přímo na LUCII CHOLINSKOU. Ta se trefuje přímo do odkryté části branky krásným příklepem. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    56:22
    Plzeň se v těchto chvílích dostává do obrovského presu, nechce si rozhodně ještě nechat utéct vidinu možného vyrovnání. Domácí hrají nyní jen na velké hraně rizika.
     
    57:35
    Domácí mančaft má momentálně velké potíže s rozehrávkou, čímž se Plzni naskýtá šance na zvýšení tlaku. Olomouc je v této chvíli zatlačena za svou brankou.
     
    58:47
    Mošťkové se povedlo vybrat zatáčku a poprat se v předních pozicích o míček, Hanačkám se tak podařilo na dlouhou dobu odvrátit plzeňský tlak. Míček se pohybuje nyní na polovině hostí.
     
    59:07
    Plzeň si vybírá oddechový čas!
     
    59:15
    Plzeň v této chvíli riskuje power-play,Fišerová totiž míří na střídačku.
     
    59:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je u zjevné rozhodnutí! TEREZE MOŠŤKOVÉ se povedlo vybojovat míček na vlastní polovině a pořádně se rozhlédnout. Její oblouček nakonec skončil přímo v prázdné brance. Fišerová už návrat na hřiště nestihla. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráčky utkání: Jitka Oháňková (Olomouc) – Nikola Staňková (Plzeň)
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – Plzeň 10:15
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – Plzeň 30:43
     
    Třetí třetina nakonec přinesla velmi vyrovnaný florbal, v němž se Hanačkám povedlo zlepšit svůj výkon a neutralizovat plzeňský tlak. Slavii nakonec utavila zejména Jitka Oháňková, která završit v koncovce hattrick a rozhodnout o vyrovnání série play-down. Do Prahy se tak série přesune za stavu 1:1 a rozhodně nelze vůbec predikovat, který mančaft si jako první vybojuje jistotu záchrany. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle. (16:37:31)

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 3. Oháňková (Cholinská), 3. Mošťková (Kylarová), 27. Pejzlová (Cholinská), 33. Oháňková (Mošťková), 55. Oháňková (Cholinská), 56. Cholinská (Oháňková), 60. Mošťková – 6. Suková (Böhmová), 10. Böhmová (Krňoulová), 20. Denková (Přerostová), 33. Krňoulová (Drugdová), 55. Drugdová (Volkmannová)


    FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – M. Grufíková, Křížková, Pejzlová, Rozenbergová – Bořutová, Cholinská, Kylarová – Mošťková, Oháňková, Reimerová (C) – Ryšavá, Slezáková, B. Suchánková.
    FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň: Šindelářová (Fišerová) – Nachtmanová, Vostracká, Denková, Volkmannová, Havlová, Krňoulová – Křemenáková, Mašková, Staňková – Drugdová, Böhmová, Šnebergrová – Vaníčková, Urbanová, Přerostová (C) – Suková, Košťálová.

    Rozhodca: Martin Hudeček, Pavel Rochovanský

    Diváci: 103
    Olomouc 4 1 Slavia Plzeň
    #1 Sobota 09.03.2019 • 16:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 3:7
    #2 Nedeľa 10.03.2019 • 14:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 7:5
    #3 Sobota 16.03.2019 • 15:00
    Slavia Plzeň - Olomouc 2:3
    #4 Nedeľa 17.03.2019 • 14:00
    Slavia Plzeň - Olomouc 3:4 koniec po predl.
    #5 Streda 20.03.2019 • 19:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 5:3